BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,43
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. október 27. 23:46
  • Készítés helye (ország): Románia
1 GARAS

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. október 31. | 15:38 | döpö

Elolvastam a többi hozzászólást is. Vadliba kommentje tanulságos. Mégis, úgy gondolom, ezen a szinten a koldus gyermeknek akkor van sikerélménye, ha pénzt kap, és talán sekélyes öröm, de öröm. Minden gyermek vágyik sikerélményre, ők ezena szinten keresik. Hogy mi lesz a pénzzel, az már nemis egészen a mi dolgunk. A szülők és a környezet felelőssége. Ha többet nem tudunk tenni, legalább ennyi sikerélményt adjunk meg a gyermekeknek! Lehet, hogy ha nincs elég bevétel, még ki is kapnak otthon...

tundeerika válasza:
Én is igy látom. Köszönöm

adott pontszám: 5
2011. október 31. | 15:30 | döpö

Kissé szűkre sikeredett a képkivágás, de elkapott pillanatnál nem mindig sikerül úgy befogni a témát, hogy ideális legyen.
Annál bővebb viszont a mondanivaló, a koldulás sikerpillanata, amikor végre valaki kinyitja a markát. Van, aki elvből nem ad a koldusoknak, van, aki zavarba jön ilyen pillanatban, van, aki szabadkozik, hogy nincs nála pénz éppen most.
Rendszerváltás után találkoztam egyszer egy volt kollégámmal, aki nem éppen az irgalmasságáról volt híres, és meglepődve láttam, hogy pénzt ad egy koldusnak. Mindig van nálam aprópénz a koldusok miatt - mondta válaszul csodálkozó tekintetemre. Jó érzés volt csalódnom benne.. A téma viszi a képet, gratulálok!

tundeerika válasza:
Köszönöm szépen

adott pontszám: 4,5
2011. október 28. | 21:25 | lorapalmer

Tetszik. De egy pillantás annyira kellene, akár a gyerkőcöktől, akár a pénzosztótól... jó, hogy derékból fotóztad és megindító a téma is, a vágással kicsit balra babráltam volna kicsit.. persze ezek a képek pillanatok csak... kivételesen örülök, hogy nem ff, bármennyire is hatásvadászabb lett volna. 4.5 a pillantás hiánya miatt.
Üdv!

tundeerika válasza:
Köszönöm

adott pontszám: 3
2011. október 28. | 19:40 | apóka

Nem lenne rossz kép, de a nézőpont nem tetszik.Nekem hiányoznak az arcok.Így csak magára az "aktusra,,szorítkozik a téma.Így gondolom.Jó fotózást.Üdv.

tundeerika válasza:
Köszönöm

adott pontszám: 3,7
2011. október 28. | 18:22 | Filo

Szia! A pillanat jó, a vágás viszont nagyon szűk, a nézőpont sem az igazi, és a DOF is lehetne kisebb.

tundeerika válasza:
Köszönöm

adott pontszám: 5
2011. október 28. | 18:01 | Vadliba

Szia!
Látom nem sok értékelés jött erre a fotóra eddig.
Jósolok neki egy legkevesebbet értékelt pozíciót hamarosan.
Nehéz érdemben szólni, de megpróbálom.
Félre kell tenni a technikai kérdéseket, nem akarok azokról szólni. Van más, ami jobban megfog.
Kettős érzés van bennem. Egyrészt megkérdem, miért készítetted a fotót? És miért így? -tudni szeretném, mi járt a fejedben.
Te ott voltál, láttad ezeket a szegény sorsú gyermekeket. Én csak el képzelni tudom. Nem voltam ott.
Amint látom még cipőre sem futja náluk, ebből gondolom, hogy éhsek is. Az a jóember pedig láthatóan pénzt ad nekik. De miért???
Miért nem kenyeret, vagy húst?
Ezek a gyerekek örülnek a pénznek, de nem fognak jól lakni vele. Csak lesz nekik, amíg el nem veszik tőlük és nem költik cigire meg italra.
Érdekes ez a jelenet.
Segélyszervezet osztogatna?
Nem tudom.
Bennem egyetlen dolog elevenedik meg, elmesélem.
Amikor életemben először jártam Budapesten egy cimborámmal, a vasűúállomáson vártuk a vonatot visszafelé és odajött egy hajléktalan, kért pénzt tőlem. Adtam neki. 2o forintot. (régen volt!)
Azt mondta éhes, nem evett napok óta. A barátom megkérdezte tőlem, mit csinálsz??? Mondom megsajnáltam, éhes. Mondja, nehogy elhidd, mindjárt megy venni piát.
Nem kellett sokat várnunk, megjött egy colás üveg borfélével. Letelepedett a sarokba és ivott. Jól lakott.
Nekem ez a mai napig benne van a fejemben. Átvert! A jóindulatomat és segítőkészségem használta ki. Legyen.
Évekig könyöröghettek az utcákon, senkinek semmit nem adtam. Miatta!
Egyszer megesett a szívem egy hajléktalanon. Éhes volt. Mondta! Pont egy élelmiszer bolt ajtaja mellet ült. Elmentem mellette és befordultam a boltba. Pedig nekem nem lett volna ott dolgom. Vettem neki zsömlét, meg felvágottat és tejet. Kivittem és odaadtam neki. Szerinted?
odavágta az egeszet az aszfaltra, hogy neki nem kaja kell hanem pénz!!!
Gratulálok! -nem neki, magamnak!
Ezt is bevettem!
Miért írtam le ezeket most?
Egyrészt mert eszembe jutott, másrészt meg ezek a gyerekek lehet most örülnek a pénznek, de nem biztos, hogy jól fognak vele lakni.
Előítélet? Lehet!
De inkább tapasztalat!
Köszönöm
Vadliba

tundeerika válasza:
Nagyon köszönöm ezt a tartalmas hozzászólást. Sajnos az ilyen adakozással nekem is vegyes érzéseim vannak. Én is jártam már úgy, hogy a pénznek jobban örvendtek. De nem lehet azért általánosítani. Találkoztam már olyannak is aki viszont nagyon hálás volt az élelemért vagy egy darab ruhadarabért is. Adakoznunk kell, persze jobb ha élemet, vagy ruhát adunk, még akkor is ha talán visszautasítanak. Az már az ők problémájuk.
Még egyszer köszönöm.
Tünde