BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,08
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. október 27. 12:55
  • Készítés helye (ország): Magyarország
-

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2011. október 28. | 13:44 | gabor1964

Szia!
Kicsit valószerűtlen lett a kép színezete. Túl erős a kontraszt ráhúzása ezért durván besötétült részek is keletkeztek a képen. A kontraszt túlhúzása beleszól a színezet telítettségébe is. A vízcseppek is elvesztették a valós színt és kiégésközeli helyzetbe kerültek. Kicsit szűkre vetted a bemutatást. Ezen a helyzeten csak kicsit segít az átlós elrendezés. A kép nem érdekes, az ember nem fog többször rákattintani és ennek több oka van. Nem jó a nézőszög...itt egyszerű felülről ráfényképezés volt. Maga a színkombináció sem vonzza a szemet. Az utómunkálatok tekintetében némi túlzás látható mind kontrasztban mind telítettségben...ez így nem jó.
További jó fotózást.
Üdv. Gábor

Puritania válasza:
Köszönöm a kritikát, ebből lehet igazán tanulni. Valóban rávilágítottál a kép hibáira, viszont néhány tekintetben nem értek veled egyet. A szűk vágás, a kissé erős kontrasztból adódó kiégés/bebukás valóban hibák, ezekre a jövőben jobban oda kell figyelnem. Az utómunkával kapcsolatos dolgok viszont azt gondolom már szubjektívebbek. A célom a képpel az ősz hangulatának visszaadása volt (persze régen rossz ha már magyaráznom kell a képet), ezért nem érzem hibának a valószerűtlen színezetet és az erős kontrasztot, de persze elfogadom, hogy neked így nem tetszik. A felülről fényképezésben sincs teljesen igazad, de elképzelhető, hogy élesebb szögből valóban mutatósabb lenne. Mindenesetre örülök, hogy benéztél és köszönöm a véleményt!

2011. október 28. | 13:05 | Vadliba

...első fotód az oldalon?!
Gratulálok, ez szerintem egy szép bemutatkozó kép.
Sok sikert és fotozz! sokat!

Puritania válasza:
Igen, valóban az első, köszönöm a szívélyes fogadtatást! :)

adott pontszám: 4,5
2011. október 28. | 13:03 | Vadliba

Szia!
Kicsit szűknek érzem.
A színek nagyon jól állnak a képnek. A vöröses és sárgás jól mutat együtt. Van hangulata.
Lehet egy pict nagyobb teret hagyhattál volna alul, vagy megfordítva egy pizitív átlót készítesz jobb a hatása, de mindenképpen egy jó észrevétel.
Vadliba

Puritania válasza:
Köszönöm a véleményt, és örülök, hogy téged is megfogott a kép hangulata, gyermekbetegségei ellenére.

adott pontszám: 4,7
2011. október 28. | 13:00 | venturahu

Gyönyörű ez a kép! Tökéletesen visszaadja az ősz színeit és hangulatát. Néhol picit talán sötét, de lehet, hogy ez csak nekem szúrja a szemem. Ahogy az is, hogy egy-két vízcsepp mintha kiégett volna. Egyébként nagyon hangulatos.

Puritania válasza:
Köszönöm, hogy benéztél! Rátapintottál a lényegre, valóban az ősz hangulatának visszaadása volt a célom ezzel a képpel. A kiégést én is sajnálom.

adott pontszám: 4
2011. október 28. | 10:14 | serko79

Szia! Nekem tetszik a fotód. Jó ez a sárga-vöröses párosítás. Nem zavar, hogy középre van szerkesztve a levél, mert bár nem szimmetrikus a kép, de a levél erezete kellőképpen ellensúlyozza a középreszerkesztést. Lehetne egy kicsivel több előtér, hogy ne érjen ennyire a kép széléhez közel a levél. A cseppeknél a kiégés, az zavaró egy kicsit, de összességében egy jó őszi fotónak tartom.

Puritania válasza:
Köszönöm a véleményt, örülök, hogy tetszett a fotó! A szűk vágásról tudok, nekem is jobban tetszene kicsit több térrel, de sajnos készítéskor nem volt elég időm körbejárni megfelelőképp a témát, utólag pedig nem lehetett segíteni a szűk vágáson.