BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,75
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. október 26. 05:44
  • érzékenység: ISO 80
  • fókusztávolság: 27 mm
  • rekeszérték: 4,5
  • zársebesség: 1/200
  • Készítés helye (ország): Francia Déli Területek
  • Készítés helye: Route de Saint-Barthélémy
  • Készítés ideje : 2011-09-13
Az Azúr-part útjain

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,8
2011. október 27. | 21:18 | Alexander Nevermind

í8
Szia,
Háááát, hogy is mondjam?
Az a helyzet, hogy ha ezt a képet egy túrista utat elmesélő vetítésen megmutatod, hogy ez az út vezetett ide és ide, akkor teljesen helyén való és igen, meg lehet bátran mutatni.
Vagy akár családi albumba is be lehet tenni, erre vezetett az út. De nekem itt a fotozzon böngészve és a monitor előtt ülve mégsem mutat sokat a kép, pedig szeretem az uti fotókat.
Szép a hegy, jó nagy kanyar van az útban és ennyi.
Ja, az ég szép kék volt, jó időtök volt, de ez a fotónak lehet már nem is tett jót, pár szép felhő jól mutatna, de persze nem ezek hiánya a legnagyobb gond.
A kanyarulatot jelző tábla is elvonja a tekintetem ott a szélen, én azt lehet ha független embereknek szánom a képet(főleg akik szeretnek kukacoskodni) azoknak bele sem szerkesztem, lehet kicsit arrébb kellett volna lépni, kicsit más szögből, érdekesebb kompozicióval jobb lenne a fotó, és felül emelkedne a családi albumos nyaralási, túrista fotn.
Ne haragudj, ezt gondolom.
Üdv. Krisz

gtfoto válasza:
Szia!
Köszi az értékelést, harag nincs.
A többiek is ezen a véleményen vannak és velük együtt Neked is igazad van!

adott pontszám: 3,5
2011. október 27. | 15:25 | tundeerika

Szépek a színek, tetszik a sziklás rajzolata, de még kellene valami. Egy naplemente, vagy egy ember, vagy a tenger. Az útjelző tábla is így zavaró. Így csak egy turista fotó. Biztos még van más felvételed is erről a gyönyörű tájról.
Üdv Tünde

gtfoto válasza:
Szia!
Köszi az értékelést, a leírtakban igazad van! Pár dolgot már megírtam a többieknek, ha ráérsz olvasd vissza őket. Benne lesz a válasz a hozzászólásodra!

adott pontszám: 2,8
2011. október 27. | 13:57 | SzBali

Szia!
A képen a hegy nagyobb hangsúlyt kap, mint az út ami a címben szerepel. A természet csodás összhangját nekem zavaróan megbontja a tábla és az útpadka. Kicsit túl szúfolt nekem a kép, a hegy felett kevés helyet hagytál az égnek és a szemszög amiből fotóztál is túlzottan szokványos. Nem igazán adja át az a felemelő érzést amit ezeket az utakat járva érezhettél. Ennek a tájnak a bemutatásához talán nagyobb látószögű eszközzel lenne az embernek nagyobb esélye. Nekem ez kicsit olyan vaktában ellőtt turista fotó jelleget sugall.
Üdv: Bali

gtfoto válasza:
Szia!
Köszi az értékelést, jól látod a dolgokat, az utolsó mondatod igaz is. : ) A többiekhez hasonlóan Te is szinte ugyanazokat írtad le, így ezekre a dolgokra való reakciómat megtalálod a korábbi értékelésekre adott válaszaimban.

adott pontszám: 4
2011. október 27. | 11:53 | borsodi

Szia!
Az útjelzőtáblákat utómunkával mindenképp érdemes lett volna eltüntetni, nagyon belerondítanak ebbe a szép képbe.
Ami szintén nem a legjobb a képen az a jobb oldalon lévő útpadka képbe komponálása, illetve a jobb oldalon lévő bokor árnyékos része már túlságosan sötét.
Ezeket leszámítva gyönyörű az utat szegélyező sziklás hegyoldal, különösen szép ahogyan a napsugarak szemből megvilágítják.Tetszenek a fotódon a színek is.
Üdv!

gtfoto válasza:
Hello!
Igazad van a táblákat és az árnyékot illetően. A padka lehet, hogy nem szerencsés, de valamennyire az úthoz tartozik az is.
Köszi az értékelést!
üdv.

adott pontszám: 4
2011. október 27. | 11:48 | gabor1964

Szia!
Véleményem szerint nem volt jó választás az, hogy belevedd a képbe az útjelző táblákat..de még magát az utat sem. Igy nagyon túristafotónak látszik..mint aki megáll egy útmenti parkolóban és lefotózza az elé terülő látványt. Olyan helyen ahol maga az út is látványos, gondolok itt egy szép ívelésű szerpentínre,ott kifejezetten érdemes egy jó látószöggel bemutatni a tájat a kanyargós úttal együtt. Ebben az esetben az út látható része ront a szép sziklás hegyvidéken. Én emeltem volna a zársebességen és szűkítettem volna a rekeszen manuális módban mivel elég erős fények uralkodnak a képen és mindenképpen közelebb hoztam volna, hogy az út ne látszódjon. De még az is jó lett volna ha két képet csinálsz panoráma módban és összerakod a fotóshoppal. Van ilyen funkció benne. Egyébként mint fotó jó lett de ilyen távolabbi tájaknál is érdemes a részletesség végett fix ponton fényképezni önkioldóval a lehető legnagyobb pixelszámmal vagy raw módban. Ez nagyításkor lesz fontos a részletek végett vagy akkor amikor nagyobb képből akarsz kissebb kockát kivágni.
Összességében nézhető kép apróbb hibákkal amit ott a helyszínen lehetett volna javítani.
További jó fotózást géptárs. :-))
Üdv. Gábor

gtfoto válasza:
Köszi, hogy ennyi időt fordítottál a képemre, megfogadom a tanácsaidat!
További jó fotózást Neked is!
üdv!

adott pontszám: 3,5
2011. október 26. | 16:33 | dikó

Szia. Szép helyen jártál, szerintem tudtál volna egy jobban szerkesztett fotót is fotózni erről a vidékről. A jobb oldalán a szépek a sziklák, viszont a baloldalon az a jelző tábla nem illik a képbe. Számomra zavaró az útpadka is. Ha már ezekkel a dolgokkal fotóztad meg akkor viszont nagyon a kép szélére került a tábla. Valami más nézőpontot kellett volna választanod. Színek jók. További jó fotózást kívánok!

gtfoto válasza:
Szia!
Köszi a véleményt!
A táj mellett az út képbe komponálása volt az elsődleges cél. Ehhez pedig hozzátartozik a padka és a tábla is. Sajnos nagyobb látószögem nem volt a gépen, ezért került szélre a tábla. Ha legközelebb erre járok ígérem, hogy betartom a tanácsaid! További jó fotózást Neked is!

adott pontszám: 3,8
2011. október 26. | 15:52 | Álomfejtő

A sziklát szemben nagyon szeretem.... ám a jobbon kissé részlettelen részletek leledzenek, az iránymutató tábla is a szélre szorult, kissé sántít a kompi. Túristafotónak hat, némileg átgondolatlan szerkesztésben, - a színeit főként a bal oladli képrészleteken nagyon szeretem. Majdnem jó és több mint tudatos, ám nem kreatív és javítandó... szerintem. Ne haragudj.

gtfoto válasza:
Szia!
Köszi az értékelést, valóban igazad van, nyaralás alatt készült a fotó, így lényegében turistafotó. Ennél a képnél nem is a kreatívságon volt a hangsúly, csupán a szép színek, a látvány miatt raktam fel. Haragról szó sincs, azért vagyok itt, hogy tanuljak másoktól! : )