BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: absztrakt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. október 22. 22:29
  • Készítés helye (ország): Németország
A szomszéd kertje...

...pont ugyanolyan zöld, mint a miénk. :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2011. november 19. | 18:06 | Bohus-1

Nagyon tetszik,érdekes perspektívából készítetted a képet,jól passzol a címéhez!
Gratulálok.

dorkatesooo válasza:
Köszi szépen! Üdv: D.

adott pontszám: 3,5
2011. október 23. | 20:39 | markusphoto

Szia!
Lehet, hogy sikerült kivitelezned, amit szerettél volna, de nekem személy szerint nem annyira tetszik, nem is igazából jön át a kép mondanivalója.
A pontlevonás egyrészt, másrészt pedig azért, mert ugyan vannak benne vonalvezetések, de egy jó absztrakthoz szerintem több kell.
Próbálkozz még, legközelebb biztos sokkal jobban átjön minden.
Üdv

dorkatesooo válasza:
Köszi az értékelést!

adott pontszám: 5
2011. október 23. | 19:02 | indiántáncz

Mmm nagyon szépen kifejezi egymást az élő az élettelennel a szines a színtelennel, a természet az épített környezettel és mindezt egy egyszerű megvalósításban. Grat, Timi.

dorkatesooo válasza:
Köszi Timi, örülök, hogy tetszik!

2011. október 23. | 18:33 | TuristaPista

Szeretem az absztrakt fotókat, magam is próbálkozok a stílussal,
több kevesebb sikerrel...
Az a helyzet hogy ez a kép annyira nyilvánvaló hogy mint absztrakt nem működik.
A kategorizálástól eltekintve nem egyszerű megfogalmazni mitől nem jó vagy mitől lehetne jobb. Igazából nekem egy absztrakt képnél fontos, mint ahogy minden más képnél is, hogy az látványos legyen. Ez a kép nem látványos. Precízen szerkesztett de a fű sávok a fákkal nagyon egybe folynak eléggé sötét fényszegény egy tónusú az egész. Jó meglátás, de valahogy a végeredmény nekem is kevés.

dorkatesooo válasza:
Köszi az értékelést Pista! Csak egy dolog miatt kötözködöm veled :) , ez az "annyira nyilvánvaló". Az eddigi kommentekből az derült ki, hogy ez nem is mindig volt olyan egyértelmű. :)

adott pontszám: 5
2011. október 23. | 18:02 | deadness

Wow!

Szédítő! Egyszerű perspektíva, még is olyan jól meg van fogva, hogy van mit rajta nézni és konkrétan még tériszonyom is lett a képtől! Úgyhogy hatásos, és ez a legfontosabb!

Ügyes fogás! Ezek a majdnem egyforma zöldek, amik mégis különálló "életformákat" képeznek.. eszméletlen!

Hiba nincs, grat!

dorkatesooo válasza:
Köszi szépen! Örülök, hogy átjön az érzés! A vélemények elég megoszlóak, de ez egy efféle képnél azt hiszem evidens is. :)

2011. október 23. | 12:23 | Filo

Biztos bennem van a hiba, hogy nem értékeltem, de azért elmagyarázhatnád, hogy szerinted ez a kép mitől jó... (Már érdekel a probléma.)

dorkatesooo válasza:
A kérésed megválaszolásától azt hiszem eltekinthetek, mert úgy érzem félreértettük egymást. Nem az a lényeg, hogy mindenkitől 4-est vagy 5-öst kapjak, hanem az, hogy ha valaki 1-2 pontra értékeli a képemet, akkor támassza alá azt megfelelő érvekkel, csak ebből tudok tanulni és ezért vagyok itt. Az ismerőseim, ha csak annyit mondanak ez tetszik, vagy nem tetszik, azt megértem és elfogadom, mert ők egy kevésbé hozzáértő közönség, de ezen az oldalon - azt hiszem joggal - többet várok. Ha nem vagy jártas egy irányvonalban, vagy egyáltalán nem értesz egy fotót, talán jobb volna pontozás nélkül nyilatkoznod, de ha pontozol - és azt hiszem itt most minden felhasználó nevében szólhatok - elvárjuk a részletes és odafigyelő indoklást.

Annak azért nagyon örülnék, ha elárulnád - azért, hogy mindannyian tanulhassunk belőle -, hogy számodra mit jelent az absztrakt és a minimál fogalma, ill. elmondanád, hogy a Te meglátásodban milyen egy jó absztrakt / minimál fotó.
További jó fotózást és szép fényeket kívánok! Üdv: Dóri

2011. október 23. | 11:06 | genesys

Nekem is tetszik. Nem azt mondom, hogy világ-megváltó alkotás, de böven jó. Első ránézésre azt hittem e egy hid, aminek a végén van egy füves domb. És eppen ennek a kettősségnek a látszata adja meg a kép sava-borsát. Tulképp ha nem lenne lenyirva a fű, avagy mindenhol le lenne nyirva, akkor jobban tetszene mert nem törné meg ennyire a harmóniát. Ügyes próbálkozás.

dorkatesooo válasza:
Köszi az értékelést! Annak örülök, ha első látásra bele lehet zavarodni, de annak még jobban ha egy kis nézegetés után azért tisztul a kép. :)

2011. október 23. | 10:27 | Sántika

Jó magas ház! Összesen hány emeletes? Érdekes lehet ilyen magasan élni. A szép zöld kilátás is klassz, jó a kontraszt a fehérrel.

dorkatesooo válasza:
Köszi Sántika! Összesen 23 emeletes.

2011. október 23. | 05:45 | harminchat

Tényleg, ez mi?

dorkatesooo válasza:
:) Ez a fotó egy 18. emeleti erkélyről lefelé fényképezve készült. A kiálló darabkák a lakásokat elválasztó épületelemek, amik kicsit túlfutnak az erkélyeken, így egymástól jobban elszigetelve a szomszédokat. Ami pedig lenn látható, az a közös használatú udvar részlete: egy füves placc és fölötte fák. A zöldben végigfutó sáv pedig oka, hogy egyedül ott van levágva a fű. (Tűzbiztonsági előírás, ha gond van itt tudnak bejönni a tűzoltóautók.)

adott pontszám: 5
2011. október 23. | 05:44 | harminchat

Szia! Megalapozott lehet a jó viszony, ha ilyen magas a védőfal. :)
De komolyan, kertet nem látok, viszont van itt jófajta perspektíva, meghökkentő mélység, felrázó aránytalanságok, dinamikus színek.
Esz a sárgaság, tetszik a szomszéd kertje.

dorkatesooo válasza:
Köszi Harminchat! Az első mondatod mindent visz! :) Igen, aznap én voltam az őrszem a kerítés tetején, aki figyelte mit csinál a szomszéd és jelentett a többieknek. :)

adott pontszám: 1
2011. október 22. | 23:34 | Filo

Nekem nem jön be ez a fajta "absztrakció". Szerintem ez egy ügyetlen próbálkozás a művészkedésre. Tulajdonképpen nincs is témája a képednek. Ha valaki ránéz, max annyit mond: ez mi? Szerintem ez kerülendő út.

dorkatesooo válasza:
Kedves Filo!

Ne haragudj, de nem tudok elfogadni véleményt olyantól, aki nem is szeret egy adott műfajt. Ez egy absztrakt fotó erősen minimál stílusban, de attól, hogy ezen stílusjegyeket hordozza, még lehetnek értékei. Ha valaki nem komolyzene rajongó, attól még az Egy kiállítás képei nem biztos, hogy egy vacak mű. Ellenben, ha alapból utálom a komolyzenét, akkor nem írok róla kritikát, mert nem ismerem az eszközeit, hatásmechanizmusát, de ha mégis írok, akkor nem az, hogy: "Mi ez a vacak??? Na, Muszorgszkij bácsi megint jól mellé nyúlt..."

Mindemellett sajnálom, hogy összeszedve minden fantáziádat sem láttál a fotóban, még csak egy parányi értelmet sem. (Pedig még elforgatva sincs, sőt még a cím is segít.)

Az értékelésed így ebben a formában NAGYON NEM HASZNOS!

adott pontszám: 5
2011. október 22. | 23:06 | hegyesimola

Húha. Ez kicsit optikai csalódás szerű, hirtelen nem tudtam eldönteni ez most fentről van, vagy szemből vagy hogy is. És épp ettől jó és érdekes és nekem bejön. További jó fotózást!

dorkatesooo válasza:
Köszi az értékelést Imola! Örülök! :) Az előbb leírtam egy hozzászólásban, hogy mi ez. :) Szép fényeket! Üdv: Dóri