BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. szeptember 22. 12:36
Örvényben...

...csak egy hangulat... http://www.youtube.com/watch?v=6VDdhmoEZ30 (tudom, hogy nem hibátlan, és direkt nem éles :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. október 12. | 15:13 | Zoran_2

ON ... de mintha tett volna valaki utalást ilyesmire. :)
Jókai? Nem tudom, talán a Mire megvénülünkben??

pilipár válasza:
:)))) Nagyon helyesen tette ;)
Elkél az oldalon egy-két vidámabb gondolat, kedvesebb komment és barátságosabb hozzáállás...és ha ezt a :) és :D - jelek segítik, akkor üdvözöllek a csapatban ;)
Nem érdemes várni a mosollyal, míg megvénülünk...csak így tovább!

2011. szeptember 22. | 19:37 | hegyiember

nos, most viszont kissé revideálom a véleményemet.

ahogy rápillantottam kicsiben, megláttam az örvény", azaz ahogy a csillanások ívét a rózsák folytatják. szóval van ebben valami... :)

ettől függetlenül talán szerencsésebb lenne egy éles fotóból kiindulni, és azt átdolgozni. és azokkal a levelekkel mindenképp kezdenék valamit, továbbra is :)

azt hiszem, mint minden hangulatkép, ez is hol működik, hol nem. amilyen a szemlélő lelkiállapota, pillanatnyi befogadókészsége éppen. az enyém most - köszönhetően kedves válaszodnak is - kicsit jobb, mint mikor az első hozzászólást begépeltem :)

pilipár válasza:
Köszönöm Hegyiember...tényleg van, hogy működik, van hogy nem...és nem biztos, hogy a ráhangolódás hiánya a néző hibája...örülök, hogy elmondhattam, mi motivált, látod, már Te is más szemmel nézed, ezért is hívtam fel a figyelmet arra, hogy ez nem virágfotó. De értem a technikai javaslatodat, ha hasonló hangulatban leszek, legközelebb odafigyelek rá :)
Ildikó

2011. szeptember 22. | 18:12 | hegyiember

hát...

nekem abszolút nem jön át semmiféle örvénylés... alul megvan az ív a csillanásokkal, de fent a levelek statikussága nem hagyja érvényesülni a mozgást, amit te belelátsz - nálam.

talán jobb lenne, ha a koncepcióhoz csinálnál képet és nem fordítva... így nekem csak egy életlen és túlexponált virágfotó, még ha te nem is annak szánod.

persze ettől másnak még tetszhet :)

üdv

pilipár válasza:
Kedves Hegyiember, azt hiszem igazad van :)
Sosem csináltam még hangulatfotót...de ma reggel elfogott egy érzés, és nem fotózni ültem le, hanem a kész képeim között kerestem hozzá látványt. Ezt jónak találtam, illett a gondolataimhoz...lehet, hogy csak én látom bele (biztos, mert ahogy elnézem, másnak sem nagyon tetszik :) , de nem baj, egy ilyen az én galériámban is elfér :)
Köszönöm, hogy írtál! Pilipár

2011. szeptember 22. | 17:06 | bodzaszörp

Szia!

Szerintem ha PS-ben tennél rá egy kis élesítést, jobb lenne...
Én 180° elforgatnám és egy négyzetes vágást adnák neki....
Jó téma, szép a háttér...

üdv.bodza

pilipár válasza:
Köszönöm Szilvi, ez a kép eredetileg is eléggé életlen (főleg fotózz-os mércével mérve :), éppen ezért kapcsolódik hozzá ez a gondolat, a bemozdulás miatt, az alul csillogó "vízcseppek" miatt, amik kis ívet adnak a virágok alatt...ma többször ránéztem, és olyan "örvénylősnek" tűnt :)
Köszönöm! Ildikó

2011. szeptember 22. | 14:19 | evenyh

Mintha egy smaragd gyöngysor lenne a háttérben, már csak ezért is megbocsátható az élesség hiánya, bár megnézném úgy is, hogy élesek a rózsák. Egy pici napfény milyen jót tett volna nekik még... De ne elégedetlenkedjünk, a hangulat átjött! :-)

pilipár válasza:
Köszönöm, Évi, kedves vagy! A kép eredetileg sem virágfotónak indult, és így elhibázottan, a kis csillogással az alján ma reggel egész másra asszociáciáltam, amikor ránéztem...másra, mint egy rózsára...ezért úgy gondoltam, abban a gondolati környezetben, amiben el akartam helyezni, megállja a helyét...ha csak nekem, akkor is megérte feltölteni :)
Az örvénylésben egyébként semmi nem éles, semmi nem állandó, minden bizonytalan, és mozog...:)
Köszönöm, hogy írtál! Ildikó

2011. szeptember 22. | 13:57 | canon1000

szia,
gondolom azért tetted egyéb kategóriába is,mert nem hibátlan.
véleményem szerint virágot nem szerencsés felülről fotózni,szebben mutatna egy sötétebb háttérrel és oldalról.a vágás sem sikerült túl jól,valami nagyon csillog a virág alatt és zavaró is.

pilipár válasza:
Köszönöm Canon, sok mindenben igazad van. A hangulatfotó nem csak attól hangulatfotó, hogy elrontották az alapképet és úgy gondolják ez mentségül szolgál a feltöltésére.
Egy barátom megtanította, hogyan kell virágot "szépen" fotózni, ezért tudom, hogy ennek a képnek mik a hibái...már ha virágfotónak tekintjük. De én nem annak látom, és a csillogás is szándékosan van alatta...mert kellett a hangulathoz :)
Köszönöm! Pilipár

2011. szeptember 22. | 13:33 | sebi86

szia!Szerintem tulsagosan a bal felso harmadolo vonalra szerkesztetted a kepet es igy tul ures a jobb oldal.Kar hogy nem eles...Sajat meglatas, de lehet, h 1 rozsaval, makroba, esetleg vizcsepekkel, talan egy bogarral a viragban mas lenne.
Igy az orveny cimet adtam volna neki.
udv
S

pilipár válasza:
Kedves Sebi, ez nem egy virágfotó. Azért nem éles, azért nem egy darab, azért nem makró, azért nincs vízcsepp és bogár sem :)
Ez egy hangulatfotó...az kicsit mást jelent, és más a tartalma is. Amit Te javasolsz az egy egészen más kép lenne már :)
A kép címe egyébként "örvényben" ;)
Köszönöm! Pilipár

2011. szeptember 22. | 13:22 | tomiafotos

Értem a szándékosságot, de ha már "örvény", lehetett volna erőteljesebb, még elmosottabb...a zöldes csillogás alul kicsit utal a vízre...nem olyan rossz az elképzelés! Érdemes jobban kidolgozni, nálam 4 lenne.
Üdv! Tomi

pilipár válasza:
Köszönöm, Tomi, igazad van...lehetett volna még örvénylőbb...majd még gyakorolom :)
Üdvözlettel! Pilipár