BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,3
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. július 21. 17:04
  • érzékenység: 100
  • rekeszérték: 2.8
  • zársebesség: 1/1000
  • Készítés helye: Skócia
  • Készítés ideje : 2011-07-15
béke partja

Skóciában járva ez a gyönyörű táj tárult elém és remélem kellően sikerült megörökítenem a pillanatot.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. január 9. | 22:33 | fotozokageppel

Szia, elsőre nagyon jó kép, de a bal oldalt életlen, jobb oldalt kiégett, a komponálás pedig középre rendezett, a szemnek unalmas.

adott pontszám: 3,6
2011. július 25. | 11:31 | vmelinda

Szia! A táj valóban gyönyörű lehetett, de úgy érzem, hogy a megvalósítás jobb is lehetne. A fát én nem középre szerkesztettem volna, mert a kép jobb szélén nincs érdekes dolog, ami miatt ez indokolt lenne. Inkább balra fordultam volna a géppel és még többet mutattam volna meg a vízből, mint a gyepből. Bal oldalon a felhőzet is érdekesebb, és nem égett volna ki a jobb széle, és ott a szebbek a színei is a képnek. Érdemes lett volna még esetleg később is, napnyugta felé kimenni. További jó fotózást!

germisi válasza:
Köszönöm az értékelést! Nos a táj jobbra kicsit halott volt és a gyep sem volt olyan szép. Sajnos csak 10 percet tudtam eltölteni az említett helyen így nem tudtam több, jobban pozicionált képet csinálni.
Üdv.
Misi

adott pontszám: 4
2011. július 24. | 21:21 | borsodi

Szia!
Nagyon hangulatos, szép fotó. Kár, hogy a jobb oldalon a felhők meglehetősen kiégtek.
Tetszik a víz,a szép zöld pázsit és közöttük a kis kanyargó köves út. A fa középre szerkesztése...hmmm...talán szerencsésebb lehetett volna máshová elhelyezni.
Üdv!

germisi válasza:
Köszönöm szépen, a fában igazad volt, de nem volt nagyon olyan pozíció amiből jó lett volna a háttérrel együtt.
Üdv.
Misi

adott pontszám: 3
2011. július 22. | 17:53 | ruprechjudit

Klassz felhőid voltak, és tényleg szép a látvány. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a kép nem lett az igazi. Azt hiszem, a kompozíción agyalhattál volna még egy kicsit. A felhők, a fa, a kis út, a víz - minden megvan egy erős, haronikus, kerek egészhez, de nem így. Például az úttal vezethetted volna a tekintetet a fáig, a felhőket és tükröződésüket egyaránt felhasználva (balra) - de ez csak egy ötlet, egy a sok jó megoldás közül. Így nem érzem jónak, mint annyi esetben, itt sem szerencsés, hogy a fa a kép közepére került, rögtön megtalaálja a tekintet a főtémát, és mivel más érdekeset nem nagyon talál (a felhők kiégtek, a kép negyedén pedig nincs szinte semmi sincs (jobb alsó) - így tehát lapoz. És ennyi.
Másik dolog az expó, mit már írtam - a felhők részlettelen fehérek lettek, kiégtek. Pont az az előnye a digitális gépnek, hogy ha nem is mindig mérünk biztosan fényt, vissza tudjuk nézni, és korrigálni a munkánkat. Itt is jó lett volna. Tájképhez egyébként (ha nem akarsz játszani az előtér-háttér mélységélességével, stb), szóval egy ehhez hasonló tájképnél jóval szűkebb rekesszel szerencsés fotózni, hogy elöl-hátul minden éles lehessen, és ezt a záridő is mgengedte volna ezüttal simán.
remélem nem bántalak meg, nagyon szép helyen jártál, de kicsit tudatosabban, nagyobb időráfordítással sokkal jobban is bemutathattad volna nekünk.

germisi válasza:
Köszönöm az értékelést. Így utólag máshogyan fényképeztem volna, a rekesz szűkségben teljesen igazad van nem is tudom miért nem úgy fényképeztem csak az időm nem engedte meg hogy pontosabb képet csináljak vagy esetleg más pozícióból fényképeztem volna. Mivel turista csoporttal voltam ezért haladom kell így is eléggé koncentráltam hogy megörökítsek mindent.
Még egyszer köszönöm az értékelést.
Üdv. Misi

adott pontszám: 4
2011. július 21. | 22:27 | Daneka

szia,
jó meglátás, viszont van egy két zavaró dolog a képen számomra. Kicsit sok a fűből és kevés a tóból, ez az egyik, a másik pedig, hogy a színeket angyon túlhúztad ami nem lenne baj, viszont a tavon a kék nem hat jól, arról a területről kicsit visszább kellett volna fogni.
További szép képeket!

germisi válasza:
Köszönöm a tanácsokat. Igyekszem figyelni.
Üdv.
Misi

adott pontszám: 3,7
2011. július 21. | 21:16 | Zsolti73

Szép a táj, ahol jártál, de sajnos nem sikerült visszaadnod azt a látványt, amiben ott részed lehetett. Erős fények mellett fotózhattál, és ilyenkor szűrő vagy utómunka nélkül nem lehet megbirkózni a fekete árnyékokkal és a kiégett felhőkkel. Kissé hidegek a színek is, látszik, hogy süt a nap, mégsem érezni igazán a napsütést.
A szerkesztésben nagyon tetszik a sarokból induló és a képen végigkígyózó gyalogút; szépen vezeti a szemet. A horizont és a fa középre szerkesztése viszont nem szerencsés. Kicsit balra fordulva a harmadolóba kerülhetett volna a fa. Így utólag már csak a jobb oldalból vághatnál négyzetes formátumra, de az sem az igazi.
Ha tájképet fotózol, használj szűkebb rekeszt, mert így lágy és részlettelen lesz a kép.
Szép fényeket!
Zsolti

germisi válasza:
Oh, igazad van nagyon köszönöm a véleményt. Igazából nem volt túl sok időm fényképezgetni mert csoporttal voltam és haladt a nép, de legközelebb jobban figyelek majd :) ha lenne kreditem, most biztosan adnék, sajnálom éppen válság van :S
Köszönöm
Üdv.: Misi

adott pontszám: 4,7
2011. július 21. | 19:52 | balu760

Szia. Szerintem sikerült megörökítened a Skóciai tájat. A színek erősen élénknek tűnnek és jó az élesség is, de a tóparti horizontnál sántít egy kicsit. Nyugodt csendéletű hatása van a képnek. Bal oldalon a járda is érdekes pluszt ad a képnek. Biztos szép hely lehetett. Eléggé kis méretben tetted fel ami elvesz egy kicsit a képből. Üdv.

germisi válasza:
Köszönöm az értékelést, alapvetően nagyobba szerettem volna felrakni de úgy minőség romlást eredményezett volna hogy betartsam a 310 kb-os méretet és az élességet szerettem volna megtartani a fa ágai miatt. Ilyen kompromisszumra már fel voltam készülve. Még egyszer köszönöm.
Üdv.

adott pontszám: 3
2011. július 21. | 18:37 | apóka

Nem lenne rossz kép, de a színei főleg az égé elég furcsa.Mintha túlszaturált lenne.Ezt látom a vízen is.A fa középre helyezése sem szerencsés.Más nézőpontból jobb lehetne.Jó fotózást. Üdv.

germisi válasza:
Igen. Énnekem is furcsán hatott az ég, de eléggé világos volt és úgy nagyon furcsa volt és kicsit élettelenné tette a képet. Én erre a megoldásra jutottam. Amúgy a pozicionálásban igazad van de igazából arra gondoltam hogy ez mint egy válasz vonal áll a víz-ég és föld között. És nem hiszem hogy mostanság eljutnék Skóciába és ott is sürgetett az idő. Ezt is a szerencsémnek köszönhetem. De legközelebb jobban figyelek. :)
Köszönöm a véleményt.

adott pontszám: 4
2011. július 21. | 18:15 | deres6

Szia!
Nagyon jól sikerült a képed. Gyönyörűek a színek, a fű zöldje, a víz és az ég kékje.
Szerintem egy kicsit jobbra kellett volna igazítani a fát, hogy egy picivel több víz látszódjon, mert szerintem egy kicsit sok a zöld terület. Ennek ellenére nagyon tetszik.
Üdv: deres6

germisi válasza:
Köszönöm. Igazat adok csak balra csúnya fűcsomók voltak a parton és ez elrontotta volna a kép hangulatát de az eget én elegendőnek tartottam hogy ellensúlyozza a fű zöldjét. Bár éppen hogy.
Köszi a véleményt.