BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,58
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. július 3. 21:00
  • érzékenység: 100
  • Készítés helye (ország): Lengyelország
  • Készítés helye: O¶więcim (Auschwitz)
  • Készítés ideje : 2011-06-30
Érthetetlen

Auschwitz (közepesben nézze mindenki, mert sajnos rossz méretet töltöttem fel...) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,8
2011. július 12. | 18:20 | blaise21

Szia! Nem érthetetlen, azt írják, hogy "állj!", németül, és oroszul. De viccet félretéve... talán az egyik legnagyobb lelki tartalommal bíró fotótéma az "Arbeit macht frei" felírat után ebben a témakörben. Jó a harmadolóra szerkesztett tábla, és a távolodó szögesdrótos betonkerítés is. Kontrasztos a FF, jó a vignette, viszont nem tetszik a félbevágott fenyő, és a jobb szélen a félbevágott ablakok. Ja, és a szignó a képen sem. Itt név nélkül szoktunk értékelni.
Amúgy gratulálok a fotóhoz, és jó, hogy eljutottál egy ilyen jelentőségű történelmi helyre! Üdv! Balázs

patakypdaniel válasza:
Szia!
A szignót el is felejtettem...:-) Köszi, hogy szóltál!!:-) Sajnos nem túl felemelő élmény ott járkálni, de mindenképpen elgondolkodtató és elrettentő. Mint ahogy az is, hogy sajnos nem mindenki így áll hozzá a témához...
Köszi az értékelést!

2011. július 4. | 18:11 | vargacsaba

Egyetértek, a cím tényleg érzelgős és éretlen. Valamint sekélyes.
Amúgy meg, ha nem tudnánk, hogy hol készült, akkor nem jelentene semmit, csak a helyszín ismerete visz némi érzelmi töltést a képbe.
Szerintem jobban teszed, ha azok hangjára is odafigyelsz, akik még mernek 3 alatt is pontozni, a szalonnégyesek nem érnek semmit.
Üdv!

patakypdaniel válasza:
Köszönöm a hozzászólást. Mindig tanul valamit az ember...Jelentsen az bármit is.:-)

2011. július 4. | 11:52 | praefect

Szerintem rossz úton jársz, sajnos nem tapsolok emberek kivégzéséhez semmilyen formában.

A cím pedig azért bugyuta (és a témához méltatlan), mert hasonló szavakat kisnyugdíjasok szoktak fejcsóválva mormolgatni, miután kiolvasták a blikk bűnügyi-bulvár rovatát.

Úgyhogy leginkább az az érthetetlen, hogy miért kell szignózni egy ilyen fotót.

patakypdaniel válasza:
Akkor szerintem megköszönöm a véleményed és itt be is fejeztük...

adott pontszám: 4
2011. július 4. | 05:22 | harminchat

Szia! Néhány képet láttam már a helyszínről és úgy érzem a tiéd elég kifejezőre sikerült. Megjelenik a halál, a szürke reménytelenség és mégis, ha ezeket nem nézzük csak egy unalmas, hétköznapi épületet látunk, sok kerítéssel. Mert voltak napok, amikor a halál teljesen hétköznapi volt. Ez a szenvtelenség igazán drámai.
Jó ötlet a fekete-fehérbe konvertálás, a halvány vignette a széleken. Sajnos a tömörítés túl erősre sikerült, ráadásul eredeti méretben teljesen élvezhetetlenné válik a kép, így csak közepesben nézhető.
További jó fotózást!

patakypdaniel válasza:
Szia!
Örülök, hogy tetszik. Tényleg fura érzés napjainkban ott sétálgatni. Mai fejjel hihetetlen az egész.
Sajnos a tömörítésnéál hiba történt és nem vettem észre...

adott pontszám: 2,7
2011. július 4. | 00:11 | praefect

Szerintem ez a hely olyan, mint a Lánchíd vagy a Halászbástya. Ha elfogadható és nézhető képet akar róla az ember, akkor valami szokatlannal kell kísérletezni, nem elég csak prezentálni vagy dokumentálni.

A kompozíció nem elhibázott, vagy kiegyensúlyozatlan, de egy ilyen képen ez nem lehet minden. Különösen azért, mert (és bocsánat a morbid jelzőért) nem voltál a tűz közelében. Úgy értem, ezt a látványt simán el tudom helyezni a délszláv háborúban, ráadásul ennél mizerábilisebb környezettel.

A képet nagy méretben töltötted fel, így sajnos világosan látszik, hogy az élesség a hozzánk legközelebb eső vezetéktartó oszlopra került.
További járulékos veszteség, hogy egy 2338 széles és 1429 magas kép 270.44 KB környékén bizony kevés esetben eredményez szép minőséget.

És mindehhez jön egy erősen érzelgős és kissé bugyuta cím. Szerintem nem hülyeség a témát ilyen értelemben is komolyan venni.

Ha hármast adnék, javítandónak tudnám látni, de szerintem itt nem is annyira a kompozíció a hibás, hanem az egész elképzelés.

patakypdaniel válasza:
Sok dologban nem értek veled egyet. A helyszín összehasonlítása nem áll meg a lábán. Ami pedig a címet illeti, elég érdekes megközelítés bugyutának nevezni, tehát nem hiszem, hogy ilyen tekintetben ne vettem volna komolyan. És mi is ezen az érzelgős?! Itt inkább más problémát látok, ami a hozzáállásodat illeti...De erről még csak véletlenül se kívánok beszélgetni...
A nagyméretű feltöltést egyébként véletlen történt.

adott pontszám: 3
2011. július 3. | 23:52 | viewpoint

Igen Oswiecim, mindenkinek el kell oda egyszer mennie szerintem. Én i svoltam, készült ugyanilyen képem is. De ezzel együtt azt kell mondjam, ennél ütősebb képet is készíthettél volna. Technikailag sem ok, nem túl jó az ff konverzió (bár az ff jó választás), és szereksztésileg is elég turista fotós. Jobban rámehettél volna a szöges drótokra. Pl. közel e szögesdrót, és elmosva a vasúti sín, ahogy a pusztulásba vezet. Vag ymás, nagyon sok lehetőség van. Szóval a téma megérdemel egy kicsit tudatosabb fotót. Üdv

patakypdaniel válasza:
Szia!
Készült olyan fotó is amit itt leírtál. Rengeteg tudatos fotót csináltam. Nekem ez is tudatos volt. Én ennél döntöttem és nem tartottam turistásnak. Egyébként pedig sokan jártak már a szögesdrótos fotókkal úgy, hogy közhelyes és elcsépelt lett. Ha azt tettem volna ki a "vélemények" áldozatának, akkor 80 % azt mondta volna, hogy elcsépelt és gagyi...Szóval ízlések...:-)

2011. július 3. | 22:49 | venanita

u.i.: Hol készült a kép?

adott pontszám: 4
2011. július 3. | 22:46 | venanita

Szia! Először is nagyon jó kép! Van jelentése, tartalma ami szerintem a legfonotsabb egy képnél! Azonban szerintem jobban kihangsúllyozhattad volna a táblát, hiszen itt ez a kép "lelke" . FF-ben lehet erősebb lenne a kép mondanivalója. De ezen felüll jó kép! Ügyes munka!

patakypdaniel válasza:
Szia!
Örülök, hogy tetszik. A fotó Auschwitzban készült.

2011. július 3. | 22:28 | tigerisch

Üdv
Azért egy lépést hátra megért volna, hogy ne vágd le az oszlop alját...
Egész jó kontrasztos :)

patakypdaniel válasza:
Ez most ilyen lett....:-)

adott pontszám: 4
2011. július 3. | 22:28 | McAl

Kicsit direkt nekem, hogy a felirat ennyire hangsúlyos a képen. Emellett egy kicsit kuszának is tartom. Nem igazán van rajta olyan pont, ami megfogna.

Kicsit távolabbról szerintem beszédesebb lenne az egész kép. Persze mondom ezt a helyszín ismerete nélkül.

patakypdaniel válasza:
Helló!
Sok dolog volt amit ki lehetne ragadni. Nekem ez volt beszédes. Sajnos elég nehéz volt "nyugodtan" fotózni, mert sok ember volt mindenfele és csak ritkán akadt olyan pont és helyszín mikor nem álltak bele a képbe...

adott pontszám: 5
2011. július 3. | 22:27 | katalin.barath

Szia!

Nagyon jol sikerult kép!
Tetszenek a színek és a nézopont is!
Ennek ellenére hátborzongato....de csak a mult miatt!!!

Grat!
=)

patakypdaniel válasza:
Szia4
Örülök, hogy jó fotónak találtad...Tényleg hátborzongató volt.

2011. július 3. | 22:08 | Senang Anggrek

A trianoni megemlékezésként szánt nem pontozható fotót levetették valakivel a moderátorok, (visszamenőleg még a tavalyit is) mert hogy itt nincs helye történelmi megemlékezésnek, ez nem egy politikai oldal.....
Ezekután kiváncsi leszek , hogy ennél a fotónál megjelennek-e?
Félre ne érts, nem a fotóval van bajom, mégcsak nem is a témájával, Veled meg aztán főleg semmi bajom..... de jó lenne ha nem kettős mércével mérnének. Legalább itt nem, ha már ez nem egy politikai oldal!
üdv, s.a.

patakypdaniel válasza:
Szia!
Meg sem fordult a fejemben, hogy ez bárkinek is politikai problémát okozna egy fotós oldalon. Ez egy múzeumban készült fotó! Mármint egy turista "látványosság" és semmilyen politika nincs 2011-ben az Auschwitzi múzeumban. Ugyanúgy történelem, mint Trianon vagy a tatárjárás, vagy bármi más. Szóval ez nekem furcsa, hogy volt olyan amit levettek innen.:-( Ennyi erővel bármit levehetnének ha valami köze van az emberiség múltjához. Ez nagy probléma ha így van. Mellesleg volt aki pusztán "egyéb" meggyőződéséből fakadóan leértékelte a fotót... Nem gondoltam, hogy ilyen port kavar. Nem ez volt a cél. Mellesleg mindenkinek a saját "lelkiismeretére" van bízva mit "gondol" a történelemről.

2011. július 3. | 21:25 | genesys

Ez óriási! Mármint nemcsak a feltöltött méretre értem, hanem a képre is. Mind témáját, nézőpontodat tekintve is nagyon tetszetős. A duotone is nagyon tetszik.

patakypdaniel válasza:
Szia!
Sajnos rossz fotót töltöttem fel, mármint ami a méretét illeti. Legközelebb jobban figyelek. Azért örülök, hogy tetszik...