BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,7
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. május 16. 20:39
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Kunbaja
  • Készítés ideje : 2011-05-16
Sors

Öreg kutyusunkról készült fotó. Franc, hogy ilyen nagy megnyitva... control és mínusz segíthet rajta... A kivágással kapcsolatos tanácsokat szeretettel várom... és persze a többbit is:p  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2011. május 30. | 22:18 | Balog1987

Szia! Szerintem ez így tökéletes ahogy van! Ha vágott kép, akkor a kivágás is tökéletes szerintem! Kutyus jobbra, lefelé néz, és pont elég hely maradt ezekben az irányokban, szóval Perfect! ;) Üdv!

anian0 válasza:
Érdekes, hogy van, aki jónak találja ezt a fajta kivágást, mások viszont soknak. Örülök, hogy elnyerte a tetszésed. Köszönöm szépen, hogy értékelted. Szép fényeket!

adott pontszám: 5
2011. május 30. | 10:22 | hajduzoltan

Szia...
gratula a fotodhoz, jol siekrult kivagas, azzal hogy at tetted fekete feherbe megjobban kihangsulyozodik a kutyutok kora, jo pillanatban kaptad el, nagyon sokat mondo kep...Osszesegeben sztem hibatlan..gratula megeccer!
Udv Zoli

anian0 válasza:
Szia!
Örülök, hogy tetszik a kivágás. Pedig már lassan biztos voltam benne, hogy a fül levágása oly mértékű mellényúlás, hogy ez a fotó továbbra nem is teljes értékű. Jó érzés visszazökkenteni az embert abba a világba, ahol a dolgok igenis relatívek és sokféleképp lehet megközelíteni egy kivágást. Köszönöm a pozitív szavakat.
További szép fényeket!

adott pontszám: 4
2011. május 29. | 18:51 | allforlove

Szia! Tetszik a kutya megfáradt, de valahogy bölcsességet tükröző arca..már ha egy kutyára lehet ezt így használni :) Már csak azért is mert az én 10 éves kutyusom is egyre többször csak így elfekszik napokat..Talán jobb lenne a kép, ha a bal fül is teljesen látszana.
üdv, András

anian0 válasza:
Szia!
Örülök, hogy megláttad azt, amit ez a fotó mutatni szeretne. Ha valakinek van egy öreg kutyája, kicsit jobban belelát az életvitelükbe. Köszönöm, hogy a vágást említetted.
Üdv!

2011. május 17. | 15:10 | Álomfejtő

http://fotozz.hu/cikket_megmutat?cikk_ID=20
Ez a Photo Shop "save for web" parancsa (bal oldali legördülő menüsor, -mentés webre és más eszközökre)
Mentés előtt méretezd át és élesítsd a képet, aztán a lekicsinyítettnek add a fenti parancsot.
Képformátumnak válaszd a jpeg-et, aztán vagy a quality csúszkával, vagy a legördülő menüben beállíthatod a max. 310kb-ot, a százalékos minőségromlás hozzárendelésével. (Én általában 85 % alá nem megyek sosem, inkább nem használom ki a teljes feltöltési méretet – persze, ez attól is függ, hogy az adott fotón milyen pixel-információ van.
Remélem, segítettem.

anian0 válasza:
Köszönöm szépen a segítséget!

adott pontszám: 5
2011. május 17. | 13:47 | bau52lac

Tetszik. Semmi felesleges nincs rajta, talán ha a bal (jobb) fül is benne lenne. Szeretem a kutyákat, nekem is öreg kutyusom van.

anian0 válasza:
Köszönöm a véleményed! Sokak felrótták hibának a fület, legközelebb nem viszem túlzásba a vágást.

adott pontszám: 2,8
2011. május 17. | 10:17 | simike

Szia.Egy levágott fülű kutya.Nem túl izgalmas bemutatása az állatnak.Eredetiben túl nagy a méret is így a hibák még láthatóbbak.Gyakran fotózott téma és így elég unalmas.Azt sem értem miért ff.Bocs.Szép fényeket.Üdv.

anian0 válasza:
Sajnálom, de nem tudom hasznosnak jelölni a véleményed. Hogy túl nagy méretű, az azért van, mert ez volt a második kép, amit feltöltöttem, a jpg tömörítéssel értem el a 310 kb alatti méretet és nem tudtam, hogy így jeleníti meg a weboldal. Persze, értem, hogy unalmas, de legalább írhattál volna valamit, hogy miben kéne fejlődnöm vagy legközelebb hogyan kéne egy ilyen témát megközelíteni. Emlegettél hibákat, azokat is leírhattad volna konkrétan, ha már említést tettél róluk. A vágást már mások is sérelmezték, ebben igazat adok. Lehet, hogy nem érted, hogy miért ff, de hát miért ne lehetne ff? Ki szabja meg, hogy milyen kép legyen ff és milyen nem? Köszönöm, hogy értékeltél.

adott pontszám: 4
2011. május 17. | 10:17 | tojasosnokedli

Aranyos állaportré jó FF feldolgozással. A fülét azért sajnálom szegénynek, jó lett volna még az is a képre.

anian0 válasza:
Köszönöm, hogy írtál. Igyekeztem szűkebbre vágni tanulva az előző hibámból, de úgy tűnik, ez sok embernek zavaró.

adott pontszám: 4
2011. május 17. | 09:27 | Álomfejtő

Öreg kutyus... igen, a szemei beszédesek (padig kissé részlettelenek, mégis...). De nem gondolom, hogy rossz sora lehetett,
(nekem is van hasonló fotóm nem saját kutyusról
http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=219761 )

A kivágás illetően : kissé direkt - a tekintet éppen középen - talán ezt jobb lenne harmadolóba helyezni (akár ha csak vízszintesen is, így kevesebb lenne a homlokból és némileg több alul, mert az orra majdnem kilóg a képből).
Az ff tetszik, illik a képhez,
a méret valóban egy kicsit "elsikerült" de az oldalon a leméretezésre, kicsinyítésre is találsz korrekt cikkeket, ha rákeresel.
Kutya-ügyben amúgy meg elfogult vagyok, de ettől függetlenül a fentieket javításra jvasolva - jó képnek tartom a fotódat.

anian0 válasza:
Nem tettem említést arról, hogy rossz sorsa lenne a kutyának. Egyik ismerősöm mondta, hogy ez legyen a címe, nekem semmilyen cím nem jutott eszembe. Igen, a vágással kapcsolatos információk nagyon fontosak számomra a kép kapcsán, mert elég nehézkes volt egy kellőképp szűk, ugyanakkor elég részletet láttató kivágást kitalálni neki. Tudtam, hogy nem tökéletes. Őszintén szólva sokkal keményebb kritikákra számítottam ez ügyben. Be tudnád linkelni az átméretezésről szóló cikket? Köszönöm szépen, hogy értékeltél. Már írták, hogy túlságosan is stilizálom a képet a vignettálással és az ff-fel. Nem volt ilyen irányú célom, egyszerűen nagyon nem akartam kiégett részt a fotóra.

adott pontszám: 4,2
2011. május 17. | 07:59 | bolyoa

Szia ez nagyon jó kis kép lett szerintem látszik a szomorúság a vonásaiban és a szemében...:-)
Ami szerintem lehetne jobb az a vágás! A másik fül is kellett volna a képre de amúgy rendben van!
Sok szép képet kívánok!

anian0 válasza:
Köszönöm szépen, hogy értékeltél! A vágással kapcsolatban kifejezetten vártam a tanácsokat, mert nem volt ettől jobb ötletem. Viszonylag egybehangzóak a tanácsok. További jó fényeket!

adott pontszám: 3,5
2011. május 17. | 01:18 | Espíritu

Szia!
Sokszor meglőtt téma, amit nehéz újszerűen bemutatni.
Nekem az egész kép erősen hatásvadász fotó benyomását kelti. Gondolok itt a vignettálásra, a fekete-fehér konvertálásra,címre, stb...
A kép maga nekem nem sokat mond. Egy kutya portré, ami engem, aki nem ismeri a kutyát, nem fog meg... nekem nem mond igazából semmit a kép.
A fül levágása számomra zavaró. Balra lehetett volna még helyet hagyni és jobbra is ráférne még tér...
Szóval nem rossz ez a kép, de semmi újat nem ad számomra.

anian0 válasza:
Nem volt kifejezett célom a szomorkás hangulat megteremtése. A vignettálást azért választottam, mert amikor kerettel próbálkoztam, az elég vicces eredményt adott. A címet egyik ismerősöm javasolta. Azért vágtam ezúttal szűkre, mert legutóbbi fotómnál a tág vágást sérelmezték. Ki tud ezen elmenni? Köszönöm a véleményed.

adott pontszám: 4
2011. május 16. | 22:57 | Aune

Kár, hogy nagyban a szeme nem éles, hanem elég rossz minőségű, így nem látom a lelke tükrét... :(
A kivágás jó, az érzés is átjön!
Én csak a szemét sajnálom!
Gratulálok, nekem sokat mondó kép! :)

anian0 válasza:
Köszönöm az értékelésed. Én elég élesnek látom, illetve az, ha már a körülötte levő szőr az. Tegnap délután eléggé borús idő volt, és elég sok a zoom rajta, két méterről fotóztam. Ha közelebb mentem volna, akkor felkelt volna onnan. Köszönöm a pozitív értékelésed. Mondjuk utólag dolgoztam a szemén, de nem akartam túlzásba vinni.

adott pontszám: 5
2011. május 16. | 22:35 | 225Tomi

Nekem is egy idős kutyusom van, így talán mégjobban átjön a kép mondanivalója. Külön tetszik, ahogy pozicionáltad a képet, és nem úgy mint sok más képnél itt nem zavar, hogy az egyik füle félig lemaradt, a tekintete a lényeg, és azt nagyon jól kiemelted. A fekete fehér hatás kiválóan nyomatékosítja a kép hangulatát. Gratulálok, nekem nagyon tetszik! :)

anian0 válasza:
Köszönöm szépen a pozitív értékelésed. Igen, a szűk vágással egyfajta bensőséges hangulatot akartam megragadni, és úgy tűnik, ez van, akinek bejön, mások viszont elvesznek a fél fülben. Legutóbb azt mondták, vágjam szűkebbre a képet, hát most szűkre vágtam. Örülök, hogy tetszik!

adott pontszám: 4
2011. május 16. | 22:27 | pity

Szia!

Tényleg franc, még jó, hogy van közepes nézet is.
A kép bal oldalán a kuty fülét kár, hogy levágtad, bár lehet, hogy lettek volna zavaró részek a képre nézve.
Az élességtartomány szerintem jó. Talán még a tekintetének hagytam volna egy kis helyet.
Amúgy tetszik a portré, a kép színvilága, és a kutya mélabús, fáradt tekintete.

Üdv: István

anian0 válasza:
Hát igen, ezúttal a jpg tömörítéssel értem el a 310 kb alatti méretet és hát... dekár. Le lehet menteni a képeket? Gondolom, senki nem hajlandó még ezzel is kínlódni. Nem voltak zavaró tényezők, csak - mint már írtam - legutóbb sokan írták, hogy nem vágtam a képet elég szűkre, így ezúttal ebbe az irányba igyekeztem elmozdulni, bár a kommenteket olvasva és visszanézve a képet, sokkal kevesebb vágás is elég lett volna, de az már nem ez a fotó volna. Hogy érted, hogy hagytál volna helyet a tekintetnek - jobbra hagyni kellett volna több teret? Örülök, hogy tetszik a fotó és köszönöm, hogy értékelted.

2011. május 16. | 21:29 | miki3d

Igen, picit nagy felbontásban lett feltöltve...
Ami furcsa első ránézésre, hogy a mellső lábai nem látszanak, csak ak örmei a feje/álla alatt és olyan, mintha leszakadt volna szegény blöki allsó állkapcsa és kilátszanak a felső fogai... kicsit morbid... remélem jól látom és tényleg csak a mellső lábainak a körmét látom és nem a fogsorát... :) Nem előnyös...
A fehér még lehetne fehérebb, kicsit alexpósnak érzem a képet... persze értem én, hogy komor, bús hangulatot akartál a képnek, de a konsztrasztot felvíve lehetne még fokozni...
Aranyos kép, de nekünk - nézőknek - nem mond semmit... csak egy kutya... neked/nektek pedig egy örök emlék a blökkencsetekről, amit majd pár év múlva visszanézve megkönnyeztetitek... de nekünk akkor is csak egy kutya...
Ha értékelnem kellene, akkor 3-4 közötti lenne, mert technikailag nincs vele gond, viszont mondanivalója - számomra/számunkra - nem sok...
Esetleg egy kutyamenhely poszterjén tudnám elképzelni, hogy "ajánlja fel adója 1%-át..." stb stb

anian0 válasza:
Köszönöm a véleményed! Ez tényleg úgy néz ki, ahogy leírtad! Észre sem vettem. Egyébként igen, az a mellső lába a feje alatt. Próbáltam világosítani a képen, de akkor a bal szeme alatt a szőr kiégett, ezt nem akartam belevinni, szerintem túl zavaró lett volna. A komor, bús hangulat nem volt kifejezett célom a képpel, eleve ilyen volt. Igen, bizonyára alexpósnak látszik. Már az is nagy dolog, ha úgy gondolod, hogy technikailag nincs vele probléma, mivel ott gebeszkedtem két méterre a kutyától és zoomoltam. Remélem, majd valaki megveszi tőlem a képet egy adó 1%-os poszterhez. Köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 4,2
2011. május 16. | 21:19 | egykutya

Szia!
Érdemes átméretezni feltöltés előtt, de közepesben így is nézhető. A kutyák általában jó portréalanyok, mert nagyon kifejező a tekintetük. Nekem tetszik ez a fotó, a fekete-fehér is jól áll neki. Viszont kár a félbevágott jobb fülért... Meg talán a mélységélesség lehetne szűkebb, de ez már nagyon szubjektív.

anian0 válasza:
Nos, igen, sokszor a hibáiból tanul az ember. Igyekeztem igazán bensőségesre venni a figurát, de ezúttal úgy tűnik, ennek ára van. A félbevágott fül tényleg zavaró. A mélységélesség alatt gondolom, arra gondolsz, hogy csak a fej legyen éles és a hátsó részei még életlenebbek.