BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,99
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. május 16. 19:20
  • érzékenység: 80
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2011-05-15
Reggeli a mezőn

Csendben étkeztek és sétálgattak a fűben... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,9
2011. május 29. | 14:49 | kergebirka

Szia.
Azt hiszem kissé túl kontrasztosak a felhők. Láttam egyszer egy festményt, azon voltak ilyenek :) de itt azért találom kissé soknak, mert a kép többi része viszont "reális", nem festményszerű, ami nem is baj, csak az ég lenne picit más... Megpróbálhattad volna mondjuk más napszakban is, vagy úgy hogy elessen a hangsúly az égről, mert a kép többi része szép és igényes.
De ez csak az én véleményem, lehet hogy más máshogy látja!
Jó fotózást!
Üdv!

patakypdaniel válasza:
Szia!
Örülök, hogy tetszik!
Ez tényleg szubjektív. Van akinek tetszenek így a felhők, van akinek nem.:-)
Azért örülök, hogy az összhatást számodra nem befolyásolta túlzottan!
Köszönöm a pontot és az értékelést!

adott pontszám: 5
2011. május 21. | 22:02 | balu760

Szia. Nagyszerű komponálás és vágás. Penge élesség. Látványos pusztai táj ami remekül mutat 16:9 képarányban. Ötletemmel javaslom,úgy is meg oldani, hogy egy néhány marha lilára legyen színezve ahogyan : a (milka csokoládé borítóján). Képzeld csak el úgy,hogy közel lefotózol egy marhát és átdolgozod lilára színezve a barna szőrzetet és a fehér rész megmarad eredeti ként. Ha így megvalósítanád akkor a nap fotója is lehetne. Üdv.

patakypdaniel válasza:
Szia!
Köszönöm az ötletet, majd ha ismét lesz alkalmam, talán meg is valósítom!:-)
Örülök, hogy tetszik a fotóm!
üdv.!

adott pontszám: 3,7
2011. május 17. | 15:37 | Mausi76

Idilli a látvány, szinte érzem a fü illatát.
Szépen komponált kép, békés hangulattal.
Nem tudom mi történhetett az égbolttal, nagyon természetellenesnek hat, mintha egy kékes fátyol lenne rajta, ami a fák koronáin is megmutatkozik. Az igazat megvallva keretmániás vagyok, de ennél a képnél nem érzem indokoltnak a fekete gyászkeretet. Inkább elvesz a képedböl, mint hozzáad.
Üdv és szép fényeket! :)

patakypdaniel válasza:
Szia!
Köszönöm a hozzászólást!

adott pontszám: 4,7
2011. május 17. | 14:13 | Szebeni Áron

Helló!
Tetszik a képed, elég átlagos életképet sikerült szépen megörökítened! Nagyon harmónikus, ahogy a tehenek jobb oldalt előrrébb, bal oldalt hátrább vannak, szépen vezetik a szemet a közeli részekről a horizont fele. A keret szerintem tökéletes, nem feltűnő, mégis ízléses. A színek is szép természetesek, egyedül az nem tetszik, hogy a felhők kékek. Ez gondolom nem természetes, hanem utómunka eredménye, a helyedben bizosan visszafehérítettem volna.
Üdv!

patakypdaniel válasza:
Szia!
Nagyon örülök, hogy tetszik a fotó!
A felhőket direkt csináltam ilyenre. Megpróbáltam kicsit festmény hatást kelteni!:-)
A keretnek kifejezettek örülök. Ez volt a cél vele...:-)
üdv.!

adott pontszám: 3,5
2011. május 17. | 13:30 | jethro

Szia!
Háát az az égbolt ...elég furcsa. Nekem mindenképp elrontja a képet.
Maga a főtéma pedig ,sem a bemutatásában ,sem egyebekben/ fények , látószög stb./ semmi különöset nem ad.Igaz,hogy én hibát sem látok benne.
A szerkesztésében,: talán a teljesen kihasznált oldalakhoz mérten elől sok helyet hagytál.

Összességében azért megérne egy újra alkotást.
Szia!

patakypdaniel válasza:
Szia!
Köszönöm a hozzászólást!
Az égbolt direkt lett ilyen. Festmény hatásúra szerettem volna a fotót! Annak örülök, hogy a téma bemutatásában, egyebekben, fényekben, látószögben nem látsz hibát, akkor viszont nem értem, hogy miért is kellene többet "adnia"? Hiszen az Én véleményem szerint ez tényleg nem egy olyan téma és témakör, amelyben sokkal nagyobb lehetőségek nyílnának. Legalábbis jelen esetben biztosan nem. De ez csak saját vélemény!:-)

(Csak zárójelben osztom meg veled, hogy lassan megfontolom, hogy érdemes-e "pontozhatóként" feltenni fotót, hiszen senkinek sem kötelező. Most egyáltalán nem a Te hozzászólásodra gondolva írom ezt, félre ne érts, csak elgondolkodok néha rajta...Persze lehet, hogy csak én vagyok túl elnéző és pozitív, ösztönző az általam mások fotóira adott pontjaim alapján.:-)) Bizonyos esetekben viszont indokolatlanul magas pontokat is látok olyankor, mikor a napnál is világosabb, hogy nem feltétlenül érdemelte ki a fotó...:-) Természetesen ez egy szubjektív műfaj, mint minden művészet, tehát mindenkinek a saját ízlésére és lelkiismeretére van bízva. Biztosan máshogy állok hozzá, hiszen én ezt hobbinak és örömszerzésnek tartom.
Ugyanakkor Én vállaltam, úgyhogy fogadom a pontokat is!:-) A hozzászólásoknak viszont mindig örülök és sokat tanulok belőlük. Kivéve mikor nem...:-) Biztos mindenki érzett már hasonlót, ha erről beszélünk. )
üdv.!

2011. május 17. | 11:34 | petyuszka

Szia!
Minden elismerésem! Szerintem kihoztad a maximumot ebből a kis aranyos gépből!
A témát tekintve akár képeslapként is szívesen látnám!
A háttérben lévő felhők olyan hatásúak mintha festve lennének, ez is ad egy pluszt ennek a képnek!
ha nem lenne ekkor a fű még jobban is sikerülhetett volna a kép:)
De ez nem rajtad múlik:)
Gratulálok egész jó tájkép

patakypdaniel válasza:
Szia!
Örülök, hogy tetszik! Tényleg festmény hatást szerettem volna a felhőkkel elérni.
A fű méretével tényleg nem lehet mit kezdni...:-))

adott pontszám: 3
2011. május 17. | 10:21 | tojasosnokedli

Nem rossz kép, de akad bőven probléma vele. Egyrészt a kék felhők. Miért nem fehér? Másrészt a horizont elhelyezése. Én itt nem látom indokoltnak a középvonalra helyezést. Harmadrészt kicsit steril, feldolgozatlan. A gulyás elvész a képen, funkciótlanul szorult ki a szélre.

patakypdaniel válasza:
Szia!
Köszönöm a hozzászólást! Megfontolandó észrevételek!

adott pontszám: 5
2011. május 17. | 09:46 | R.János

Mint egy szép festmény...Nagyon jó észrevétel, ami azt jelzi, hogy a témafelismerés képességének birtokában vagy. Ez nagy áldás!
Érdekesen használod a színeket, és én ezt nem nevezném hibának, hanem a "valóságtól való elrugaszkodásnak", ami egy ilyen festmény jellegű képnél jól is jöhet. Bátorítanálak, -ha nem veszed zokon-, hogy légy bátrabb ebben az elrugaszkodásban, hogy még véletlenül se keltse a félresikerült színhasználat érzetét senkiben sem a visszafogottság. Arra gondolok, hogy a hideg színhasználat miatt az égbolt ciános színezetű lett, ami nem lenne baj, ha a zöld nem venné át ezt az árnyalatot. Ugyanakkor, ha az égbolt nem lenne ciános, nem lenne "varázsa" a képnek. Nos ezt a varázst szeretném, ha egyértelműbben mutatnád be, ha a szándékosság jobban érződne, ha nem egy kísérlet jellegű megközelítés lenne. Így az az érzésem, mintha kipróbáltad volna a lehetőségeket, és Neked így tetszett....Így is jó, de jobb lenne, ha már eleve egy koncepciód lenne a képről, mint látványról és azt próbálnád megvalósítani. Mindez részemről csupán feltételezés, amit a látványból szűrök le, és lehet, hogy tévedek, ezért nem is nevezem hibásnak a képet!!! Egy másik észrevételem is lenne. Nagy művészet elkezdeni egy képet, és befejezni azt. Általában balról jobbra olvassuk a képet, emiatt aztán egy jó fotó sokszor olyan, mint maga az élet: megszületik, fejlődik, elér egy kulminációs pontot, majd szépen hanyatlik, aztán átalakul, vagy elmúlik....A képed ebből a szempontból kitűnő, hiszen egy bizonytalansággal, a megszületés sejtelmességével kezdődik. (Itt jegyzem meg, hogy ezt a bizonytalanságot jobban érzékeltetnéd, ha a háttérrel vezetnéd be a képet, azaz kiretusálnád a belógó fejet, és az "első" állatot.) A fejlődést a csorda fokozatos kiszélesedése és a háttér-növényzet teremti meg. A kulmináció remekül az aranymetszésben, ott, ahol a csorda formája a legnagyobb kiterjedésű, és ahol a fák leszűkítik a horizontot. Végül a lecsengés, ami egy kis meglepetést is tartogat: az embert.
Szépen kiexponált kép, jó a fényerő, textúra, stb.
A keret ízlés kérdése, de lehet funkciót is szánni neki. Emiatt kialakult az a nézet, hogy pl. a fekete keret a gyász szimbóluma....Nem tudom...el tudnám képzelni más színű, más méretű kerettel, vagy inkább keret nélkül. Más egy kinyomtatott fekete paszpartus kép, és másképp mutat itt az oldalon....
Gratulálok. R.J.

patakypdaniel válasza:
Ez kimerítő és értékes hozzászólás lett!:-) Nagyon örülök, hogy "érdemes" a fotóm ilyen hosszú elemzésre! Rengeteget tanultam belőle! Annak örülök a legjobban, hogy a lényeget sikerült meglátni. Pont arra gondoltam, hogy olyannak kellene lennie, mint egy festménynek. Legközelebb bátrabb leszek. Kezdő lévén még nem igazán tudok bizonyos dolgokat tudatosan megtervezni és megalkotni. Ez valóban úgy alakult, ahogy feltételezted. A gondolat szikrája volt meg mikor készítettem a fotó, aztán pedig alakítottam és mindig ami tetszett, azt megtartottam. Ezért látszik tehát csak nyomokban a koncepció...Viszont boldogsággal tölt el, hogy némileg sikerült megvalósítani és túl a technikai "hiányosságokon", mégis van aki értékeli, azaz felfedezi benne a szépet! Sajnos nem mindenki áll hozzá ilyen "pozitívan" és nem a szépet keresi a hibákon túl... Nyilván a kritika lényege, hogy rávezesse az embert a "jó" útra és csak a hibákból tudunk tanulni és fejlődni! Ez szerencsére az egész életemet végigkíséri és tanulni tudok mindenből...Rengeteg ötletet kaptam!Még sokszor átolvasom!Köszönöm szépen!
üdv.!
P.P.Dániel

adott pontszám: 4
2011. május 17. | 08:19 | hex187

Szia,
két gondom van csak a képpel. Az egyik, hogy a bal oldalon nagyon szűken vágtad a tehén miatt, a másik, hogy optikailag jobbra dől a kép. Azt látom, hogy a horizont rendben van, de a tehenek elhelyezkedése miatt a szemnek talán jót tenne egy kis elforgatás.

patakypdaniel válasza:
Szia!
A dőlés azért van, mert egy kis mélyedés volt a talajban és abba gyalogoltak bele a tehenek!:-) A bal oldallal egyet értek, tényleg szűk...
Azért örülök, hogy tetszik!

adott pontszám: 3
2011. május 17. | 08:17 | Neophron

Üdv!

Technikailag szerintem: Az égboltra húzott kék hatás miatt a felhők is kék színben pompáznak. Kár érte, fehér az ő színük és szebbek is úgy. Ez az élesítés már túlzás, nem tett jót a képnek, finomabban jobb lenne.

Szerkesztés: A középen futó horizont a szép felhőkkel jó lenne, így inkább unalmas. A panorámás vágás egyébként jó, de kár a levágott fejű bociért. Talán a pásztort nem helyeztem volna ennyire szélre és ez a gyászos vastag, fekete keret sem kellene szerintem.

Tudatos, kreatív....

patakypdaniel válasza:
Köszönöm a hozzászólást!
A pásztortól kb. egy méterre már egy mellékút betonja "díszelgett". Sajnos nem tudtam máshogy csinálni...
üdv.!

adott pontszám: 4
2011. május 16. | 21:14 | miki3d

Faca kép lenne nagyon..., de a felhőkkel mi történt?! kimostad őket? Gondolom túlságosan kiégett és visszahúztad a fehéret vagy a felhő részére rakták egy kék layer-t, amitől a fehér felhő bekékült...
Látom, hogy egy kis egyszerű kompakt géppel készült és nem tudta(d) jól kiexponálni, de akkor legalább két képet készítettél volna, egyik a tájra állítva az expo, a másik kép pedig az égboltra és utólag összeillesztve..., persze óvatosan, nehogy nagyon nagy különbség legyen a két kép között, hogy elüssön egymástól...
Jó jó a kép, de a felhő elégé elrontja az összképet...

patakypdaniel válasza:
Szia!
A két fotó készítése meg sem fordult a fejemben....Legközelebb szem előtt tartom majd!:-)

adott pontszám: 4
2011. május 16. | 21:04 | egykutya

Szia!
Tetszik a szélesvásznú vágás, valahogy illik a látványhoz. A színekkel viszont nem teljesen vagyok kibékülve, főleg a felhők zavarnak (mi történt velük? :)) Ez tipikusan olyan fotó, ami HDR-ben ötös lenne, szerintem. (Ezzel nem azt akarom mondani, hogy csak HDR-ben lehetne ötös).

patakypdaniel válasza:
S felhőkkel kicsit mahináltam. Nekem valahogy így tetszik...Számomra kicsit festmény szerű a hatása. Persze ez szubjektív.
Mindenképpen megcsinálom HDR-ben is!
üdv.!

adott pontszám: 3,5
2011. május 16. | 21:00 | hegyiember

Szia!

Első reakció: uhhh... Hogy sikerült ilyen égboltot gyártanod, fel nem fogom. Olyan, mint régen, mikor a színházban ócska ezeréves vetítőgéppel próbáltunk fehér operafóliára felhős eget vetíteni.
A másik a gyászkeret... Nem kell, nem passzol ide.

Pedig a kép alapvetően tetszik. Nem egy világmegváltó valami, de hangulatos, békés jelenet, jól komponálva.

Szóval jó alap, de egy tájképen az ilyen égbolt... Próbálj meg valamit csinálni vele, és akár falra is rakhatod, van annyira jó.

Szerintem.

Üdv

patakypdaniel válasza:
Köszi!
Megfontolom...

adott pontszám: 4,8
2011. május 16. | 20:54 | zoli0121

Na, ilyen képet nem láttam még!:) De örülök, hogy te készítettél egyet, mert tetszik! Jó a nagylátószög, éles, szép a zöld fű és a kék ég egymás fölött,alatt:) Egyedül a keret nekem nem kéne. Meg még valami, az ég az ilyen volt, vagy ps-el csináltad?mármint a felhők is az égen voltak?csak kicsit furák. Üdv.

patakypdaniel válasza:
A felhőkkel lett egy kicsit mahinálva de nagyjából ilyen volt...:-)
A keret nekem tetszik, de van aki kifogásolja. Ez már csak egyéni ízlés dolga szerintem.:-)
Nagyon örülök, hogy tetszik!

adott pontszám: 3,9
2011. május 16. | 20:29 | murypeti

Szia! Tudod, ha nem írod a címben, hogy ez reggeli, inkább gondoltam volna delelésre, mert elég erősek a fények. Ugyan a cím nem tartozik a kép értékeléséhez, de itt érzésem szerint erősen félrevezető.
Egyébként a kép nem rossz. Tetszik a vágás, illik a képhez ez a nyújtottabb, panorámásabb forma. A jobb oldalon az alak viszont nagyon a szélén van.
Illetve, ami nagyon furcsa számomra az az ég! A felhők teljesen ciánkékek, mintha utólag lett volna ráhúzva, megerősítve a cián csatorna. Azoknak ott fehérnek, szürkésnek kéne lenni, de nem ilyennek.
A fekete keretet hanyagolnám, túl erősnek tartom.
Szóval összességében nem rossz, de kicsit javítandónak érzem.
Szép fényeket!
Üdv, Péter

patakypdaniel válasza:
Köszi a hozzászólást!
fél 11 körül fotóztam....Nekem még reggel volt...A felhőkön kicsit javítottam. Nekem így tetszett...
üdv.!

adott pontszám: 4
2011. május 16. | 20:10 | najó

szia!
nagyon tetszene a tájképed, de az égbolt kissl félresikerült, ciános fátyol uralkodik rajta
tetszik a széles formátum, ez a fekete gyászkeret azonban illuzió romboló számomra, üdv!

patakypdaniel válasza:
Szia!
Nekem kifejezetten tetszik ez a keret.:-)
Köszi az értékelést!
üdv.!