BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,22
KATEGÓRIA: növények
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. május 3. 21:14
  • érzékenység: ISO200
  • fókusztávolság: 7,8 mm
  • rekeszérték: F2,8
  • zársebesség: 1/680
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Kunbaja
  • Készítés ideje : 2011-05-02
Halál a szirmok közt

Még csak 3 napja van meg a fényképezőm, szal ne bántsatok nagyon! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. május 5. | 18:07 | newgam

Ja! Az utolsó sor nem neked szól, bocs'

anian0 válasza:
Világos!

2011. május 5. | 18:05 | newgam

"kevésbé sarokba szorítani a pókot:)" Inkább a kép szerkesztésére gondolok (főképp annak tudatában, hogy már így is sokat vágtál.
A cím értelmezése nem okozott gondot, csak túl drámainak tartom ahhoz képest, hogy csupán egy ragadozó "állat" van a képen.
Köszönöm, hogy írhattam...!
;)

anian0 válasza:
Igazad lehet, legközelebb nem fogok a címmel túlmutatni a kép mondanivalóján.

2011. május 5. | 14:11 | stefankrause

Szia!
Sajna nekem valahogy semmitmondó a fotó,és valahogy a pók színe nagyon nem passzol a virághoz.Miért nem vártad meg mire a pók átmegy más növényzetre?Pl. barnásabb, vagy sötétebb, nem ilyen színes környezetbe,jobban kihozná, és nem elnyomná a pók-témát.

anian0 válasza:
Nos, ízlések és pofonok... Úgy gondolom, mély és drámai fotókat ennyi gyakorlattal még nem lehet rögtön elérni. A pókot véletlen vettem észre, a lila akácot fotóztam. Bár nekem így is tetszik - ezért töltöttem föl - az észrevétel teljesen jogos: a sötét környezet jót tett volna a pók hangsúlyosságának, jelen esetben viszont a színes virágok kavalkádjában megbúvó ragadozó a mondanivaló. Mire megvártam volna, hogy átmenjen más növényre, valószínűleg beesteledett volna, mert ott 3 méteres körzetben nem volt más, csak és kizárólag lila akác. Sötétben pedig már nem sokmi látszott volna a pókból. Köszönöm szépen a kritikát!

adott pontszám: 4,5
2011. május 4. | 17:41 | newgam

Akkor csak azt a fránya új gépedet bántom, hogy miért nem volt képes kevésbé sarokba szorítani a pókot:)
Amúgy a cím abszurd ebben a formában. A képnek egy témája van és nem értem, őt miért azonosítod a halállal? Ezzel az erővel bármely élőlényt el lehetne keresztelni, még a homokzabálókat is ( a homok társadalom nevében:)
Jó a kép színvilága, kicsit közel a háttér, lent is, fent is belóg egy szirom, na de... Azért a bal oldal és az alsó él vágásával lehetne próbálkoznod.
Üdv!
Jó képeket a gépedhez!

anian0 válasza:
Azt hiszem, bennem van a hiba, de nem fogtam fel néhány észrevételed: hogy érted, hogy sarokba szorítani a pókot - a képkivágásra gondolsz? A halált arra értettem, hogy a szép szirmok közt repkedő rovarokra a halál vár, ha nem vigyáznak. Nem gondolom, hogy ezt túl kéne magyarázni, hiszen egyértelmű. A képkivágást illetően teljes mértékben igazad van, ezt már többen észrevették. Azóta készítettem egy képet az észrevételek figyelembevételével, ha gondolod, majd megmutatom, erre a képre nem áldoznék több kreditet. Mindenesetre köszönöm szépen a kritikát. Igyekszem a későbbiekben is kamatoztatni.

adott pontszám: 4
2011. május 4. | 17:15 | h.j.

jó . nem bántunk,mert jó kis kép .nekem a szerkesztés színek tetszetősek, 1picit jobb volna ha nem kifelé fordulna a pók . de sajna az élesség az hiányzik a pókól.
ui: én is csináltam a napokban 1-2 hasonlóan "éles" pókost,és nem 3 napja van meg a gépem :))
...így most 1 négyest tudok adni.
üdv j.

anian0 válasza:
Köszönöm szépen a bíztató szavakat! Azóta megcsináltam a pókot a másik oldalra súlyozva - úgy persze sokkal jobb -, ha gondolod, majd feltehetem valahová, nem akarok erre a képre több kreditet áldozni. Magam is látom, hogy nem a pók feje lett éles, inkább a lábai. Legközelebb jobban fog sikerülni.

adott pontszám: 4
2011. május 4. | 09:32 | dhp

Szeretem a tág szerkesztésű makrókat, de itt nem tartom indokoltnak ezt, hiszen a háttér nem elég homogén, így elvonja a figyelmet a fő témáról. A színek és a fények szépek, az élességgel sincs különösebb probléma.
Javaslom a raynox dcr 250-es előtétlencse használatát, ami kompaktokkal kiválóan működik, remekül meg lehet vele tanulni makrózni.

anian0 válasza:
Úgy gondoltam, a virágok és a pók együtt alkot egy egészet. Nem hiába tettem a növény kategóriába. A kép így is nagy volt, nem akartam tovább vágni, mivel a pók már nagyon pixeles lett volna. Nem mertem közelebb vinni az objektívet, féltem, hogy a pók lelép... Köszönöm az építő kritikát!

adott pontszám: 4
2011. május 4. | 08:41 | Blex

Hali!
Jó téma , szép a virág részlet a pók látványos.
A négyzetes formátum tetszik .
Kicsit még szűkíthető lett volna a belógó virágszirmok miatt , a növényt jelölted meg kategóriának de csak a pók lenne a fő téma.
A pók kifelé tartott lábai miatt kicsit furcsa , a másik oldalra komponálva hatásosabb lenne.
Egy két dolog az adatlapról , iso 200 nem tűnik zajosnak , de gondolom van iso100 beállítás is , és fényed is elég jó lehetett ha 1/680 at állított a gép, érdemes manuálisra állítani a gépet , és iso 100 értéket nem nagyon elhagyni. Ki kell tapasztalni.
Üdv!

anian0 válasza:
A belógó virágszirmokban igazad van, viszont ha tovább szűkítem, a virág, amin a pók van, már nem lett volna benne egészen a négyzetes formátum megtartása mellett. Fel sem tűnt, hogy kifelé lóg a pók lába, teljesen jogos viszont az észrevétel, megpróbálom majd az instrukcióknak megfelelően kivágni, főleg, hogy a pók állása is kifelé van így.
Tisztában vagyok vele, hogy megfelelő fényviszonyok mellett a lehető legalacsonyabb ISO-érték alkalmazandó, az én gépemen ez a 200. Magam is hiányolom a 100-at, dehát az embernek meg kell tudni elégednie azzal, amije van. Próbálkozom a manuálissal, a blende nagysága érdekel per pillanat leginkább, a záridő minél rövidebb, annál kevésbé áll fenn a veszély, hogy beremeg a kezem. Köszönöm a részletes észrevételeket.

adott pontszám: 3
2011. május 3. | 23:42 | levi7891

Szia!

Szerintem jól láttad a készítendő képet, de a kivitelezés nem nagyon sikerült. A kompozíció és a háttér nekem tetszik, de sajnos szegény pókkal bajok vannak. Az élesség nem tökéletes, egy pókot ennél sokkal részletesebben fotóznék. Persze ezzel a kompakttal nincs könnyű dolgod, de lehetne ez jobb.

üdv

anian0 válasza:
Egyrészt ezt a képet egy nagyobb fotóból vágtam ki, hogy legyen valami összképe. Negyedére kicsinyítettem, hogy föl lehessen tölteni. Úgy gondolom, így azért vesznek el részletek már a fénykép elkészülte után. Az élesség teljesen jogos, szűkebb blendével biztos az egész pók éles lett volna. Ahogy jobban megnézem, az alatta levő szirmon illetve a pók első lábain van a fókusz. A részletgazdagság hiánya annak tudható be, hogy nem vihettem már ennél is közelebb az objektívet, mert akkor a pók szépen elmegy... Köszönöm szépen az értékelést!