BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. április 26. 22:29
  • forrás: negatív
  • Készítés helye (ország): Magyarország
szeretet etalon

hétköznapi emberek hétköznapi érzései sorozatom első és eddig egyetlen tagja na jó, nem az egyetlen ;-) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. május 23. | 21:46 | Mausi76

Péter ez nagyon-nagyon...
A képed láttán érzem a fiam börét a börömön, fürtjeinek az illatát, és azt a kimondhatatlan szeretetet, ami elönti a szívem, ha csak rá gondolok...
Lekéstem...így csak egy virtuális ötöst tudok küldeni. :)

ripet válasza:
Nem késtél le, sőt! ;-)
Nagyon örültem Neked!

2011. május 15. | 00:46 | pilipár

Igazad van, Péter, az összehasonlítás nem is arra irányult, hogy minőségében, szépségében vagy a fotózás nehézségében tegyek különbséget a glamour és az ilyen témájú képek között, inkább a "lélekre hatás" milyenségében. Kedvelem azokat a képeket is, ha jók, csak ezek közelebb állnak hozzám, talán témájukat illetően kifejezőbbek a "hétköznapi" emberek számára. De félreértés ne essék, ezzel egy glamour-, vagy aktfotóst sem állítottam hátrébb a fotósok rangsorában, a különbségtételnél semmiképpen nem erre gondoltam! Csak ez a témakör más.
Üdvözöllek Péter! Ildikó

ripet válasza:
Teljesen egyetértek. mindemellett hozzám is ez áll közelebb :)

Üdv, Péter

2011. május 14. | 23:07 | pilipár

Nem vettem észre! Ö a "hajvágós" kislány? :)))
Gratulálok Péter!

ripet válasza:
Bizony! Nagyon köszönöm, értékesek nekem a hozzászólásaid! Jó vagy, maradj is ilyen!

Péter

adott pontszám: 5
2011. május 14. | 23:05 | pilipár

De jó! Mert szerintem "hétköznapi emberek, hétköznapi érzései" a leginkább fényképre valók. Az aktmodell, a glamour-lány szívesen nézi magát vissza 30 év múlva, milyen csinos is volt, de számunkra, hétköznapi emberek számára a fényképek különleges jelentöséggel bírnak. Más emlékeket idéznek fel, az életünk mozzanatait...minden pátosz nélkül szeretném mondani, és szeretném, ha úgy is értenéd.
Számomra ezért szép ez az anya a gyermekével, remélem, sok darabból áll a sorozatod :))
Nekem tetszik, hogy ff., hogy a háttérböl nem mütötted ki a "hétköznapi" elemeket, és fontos, hogy a látvány alapján át tudom érezni az anya örömét, a gyermek nyugalmát, hogy biztonságban van.
Gratulálok, öszintén! PilipárAz értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

ripet válasza:
Szia!

Nagyon örülök, hogy ilyen érzékenységgel fogadod a képet! Nagyon jól esik. Elsősorban magamnak készítettem, és azóta is a legkedvesebb képeim egyike, de nagyon kíváncsi voltam a kontrollra, hogy milyen irányban lehet fokozni általánosságban a "hatást", az "empátiakeltést".

Nagyon örülök, hogy megtaláltad!

A kredit hab a tortán ;)

Üdv, Péter

Egyébként az akt és a glamour fotózás szerintem baromi nehéz dolog, biztos vagyok benne, hogy már a világításon elvéreznék! Respect a profiknak!

2011. május 12. | 15:56 | Dani77

Gyönyörűséges!
Gratulálak, főleg, ha családtagok :)

ripet válasza:
Bizony! Imádom is őket ;-)

Köszönöm szépen ezt is!

adott pontszám: 5
2011. május 10. | 20:25 | Geni

Huhh,ez a tónusvilág,még mindig nagyon tetszik! Azért írom,hogy még mindig,mert láttam már a képet a feltöltése körüli időben,de akkor éppen utaztam el,és nem volt időm írni,viszont most már itt az ideje. Én ezt egy remek képnek tartom,és nem azért,mert ismerős rajta az egyik tekintet. Itt egyszerűen arról van szó,hogy van a családi emlékkép,ami önmagában érték szokott lenni,hisz nevében is benne van,emlékként szolgál. Viszont itt van ez a kép,ami egyrészt családi-emlékkép,másrészt tökéletesen kivitelezett technikával készült,és az imént említett két tényező ötvözete teszi tökéletessé. Én magam,el kell ismerjem,nem tudom így kivitelezni ezeket a képeket. Vagy lövöm a saját elképzelésim szerint,az adott témákat,pl. utazásim során, vagy csak simán megörökítem a szeretteimet totál egyszerű módon. A kettő együtt egyszerűen nem megy,no de ez nem is a képhez tartozik. Nézem,nézem a fotót,a tónusvilág megszólít,és azon gondolkodom,mindjárt felkapom a zenitet,és körbelövöm vele a fél világot,fekete-fehér filmmel. :)

Inspiráló,remek fotó!
Gratulálok!

ripet válasza:
Nagyon szépen köszönöm!

Már nem tudom, hol, de valamikor régebben láttam egy fekete-fehér fotósorozatot, amely döbbenetes egyszerűséggel hatalmas érzelmeket közvetített. Azóta keresem azokat a témákat, amiket ff-ben kell elkészíteni a megfelelő közvetítéshez. Néha egy-egy ilyen próbálkozást feltolok kontrollnak - hogy jól gondolom-e -, na meg hátha kapok további tippeket. Valami olyasmi lenne a célom, hogy az elkapott pillanatok helyett "kikényszerítsek" a családomból ehhez hasonló számomra nagyon kedves és kifejező emlékeket. Szerencsére partnerek, mert sok végeredmény nekik is nagyon tetszik, így kísérletezhetek tovább...

Egyszer majd talán falra is kerül belőlük egy-kettő a nagyinál ;-)

Örültem neked!!! Üdv!

adott pontszám: 5
2011. május 8. | 21:45 | ningbo

Nem szeretem az FF képeket - mindig úgy érzem, valamitől megfosztanak a színtelenségükkel. Ennek ellenére most elismerem létjogosultságát, jelen esetben érzelmeket sugall, mely az arckifejezéssel párosítva ( a kusza háttér ellenére) erős benyomást tesz a szemlélőre. A szemek harmadolóba helyezése a figyelem középpontjába emeli az arcot - a kar óvó ölelése csak erősíti az anyai érzelmeket.

Gratulálok.

Üdv

ripet válasza:
Nagyon szépen köszönöm megtisztelő soraidat! Örülök, hogy sikerült vele közvetítenem valamit!

Üdv, Péter

adott pontszám: 5
2011. április 28. | 10:40 | livia22

Szia!
Érdekes a kép, mivel még nem látom a címét én az elszakadást adtam volna, mivel a hölgy arcán annyi szomorúság és egy pici öröm bujkál. Nagyon érzelemdús a kép. Csak így tovább.

ripet válasza:
Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen!

2011. április 27. | 12:02 | Sucuka

Nagyon szép, és példaértékű kép, meg is bántam, hogy elálltam a pontozástól!
Nagyon kifejező, hasonlónak voltam tanúja magam is, igaz, hogy nem objektíven keresztül, de ez valami szívet megrengető alkotás!
Gratulálok!

ripet válasza:
Igazán köszönöm, örülök, hogy így látod!

adott pontszám: 5
2011. április 27. | 10:28 | kisspeti

Szia!
Végre egy olyan analóg kép ami tetszik és valóban pluszt ad a film struktúrája.
A kép tartalma is dicséretes a sok szétlágyított Barby után. A szerkesztés is eltalált szóval példaértékű képnek tartom.
Grat:Péter

ripet válasza:
Nagyon szépen köszönöm! Örülök, hogy így látod, szerintem is fontos itt a tiszta realitás...

Üdv, Péter

adott pontszám: 4
2011. április 27. | 10:16 | pumpika

a tekintet az mindent visz meg a hangulat !
nagyon szép pillanatot kaptál el sok mindent el árul a kettejük kapcsolatáról!
de a szerkesztése az viszont nem igazán magával ragadó !
nagyon zajos ,szemcsés az anyuka arca túl van élesítve, a kislány nagyon életlen miközben ő is a téma fő szereplője!
látom azokat a klassz fényeidet de ezekből sokkal többet is ki tudtál volna hozni!

ripet válasza:
Köszönöm a véleményed, sajnos bizony vannak technikai hiányosságok! De szerencsére ezek szerint csak azok vannak :)

Üdv, Péter
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2011. április 27. | 09:43 | deadness

Szeretnék gratulálni, lenyűgöző pillanat!

Eszméletlenül beszédes szemek, és mosoly, ugyanakkor a szeretet mellett mégis ott van valami keserédesség.. nem tudom, talán a féltés, kicsi aggodalom, sőt, mintha sírásba hajló szemeket látnék.

Hogy ez most a boldogság, vagy más, azt nem tudom, de egy olyan pillanatot sikerült elkapnod, amivel a fotográfia számomra kiemelkedő, példaértékű darabjává vált ez a kép. Ezért érdemes ezt csinálni!

Szívből gratulálok!

ripet válasza:
Örülök, hogy engedted észrevenni a fotó sugallta érzéseket. Én tudom, mi az, amit a szemekben látsz. Azt hiszem, erre mondják, hogy annyira szereti, hogy szinte fáj!

Köszönöm szépen, hogy megálltál egy pillanatra a képemnél!

adott pontszám: 4
2011. április 27. | 08:13 | bolyoa

A kép igazán meghitt és kellemes hangulatú lett! Egy apró észrevételem azonban lenne. Szerintem sokkal jobb lett volna ez a kép ha kislány szája is látszik illetve az anya kezéből is többet látunk! Persze ez csak az Én állásfoglalásom lehet, hogy másnak így is nagyon tetszik!

ripet válasza:
Gondolom öleltél már át valakit hirtelen, első felindulásból. Itt is ez történt. Szerencsére(!!!) nem nyúltam oda és nem vettem ki az anya kezét az ölelésből, ami egyébként - talán jól láthatóan - a kislányt sem zavarja, sőt!

Köszönöm az értékelést és a véleményt!

adott pontszám: 5
2011. április 26. | 23:15 | harmincas

Ritkán értékelek ilyen emberfotót, nem az én műfajom. De megnéztem nagyban, és meghatott az egyszerű, tiszta érzelem, ami ebből a képből sugárzik. És ezt csak erősíti a fekete-fehér konverzió. (Talán azért is tetszik annyira, mert én is nagyon szeretem a hasonló korú gyerekemet és feleségemet...)

ripet válasza:
Nagyon örülök! Annak is, hogy Neked is ilyesmi az etalon :)

Üdv, Péter

2011. április 26. | 22:43 | genesys

Az anya tekintete mindent visz. Nagyon top kép! A kislány picit életlen. Igy kicsit mellékszereplő. Pedig ez 2 főszereplős kép kell legyen.

ripet válasza:
Érdekes, mert nekem inkább egy szereplős, sőt, ahogy te is írod, elég a szem és ami abból jön, a többi "csak" szükséges köret, mint a menyasszonyi csokor eldobásának pillanatához a csokor... ;-)

Örülök, hogy tetszik és köszönöm a hozzászólást!