BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,62
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. április 24. 21:09
  • objektív: 50mm f1.8
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
Megbabonázva

Egy kör vakú előtéttel készült. Szaszimi képe volt a múzsa:) Neki is ajánlanám a képet ill. azoknak akik megtiszteltek kredittel! "Vágás" nem direkt lett ilyen, hanem így fért bele és 2mp alatt sajnos így sikerült lekapni. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,9
2011. május 24. | 08:56 | pilipár

Nem sokkal ezelőtt írtam véleményt egy babafotóhoz, az sem volt hibátlan. Szerintem egy gyermekfotónál sosem a baba szépsége a központi kérdés, hanem a megörökített látvány, az átadott hangulat. A két fotó között mégis van jelentős "tartalmi" különbség, mert bár a hatalmas szemű kislány itt is aranyos, a beállítás esetlensége - mint azt Te is említed, az arcba, szájba való durva belevágás - elveszi a babás szépségét a képnek. Így nagyon elkapott pillanat, amit lehet, hogy elforgatva a képet, talán még ki is használhattál volna, csak a szemre koncentrálva, így azonban inkább csak a családi albumban maradhat sokáig emlékezetes.
Bár a felvétel szép részletes, a vakuzás miatt a természetes színek elvesztek, a bőr nem maradt halovány bababőr, ha érted, mire gondolok. Szerintem érdemes próbálkozni, sok képből biztos akad olyan, ami visszaadja majd ezt a megbabonázott tekintetet és mint portréfotó is megállja a helyét! :)
Üdvözlettel! Pilipár
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Silicore válasza:
Szia!

Nem teljesen értek egyet az értékeléssel, de mind mások vagyok:)! Köszönöm a részletes értékelést és nem csak pár szóban írtad meg a véleményed és a kreditet is köszönöm!. Annyiban tudatos a kép, hogy ilyenek lettek a színek és a fények. A "vágás" sajna az ami egy elkapott pillanat lett! Nyilván ha külső szemmel nézném, akkor nekem se tetszene a kép vagy legalábbis én is megjegyezném a szerkesztést. Sajna még nekem ez nem megy:) és még számomra mindig tetszik ez a kép!:)

adott pontszám: 3
2011. május 5. | 11:15 | boraron

Gyermeket fotózni nagyon nehéz feladat, nem állnak meg, hogy lefotózzuk őket. Gyönyörű szeme van, egyedül az kár, hogy nem látszik az egész arca, ami elvonja a figyelmemet a szeméről. Az élesség hibátlan.

Silicore válasza:
Köszönöm, hogy benéztél és értékeltél!

adott pontszám: 4
2011. május 4. | 10:54 | ludvdani

Szia! Tetszik a kép, szép természetes. Viszont kár, hogy a legalább a száj nincs benne teljesen a képbe és nekem a szembe lógó hajszálak is kicsit zavaróak. Gratulálok! Üdv.

Silicore válasza:
Szia!

Szerintem attól izgalmasabb lett a kép. Bár ez szubjektív!Köszi, hogy értékeltél!

adott pontszám: 3,9
2011. május 3. | 12:46 | predzsa

Kár a vágásért nekem zavaró hogy száj jobb oldala alja kilóg szerintem belefért volna még az a képbe.
Kicsit talán el van tolva az egész kép jobb oldalra bal oldalt felül az üres fekete , már akkor lehetett volna középre szerkeszteni.
A világítás jó a kép éles ezzel nincs gond.
A vágás módosításával jobb lett volna.
Üdv.

Silicore válasza:
A vágásra már adtam választ régebben!
Köszönöm, hogy benéztél!

adott pontszám: 5
2011. április 26. | 14:39 | pumpika

nekem akkor is így tetszik !
csak egy apróság van ami kicsit jobb is lehetne
az hogy a szem éles !
de ez előhívva biztos meg se látszik
nekem is sikerülnek ilyen képek babákról és valahogy az anyukák ezeket kifejezetten kedvelik nem tudom miért de ez be vállt még idáig nekem
ez a kép csak akkor lenne rossz ha a tekintet egy kicsi része is hiányozna, de mivel meg van,ezért számomra teljesen elfogadott.
gratulálok!

Silicore válasza:
Hát nagyon köszönöm az értékelést és a pozitív szavakat!:)

adott pontszám: 4,5
2011. április 25. | 10:06 | ynwa

Üdv,
Attól h körvaku...még nem feledteti a szemből vakuzás laposító érzetét...a vágást nem értem...sztem akkor vágunk így ha valami ott 'nem jó'...és el akarjuk takarni

Silicore válasza:
Szia!

A vágás nem direkt lett ilyen, hanem így sikerült, sajnos! Köszi, hogy értékeltél!

Üdv.

adott pontszám: 4
2011. április 25. | 09:49 | amator22

Sajnálom, hogy belevágtál a kislány szájába. Igézőek a szemei, és a körvaku is megtette a hatását. Itt nem tartom szerencsésnek azt a bokeh-t ott a háttérben iigy azt kivenném. Üdv.

Silicore válasza:
Szia!

Köszi, hát sajna a hátteret nem is vettem észre...engem a szemek vitték el a tekintetem. Majd legközelebb...a vágás nem direkt lett ilyen!

adott pontszám: 3,5
2011. április 24. | 22:38 | sznt

Annyira szep szemek! En jobban kihangsulyoznam oket. A jo kis korvakud erre alkamas is. A kivagas nekem tetszik, viszont az ekszereket nem erzem a kepnek. Ahogyan a becsilanast, vagy koszit a hatterban jobbo ldalon. A sotet hatter valasztas erdekes gondolat, de en szerintem egy vilagosabb elmosodottabb hatterrel probalnam meg.

Silicore válasza:
Szia!

Ezt a képet este készítettem így a vaku miatt a háttér sötét maradt. Az ékszerek "alap tartozékai" a lányomnak így azt nem is bántottam. Szerintem nem zavaróak!:) Majd lesz szabadba is fotózás, akkor ott kicsit világosabb lesz majd a háttér, viszont, ott máshogy fog érvényesülni egy szembe fény.Szóval ezek nagy dilemmák!

2011. április 24. | 22:27 | ripet

Abszolút kíváncsi vagyok a véleményedre, pl. a vágást és a döntést illetően. Már, ha publikus. Komolyan mondom, hogy érdekel!

Köszi!

Silicore válasza:
Szia!

A vágás a képen nem volt. 50mm fix obival(100mm olympus-on)készült olyan 40-50cm távolságból és ez fért bele. Plusz egy 9-10hónapos baba elég mozgékony és ami nem látszik a képen, hogy kezébe van egy játék. Na az sokkal izgibb, mint apu "hülye" fotózása és ezért kb 2mp-re rám nézett és Én ekkor örökítettem meg. Nekem alapból tetszett a kép és nekem a szemek nagyon megtetszettek és úgy jónak is tűnt a "vágás" és egy kis ps-t alkalmaztam. Hát kb ennyi:) Remélem így már tiszta:)

adott pontszám: 2
2011. április 24. | 21:53 | ripet

Hát, szegény pici lányt jól szétszabdaltad. Gyakorlatilag az arca minden részébe belevágtál az orrán kívül. A döntés sem volt túl szerencsés így, hogy ennyire szűkre vágást használtál. Egyedül a körfény tehette volna érdekessé. Sajnos ez minden más szempontból rossz kép. Ne haragudj, de ez a véleményem...

Üdv, Péter

Silicore válasza:
Nem haragszom! Én nem értek ezzel egyet, de ez van!
Köszi,hogy benéztél!

2011. április 24. | 21:32 | h.rom

Ááá én nam arra gondoltam hogy ugyanezt a képet töltsd fel mégegyszer máshogyan, hanem majd egyszer, egy másik de jobb portrét ugyanerről a kislányról. :)

Silicore válasza:
Rendben!:) Az még biztos lesz!

adott pontszám: 3,5
2011. április 24. | 21:29 | ilcsa

Szia! Két nagyobb gondom van a képpel. Az egyik az, hogy az élesség nem a szemen, inkább a szemöldökön van. A másik az, hogy belevágtál az ajkakba. A döntést sem érzem indokoltnak. Mindenesetre a körvaku fénye, nem néz ki rosszul. MIndenképp javítandónak érzem a képet. Üdv, Attila

Silicore válasza:
A kép szerkesztésről már írtam lejjebb, majd legközelebb oda figyelek, de sajna 2mp alatt nem volt időm mindenre oda figyelni. Köszi, hogy benéztél és értékeltél!

adott pontszám: 4
2011. április 24. | 21:22 | h.rom

Szia. Nagy kár volt a szájába belevágni, én ezt nem tartom bocsánatos bűnnek portrénál, különösen egy ilyen gyönyörű kislány esetében. Körvaku ide vagy oda, én soha nem tartom jónak a modellek arconvillantását, valamint ha jól látom nagylátószöggel készült is szűk rekesszel. Az előző kicsit torzítja az arc arányait, a másik viszont jótékonyan hat az élességre a közeli tárgytávolságoknál is. A vaku miatt a fény hideg, ezen szerintem kellett volna melegíteni utólag a WB elhúzásával. Az eszem szerint 3 pontot adnék rá, de ezek a szemek csodaszépek, tényleg gyönyörű gyerek, azért adok egy kreditet hogy legyen miből egy másikat feltolni róla. :)
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Silicore válasza:
Szia!

Bár nem töltöttem fel több infót, hogy mivel és hogy készült a kép. Ez egy 50mm fix obival készült, ami Olynál 100-na felel meg és kb 40-50cmről készült a fotó. Ez a kép egy 2mp-es felnézésnek köszönhetem, mert a játék a kezébe izgibb, mint apa fotózása:) A kép utólag lett ilyen amilyen. Nevezzük hidegnek... igazából a színt vettem le róla. Köszönöm hogy benéztél,értékeltél korrekten és a kreditet is. Sajna ebből max olyat tudok feltölteni, ahol melegebb a szín és sajna többet nem tudok hozzá tenni.