BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,9
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. április 24. 18:20
  • Készítés ideje : 2010-03-15
Koldusbőrben

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,9
2011. április 25. | 21:37 | F.Kovács László

Szia!
Jó,karakteres arcot találtál,viszont ha nincs ez a cím,nekem nem jön át,hogy ő egy koldus,tehát a kép,mint életkép nem működik.Mint portré működhetne,de sajnos technikailag úgy sem működik,az élesség teljes hiányát látom,nagyon zavaró.A viszonylag semleges háttér jó választás,maga a szerkesztés sem rossz,de ennél több kell egy jó fotóhoz!Szép fényeket és Kellemes Ünnepeket!

Balogh Alex válasza:
Ahogy már irtam, vaciláltam a két kategória közt. Azért azt túlzásnak tartom, hogy az éleség teljes hiánya észlelhető. Próbáltam amúgy még adni minimális sharpent, de akkor már kicsit torz volt a vonalakban. Ha egy jobb géppel készitettem volna, akkor ez a torzság nem lépett volna érvénybe szerintem. Igy ebben a formában a maximumot hoztam ki belőle, úgy gondolom, köszönöm szépen.

adott pontszám: 5
2011. április 24. | 21:26 | electrobotond

Erdekes, karakteres arca van a kiscsavonak, foleg a szemei vonzzak a tekintetemet. Nem latszik koldusnak, eleg jo borben van a dundi kis arcaval, sot meg az oltozetes is egesz jo. Bar ha azt veszuk hogy a keregetok sokszor tobbet keresnek mint az atlagember, ezt is meglehet erteni. Bukarestben pl. a metroban fetrengo srac a szunetben iphoneon telefonal, van is egy video a youtubeon rola, amint azt mondja:
-Nem megmondtam hogy ne hivogass mikor dolkozok?
A foto tetszetos, nem latok benne hibat.

Balogh Alex válasza:
Köszönöm szépen Botond, megtisztelő :-)

2011. április 24. | 20:14 | Fáncsi_voltam

Teljesen félreértettél, nekem nincs azzal bajom, hogy adtál neki pénzt, írtam, hogy én is szoktam, de ez nem tartozik a képhez. S nem azt mondtam, hogy kihasználtad a körülményeket, van aki így gondolja, s a megjegyzés ezt benne megerősíti.
Az, hogy koszos a ruha, az arc... , ha látnád néha az én Kerieimet, hogy néznek ki egy kiadós harc után a kertben, vagy akár én egy-egy fotózás után... ettől még nem koldus valaki...
Köszönöm, hogy ugyan félreértetted, de nem támadásnak vetted amit írtam, nem is annak szántam!

Balogh Alex válasza:
Lehet, hogy félreértettelek, de szerintem te is, pláne azzal a smileyval. Nem, nem veszem támadásnak, csak egyfajta eszmecserének. Ha adtál volna rá egy alacsony pontot, akkor tényleg támadásnak vettem volna, és nem fairnek. Kössz, hogy irtál, kellemes ünnepet ;-)

2011. április 24. | 19:45 | Fáncsi_voltam

Van itt pár kép, ami alatt kaptunk megjegyzéseket, hogy kihasználjuk a fotózott alany életkörülményeit. Mindenki maga tudja, mit tett azért, hogy olyan szituációba kerüljön, hogy elkészíthesse a képet...
Szerintem változtasd meg a címet, a megjegyzést pedig töröld! Először is, a cím egyáltalán nem látszik a fotón, s nem is az lenne az elsődleges, hogy koldusnak nézzem... a megjegyzés pedig olyan lekezelő a mosollyal a végén, szinte vérlázító... Nekem mindig van a kocsiban olyan dolog, s ebben pénzt is értek, amit adni tudok, még akkor is, ha épp nem fotózok... tehát nem azzal van bajom, hogy mit adtál, hanem a stílus, ahogy ezt megemlíted.
Ez egyébként portré, hiszen semmit nem mutatsz meg a környezetből...
Nem bántás, nem is pontozom...

Balogh Alex válasza:
Megmondom őszintén, semmi roszindulat, vagy lekezelés nem volt abban, amit a leirásba irtam... a mosoly sem az a gúnyos mosoly akart lenni, ha vérlázitónak tartod, tévesen itéled meg, viszont tisztletben tartom a véleményed... de annak érdekében, hogy ne értse esetleg másvalaki is félre kiszedem.
Abszolút nem akartam kihasználni az életkörülményeit, viszont ha már koszos volt, és nem csak ő, hanem a dzsekije is, ami szerintem látszik is, úgy gondolom találó volt a cim.
Azon sokat gondolkodtam, hogy a portré kategóriába rakjam, vagy ebbe, végül ennél kötöttem ki...

PS: Ha egyszer, csak akkor engedte, hogy lefotózzam, ha adok neki pénzt, nem értem, mi a probléma abban, hogy kiirtam. Nem hencegésből irtam, hogy segitettem egy kolduson, csak a fotó készitése körülménye kiegészitéseként emlitettem meg.