BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,89
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. április 9. 14:14
  • érzékenység: 80
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2011-04-08
"Buszvégállomás "

A buszvégállomás címet nem véletlenül kapta a fotó...a buszvégállomás egy helyszínt jelent... Amennyiben a "Roncsbusz" címet kapta volna, akkor bizonyára máshogy nézne ki...:-) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2011. április 12. | 17:30 | stefankrause

Szia!
Nekem más téma jön le a fotóról:)nem egy helyszín, hanem egy élet ,,mellékútra vezetése".
Sajna mindenki máshogy gondolkozik, de amilyen kiválóan ,, megkkomonáltad" a fotód én ezt látom benne.
sok mindent lehetne róla írni, de az biztos, hogy kivételes egy fotó....de ezek a felhők az égbolttal...észbontóan megcsináltad.

patakypdaniel válasza:
Szia!
Ez a legjobb benne, hogy mindenkiben elindít valamit. Ez a legfontosabb számomra! Nagyon örülök neki, hogy tetszik! A gondolataid pedig igazán megindítóak és elgondolkodtatóak...
Köszönöm szépen!

adott pontszám: 4
2011. április 11. | 10:58 | borbely1000

Szia!

Úgy gondolom a címmel semmi gond nincs. Az, hogy tájkép kategória is telejesen jó, hiszen szerintem a busz nem, mint főtéma szerepel a képen, mert kép annyira tág és a busz pedig kicsinek, távolinak tűnik. Egyébként érdekes a kőrnyezet amiben a rossz, rozsdásodó, öreg busz fekszik. Képzeljük csak el?, kimegy az ember természetfotózni és akkor az erdő szélén egy tisztáson vagy épp egy szántóföld közepén egy ilyent lát, kicsit bizarr jelenség, de nem rosz!?:) Talán valaki már írta, hogy a tájképeknél a horizont kép közepére helyezése nem feltétlenül előnyös, na jó egy picit lentebb van a közepénél, de nem fogom elkezdeni méregetni, (nem érdemes). A felhő egy picit világosra sikerült, ettől eltekintve tetszik a fotód! Jó az is, hogy FF- ben kivitelezted.

Üdv.: BB

patakypdaniel válasza:
Szia!
Először is nagyon örülök, hogy tetszik! Annak különösen örülök, hogy nem kezdted el méricskélni. Pont a talaj miatt tartottam fontosnak ezt a beállítást. A kategória elismerésének pedig még jobban örülök! Nem véletlenül írtam ki a megjegyzéshez amit írtam. Érdekes, hogy nem mindenkinek egyértelműek a kategóriák.:-) De ettől szép az élet! És persze az ilyen talált buszoktól a mező közepén....:-)

adott pontszám: 5
2011. április 11. | 10:56 | VGyuszi

Szia!
A szürke árnyalat passzol a kép mondanivalójához. A régmúlt időben még tündökölt a busz , mára már az enyészeté. Központba van szerkesztve. Engem mégis a környezet kietlensége elhagyatottsága fogott meg és tett sokat a képhez. Az előtér talán sáros vizes, jeges ami szintén azt sugallja, hogy ez a végállomás.
Üdv
Gyuszi

patakypdaniel válasza:
Szia!
Örülök, hogy tetszik! Azt hiszem sikerült átadnom azt amit szerettem volna a fotóval!
Egyébként az előtérben valami vegyszeres vagy műtrágyás folyadék keményedett meg a földön....

2011. április 10. | 11:46 | Alexander Nevermind

<11
Szia,
Nem rossz az észrevétel, igazából a megvalósításban is csak apró hibákat vélek felfedezni, ill. van pár kérdés bennem.
Kicsit középre sikerült szerkeszteni a buszmegállót, lehet akkor ár balra lépdelve a fasorral egyensúlyba lenne, ha jobbra tolódott volna. Ilyen szerkesztéssel a fekete fehér választással akár egy vignett is jöhetett volnaa képre.
A felhők egy kicsit világítanak, ilyen fénynél nehéz a jó expó, figyelni kell rá.
A felső vágásnál én szoktam figyelni arra, ne kerüljön bele világosabb folt, csík pötty..stb. most nálad épp ott van egy világos csík, nem nagy baj, de megszakítja kicsit ott a képet.
A villanpóznák ott vannak. Lehet inkább retus, de nem vesz el a képből most végülis.

Szóval ezek jutottak eszembe a képedre nézve.
üdv. Krisz

patakypdaniel válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelést!
Különösen a felső vágásra való megfigyelésed!
üdv!

adott pontszám: 3,9
2011. április 10. | 05:22 | harminchat

Szia! Korrekt tájkép. Jó talán picit feljebb van a horizont az alsó harmadolónál és az egyik felhő fehérsége is gyanúsan világos, de egyébként tetszik. A gond az, hogy a főtéma, a busz az nagyon távoli. Kicsi és és rossz helyen van ott középen, meg nem is látunk belőle sokat így hátulról. Így aztán ez valóban egy tájkép marad, amin viszont innentől kezdve a busz, mint zavaró képelem létezik. Tehát mégiscsak másként kellett volna fotózni. Vagy közelebb menni, akkor sajnos lemarad a hangulatos fasor, vagy más szemszögből, szintén közelebbről, ami szintén egész más képet eredményez. A helyszín ismerete nélkül megjósolhatatlan módon átalakítva a kompozíciót. Mégis csak azt tudom javasolni: érdemes megpróbálni úrja. Ebből a képből nagyjából meg is itélhető mikor lenne jó a napszak...
Még csak annyit: az ff. konverzió nagyon tetszik a maga finoman szemcsézett képzajával.
Szép fényeket!

patakypdaniel válasza:
Szia!
Készült más szemszögből is de azok nem mutatnak szerintem ilyen furcsa képet...Egyébként nem is vagyok benne biztos, hogy kifejezetten, mint főtémát kell kezelni a buszt! Mert végül is részévé vált a tájnak, mint a fák, meg a fura, szennyezett, koszos föld. Persze a címben benne van a BUSZ szó de leginkább a busz végállomása az ami nem szokványos helyszín. Mert egy roncstelepen talált busz nem olyan érdekes, mint amikor ilyen helyen találja az ember...Szóval ezért is tartom ezt inkább tájképnek, mint a buszról készült dokumentum fotónak.
Köszönöm az értékelést és örülök, hogy tetszik!

2011. április 9. | 20:00 | hegyiember

Nem szeretném más véleményét értékelni, de a középre szerkesztés itt sztem egyáltalán nem hiba. Nem ördögtől való dolog az!
Eszerint van lehetőséged újrafotózni, ez nagyon jó! Én - ha megtalálnám a legjobb látószöget - tuti csinálnék onnan egy négyévszakos sorozatot... marha jó a téma.
Csak úgy eszembe jutott :)

patakypdaniel válasza:
Köszönöm! Ezzel a dologgal teljesen egyet értek...Ebből látszik, hogy nem minden esetben kell ragaszkodni a néha már-már sablonosnak tűnő szabályokhoz. :-)
A négy évszakos fotó pedig nagyon jó ötlet! Mindenképpen megcsinálom!!
Köszi!

adott pontszám: 3
2011. április 9. | 19:32 | Don Giovanni

Szia .
A hely ötletes.
Az ötlet jó.
A cím kiváló.
De a kivitelezés nem jó .
Ebből a szemszögből túl kicsi lett a tárgy amiről szól a fotó
Sokféle képen gyúrható perspektíva ebből a nézőpontból.
Nagy hiba középre szerkeszteni a buszt és a horizontot ,ezt ne tedd ebben a formában se ,a magas feszültségű oszlopok se kellenek de nem vészesek.
Mindenféleképpen közelebb kellett volna menned és elfordítania gépedet ,hogy legyen egy mozgási energiája a statikus képednek , mert a busz áll de várjuk,hogy mozogjon és így a környezettel a mi tényleg áll feszültséget hoz létre és érdekessé teszi a fotódat .
Az ff jó ötlet időtlenséget sugározz .
Üdvözlettel Don Giovanni

patakypdaniel válasza:
Szia!
Először is köszönöm a véleményt és a kritikát!
A fotón tényleg kicsi a busz. Készült több perspektívából is kép, de nekem ez tetszett valamiért. Talán pontosan azért amit Te is leírtál. Engem is bosszant, hogy nem látszik az egész busz és még középen is van!! Egyébként ezen gondolkodtam, hogy vajon merjem-e középen hagyni... Ettől még groteszkebbé vált számomra, mint ahogy a kifolyt fehér vegyszer és maga a szétrozsdásodott roncs... Most azt fontolgatom, hogy megosztok egy másik beállítású fotót is...:-)) Akkor talán kiderül, hogy melyik a jobb választás.
Köszönöm a hozzászólást! Mindig tanulok valamit!
P.P.Dániel

2011. április 9. | 18:56 | hegyiember

Ja, azt még elfelejtettem, hogy a tónusok szépek, a kiégett felhőket meg halvány klónozó ecsettel meg lehet trükközni, kis textúrát rájuk csalva.

patakypdaniel válasza:
És a villanyoszlopokat tényleg nem lesz nehéz lebontani!:-)
Köszi!

adott pontszám: 4
2011. április 9. | 18:54 | hegyiember

Szia!

Nagyon jó fotótéma!!!
De az a bajom, hogy a lényeg elvész a képen, túl kis szerepet adtál neki.
Közelebbről, a lehető legnagyobb látószöggel készíteném el a képet. Ugyanakkora kiterjedésű környezet mellett jóval nagyobb lenne a Robur a képen. A te 38mm-ed ehhez kevés, épp ezért panorámázással pótolnám a széleslátót.
Balra az a fasor nem biztos hogy kéne... nem egyensúlyozza ki kellőképpen a jobboldali felhőzet, érzésem szerint. A távoli villanyoszlopokat mindenképp retusálnám, nem is bonyolult feladat.
Az előtér havassága nagyon tetszik, valahogy úgy próbálkoznék, hogy az megmaradjon.

Jó téma, de sztem jobb képet is ki lehetne hozni belőle.

Üdv

patakypdaniel válasza:
Szia!
Ez nagyon kimerítő kritika volt! Rengeteget segítettél, köszönöm! Persze eléggé gyerekcipőben jár még az én fotózásom, szóval most kaptam házi feladatot bőségesen...:-) Mindenképpen fogok rajta dolgozni!
Egyébként a fotón a fehér az előtérben nem hó, hanem valami sós műtrágya szerű valami, ami kiült a földre.Az tény, hogy fehér, de nem hó. Nekem is voltak kétségeim, hogy nem túl kicsi-e a képen a busz. Úgy tűnik ez másoknak is szemet fog szúrni...:-)Csináltam másik szögből és kicsit közelebbről is fotót de végül erre esett a választásom....
Szóval köszönöm a segítséget!!
P.P.Dániel

adott pontszám: 4,8
2011. április 9. | 16:53 | Matilda

Ez a kép a maga szörnyűségében (értsd: elmúlás) is gyönyörű. Kicsit ferdének tűnik a horizont, balra lejt, bár lehet csak én vagyok bandzsa. Ettől függetlenül nagyon tetszik.

patakypdaniel válasza:
Szia!
Örülök, hogy tetszik! Nekem is hasonló gondolataim voltak mikor megláttam lefényképeztem... Őszintén szólva nem figyeltem még eddig, hogy ferde-e...:-)És biztos nem vagy bandzsa...:-)
Köszi!

adott pontszám: 3,8
2011. április 9. | 16:49 | Kubajunior

Szia! A képnek van mondanivalója és számomra és azt hiszem értem is. Egy pár észrevételem lenne, ha megengeded.
Nem tudom, hogy tudatosan komponáltad a témát középre vagy csak így sikerült. Általában nem szerencsés középre komponálni, hacsak van valami ami ellensúlyozza. Szerintem itt nagyon üres a kép a közepétől a jobb oldaláig.
Esetleg megpróbálhatnál a busz oldalát is lefotózni másik irányból.Megpróbálni több napszakot és fényeket is.
További jó kísérletezést:)

patakypdaniel válasza:
Szia!
Tudatosan raktam középre. Gondoltam így még groteszkebb lehet és az ürességet is jobban érezni. Természetesen lehet zavaró is.:-) Készítettem több szemszögből is fotót és kicsit közelebbről is de nekem valamiért ez tetszett meg a legjobban. Tulajdonképpen roncs buszokat lehet látni de nekem a táj és főleg az a kifolyt vagy kiült sós, műtrágya szerű dolog a földön tetszett meg. Számomra kicsit olyan ez, mint valami atomtámadás utáni jelenet...
Nagyon köszönöm a megfigyeléseket! Mindig tanulok valamit...Mert még bőven van mit tanulnom...:-)