BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,51
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. április 7. 21:43
  • érzékenység: ISO 80
  • fókusztávolság: ekv. 93mm
  • rekeszérték: f4.5
  • zársebesség: 1/400s
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Balatonboglár
  • Készítés ideje : 2011-03-30
Vajon a halak is az aranyhidat nézik?

Kedves életkép, a horgászó öregúr reggel óta ott ült, és naplementéig szinte semmit sem fogott... Ha megnézted, kérlek értékeld is! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. április 17. | 22:56 | ata1978

Szia.Ez nagyon szép kép.Nagyon szépek a színek!Tetszik!

czega_ válasza:
Köszönöm, hogy pontoztad, de kérlek fejtsd ki bővebben, miért így értékelted!

adott pontszám: 5
2011. április 9. | 17:11 | Kubajunior

Szia!
Nagyon kellemes érzéseket ébreszt bennem a kép. Számomra a kép a mulandóságra emlékeztet. A naplemente és az öregúr együttesen a mulandóságot juttatja eszembe.
De itt nem az én benyomásomat kell papírra vetni ,hanem a képet kellene értékelni:)))))
Szóval, nagyon tetszik, hogy még éppen kivehetők a sötétebb részletek is. Remek kompozíció is, szóval Gratulálok a képhez.

czega_ válasza:
Köszönöm szépen, hogy értékelted. Igen, a feketék éppen nem buktak be, így nagyon közel van a sziluetthez, de ha nagyon figyelmes vagy, a részleteket is felismerheted. Látod, a mulandóság eszembe sem jutott, inkább az a határtalan nyugalom és türelem, ami kézzel fogható volt. Szép fényeket!

2011. április 9. | 17:09 | porszemcse

Szia.
Értékelést kértél és kaptál is egy őszinte értékelést!
Amúgy nem tudom miért vonatnám ki a pontot ennyire értékeltem és a véleményemhez tartom is magam + nem zavar az átlagodnak semmit úgyhogy nem kell aggódnod miatta.
És tényleg valóban nem gumicukor ez jó felismerés. hanem egy tóparti kattintás.
Nem azt kell lesni, h kinek milyen tökéletes fotói vannak már fenn a témában, hanem higgadt fejjel végiggondolni miket írnak a képhez, és tanulni belőle. Nem mindenkinek vannak fent tökéletes képei, főleg az első darabok.
Szóval ennyit a gumimaci oltásról, hisz neked van olyan képed ahol még egy éles pontot sem sikerült kicsikarnod a gépből. ami azért komoly teljesítmény ha már így állunk hozzá....
Szerintem elég idős vagy hozzá, hogy ne akadjunk fenn egy ilyen problémán. az oldalon mindenki kapott már rossz értékelést és fog is.
Hisz minél többen látják annál több vélemény van. az enyém ez nem kell elfogadnod és egyetértened.
Én a helyedben nem háborognék és szólnék be hanem örömmel venném tudomásul h sokaknak tetszik a fotó...
További szép fényeket és jó fotózást kívánok.
Üdv. Péter.

czega_ válasza:
Kedves Péter!

Nem arról van szó, hogy megsértődtem egy igaztalan kritika miatt, hanem arról, hogy szabályzatellenesen pontoztál. A nap és a fénysugár kiégettsége zavart, sem a kompozíció hibáira, sem pedig egyéb technikai problémára nem hivatkoztál. Ez a hiba pedig meglehetősen objektív, akár újrafotózás nélkül is, utómunkával javítható. Ez pedig a szabályzat szerint (érdemes elolvasni....) hármas, nem pedig egyes. És elég idős vagyok ahhoz, hogy figyelmeztessem, ha valaki nem tartja be a játékszabályokat, és örüljek, ha megalapozott, építő jellegű kritikákat olvasok.

További szép fényeket és jó fotózást kívánok!

Gábor

2011. április 9. | 15:32 | buhalya

Tetszik a kép, a színek, a kompozíció, az egy irányba mutató faágak (fent) és a horgászbot (lent).

czega_ válasza:
Jé, miket észre nem veszel... De valóban, itt is van egy párhuzam, bár én sokkal jobban koncentráltam arra, hogy a nap felé forduló tekintetet elkapjam. Örülök, hogy tetszik, köszönöm szépen, hogy értékelted. Szép fényeket!

adott pontszám: 5
2011. április 9. | 15:32 | Arameus

Nagyon hangulatos kis kép.jól elgondolt fotó,a csendes balaton,az éppen lenyugvó nap,a kis öregúr ahogy meghitten nyugodtan üldögél fogásra várva,nem a mai mindennapokra jellemző fotó,pont ezért jó,nincs stressz hajtás,csak a csend és nyugalom.a vizen megcsillanó napsugarak élesek.

Gratulálok.
Tomi

czega_ válasza:
Köszönöm szépen, hogy értékelted, engem is a hangulat fogott meg.

2011. április 9. | 06:03 | bromis

Nagyon köszönöm a kreditet!
Üdv: Péter

czega_ válasza:
Igazán nincs mit.
Üdv: Gábor

adott pontszám: 4,5
2011. április 8. | 21:41 | balatonifotós

Szia! Igazándiból a képen semmi sincs a helyén, ha a kompozíció szabályait szigorúan vesszük ( nem részletezném bővebben, de sem a Badacsony, sem a Nap, sem a horgász nincs a helyén, sőt a horizont is középre szerkesztett).A színvilág tetszik.
Viszont mint sokszor, van egy "de", vagyis szerintem a hangulat nagyon kellemes és jellemző a tavunkra, amit jól észrevettél, mi több szépen kiexponáltál. A kis kompaktból is kihoztad szerintem amit lehet. Gratulálok!

üdv, Z.

czega_ válasza:
Kedves Zoltán!

Igazad van abban, hogy a képben semmi nincs aranymetszésben, a horizont nem a harmadolón fekszik, és a két főmotívum - napkorong-horgász - sem pontozza ellen egymást. Ott a helyszínen azonban viszonylag gyorsan el kellett kapnom ezt a pillanatot, nem tudtam sokat méricskélni. És abban is igazad van, hogy a hangulat megragadására koncentráltam, ami ha sikerült, már megérte. A szerkesztés tudatosságának tökéletesítéséhez (így például a gyors helyzetfelismeréshez) pedig még hosszú út vezet, és - látva a galériádat - remélem egyszer én is eljutok oda, ahol most Te vagy. Köszönöm, hogy értékelted, szép fényeket!

adott pontszám: 5
2011. április 8. | 20:54 | Pálfi Nimród

Teljes mértékben kihoztad a kihozhatót,De a pontom nem ennek szól. Egy bámulatos életkép ez . Szerintem minden nap ott ül.Csodás színek jó szerkesztés.
Üdv

czega_ válasza:
Kedves Elemér!

Köszönöm, hogy értékelted. A bácsi szegény reggel óta ott ült, beszélgetett a többi bácsival (voltak a parton vagy egy tucatnyian), és várta a kapást. Többször visszatértem hozzá, de csak nem volt szerencséje. És amikor este megláttam ezt a testtartást, amiben egyszerre van benne minden csalódottság, lemondás, és a hihetetlen nyugalom, azonnal vettem elő a gépet. Örülök, hogy sikerült ezt a pillanatot megragadnom, annak meg különösen, hogy a hangulatot is. Szép fényeket!

adott pontszám: 4,5
2011. április 8. | 16:51 | Alexander Nevermind

<5
Szia,
Hosszasan néztem a képed. Igazából a fotó nem lenne rossz, van hangulata, szép a képed színe, jó elsőre ránézni, a minőség sem rossz, kompakttal lőve főleg, élesség is rendben.
Nyílván az ember itt aztán mikor értékelel, jobban megnéz pár dolgot, hibát "keres", illetve lehet hibásan, de mégis csak úgy tudok írni, mit csináltam volna másképpen, mit lehetne így javítani.
Szóval a képed kompoziciója látszik, hogy tudatos, de valahogy pár apróság hiányzik. nem tudom mi gátolt meg benne, de lehet léptem volna még jobbra, akár a fa is benne lehetne jobban, hogy akár a nap jobban a jobb széle felé tolódjon, a horgász balabbra kerüljön, és a jobb széle felé mutasson. Így kissé kivezetei a szemet a képről, tehát talána ha még fordulsz a nap a horgászhoz képest jobbra tolódik. A domb másik fele is benne lehetne a képbe. De ezek "tétova" tanácsok, szerintem így jobb lenne a kép. Ami hiba van, az az hogy dől a vízszint. Ezt korrigálni kellett volna, akár utólag is.
A napot szépen kiexponáltad.

Szóval nem rossz a kép, pár apró hiba van,, én ennyire gondoltam most pontilag.

üdv. Krisz

czega_ válasza:
Kedves Krisztián!

Köszönöm megtisztelő értékelésed. Furcsa, amit a horizont dőléséről írtál, nekem fel sem tűnt, és most sem igazán látom, bár vonalzóval nem mértem le. Ettől függetlenül elfogadom, más is így látta, én meg elfogult vagyok... Ami a kompozíciót illeti, igazad van, lehetett volna tudatosabban, jobban helyezni a két fő témát, de ebben gátolt egyrészt az, hogy sietnem kellett, gyorsan ment le a nap, másrészt jobb oldalon is volt egy fa, aminek a törzse mindig csúnyán belógott. Ja, és azért a horgász sem folyamatosan a napot bámulta, márpedig engem ez fogott meg. Biztosan meglett volna persze az a pont, ahonnan tökéletes, én ennek is örültem. Örülök, ha tetszett, szép fényeket!
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 1
2011. április 8. | 14:36 | porszemcse

Szia.
Nem lenne rossz a kép.
De az a nap szörnyű rajta! a kiégett folt és körülötte a piros kör mint egy pattanás. a vízen lévő sugár pedig nem tudom h utómunka vagy ennyire túlhúztad a színeket de nagyon ronda, olyan mint ha valami kisgyerek babrálta volna oda.
Láttad a horgászt és megtetszett a lemenő nap ez mind szép és jó, de akkor több expó kellet volna és azokból egyet összeállítani.
Tényleg nem tudom eldönteni h utólag festetted rá az egészet.
Vagy tényleg ennyire túlhúztad a színeket és kiégetted azon a területen.
Minden esetre teljesen elrontja a képet, így személy szerint ez már nem kreatív ,de javítandó. Hanem inkább a hibás út.
További szép fényeket kívánok.

czega_ válasza:
Hááááát, valóban nem gumimacik egymás hegyén-hátán..., kedves Péter.

Meg szeretnélek nyugtatni, a képen csak vágtam, sem a színekhez nem nyúltam, sem pedig napot nem rajzoltam. Kiégett napot meg pláne nem. Szívesen vennék Tőled egy hasonló naplementés fotót, természetesen szépen kiexponált, kiégésmentes napkoronggal. A HDR-nek itt nincs értelme, pont az a lényeg, hogy csak sziluettek legyenek láthatóak (de ha nagyon kíváncsi vagy rá, a kép tartalmazza a részleteket is: adj rá fényt, és látni fogod).

Az, hogy kerülendő, hibás út lenne, bizonyosan tudom, hogy nem igaz, és a Nálad sokkal tapasztaltabb fotósok véleménye sem ezt igazolja vissza. Én a helyedben komolyan elgondolkodnék azon, hogy megkérjem a moderátorokat az adott pontod kivonására. Ez egy korrekt lépés lehetne.

adott pontszám: 4
2011. április 8. | 12:47 | Speer

Hello!!
Valóban kellemes, nyugodt hangulatot árasztó felvétel! Stimmel rajta minden komponálás, élesség színtónus, egyedül annyi zavar, hogy szerintem jobb lenne teljes sziluettben ez a kép mert most a kettő között van ez persze szubjektív!
szép fényeket!

czega_ válasza:
Kedves Viktor!

Úgy érted, túl sok részlet maradt az öregúr alakján, sötétebbnek, részlettelenebbnek kellene lennie? Hát, nem tudom, érdekes, amit mondasz. Én tudom, hogy a képből utólagos fénnyel előhozhatók a részletek, tehát a fekete részek nincsenek teljesen bebukva, de ezt nem gondolnám zavaróan észrevehetőnek a képen. Mindenesetre elfogadom. Örülök, ha tetszett, köszönöm, hogy értékelted. Szép fényeket!

2011. április 8. | 10:26 | stefankrause

Szia!
Nagyon kellemes , hangulatos fotó.
Gyönyörűek a színek, szinte azt gondolnám albumba , vagy naptárba való, de sajnos ezt a témát oly sokan megörökítették.
Egy baj van csak vele:nem eredeti.

czega_ válasza:
Kedves István!

Bízom benne, hogy a kompozícióban azért vannak eredeti elemek, mondjuk én ilyen horgászos-faágas-napbanézős-badacsonyos képet még nem láttam. De igaz ami igaz, balatonos-aranyhidas-tükröződős valóban sok van. Köszönöm, hogy értékelted, szép fényeket!

adott pontszám: 4,8
2011. április 8. | 07:08 | mola52

Kellemes hangulatú kép. Remek színvilág, jó kompozíció. Jól megválasztott expozíciónak köszönhetően a horgász sziluettje épp megfelelő. Sajnos egy kissé balra dől a kép. Összességében nagyon szép fotó.

czega_ válasza:
Furcsa, én most sem látom a horizont dőlését, de mivel többen is írjátok, elfogadom. Örülök, ha tetszett, köszönöm, hogy értékelted. Szép fényeket!

2011. április 8. | 06:17 | sly_reloaded

no, végre valaki tett valamit a naplamentés képére a naplemente mellé... hangulatos!

czega_ válasza:
Vártam, hogy megszólalj... Olvastam a mostanában írt véleményeidet a naplementés fotókról, és mélyen egyetértünk abban, hogy önmagában a szép színek még nem teszik kimagaslóvá a fotót. Kell hozzá valami történet, ami dinamikát, érzelmet visz bele. Nekem nagyon tetszett például az a néhány nappal ezelőtti kép, ahol egy anyuka és a kislány bámulta a lenyugvó napot, lábuk a vízben, miközben egymás kezét fogják. Na az ilyen volt. Remélem ez is az... örülök, ha tetszik. Szép fényeket!

adott pontszám: 5
2011. április 8. | 05:58 | matukatona

Ha már megkértél értékelem. Nagyon kellemes kép. Szépen vezeti a szemet. A naplemente nem vakít, nem töri meg a képet hanem szépen egységban van. A bácsi sziluetje is áraztja a nyugalmat. Jó hogy apart és a fák szépen keretbe foglalják a képet. Gratulálok a felvételhez, szép munka!

czega_ válasza:
Kedves Zoltán!

Köszönöm, hogy értékelted, igen, a hangulat engem is magával ragadott, nagyon örülök, ha sikerült valamennyire átadnom. Szép fényeket!

adott pontszám: 4,5
2011. április 8. | 05:43 | bromis

Szia! Kellemes, nyugalmat árasztó kép. Tetszik a kép bal felső sarkába belógó fa részlet. Ami nem annyira tetszik az az, hogy talán csak egy lépést kellett volna balra lépned és az öreg úr sem lenne annyira középen, hanem ellensúlya lehetne a napnak, illetve Badacsony sarka sem került volna levágásra. Ezektől eltekintve tetszik.
Üdv: Péter

czega_ válasza:
Kedves Péter!

Köszönöm az értékelést. A szerkesztésben igazad van, lehetett volna szabályszerűbb, illetve tökéletesebb is. Mentségemre szolgáljon egyrészt az, hogy sietnem kellett, a nap gyorsan ment le, másrészt pedig az, hogy jobb oldalon is volt egy fa, ha jobbra fordulok, belóg a törzse, az pedig csúnya volt. Akkor ott fontosabbnak éreztem ráadásul a pillanatot, ahogyan az öregúr lemondóan bámulja a napot, és kevésbé figyeltem a tökéletes szerkesztést. Szép fényeket!
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2011. április 8. | 01:22 | vbali

Gyönyörű, jól megkomponált, nyugalmat árasztó fotó. Csodás lettek a színek és ügyesen ki lett töltve a kép felső harmada is a belógó faág sziluettjével. Az aranyhíd pedig pazar :) Gratulálok!

czega_ válasza:
Kedves Balázs!

Köszönöm szépen az értékelésedet. Igen, igyekeztem az ágat keretként használni, a szűk időkeretek között - gyorsan ment le a nap - igyekeztem több nézőpontot is kipróbálni, ez tűnt a legjobbnak. Az aranyhíd pedig tényleg pazar. Főleg élőben... Szép fényeket!

adott pontszám: 5
2011. április 7. | 22:35 | fotósakaroklenni

Hmmm, hát mit is íjak? 5-ös' :D Szép tiszta, éles kép, nagyon jó a belógó fa, és hogy az előtérben minden csak szigórúan fekete és körvonalas. a nap sem égett ki! Gratulálok!

Üdv! Máté

czega_ válasza:
Kedves Máté!

Köszönöm szépen az értékelésedet. Igen, a naplementés képeknél sokat tud adni egy-egy sziluett, ami keretet, történetet, dinamikát ad a fotónak. Engem is ez ragadott meg. Örülök, hogy sikerült átadni a hangulatot.