BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,17
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. március 27. 21:05
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: ágy
Nem adom!

Tudom, a házikedvenc fotózása olyan "gyerekbetegség", amin át kell esni. :) Lélekben fel vagyok készülve (?) a kritikára.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. július 14. | 09:50 | Blackey

Nagyon szép kép :) Gratula!

adott pontszám: 4
2011. április 23. | 11:56 | Jimmy Tudesky

Helló:) Nagyon szép a fotóalany és az élesség is jó lett .A színek a macska körül elég egyszerűek de mivel ez otthon készült hanyagoljuk a témát:) Ahogy belevetted az ágyat arra gondolok hogy az otthont akartad sugallni vele.Ellehetett volna mosni a hátteret szívem szerint.De ez a te dolgod volt hogy mit szeretnél közölni:) 4 pont . Szép munka!:)

adott pontszám: 3
2011. április 6. | 13:26 | m-a-r-k

Szia!
Szép zöld szeme van a macseknak,ami engem zavar a képen hogy a mancsa kilóg a képből,egy kis kontraszt is jó lenne ,elég zajos lett,és némi élességet utólag elviselne még a kép,az ágy támlája se add a képhez,a kompozíció nem olyan vészes én egy kicsit oldalról l fotóztam volna le a cicát,de jó hogy a feje nem középen van.
Üdv!

Blivia válasza:
Köszönöm!

2011. március 30. | 19:31 | Nyerges Tamás

Ezzel a képpel semmi bajom sincs.Tetszik a cím.

Blivia válasza:
Köszönöm szépen! A macska nevében is.
:)

adott pontszám: 3
2011. március 28. | 19:40 | Blex

Hali!
Hát igen , nehéz dió megörökíteni a házi kedvencet elfogultság nélkül úgy h az másnak is érdekes legyen.
Itt is elmondhatnám h kedves szép a macsek , még az élesség is jó lett.
De kicsit szűkös , mancsba vágás , zavaró környezet , korlát , az ágy sem valami jó választás.
A háttér kicsit szétesett , pixeles.
Javasolni esetleg azt lehet ha ő lenne még a fotóalanyod, figyeld a szokásait , keress letisztult érdekes környezetet , érdekes jellegzetes mozdulatokat , esetleg játékot.
A macskák annyit alszanak lustálkodnak , így megörökítve unalmas lesz a kép.
Üdv , szépet!

Blivia válasza:
Köszönöm a tanácsot. Figyelni fogom... hátha...

adott pontszám: 3,9
2011. március 28. | 17:57 | erzo

Szia!Aranyos érdeklődő cica.Állóban fényképeztem volna és talán akkor a mancsát sem kellett volna csonkolni.Hátul egy kicsit zavaró a fakeret belógása.

Blivia válasza:
Köszönöm szépen. Igen, az a fránya fakeret. Hm... Állóban nem is gondolkodtam. remélem, lesz még lehetőségem.

2011. március 28. | 14:17 | hegyiember

Szia!

A háttér zavaros, a kép életlen, illetve nagyon lágy, részletszegény, csúnya színzajos, a téma meg dögunalom.
Röviden.

Üdv

Blivia válasza:
Szia! Köszönöm. Nyugodtan írhattad volna hosszan is, hogy dögunalom. Magam is tudom. Jeleztem is, a házikedvenc fotózása amolyan kezdő kattogtatós gyermekbetegsége.

adott pontszám: 3
2011. március 28. | 11:34 | zaunn

A háttér nagyon zajosnak, mármár szétesettnek tűnik, kis utómunkával hamar rendberakható.
Valószínűleg közelről fotóztad a macskát....emiatt kicsit torzult szegénynek a feje.
Próbáld messzebbről, rázoomolva.
Kis gyakorlás és jó lesz ez :D
üdv.
joco

Blivia válasza:
Köszönöm. Próbálkozom még.

adott pontszám: 3
2011. március 28. | 07:08 | harminchat

Szia! A macseknak szerintem tetszett, hogy fotózod.
Érdemes lett volna jobban törekedni a szimmetriára, ha már négyzetes a formátum és kiiktatni a zavaró elemeket a háttérből.
Sajnos a képminőség sem megfelelő, nem szépek az elszíneződések a cicus bundáján, a háttér sávosodása szintén sokat ront az összhatáson.
Nincs semmi gond a házi kedvenc fotózásával, csak meg kell várni a jó pillanatot, a jó fényeket és az utómunka is fontos a képen.
További jó fotózást!

Blivia válasza:
Köszönöm! Az az igazság, hogy ot már unta a fotózást. Főleg, hogy az első két-három kattintással jól szembevakuztam szegényt. A szimmetriában igazad van. Amikor vágtam, nem mertem belevágni a cicatestbe meg a bajuszokba. Amikor feltöltöttem, már láttam, hogy kellett volna. A háttér meg... no igen.. van abban minden: ágytámla, tükrös-szekrény visszaverődése a falról stb.

adott pontszám: 3,7
2011. március 28. | 02:49 | Dani0107

Szia!

Szép a macska. éles ahol kell,de a bal felső sarokban engem egy kicsit zavar a barna részlet, mint ahogy ugyanitt a nagy üres, fehér tér. A fejet inkább középre helyeztem volna (gondolom nem akartad félbe vágni, azért csináltad így), vagy mindkét oldalt levágtam volna egy pár mm-t.
Illetve bezavar jobboldalt a fa. Elvonja a figyelmet a macskáról, a fő téma fehér-szürke színvilágához nem illik oda.
Üdv, Dani

Blivia válasza:
Köszönöm. Igen, éppen most írtam egy értékelésre, hogy nem mertem vagdosni a cicát, pedig kellett volna. Már látom. :)
A fa az az ágy támlája. Tényleg nem illik oda. De nem mertem húzkodni az ágytakarót, mert féltem, hogy elmegy a cica. Hisztis egy jószág. :)

2011. március 28. | 00:33 | balubali

Szia!
Pont nélkül írnék, bizonyára kaptál már elég sok hideget meleget.
Maga a cicus nagyon jópofa lehet, azonban a felvétel hagy némi kívánni valót maga után!Nagyon közelről fotóztad, a feje kissé "felfújódott", így úgy néz ki, mint egy bagoly!
Az élesség sem túl jó, a háttér meg borzalmas lett, gondolom a tömörítés gallyravágta.Elől a mancsa kissé beletúr a kompozicióba, mert egybeolvad a pofijával.
Feltételezem, hogy próbálkozol és ezt a képet is tanulás gyanánt tetted fel!
Nézelődj, az állatfotók között szerintem sok hasznos dolgot fogsz olvasni, látni!Rá fogsz jönni a hibáidra és lesz majd sok jó fotód erről a macsekról is, semmi kétségem! :)
Szép fényeket!
üdv!
balubali

Blivia válasza:
Köszönöm, hogy leírtad a véleményedet, és foglalkoztál a képpel.
A kiscicának alapvetően is buflák feje van.:) Lehet, tényleg nem kellene ezt tovább erősíteni.
Az élességnek a tömörítés sem tett jót, no és a gép is csak egy egyszerű kompakt-gép.
Igen, abszolúte tanulási fázisban vagyok. Az első macskaképemet nem is engedték a moderátorok feltölteni. :) De remélem, igazad lesz, és lesznek még jó képeim a ciculiról. Köszönöm

adott pontszám: 4
2011. március 27. | 23:55 | zoliologia

Helló!

Nem lenne ez rossz fotó,de alul kéne még a mancsa,abba belevágtál,vagy bele sem lett komponálva,nincs kontrasztja a képnek,és elég fakó.Egy kevés plusz utómunkával jobban festene a macsek,illetve a fotó.ja és kicsit zavaró a bal oldali támla-csík.

Blivia válasza:
Köszönöm! Igen, kellene még a mancs. Attól lenne igazi Nem adom! Próbálkozom, próbálkozom és ismerkedem a géppel. A kontrasztot lehet, hogy én rontottam el, mert utólag állítgattam rajta.
A támalcsíkkal egyetértek. kegyelmi pillanat volt, hoyg ahgyta magát fotózni, és nem mertem már igazítani az ágytakarón. :)

adott pontszám: 3
2011. március 27. | 22:48 | h.rom

Szia. Szép macsek, az élesség a szemeken, de kb ennyi. A nagylátószög eltorzította az állata rányait, a képminőség nagyon rossz, a háttér tónusai pl pixelekre estek szét. nem akarok túl szigorú lenni, nagy macskabarát vagyok és a fényképezőgéped is határt szab képminőségnek és egyebeknek. de máskor ne nagylátóval, 15 centiről told a képébe a kamerát hanem jó 2 méterről zoomolj rá - de csak optikaival, a digitálist kapcsold ki - és akkor más lesz a végeredmény.

Blivia válasza:
Köszönöm. Egyelőre ismerkedem a géppel, ami, hát lássuk be tényleg szab határokat. :) A háttér, ami nagyon bepixelesedett... nos megv a tanulság... ami lakberendezésileg jól mutat, az tönkretesz egy képet. :) A háttér ugyanis két egymással szembefordított tükrös szekrény, és a reggeli nap mindkettőt egymás felé árnyékolja. Amikor készítettem a képet, fel sem tűnt. :)
A technikát, amit javsoltál, kipróbálom. Köszi.

adott pontszám: 3,9
2011. március 27. | 22:22 | F3R1

Szia,
szép a cica. Fotogén alkat :)
A háttérben nekem nem tetszik az ágy belógó fa része és a fal is szétesett, nagyon pixeles (bár lehet, hogy az csak a tömörítés eredménye).
Szerintem nem probléma a házi kedvenc fotózása, nekem is van kutyám és rengeteg képem van róla. ha igazán jó képet akarsz készíteni a cicusról, akkor Én egy sötét hátteret javasolnék. Falra vagy ajtóra rögzített egyszínű pléd vagy bármilyen ruhaanyag megteszi. Cicát beállítod elé 60-90 cm-re és ablakon keresztüli természetes fénynél lekapod. Esetleg PS-ben pici plusz zölddel kiemeled a szemét és remek eredményt fogsz kapni.
Jó próbálkozást!
Üdv,
F3R1

Blivia válasza:
Köszönöm! Igazából nagy mázli volt, hogy ahgyta magát fotózni. Ebből adódik a háttér esetlensége, a belógó ágytámla stb.

adott pontszám: 4
2011. március 27. | 22:10 | Zsoca

Szia!
Na ez az egyik legjobban tetsző macska póz,ebből a szempontból ötös lenne, de nem tudom direkt hagytad-e meg a hátteret,vagy ezt hogyan kell értelmezni? valamit elállítottál talán..szóval ez nem nagyon kell szerintem a képre..kicsit élességi és zajossági gondok is lehetnek..

Blivia válasza:
Szia! Hát... a háttér. A macskusz vasárnap reggeli ajándéka, hogy bemehet a szobába és heverészhet az ágyon. Megláttam, futottam a gépért, és nagyon kérleltem, hogy ne nagyon mozgolódjon, és ne fusson el. Így sajnos belecsúszott egy-két zavaró elem. Pl. az ágytámla.

2011. március 27. | 21:54 | zsukslusszkulcs

Szép cica, a háttér kicsit sávosodott.

Blivia válasza:
Szia! Köszönöm, hogy megézted, és írtál róla. Igen, a háttér besávosodott, ott igazából egy szekrény van.