BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,38
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. március 19. 13:34
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
  • Készítés ideje : 2010-05-23
Mese

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2011. március 23. | 00:56 | tigerisch

Üdv
Erősen dől jobbra, és az előteret is jól elvágtad. Érdemes lett volna kicsit kevesebb teret hagyni az égnek az előtér javára. Továbbá kicsit kontrasztszegénynek hat a dolog.
Kicsi odafigyeléssel (előtér) és több ráfordított munkával (dőlés, kontraszt) szóval minimális plusz erőbefektetéssel sokkal jobb kép lehetett volna...

Dramachip válasza:
Köszi az értékelésed

adott pontszám: 4
2011. március 22. | 13:46 | attilaszucs

Szia, a kép valamiért dőltség érzetét kelti. Nem tudom mi az oka, de nekem ez a benyomásom. A gondom egyébként nem elsősorban ez, hanem a kép zajossága és néhol (pl. első fa) szinte bebukottak a sötétek. Amúgy egy kellemes hangulatú fotó, de a címválasztás nem a legjobb. Az emberek jelentős részének a mesére egy színes cukormázas világ jut eszébe, nem egy komor ff, persze leszámítva az ff filmezés régi korszakait.

Dramachip válasza:
Szió, köszi az értékelésed :) Nekem a meséről mindig a királylányok jutnak eszembe, és várak, és hercegek, meg sárkányok :) nem vagyunk egyformák... ez a kis váracskára emlékeztető épület nekem mesébe való, pont ezért kapott szegény ennyi effektet, a tujákban viszont teljesen igazad van, bebuktak az eredeti képen, pont ezért hozta korrigálásképp elég idétlen szürkére a HDR, mégis... makacsságom okán nem akartam megvágni, de fejlődő képes vagyok :) és köszönet a véleményekért! További szépet

adott pontszám: 4
2011. március 20. | 11:48 | bmonori

Szia!
Mint téma nagyon jó lenne. A fények is gyönyörűek voltak. Egy dologgal viszont bajom van: mégpedig az átdolgozással. HDR jellegű képet szerettél volna készíteni, de nagyon zavaró lett a hatása. Túlságosan látszik, hogy hol világosítottál, és hol sötétítettél utólag. Emiatt nagyon természetelennesnek hat a fotó.
Megnézném eredetiben is a képet.
Üdv

Dramachip válasza:
Hello, köszi az értékelést, a HDR nagyon feldobta a képet, nem darabjaiban, hanem összességében világosítható azzal a kép, legalábbis az én programommal, a PS-os HDR feldolgozást nem ismerem... Nem volt célom a természetesség, pont ezt a meseszerű kinézetet szerettem volna elérn. További szépet!!!

adott pontszám: 3,8
2011. március 20. | 05:55 | harminchat

Szia! Gyönyörűek a felhők és szépek a fények, a Halászbástya is, mintha csak így álmodták volna meg a tervezői, remekül mutat. Erő és érzelem mesebeli keveréke. Sajnos az előtér tujái, a túristák, a védőkordon azért elég kiábránditó távolságba helyezi ezt mesékkel kacérkodó világot, ráadásul, bár a vízszintes vonalaknál nem érződik, de balról mintha dőlne a torony. Összességében elég vegyes érzelmeket kelt a fotó. Az exif adatokból kitűnik a törekvés a zajmentes, korrekt kép készítésére, sajnos azonban a helyszín ezt kevésbé tette lehetővé. Némi várakozással, közelebbi nézőpont választásával talán jobb eredményt is el lehetett volna érni.
További jó fotózást!

Dramachip válasza:
Köszönöm az értékelésed!

adott pontszám: 4
2011. március 19. | 21:25 | dzsimboo

szia! igazán szép kép, mindenekelőtt gratulálni szeretnék hozzá. néhány apró észrevételt tennék csak... tetszik a fekete-fehér konverzió, de akkor már tényleg legyen az, tehát legyen benne fekete is. kicsit tónustalan lett így. ajánlom figyelmedbe, ha PS-t használsz a niksoft silver effex pro plugin-ját. nagyon hasznos kis cucc, érdemes meglesni. meg a többi is jó... (na ez volt a reklám). A téma középre komponálása is hatásos, főleg a jobb oldali lépcsőkkel, amik szuperül vezetik a tekintetet. egy kis perspektíva korrekciót is használnék, hogy ne dőljön befelé a kép. a ff HDR-ek mindig ütnek, jó döntés volt, gyönyörűek a felhők és a fényeid is. nekem összességében tetszik, jó kis kép lett. :) minden jót! dzsimi

Dramachip válasza:
Köszi, mindenképp kipróbálom!

adott pontszám: 3
2011. március 19. | 18:56 | newgam

A retro szürke FF hangulatos, de maga a szerkesztés keresztbe tesz. Alul befejezetlen a kép, a bokrok többet takarnak a kelleténél, a gyalogosok lábait is levágtad, így inkább tűnnek véletlenszerűen képbe kerülőknek) megoldani nézőpont váltással lehetne a "feladatot", mindenesetre alul több kellene, akár az égbolt rovására.
A dőlés pitiáner ehhez képest. Ha a mondással szeretném magam kifejezni: Addig jár a fotós a halászbástyához, míg meg nem tanulja függőlegesen tartani a gépét;)
Üdv!

Dramachip válasza:
Köszi

adott pontszám: 4
2011. március 19. | 18:03 | berkilac

Szia!
A fenyek nagyon jok. A zajszures a teman eleg, de a felhokre nem hatott. A bastya jobbra dol.
Ellenben nagyon szepek a felhok. Egeszeben mutatos foto.

Dramachip válasza:
Szió, köszi szépen, zajszűrést nem alkalmaztam, HDR-t kapott a kép, sajna az tette halovánnyá a tujákat is, amit még orvosolni fogok. Egyenesíteni próbáltam a képet, de ha egyik torony egyenes, a másik lesz görbe, szóval inkább így hagytam, nem akartam túlságosan belenyúlni :)

adott pontszám: 4,2
2011. március 19. | 16:48 | Tothy

Csaó!

Jó elképzelés, a fekete fehér hatás különösen szépen kiemeli az épületet. Nem tudom, géped optikájának elég lett volna-e a nagylátója, ha kicsit közelebbről fotóztál volna, elkerülve, hogy a tuják belelógjanak a képbe. Nekem ez egy kicsit zavarónak tűnik, meg ha jól látom az épület kicsit mintha ki lenne égve egy kép helyen. Szóval összefoglalva a tujákkal és a vágással lenne a problémám, meg kicsit figyelj oda a kiégett részekre, amúgy kimondottan jót tettek a képnek az erős fények. Szépen kihangsúlyozták.
További szép fényeket!

Dramachip válasza:
Köszönöm szépen, van közeli képem is, az nem ilyen \"hatásos\"...

adott pontszám: 5
2011. március 19. | 15:01 | gezuard

halihó!
Kicsit zajos ugyan,de nagyon szép fotó.
Jó választás a ff.
Gratula,jó fotózást.
Udv:G

Dramachip válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 4
2011. március 19. | 14:36 | Blivia

Szia!

Ez a kép sem most készült. :) Már csak azért, mert itt még le van zárva a torony. Azóta pedig már megnyitott, ott volt az esküvőnk. :)
Na de a képről:
Nekem homályos. (Lehet, hogy én vagyok a vak. ) Az aljából vágtam volna, még akkor is, ha a meseszerűségéhez kellenek az előtérben a tuják, amik szinte keretbe foglalják. Kb. úgy vágtam volna, hogy a lekisebb bokor ne is látszódják. Persze, akkor meg elvágod az emberke fejét.
Nem a te hibád a kerítés. Annyira idegen a képtől, de tudom, nem nagyon lehetett vele mit kezdeni.
Az ég, a haragos felhők viszont nagyon jók.

Dramachip válasza:
Köszönöm szépen :)

adott pontszám: 4
2011. március 19. | 14:01 | Roberto81

Szia!
Szép fotó,tetszetős az ff konverzió,kár hogy picit jobbra dől a torony,kissé zajos is,a feltöltés meg tul nagy méretűre sikeredett.
közepes nézetben jó.
További jó fényeket.
üdv.

Dramachip válasza:
Szia, köszönöm az értékelést, a dőlés nekem nem is tűnt fel eddig... :)

2011. március 19. | 13:50 | Alexander Nevermind

<14
Szia, igen mesébe illő lenne a látvány, szép épület, szép felhők, jó fények.
iagzán minden idilli lenne, kivébe az előtérben levő tujákat, a túristákat, egy félbevágott turstát jobbra, a kerítést...
Egyébbként kissé nagy a méret is, ebben a méretben a minősége nem a legjobb, zajos.

Nem tudom lehetett e volna olyan szögből pillanatban fotózni, hogy ezek lemaradjanaka képről, mármint a zavaró elemek.

Amúgy mutatós kép lenne.
ÜDv. Krisz

Dramachip válasza:
Köszi szépen, pont ennyi bajom van nekem is a fotóval, de ha levágom, elveszti a hangulatát sajnos, a méretet pedig jól elnéztem, az tény :) Mivel kapott egy adag HDR-t, nem előnyös, ha nagy... A beállítás viszont szándékos volt, ebből a szögből tetszett legjobban :-)))