BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,5
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. február 18. 08:01
jég alól

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. február 19. | 15:14 | TgY

Szia. Igazából sokat néztem ezt a képet, de még mindig nem tudom behatárolni, oldalról, vagy alulról van e fotózva. Mindenesetre érdekes kép.

locman válasza:
Szia!
Ferdén, alulról. Ismerve a kép gyengéit, e miatt tettem fel.
A Holt-Tisza elöntötte a partmenti területet, a belvíz befagyott, majd visszahúzodott a jég alól. A jég a fák, bokrok törzsére tapadt, majd letört.Egy ilyen fatörzs tövéből fotóztam.
Sajnos, nem volt nálam gép, óriási lehetőséget hagytam ki!
Örülök az értékelésednek, köszi!
üdv.: locman

2011. február 18. | 12:19 | bohocsipka

hát megnéztem a galériád..sok jó képed van de erről továbbra is fenntartom a véleményem

locman válasza:
Köszönöm, megtisztelsz!

adott pontszám: 2
2011. február 18. | 12:15 | bohocsipka

Nem ismerem a géped típusát T303 de73 kb ban és ilyen minőségben nem érdemes képet közölni hidd el, én is a napokban tanultam ezt meg saját példámon. nagyon össze lett tömörítve szétesett tónusok élvezhetetlen részletgazdagság..
érdemes kihasználni a 310 kb korlátot.
több helyen kiégett a képed nem jó a kontraszt az árnyék fény játékot is gyengének érzem
érdekes a téma jó a látásmódod más szemszögből megközelítve jobb szerkesztéssel jobb mélységélességel biztos vagyok benne hogy jobb képre leszel képes..
szorítok ne add fel. Nem akartalak megbántani hidd el segíteni akartam..
ez ide kevés

locman válasza:
Valamit rosszul tanultál. A képméretet nem a keresőképen kell megnézni (ott valóban 73), hanem az eredeti méreten, ott már 293 KB!
A felvételt 1.3 Mp-es mobillal követtem el, így az észrevételek egy része jogos, de a szerkesztésben már nem értünk egyet.
Természetesen nem adom fel.
Köszönöm az értékelést.
üdv.: locman

adott pontszám: 4,5
2011. február 18. | 10:06 | Álomfejtő

Ez nagyon hangulatos,
szeretem az eféle képeket... az arányok nagyon jók, tetszik, hogy a "jégátló" megosztja a képi felületeket. Tetszik a választott fókusz is, a tükröződés szép tiszta, körülötte a vékony jégréteg szép részletgazdag. A fotó átló feletti felső részlete már kevésbé fog meg, mindössze a kékek ellen van kifogásom - egy kevésbé kontrasztos megoldással és egy enyhébb árnyalatvilággal kiküszöbölhetted volna azt a hatást, mintha folyatós töltőtollat ráztál volna meg a jégfelület felett...

locman válasza:
Igen, igazad van. A kékeket kb. a felére redukáltam, csak a véleményed után ugrott be, hogy szelektíven! folytathattam volna az átló felett.
Hasznos volt, köszönöm!
Hab lehetne a tortán, hogy Neked akartam ajánlani, de az ajánlásaim eddig még soha sem sikerültek, így visszafogtam magam :) Ráadásul elsőnek értékeltél. Jó, akkor a képzeletben javítottat ajánlom most szeretettel!
Szép napot!
üdv.: locman

adott pontszám: 3
2011. február 18. | 09:51 | amennyire

Érdekes meglátás, jól összeillik az átlós képosztás és a négyzetes képkivágás, bár egyéb téren lehetne erősíteni: Nem elég erőteljes az éles képrész, kicsi a mélységélesség, nem elég intenzív a képi hatás... nekem kissé unalmas a kép.
Ha olyan szöget keresett volna, amiben kicsit több lehetőség van, mint a csupasz fákban, többet mutatna.

locman válasza:
Szó se róla, mobillal készítettem, lehet minőségi kifogást találni. A képen min. két képsik, azaz egymástól két különálló jégtábla van. A lehetőség az áttört felületen adódott.
Köszönöm az értékelést.
üdv.: locman