BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,57
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. február 6. 01:01
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Vác
Doboz város

Palánk mögött találtam... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2011. március 4. | 18:52 | Norc73

Szia! Nem lenne rossz kép a tiéd, talán az elötérben kicsit feljebb vágtam volna, hogy ne látszódjon a kerités.További szép képeket!

rp-bubu válasza:
Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 3,5
2011. február 8. | 01:43 | McAl

Sokan panaszkodunk arra, hogy miért csak 310kb a feltöltési korlát, miért nem emeli meg az üzemeltető ezt.

Te ezt nem érzed korlátnak, mert 94kb-ban oldottad meg a feltöltést. Ez viszont sajnos a kép minőségére is rányomja a hangsúlyt.

A kép viszont összességében tetszik. Van rajta egy kuszaság, de ez a kompozíció tekintetében valahogy összeáll. Nem egy jellegezetes magyar település képe.

A kerítés nekem ilyen méretben vagy nem hiányzik, vagy többet mutatva lenne jó.

De inkább a "nem"-re szavazok, mert ha jól megnézzük ezt a kerítést nem sikerült egyenesbe hozni az építőjének, mert középen púpos. Véleményem szerint inkább elvesz a képből, mint hozzáad.

rp-bubu válasza:
:-) A 94kB a már netről visszamentésnek köszönhető. Szerencsésebb lett volna, ha várok és megkeresem az eredetit.

Köszönöm az értékelést!

2011. február 6. | 19:15 | newgam

Üdv Vácott!
Egy kicsit zsúfolt, szvsz letisztultabban mutatna jobbra-fel fordított gépállással, a toronnyal és átellenben a manzárd ablakával.
Jó fényeket!

rp-bubu válasza:
Üdv! :-)

A zsúfoltság szándékos, mesekönyv illusztrációkar asszociáltam mikor megláttam (ebben segíthetek a szomszéd utcában lévő Mosolytár képei is.).

Köszi az ötletet, készültek szűkebb kivágással is képek.

adott pontszám: 3
2011. február 6. | 16:36 | Mano7

Szia!
Tényleg jó sok házat találtál egy kupacon, de ez még nem elég egy jó fotóhoz. A legfontosabb talán a jó nézőpont, de szerintem ez esetben ezt nem sikerült megtalálni, mert így alulról a palánk mögül (ahogy írtad is) nem nyújt sok pluszt. Nem tudom mások hogy vannak vele de én már sok ilyet láttam, de ez nem a ta hibád. Viszont én úgy érzem hogy a színegyensúly sincs a helyén, kicsit eltolódott a kék felé, amit a templomtornyon lehet a legjobban látni ill. a felhőkön is. Viszont ezt a legtöbb fotószerkesztő programmal utólag is tudod korrigálni. És ha már szerkesztjük akkor egy kis élénkítés is rá fért volna szerintem. A vágást sem értem, miért kellett négyzetesre vágni? Egy fekvő formátum jobban esne, többet látnánk és nem lenne olyan szűk. Nem akarlak megbántani, de valahogy én nem látok sokat a képedben.

Mano7

rp-bubu válasza:
Egy konkrét mesekönyv illusztráció volt ami beugrott a látványról, azért is a zsúfoltság, ezért is a szögletes, szűk kivágás. Hirtelen felindulásból töltöttem fel, egy már netről visszamentett állományt, ha meg lesz az eredeti; neki esek PS-el, meglátjuk sikerül-e javítani. Köszönöm a kritikát!

Ja , és az ihlető kép itt is megtalálható: http://fokk.hu/hu/galleries/show/36633,Sajdik+Ferenc+k%C3%A9pei

adott pontszám: 3,9
2011. február 6. | 12:38 | ovarnet

Jó sok mindenkerült a képre és ez a baj. A szem ugrál ide-oda. Sok a zavaró elem. Az egész nem alkot egységet. A kevesebb az itt bizony több lett volna.
Az élesség sem tökéletes.

rp-bubu válasza:
A zsúfoltság szándékos, a Sajdik illusztrációk (POM-POM stb.) ugrottak be a sok "egymáson hegyén-hátán" lévő háztetőkről...

adott pontszám: 3
2011. február 6. | 10:45 | suncike

Szia.
Ha ezt csak úgy megakarod mutatni valakinek hogy itt laktál rendben van. De mint városrészlet bemutatás szerintem kevés. Inkább érzem dokumentalista képnek, mint igényes város képnek. A fények elég kemények, az előtérben lévő tűzfalak se túl izgalmasak.

üdv Süni

rp-bubu válasza:
Nem a város bemutatása volt a cél, Sajdik illusztrációk ugrottak mikor megláttam a rengeteg tetőt egymás előtt-fölött... lásd.: Pom-Pom, Ho-ho-ho Horgász stb...

http://fokk.hu/hu/galleries/show/36633,Sajdik+Ferenc+k%C3%A9pei

adott pontszám: 3,5
2011. február 6. | 09:29 | hegyiember

Szia!

Építészetileg érdekes a zsúfoltság, felületek váltakozása, de úgy érzem, nem sikerült egyensúlyt találni a képelemek között.
Balon a tűzfal önmagának akarja az összes figyelmet, szerintem sok van belőle. A templomtorony nagyon szélre került. legjobbak a tetőn növő bokrok.
Az egész képen zöldes fátyol ül, fakó, alulexponált. Van egy enyhe perspektívikus torzítása, ami nagyobb mértékben akár kifejező is lehet, itt épp annyi, hogy zavaró.
Úgy érzem, a fényviszonyok sem voltak előnyösek, ritkán szép az ennyire erős, magasról érkező fény.

Üdv

rp-bubu válasza:
Köszönöm az észrevételeket, igyekszek figyelembe venni legközelebb.