BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,65
KATEGÓRIA: akt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. január 21. 16:18
  • érzékenység: 320
  • fókusztávolság: 50
  • objektív: 50mm
  • rekeszérték: 1,8
  • zársebesség: 1/250
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Ébredés

Jung Zseni mesterkurzusán készült. Modell: Larion Zoé 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. március 2. | 11:54 | caiman

Klasszikusan szép feket fehér kép, ebből csinálnék festményt is:)))))

Tökéletes élmény, köszönöm:)

ultramarin9 válasza:
Köszönöm. Rajta ;)

adott pontszám: 5
2011. február 18. | 14:13 | TgY

Szép modell, kellemes fehér lepel, és izléses a póz, nem súrolja a közönségesség határát.Gratulálok.

ultramarin9 válasza:
Köszönöm!

2011. február 1. | 20:33 | donchef

Szia!
Gratulálok! Nagyon lágy kép, lágy fényekkel, ami kiemeli a modell gyönyörű vonalait.

ultramarin9 válasza:
Köszönöm.

adott pontszám: 4,3
2011. január 27. | 21:40 | thimar attila

Szia, tetszik a modell beállítása, illeszkedik az ágyra terített anyaghoz. Nekem a lábak beállítása furcsa kissé, a rövidülésben a felső comb túl vastagnak látszik, s a takarásban lévő alsó lábszár picit túl vékonynak a jobbhoz képest.
A kép átlós szerkesztése klasszikusan finom. Az arcnak kicsit nagyobb élességet adtam volna,mert Zoé arcvonásai illenének ehhez a klasszikus beállításhoz.
gratulálok.

ultramarin9 válasza:
Köszönöm! Úgy gondoltam, a perspektíva végül is természetes dolog, és így fekvő formátumban nem zavaró - de persze lehet, hogy tévedek. És végre valaki, aki észreveszi az átlót, és nem vágatni akar!
Az arc élessége lehet, hogy kicsit valóban áldozatul esett az utómunkának.

adott pontszám: 5
2011. január 26. | 11:16 | Katka_87

Nagyon szép ez a fotó, az FF gyönyörű, jól áll neki. A kompozíció is tetszik, valamint az a fátyol szerű anyag (nem tudom mi az) amin a modell fekszik. A fények mesések.
Gratulálok!
Üdv,
Kata

ultramarin9 válasza:
Nagyon szépen köszönöm :-)

adott pontszám: 3
2011. január 25. | 14:05 | ningbo

Tudom, most nem fogsz szeretni a véleményem miatt, de nem az első kép, amelyik elismert művészek nevével fémjelzett alkalmakkor készült és megkérdőjelezi bennem a szakmai felügyeletet.

A hangulata valóban Jung Zsenis - de sajnos sem ő, sem Eiffert János nem remekelt a világítás területén. Tisztelem, becsülöm munkásságukat, de véleményem szerint, jobban kellene ügyelniük a kurzuson készült képek minőségére. Itt a világítás kezdő szintű, háromlépcsős árnyékok mindenütt - hason, combon, mell alatt különösen hangsúlyos. Célját nem értem, inkább tűnik elkapkodott fényhasználatnak, mint tudatos világításnak. Az orr árnyéka különösen vonzza a szemem. Ha jól sejtem, itt kettő tetőablak adta a természetes fényt - a legenyhébb vakus derítés, vagy derítőlap nélkül. A modell fölé helyezett fehér vászon tompítaná az éles árnyszéleket - ezt rögtön észre kellett volna venni.

A póz előnytelen a comb hosszanti rálátása miatt - tömzsinek, rövidnek tűnik. Nem vagyok ellene a szilikonnak, de nem értem, a nézőpont és pózválasztással miért kell ezt a természetestől való eltérést hangsúlyozni. A fej és kéztartás művire sikeredett, ez is messze áll a természetestől.

Szerkesztésben szerintem nagyon balra tolódott, balról több teret hagyva, jobban az átlós elrendezésre törekedve (felső alkar a vízszintes) a modell jobban érvényesülne.

Kivitelezésben egyhangú színvilág (van aki szerint ettől lesz művészi a klasszikus akt) tónus és kontrasztszegény jellemzőkkel - nem kelti fel az érdeklődést. Leragadok a képnél, nem indul be a fantáziám, nem ösztönöz semmi a következő kocka elképzeléséhez. Jellegénél fogva inkább mondanám werkfotónak - ha lenne rajta egy fotós, - a hogyan készült kategóriában.

Ez nekem tudatosnak tűnik, hiszen be lett állítva (gondolom irányítás alapján), kreatív is az eltöltött időt és foglalkozást, de javítandó is a modell és fénybeállításokat tekintve. Ellenben sem technikai sem téma értelemben nem hoz kiugrót a tucatfotó nívóhoz mérten. Átgondoltabb előkészítés és sokkal gondosabb utómunka azonos témára vetítve hozhat javulást - de nem lennék rá büszke, ha valamelyik workshopom résztvevője ilyen képekkel bombázná a fotós társadalmat, nevemet a kép mellett említve.

Tudom, elfogult vagyok - láttam már Zoéról képeket. Azt is tudom, hogy más szemmel nézem az aktokat mint az átlag - de ettől függetlenül hidd el, véleményemet nem a ledegradálás, más alkotásának leminősítése indíttatta. Ha valaki nálam tanul, ügyelek arra, hogy jó képekkel térjen haza, a saját kreativitására alapozva. Jelen esetben viszont az a benyomásom, hogy egy beállított modellt fotóztál (ahogyan a többiek is) - a szerkesztésre, kivitelezésre történő instrukciók és ellenőrzések nélkül. Nagyon hasonlít arra, mikor az aktfotográfiával ismerkedni kezdő fotós elismert festőművészek képeinek tanulmányozását követően (attól inspirálva, ötleteket merítve) házilagos körülmények között a barátnőjével megpróbálja megvalósítani a látottakat.

Biztosan lesz, akinek nagyon tetszik, engem nem győzött meg.

Remélem nincs harag, és a közeljövőben lesznek sokkal jobb képeid is ezen a területen.

Üdv

ultramarin9 válasza:
Nos. Harag semmiképp sincs, hiszen erről szól az oldal - leírni a véleményeket ;)
Az sem baj, ha másképp látunk - nekem a te aktjaid túl erőteljesek, nagyon "műtermiek", de a maguk nemében nyilván jók. Én valószínűleg sosem fogom azt az irányvonalat követni, de gondolom ez nem baj.
Ami a konkrétumokat illeti: hát ez a kép nyilván valóban nem ideális, bár Zseni belenézett a képekbe, de persze arra itt nem volt idő, hogy minden képet megnézzünk és megvitassunk. A világítás sima ablak, derítést végül is nem alkalmaztunk. A kontraszt valóban nem erős, de ez szándékos. A tónusokat viszont nem hiányolnám - az van. A nézőpont - mint valaki meg is jegyezte - nem ideális, de nem mindig volt lehetőség kivárni, míg a megfelelő helyről fotózhatok, helyette inkább kivártam, míg valami megfogott, és azt próbáltam megörökíteni.
No, nem ragozom tovább, elismerem, jobbat is ki lehetett volna hozni a helyzetből, de alapvetően ez nem arról szólt, hanem hogy lássunk ilyet is. (Az pedig, hogy hol készült, nem dicsekvés, hanem tájékoztatás - aki ismeri a szitukat, az tudja, mit takar: ez nem az egyéni kreativitás helye.)
Mindenesetre köszönöm az alapos véleményezést ;)

2011. január 25. | 13:13 | ltm

klassz

ultramarin9 válasza:
Kösz :)

2011. január 25. | 09:34 | pooli

Nagyon jó a kép és csinos a modell. Én valószínűleg nem ezt a címet adnám neki. Számomra sem a háttéranyag amin fekszik, sem a modell testtartása, arca nem adja vissza az épp most ébredt nő képét.

ultramarin9 válasza:
Hát - a cím valóban utólagos, bár van egy párja, azzal talán jobban bejön. Köszönöm.

adott pontszám: 4,2
2011. január 25. | 09:06 | Dani77

27 értékelés után én már nem hiszem, hogy túl sok újat tudok majd mondani, rövidre fogom.
Tónuaiban, lágyságában utánozhatatlanul szép kép.Egy ilyen jó értelembe vett "művészi" szintű képnél az ember szigorúbb a kép gyengeségeivel kapcsolatban.Szerintem nyilvánvaló, hogy balról túl szűk lett a kép. Balról többet, alulról picit kevesebbet hagytam volna. A szerkesztési hibát kivéve erős kép lett.

ultramarin9 válasza:
Köszönöm. A válaszomat gondolom már olvastad lent ;)

adott pontszám: 4,5
2011. január 23. | 23:17 | agricola

Az látszik, hogy profi a díszlet, a világítás és a modell is.
Maga a cím nem szerencsés, mert a mozdulat nem az ébredésre utal. Azt nem mondom meg, mire.
A képet jobb oldalán levágnám a modell lábáig, mert a tekintetnek úgy is marad elég tere.
Ezzel arányosan alulról is, mert az ott meg szerintem felesleges.
Nem akarom agyon komplikálni gradációval meg ilyesmivel. Pl. a modell jobb keze beégett, a bal meg túl sötét. Ezen utómunkával korrigálni lehetne. Ez mondjuk indokolható azzal is, hogy ez a tüll szerű anyag nem derít annyira, mintha valami sűrűbb szövésű lenne.
Tanulmánynak viszont nagyon szép.

ultramarin9 válasza:
Köszönöm. Igen, tanulmány, mint írtam is :-)

adott pontszám: 4,8
2011. január 23. | 08:22 | magusx21

Hosszú percek óta figyelem ezt a képet. Próbálom megtalálni a harmóniát ezen a gyönyörű képen, de azt hiszem mégsem megy teljesen. Ez pedig a bal oldal, bal szél miatt van. Szerintem a lány könyöke és a kép széle között maradhatott volna még egy kis hely. Azt hiszem úgy lenne teljesen harmonikus, ha egy picit a kép közepe felé lenne a modell. Például úgy, hogy a függőleges karja és a melle legyen egyharmadnál. Egyébként ezenkívül tökéletes szerintem. Köszönöm!

ultramarin9 válasza:
Nagyon szépen köszönöm. Ha sokáig nézted, már megérte ;) A sarokba komponálás szándékos, bár úgy tűnik, másnak nem jön be.

2011. január 23. | 00:40 | Freelancer220

Szia, én csak építő jellegü kritikával jelentkeznék egyből rá is térek, nekem is élletlen a kép és a hiba az 50mm obi számlájára irható ami F1.8 as ugyan de 2.8 tol használhato csak, F2.5 is elmegy ha közlere fotózol közelebre mint egesz alakos kep, én pl 2.8 on hasznalom hogy ne érjen meglepetés az élleséggel kapcsolatban, egész alakos képnél távolabra ne is használd mert sehol nem lesz élles a kép.

ultramarin9 válasza:
Sztem nem kell, hogy mindig minden éles legyen ;)

adott pontszám: 4
2011. január 22. | 20:23 | T3v3

Nem azt írom hogy mitől rossz hanem hogy mitől lenne jó.
-ha a modellnek természetes mellei lennének,vagy nem ordítana ennyire hogy nem az,
-ha éles lenne a kép (nem élesebb hanem éles)
-ha balról kicsit több lenne a fény
-ha ezért nem kellett volna fizetni.
Ne tévesszen meg hogy kezdő vagyok vagy amatőr vagy akármi,de ez a véleményem.Biztos sok mindenről szól egy ilyen kurzus de ezen képe alapján nem igazán jött át a dolog.Ha csak ezt a képet veszem alapul akkor fejlődés szempontjából hasznosabbnak tartom a fotozz.hu-t. Írom mindezt úgy hogy nem ismerlek,nem ismerem a képeid....még.

Üdv. T

ultramarin9 válasza:
Köszönöm a részletes véleményt:
- a modellt sztem nem illik kritizálni
- nem kell minden képnek késélesnek lenni sztem
- ennyi jött be sajna az ablakon
- ezt nem értem.
Vélemény bárkinek lehet, és ez az oldal jó arra, hogy le is írja ;-) Viszont az összehasonlításodban sztem nem összemérhető dolgokat említesz.

adott pontszám: 3,4
2011. január 22. | 17:44 | zsoca4

Mintha néhány festménaen már láttam volna hasonlót, hozta a Goya.....
Ez a hölgy csinibb:)
Nagyon beállós a címhez képest, nem lett természetes. Ha nyújtozok, kinyújtom legalább az egyik lábam, így a két láb egymáson nem szép.
A képkivágás is elcsúszott picit, a lábnál sok, a könyöknél kevés, billen balra a kép, ráadásnak még a szépen lejtő kompozíció teteje is bal oldalon van. A háttérben a testtel párhuzamosan van egy tónusváltás, ont metszi a könyököt, illetve utómunka probléma még a kéz és a fej körül a szürke glória.
A lágyítás jól sikerült, az anyagelrendezés szép, már ami látszik, de annak kell jónak lenni.
Apró hibák, könnyen javíthatók.

ultramarin9 válasza:
Nos, köszönöm, bár a képeidet nézve nem egészen egy stílusban dolgozunk.
A képkivágás nem véletlen, szándékos az elhelyezés. Hátul a tónusváltás az egy lepel. A glóriában lehet, hogy igazad van, az én monitoromon nem látszik, de ez még nem zárja ki, hogy PS nyomok maradtak.
Köszönöm a részletes véleményt.

adott pontszám: 4,2
2011. január 22. | 13:38 | Alexander Nevermind

<11
Szia, Gondolom a mesterkurzuson résztvevők, főleg a kurzus szervezője jobban ért az aktfotózáshoz mint én, de mivel most a fotozzon vagyunk, ahol amatőrök és hobbifotósok is értékelgetik a képeket, írnék pár gondolatot én is...
Tetszik a fotód könnyedsége, a lágysága, nekem nagyon tetszik a mozdulat, tetszenek a visszafogott, természetes fények. Szép a hölgy. Tetszik a model fekvő poziciója.

Ami nem tetszik és véleményem szerint hiba is, az az, hogy nagyon szélen van a modell, egy kicsivel több helyet hagytam volna mögötte, mert az arc nagyon kiszorult a szélére, és az arc kissé fénytelen lett, és az élessége sem jól kivehető, nekem kellett volna még élesség az arcra. Lehet csak a méretezés végett nem látszódik élesnek, de most ezt látom.
A kurzust tartók látták a képet? Érdekelne az Ő véleményük is.
Szóval számomra jó, egyedi, kis hibával.
Üdv. Krisz

ultramarin9 válasza:
Köszönöm a részletes írást.
Az elhelyezés szándékos, így fokozatosan bomlik ki az alak az egyenes vonalból a karcsú lábakon keresztül a felsőtestig és a karokig. Az élesség feltehetőleg az utómunka miatt nem túl karakteres, de kísérleteztünk berázott képekkel, sőt a híres Zseni féle vazelines szűrővel is ;-)
A kurzust Zseni tartotta, közben néha meg is nézte a képeinket, nekem volt, ahova a többieket is odahívta örvendezve megnézni. (Nem pont ehhez, egy másik képhez.)

2011. január 22. | 12:07 | Sly78

és ezt Jung Zseni látta miután megcsináltad vagy csak a nevét adta a kurzushoz? erőltetett, tónusszegény. mennyibe kerül egy ilyen kurzus? :)

ultramarin9 válasza:
Semmi egyéb, ott készült, és ideírtam, mert így szokás.

2011. január 22. | 10:42 | csiger78

:-)
Minidg jó érzés visszahallani, ha valaki megjegyzi a másik képének a cimét..idén is lesz Szentes, akkor "képekben" ott találkozunk ismét remélem...

Amúgy az embereknek sokáig az nem tetszett az én képeimben is amiket ide tettem fel régen, hogy csak a kisérleti képeket tettem fel ide, amit tudtam hogy jól sikerült, azt nem :-D Mert ott volt visszajelzés, egy egy szakmai zsűri véleménye, vagy pályázati eredmény.
2 év után tértem picit vissza ide, hogy lemérjem a fórumok helyzetét, és meglepődtem, hogy nagyon kevés az építő kritika, vagy a segítő kész fotós, pedig anno az oldalon mikor én kezdtem itt, nagyon sok jó kritikus volt.

Üdv

G

ultramarin9 válasza:
Én sosem voltam nagy fotózzos, más oldalak jobban bejöttek, de tagadhatatlan, hogy a normális kritika fogyóban, sőt, ahogy elnézem, a képek is :( (Gondolom, az SMS-es kreditszerzés hiánya.)
Idén is lesz, már megvan a kiírás! Bevallom, kicsit tartok a csupa nő zsűritől, bár tudom, hogy István régi álma volt ezt így összehozni. Az idénre tervezett képeim nem annyira nőiesek :-)
Sok sikert neked is!
Üdv: ultramarin

adott pontszám: 4
2011. január 22. | 08:51 | Vadliba

Szia!
Szinte ez az első aktok egyike, amit ezen az oldalon értékelek.
Lehet nem leszek népszerű, de őszinte igen.
Egy ideje nézegetem a fotót. Nekem is 40D-m van és azon gondolkodom, mitől lett ilyen, illetve hogyan nézne ki ha én álltam volna a gép mögött.
Azt nem tudom, hogy mi oka volt a magasabb ISO értéknek. Gondolom állványt használtál, stabil mesterséges fénnyel.
Az egész fotó hatása az éles és a lágy közé esik és számomra eléggé mesterkélt. Nem érzek természetességet a láttán. Azon gondolkodom mitől lehet ez.
A vágással sem értek egyet. A modelled felcsúszott és nagy tér van a jobb oldalon. Vághattál volna jobbról és kicsit alulról is.
Mire ideértem 5 tizeddel felértékeltem.
Üdvözlettel
Vadliba

ultramarin9 válasza:
Köszönöm. Mesterkélt, ezzel egyetértek, mivel idealizálás volt a célom. Viszont ha "egy ideig nézegetted", akkor elérte célját ;-)
Állvány nem volt, a fény csak az ablakon bejövő, felhős időben. A vágás viszont szándékos. Köszönöm a véleményed.

2011. január 21. | 23:12 | pappati

szia
szerkesztés szerintem kissé balra csúszott, picit szoborszerűnek érzem a kezek tartását és a tekintet valahogy nincs szinkronban a pózzal. persze egy tanfolyamon, folyamatos kereszttűzben, instruálás mellett nem is gondolom, hogy a modell élete csúcsformáját nyújtja! minden esetre hízelgő 2 és 5 pont közti értékeléseket kapni. jó az, ha megosztó az ember munkája! :-)
a fotozz-os értékrend szerint nálam 4es lenne a fotó.
ciao

ultramarin9 válasza:
Köszönöm :-) Tetszik, hogy elgondolkodtál a helyzeten és az értékeléseken is.

2011. január 21. | 23:05 | csiger78

Pont nélkül modnom, hogy attól, hogy valaki részt vesz egy "mester kurzuson" még le lehet zsólni vagy épp dícsérni a képét. Attól, hogy azt egy elismert művész tartja,még nem törvényszerű, hogy megnézi az elkészült képek 100%-át, és adja hozzá a nevét. Ezt manapság workshop-nak hivnak csonyán, amikor egy ismert ember megpróbál átadni valamit abból, amit a hosszú évek alatt összeszedett tudásban, és tapasztalatban.

A képről:
Alapvetőne egy sablon beállítás, a kompozíció rossz, de egyből látni, hogy valaki állt melletted, és az Ő nézőpontja volt a jó :-D
Komlyra fordítva a szót, akönyök érinti a sarkot miközben a láb után sok hely marad, a láb után nem sokkal levágnám a maradékot, és alulról is vágnék még, hogy ne legyen egyértelmú az asztalon fekvés ténye.
A megvilágitás ahogy elnézem fix fényekkel történt, és emiatt használtál magas iso-t és tág rekeszt. Ez alapban nem baj, de ez az obi alapban lágy rajzú, és bár illik a képhez a lágyság, konkrét élességet nem tudok felfedezni a képeden.
Az geyéges tónus és a kevés kontraszt a képnél adná magát a HIGH KEY, és gondolom Zseni elmondta mi az...ugyhogy nem fejtem tovább.
Alap kép, tanulmánynak jó, egyéni alkotásnak kevés még, de gyakorolni kell. hajrá

G

ultramarin9 válasza:
Jól látod a lényeget :-) Mindez így igaz, ahogy írod! És tanulmánynak is szántam.
Az egyéni alkotások - 6 kép - ott függött a szentesi biennálén legutóbb, ahol az Éva a paradicsomban c. képed ;)

2011. január 21. | 22:46 | mutty.hu

Szegény Jung Zseni, nem kéne a nevét e mellé leírni!!!

Inkább nem pontozok...

Amúgy ez meg neked hogy jön ki???
# fókusztávolság: 20
# objektív: 50mm

ultramarin9 válasza:
Nyilván elírás. Javítottam.

2011. január 21. | 21:29 | belphnaque

Bocs, Röno azért tudja mit beszél, de a 2-est akkor is kevésnek érzem. 4 fölöttire pontoznám, bár nem néztem meg közelről.

ultramarin9 válasza:
Nincs jelentősége, meglepődtem, hogy egyáltalán írt.

2011. január 21. | 21:28 | belphnaque

Szerintem az alacsony pont rendszerhiba. Ez annál sokkal jobb. Gondolom egy pucér nőre mindenki ír, ha kell, ha nem.

ultramarin9 válasza:
Semmi gond, a pontokért nem adnak semmit a boltban :-) Többet ér, hogy ki és mit mond - a helyszínt és a körülményeket meg persze én ismerem.

2011. január 21. | 21:27 | belphnaque

Guszta, szép kép. A vágást átgondolnám.
Balról szűk. Ki lehet azt terjeszteni.

ultramarin9 válasza:
Ki lehetne, de átlóban a sarokba terveztem. Köszönöm!

2011. január 21. | 19:25 | ..::Röno::..

Elnezest, azt irtad "tanacsot", de nekem egyre megy. ;)

ultramarin9 válasza:
Pedig nem mindegy ;)

2011. január 21. | 19:24 | ..::Röno::..

Azt meg leirnam, mert olvastam az adatlapod es lattam, Te tanito szandekkal irod velemenyeid, hogy ha valaki studios korulmenyek kozt fotoz, az ne huzza mar fel az ISO-t 320-ra es emellett a zaridot 250-re... Igy inkabb nem tanitanek senkit. :)) Vagy ennyire remegett az eroltetett fejtartasba, hogy 1/100-as zarido mellett bemozdult volna a kep? :)

ultramarin9 válasza:
Ez a szöveg nyilván nem neked szól, hanem azoknak, akik épp csak felfedezték az expógombot a gépükön, és ettől rögvest fotóművésznek képzelik magukat ;-)
A fény ablakon jött be, változó felhőzet mellett, mire áttekerem az ISO-t, már itt egy újabb felhő...

adott pontszám: 2
2011. január 21. | 18:57 | ..::Röno::..

Pont nemrég értékeltem egy aktot, azt picit megkritizáltam, node ez ahoz képest katasztrófális számomra.

Ez a túllágyítottság nekem sok, a combon végigfutó élfény behatol a háttérbe, azaz sok, vagy a háttér sötét, valamelyiket javítanám. A mell ezektől a túlrakott szilikonoktól igencsak természetellenes ebben a pózban, no de erről a kedves modelled is tehet (hisz ő csináltatta). :))) A felső kar tartása még jó is lehetne, node a kézfej picit lentebb tartva és nem a homlokra helyezve, hanem picit eltartva tőle. A lent lévő (jobb) kart nem értem, nem túl kényelmes, mivel a fej önnmagában meg van tartva, erőlködve, megfeszülve, ha már ott az a kéz, akár meg is tarthatná a fejét, mégse teszi, vagy másképp helyezve, lenne jó..., de akkor már sehogy se jó ez a beállítás. :) Kár, hogy a lábfejből egyik se látszik, ezért ezen részen a vonalvezetés nekem hiányos. FF lett a fotó, mégis lapos, talán itt - ott csak a feketét ráhúzva, erőteljesebb, kontrasztosabb képet adhatna. Ezt a lányt már több fotón láttam aktba, de én oly esélytelennek látom, mindig esetlen, mindig erőltetett, valahogy ez nem megy neki, vagy az is lehet, hogy eddig egyik fotós se tudta kezelni, passz. Röviden ennyi.

ultramarin9 válasza:
Köszönöm a részletes véleményt, még ha nem is minden részével értek egyet. (A modell taglalása talán nem ide tartozna.) A jobb karja épp a haját igazítja. Kontrasztot meg a világért se többet, ez a sorozat nem úgy volt szánva.

adott pontszám: 4
2011. január 21. | 18:42 | tlaczy

Igen! Ilyen alkalmakkor lehet tanulni.
Alul, és jobb oldalon vágnám, egyébként klasszikusan jó fotó!

2011. január 21. | 17:35 | Áttentő Redáz

Itt pontosan a természetes fény használata, hogy nincs külön derítve az arc -például, ad a képnek valami klasszikus értéket, egyediséget.
Nem akárkitől tanulhatsz.

ultramarin9 válasza:
Köszönöm. Igen, élmény volt látni Zsenit, hogy állít be dolgokat, hogyan instruálja, igazgatja a modellt, mit szeret, mit nem...

2011. január 21. | 17:33 | filep

most hogy olvastam a hozzászólásodat... Zseni nem hive a mesterséges világitásnak... mindegy de kellett volna a deritáes és ugye azt bármivel meglehet oldani. ... :):):)

ultramarin9 válasza:
:)

adott pontszám: 4,5
2011. január 21. | 17:30 | filep

Kellemes hagyományos ff kép, semmi extra csak egy szerüen van egy szép modell... a vágással van pici gondom alul sok felül kevés a tér, a fejröl esö árnyék nem tetszik annyira pici világitás - deritás korrekcióval egy szép lágy képet lehetett vola késziteni.
jó fényeket
üdv

ultramarin9 válasza:
Köszönöm :) Átlóba helyeztem a modellt, ahhoz így kellett vágni. Derítést már olvastad.

2011. január 21. | 16:59 | Papa89

hello!

ha egyszer igy érnék haza , hogyilyen gyönyörű szépség varna ugyan ebben a pozicioban akkor Én lennék a legboldogabb ember!:)

ultramarin9 válasza:
Hát - azt hiszem, ez csak rajtad múlik :-)

2011. január 21. | 16:41 | loriatya

nagyon szep de nem tudom eldonteni h lagy v eletlen :))))
persze ez lehet az en hibam is.
mindenkepp gratulalok :)

ultramarin9 válasza:
Sztem mindegy, a végeredmény a lényeg ;-)

2011. január 21. | 16:38 | h.rom

Úgy értem fehér derítőlap, nem vaku.

ultramarin9 válasza:
jaja

2011. január 21. | 16:38 | h.rom

Egyetértek! De egy kis derítés _szerintem_ nem számít(ana) mesterséges fénynek.

ultramarin9 válasza:
Sajnos semmit nem találtunk, amivel deríteni lehetne - bár itt olyan nagyon nem is kerestünk még.

adott pontszám: 4,9
2011. január 21. | 16:27 | h.rom

Húha de szép ez a kép. Egy picike bajom van, az én meglátásom szerint az ercán kicsit kevés a fény, a jól megvilágított combja húzza el a figyelmet - nem mintha rossz lenne oda nézni, de az arc mégis valahogy fontosabb. Egyébként éles, picit lágy, nagyon kellemes, mintha lágy szellő fújna. Szépen sikerült a f-f konverzió is. Grat!

ultramarin9 válasza:
Köszönöm. Mivel Zseni nem híve a mesterséges világításnak, az ablakból beeső fény volt az egyedüli.