BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. január 17. 09:58
Újjászületésre várva

esett az eső is közben  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. február 13. | 10:36 | Gaius Petronius

ez egy remek fotó. lustaságból kinyomtam, de úgysincs súlya a pontomnak, úgyhogy ezúttal talán a dicséret többet ér. meg gondolom amúgy sem a pontokért töltötted fel. nyomasztó a hangulat és képes vagy érdemi mondanivalóval megtölteni a fotód, és ezt szerintem csak nagyon kevesen mondhatják el magukról. grat.

adott pontszám: 5
2011. január 26. | 20:39 | pilipár

Milyen "szép", kétértelmű kép...a feltámadás, az újjászületés szimbolikusan nem csak az előtérben lévő sírokra, az elhunytakra, hanem egy tönkrement vagy legalábbis leáldozóban lévő gazdaságra is értendő. Nem mondom, hogy nem lenne szebb a kép csak a zöld sírkerttel, de akkor az egész gondolat értelmét vesztené, hiszen valószínűleg éppen azért fotóztad így, mert ezt a kettősséget akartad láttatni. A színvilág is elég baljós, bizonytalanságot kelt, feszültséggel tölti meg a képet, az ember nem is tudja, bizakodjék, vagy törődjön bele a megváltoztathatatlanba...de ettől olyan jó!
A szerkesztés és az élesség is rendben. Ha kell ez most ide :)
Üdvözlettel! Pilipár

adott pontszám: 5
2011. január 18. | 04:40 | harminchat

Szia! Egymáshoz simuló kövek, mint két öreg, akik bölcs nyugalommal néznek le a városra, ami a szemük láttára alakul. Házak nőnek ki a földből, terjeszkednek az utcák. Gyárak épülnek és szünnek meg, füstöt ontva, majd nagy robajjal összedölve....Talán nem is örülnek ennek a látványnak, talán másmilyen jövöt képzeltek, de nézik csak némán. Nézniük kell. Míg fel nem ér ide is a város és valaki addig talpal a hivatalban, míg "elköltözteti" a temetőt.
Komor idő, de szerencsére a felhőkön átderengő fény kiemeli a kövek formáját, élteti a fűcsomók zöldjét.
Talán mégis van remény, újjászületés....
Szép fotó, a fények és a sötétség, a régi és az új együttéléséről, arról, hogy valaki lenéz ránk.
Gratulálok!

draculea válasza:
Szia Tibor!

Koszönöm szépen a véleméynedet!Azt csodálom benned, ahogy képes vagy bármilyen képhez egy komplett történetet írni!
Igen, biztosan sokat "láttak" már ezek a sírok itt a hegyoldalon a városból,ha ezek a kövek mesélni tudnának, sok mindenről mesélhetnének.
Szép fényeket!
üdv, Ildikó

adott pontszám: 5
2011. január 17. | 23:51 | freeze

Jó gondolatiság van a képben.
A füstölgő önmagát pusztító város képe és a sírhelyek együttese erős üzenettel bír.
Alap esetben azt mondanám, hogy elcsúszott a WB a meleg tartományba,de itt ad pluszt a kép mondanivalójához ez. Erősíti a szennyezett levegő érzetét. Van zaj, de itt engem nem zavar.
Engem meggyőztél

üdv:freeze

draculea válasza:
Nagyon szépen köszönöm, freeze! örülök, hogy ilyen gondoltatot ébresztett benned a kép.A valóságban is elég lehagnoló volt akkor az idő miatt, de az elcsúszott WB valóban szándékos hozzá.
üdv, Ildikó

2011. január 17. | 22:06 | hegyiember

Amúgy nem dől :)

draculea válasza:
Köszi, igen, eddig senki nem mondta:))

adott pontszám: 5
2011. január 17. | 21:50 | mindenkitmegdugok

Nagyon nyomasztó a kép mondani valója, ép ez a sikere nálam. Az utómunkád és az ötlet egyűt, egy jól sikerült fotót hozót, gratulálok!

draculea válasza:
Nagyon szépen köszönöm, örülök, hogy tetszik az utómunka is. Ha már olyan sokat szöszmötöltem vele, legalább megérte:)

adott pontszám: 4,5
2011. január 17. | 21:31 | Mvm9

Jól tagolt fotó, az előtérben düledező sírkövek csendesen szemlélik a háttérben föstöt okádó kéményeket. A két 'főalak' átlós elhelyezkedése perspektívát ad a képnek (a saját ízlésem szerint a sírkövek helye 2 ujjnyival jobbra szerencsésebb lett volna). A képkivágás megfelelő, talán fentről nyisszantanék egy keveset. Nem tudom, hogy filtert, hdr-t használtal-e? Ha nem, akkor nagy szerencséd volt ezzel a fénnyel; ezt a foltos-fényes derengést én eddig csak nagyon ritkán, eső v köd után láttam, amikor egy pillanatra ki-kisüt a nap a pára mögül, de még nem kemány a fény.

draculea válasza:
Köszönöm szépen a véleméynedet! A sírköveket én is jobban szerettem volna kicsit jobbra szerkesztve eredetileg, de ebből a perspektivából látszódtak legjobban, ha jobbra fordulok kicsit, akkor már beborítják a bokrok.
Háááát, sokat dolgoztam rajta, az eredeti foró egész más, de nem HDr, hanem csupa kézimunka!:))
Üdv,
Üdv,

adott pontszám: 5
2011. január 17. | 21:15 | R.János

Különleges a hangulata. Egy temetőből nézve ezt az "életet"....elég furcsa. Mennyivel szebb a temető....A címe is érdekes: gondolom, hogy az "élő" város is, és az eltemetettek is újjászületésre várnak....pedig egyiküknek sem lesz. A halottak nem fognak újjászületni, mert vagy földi életükben már víztől és Szellemtől újjászülettek, vagy elszalasztották az esélyt. Feltámadásuk pedig kétesélyes: van aki jóra, van aki majd rosszra támad fel. A város mindig is újjá szeretne születni, de ez még idáig egyiknek sem sikerült. Volt kezdetük, fejlődésük, virágkoruk és hanyatlásuk....
Tetszenek a fények: különösen a sírkő és a felhők fényének az összhangja. De a kép tagoltsága is eredeti. Meg a nézőpont is: a holtakon (múlton)keresztül szemlélni az "élőt" (jelent).
Izgalmas kép, nagyon tetszik.
Gratulálok. R.J.

draculea válasza:
Nagyon szépen köszönöm a véleméynedet, János!
Tudod, ha nem tudnám, hogy ez egy zsidó temető, akkor azt a címet adtam volna neki, hogy "Feltámadásra várunk". De így kicsit furán jönne ki, mert az itt nyugvók nem erre várnak, illetve vártak életükben. Hogy öszinte legyek, nem is tudom az ő hitükben mi várható a halál után. Viszont a fotó szempontjából ez talán nem is fontos, mert ezt a képet csak egy hangulatképnek szántam, a város hangulatát bemutatni általa. Hiányzik az élet itt, a füstölgő gyárkémény ne tévesszen meg senkit, ez már csak az egykori ipar szelleme:))
na, jó, ennyit a filozofálásról!
örültem a figyelmednek!
üdv, Ildi

adott pontszám: 5
2011. január 17. | 20:51 | Jucuska

Szia!
Nem csak az idő miatt borongós hangulatú. Az újjászületés minden értelemben ráférne Miskolcra, és az itt élő emberekre (különösen lelkileg). És persze a pontnak semmi köze ahhoz, hogy látom a házunkat ;))) (remélem,nem néztem el a helyszínt, de
mintha a Zsidó Temető lenne)
A technikai rész: nagyon jól eltaláltad a komor színhatást, ahol kell, ott éles, mégis festményszerű az egész.
Üdv, Jutka

draculea válasza:
Szia Jutka!
Neked, mint miskolcinak különösen értékes a vélmenyényed számomra. Örülök, hogy Te megértetted a lényegét. Sajnos attól tartok ennek a városnak már nem most, hanem folyamatosan egyfolytában befellegzett!:(
Igen, a zsidó temetőből van fotózva, és nagyon örülök, hogyha még a házatokat is sikerült belevenni!!!
üdv, Ildi

adott pontszám: 4
2011. január 17. | 20:51 | deres6

Szia!
Igen klassz lett a kép,gratulálok hozzá. Nem tudom, hogy nálam van-e a gond, de valamiért túl zajosnak tűnik. Lehet, hogy túl magas volt az ISO érték? Tetszik.
Üdv!

draculea válasza:
Köszönöm szépen a véleméyned. Szerintem csak túl lehet picit élesítve, illetve a leméretezése miatt lehet kicsit grizes, de szerintem nem zajos, még eddig senki sem mondta.

adott pontszám: 3
2011. január 17. | 14:49 | eki77

Szia! Érdekes kép meg kell hagyni! A pesszimista várost én kevésbé látom, szerintem kicsit túl sokat takar a kép 60%, az előtér. Érdekes lenne egy magasabb nagyobb pozícióból fényképezni. Szerintem a pesszimista jelleget egy kis felhő kontraszt-tal lehetne fokozni.

draculea válasza:
Köszönöm szépen a véleméyned, bejelöltelek hasznosnak, de nem értünk egyet.
Tudod, itt az előtérben van a lényeg.

adott pontszám: 5
2011. január 17. | 13:20 | Dante Darker

Számomra hangulatánál, kidolgozásánál fogva a nap képe.

draculea válasza:
Köszönöm szépen.

2011. január 17. | 12:55 | martonp

szépen megcsinált kép!
grat
üdv

draculea válasza:
Köszi, örülök a vélemléynednek!

adott pontszám: 5
2011. január 17. | 12:32 | KennyOMG

Szia!

Szerintem kivalo kepet hoztal ossze. Nagyon szepek a fenyeid, amiket az utomunkaval csak javitani sikerult, rontani semennyire sem. Kulonosen tetszik a kicsit "mutermi" hangulat, amit teremt; mintha a fustolgo varos a kemenyekkel csak a hatterben lenne. Talan igy is gondolunk ra, a modern iparra: van, de nem erint minket, csak egy poszter, odavetitett kep a hatso falon. Pedig dehogynem erint, eleg csak a fotod eloterere neznunk egy pillanatra.

Nagyon jo kep, elgondolkodtat, beszel az emberhez, es ezt nagyreszt az okos szerkesztesnek es a nagyszeru fenyeknek a segitsegevel teszi.

draculea válasza:
Nagyon szépen köszönöm a véleméyned! Olyan sok szépet írtál nekem erről a képről, hogy nagy öröm volt olvasni!
Szép fényeket , üdv

adott pontszám: 5
2011. január 17. | 11:59 | árny

húúha... ennek a képnek óriási hangulata van számomra! azok a sírok nagyon megadják az "ízét", ahogyan "bámulják" a várost, amit a kémények tesznek igazán borússá...
nagyon érdekesek, szépek és ugyanakkor komor a szinek.
grat!

draculea válasza:
Nagyon szépen köszönöm a véleméyned, örülök, hogy tetszik a fotó!

adott pontszám: 5
2011. január 17. | 11:31 | h.rom

Szia. Meglehetősen baljóslatú, nyomasztó, elgondolkodtató fotó. Technikailag hibátlan, a hnagulat cím nélkül is átjön. Reméljük, nem ez vár ránk a mérhetetlen környezetszennyezés és önpusztítás legvégén. (félő hogy igen)
Gratulálok.

draculea válasza:
Nagyon szépen köszönöm, István!
Én már nem várok semmi jót, sem ennek a városnak, sem úgy egyébként, az egész világnak. De reméljük azért nem annyira rossz a helyzet.
üdv,

adott pontszám: 4,7
2011. január 17. | 11:20 | baniko

Szia ! Minden elismerésem, hogy ebben az unalmas városban még mindig van hely, ahonnan lehet érdekes fotót készíteni. A szín nagyon jól eltalált szerintem a címválasztáshoz. A technika segítségét is lehetne hívni a szebb- ígéretesebb alkotás miatt, természeten ezekkel a színekkel. (Kihozhatná a szépen úszó felhőket, komorabbá téve a képet) Annak a városnak a hangulata, amire a "Holtak, vagy a múlt" figyel szerintem komorabb, sejtelmesebb is lehet.

draculea válasza:
Köszönöm szépen az értékelésed és az észrevételeid.
Szép fényeket!

2011. január 17. | 10:36 | hegyiember

Szia!

Na ez telibetalált. Ezúttal nincs mit kritizálnom, maximálisan hat a hangulat, sírok az előtérben, távol a gyár... A tónus- és színvilág is nagyon eltalált.
Nagyon tetszik!
(nem mintha most számítana, de nem dől jobbra?:)

Grat.!

Üdv

draculea válasza:
Nagyon szépen köszönöm ismét a véleményed!
Nagyon örülök, hogy ezt írod, mert sokat adok a véleméynedre. Azonkivül pedig ez egy olyan képem, ahol nagyon számítottam a visszajelzésekre. Úgyhogy hálás köszönetem!
Üdv,