BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,5
KATEGÓRIA: tárgyfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. január 13. 20:50
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Fekete hangok

Ez az első fotóm itt fenn. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Közepesbe nézzétek. Annak aki nem ismerné ezt a szép hangszert: ez egy harmonika basszus oldala. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2011. február 10. | 23:50 | bohocsipka

találó cím,nagyon kellemes ff
és klassz a be nyomot gomb a felső sorban megtöri a monotonitást.. nem tudom eldönteni hogy jobb lenne e kéz nélkül vagy sem..talán egy próbát megérne
szépek a becsillanások
jó kis start! további jó fotózást

adott pontszám: 5
2011. január 30. | 09:27 | ZOOO B737

Nekem nagyon bejön ez a kép, hisz egy sajnos egyre elfeledettebb hanszerről szól! Tetszik a vágásod, tényleg a fontos részlet van kihangsúlyozva általa. Optimális helyre sikerült fókuszálnod is, a kéz már egy kicsit a homályba vész, hiszen nem is az a főszereplő a képeden. Első képhez képest valóban nagyszerű, és művészies látásmódot sugall! Csak így tovább!

2011. január 16. | 10:34 | Lizard

Szia!

Örülök, hogy feltöltötted ezt a képet, nekem nagyon tetszik. Jó elgondolás, jó expó. Technikailag is jól megvalósítottad. Ez egy olyan kép, ami jól mutat a falon, vagy egy stúdióban.
További nagyon szép képeket kívánok!

Jopy válasza:
Nagyon szépen köszönöm!

adott pontszám: 3
2011. január 15. | 22:48 | estee

Szia!
Üdv az oldalon! Szerintem jó az alap meglátás, a kézből egyértelművé válik, hogy harmonikáról van szó, számomra mégis kérdéses kicsit, hogy kell-e oda, nem lehetett volna picit más perspektívából, többet mutatva a hangszerből elkészíteni a képet. Talán kéz nélkül még kontrasztosabb is lenne a kép, csak a fekete fehér gombokkal, lehet, hogy egyszerűsítene a kompozíción. Persze ez mind csak az én véleményem, de lehet, hogy inspirál legközelebb. Vicces az a beragadt gomb (:
üdv,
estee

Jopy válasza:
Köszönöm, hogy megnézted.
Készítettem kéz nélküli verziót is, de igazából nem láttam benne semmilyen témát. A billentyű viszont nem beragadt, hanem a lenyomott billentyűvel együtt ez is lenyomódik. :D Egyszer talán csinálok egy egész hangszerre kiterjedő képet is.
Még egyszer köszönöm.
Jopy

adott pontszám: 3,6
2011. január 15. | 22:17 | pb79

Szia! Nekem maga az ötlet tetszik, de számomra unalmasan van megvalósítva! Nem tudom mitől lehet egy ilyen kép jobb, de mintha sehol nem lenne igazán éles. Talán középtájon?

Jopy válasza:
Szerintem a középső sor, alulról a harmadik gombján van valahol a fókusz.
Köszönöm az értékelésed.

adott pontszám: 4
2011. január 15. | 00:16 | locsmandisz

A képnek talán a legnagyobb vonzereje számomra, hogy képtelen vagyok rájönni mi ez. A kis kép alapján első ránézésre az írógép jutott eszembe a gombok elhelyezéséből, de nincsenek betűk, kicsik a gombok és ugyebár a cím valami hangszerre utal. Lassan tíz perce nézegetem a képet, így vagy úgy, de magával ragadott. A gombok szép összetartó sorokban vannak, amik a homályos kéz felé mutatnak, aminek a mérete felhívja a figyelmet, hogy kis tárggyal van dolgunk. Azonban az erős kontrasztot túlzónak tartom. A világos részek sok helyen kiégtek, és a fekete is több helyen be van bukva. Ha ez az utófeldolgozásnak tudható be, akkor talán kicsit túlzásba vitted. Másik zavaró elem a bal felső sarok sötétsége. Nem önmagával a sötéttel van a baj, hanem a benne lévő kivehetetlen mintával. Vonzza a tekintetet. Ennek ellenére a kép egyszerű és elgondolkodtat. Szép kezdés! :)

Jopy válasza:
Köszönöm! Amúgy ez egy harmonika basszus oldala. :)

adott pontszám: 5
2011. január 14. | 21:30 | sacramoso

Első képként nem is annyira rossz. Mi lehet ez? Harmonika gombjai, irányító pult? Nme tudom eldönteni. Mindenesetre túlsok mondanivalója nincs a képnek. Elsősként megbocsájtok. Ötös.

Jopy válasza:
Köszönöm szépen.

adott pontszám: 3,5
2011. január 14. | 07:59 | Blex

Hali!
Látványos felületet ad a harmónika gombjai(ha jól látom) , jó az ff dolog is.
Bele lehetett volna vinni egy kis átlósabb futást .
Az ujjak ilyen mértékű megvágása nagyon zavaró , ha a kezet is szeretted volna megmutatni , nagyobb látószög picit messzebbről h beleférjen a kéz is mint ha játszana rajta , lehet játszott is.
Persze akkor az életlen előtérnek háttérnek annyi , nem nagyon birkózik meg vele a kis gép (tapasztalt volt s730)
Szóval így nagyon közeli és tömény a kéz miatt , ha csak a gombok , lehet laposabban , kiemelve egy sort , ha a kéz is kicsit távolabb h ne legyen ennyi megvágás.
Üdv , szépet!

Jopy válasza:
Köszönöm, hogy megnézted. Legközelebb már jobban fogok figyelni.

adott pontszám: 4
2011. január 13. | 22:19 | job1

Elsőre nem rosz! Figyelgetem, nézegetem, és bevallom, mert szeretem ezt a hangszert, azért néztem meg. Van benne figyelemreméltó dolog is persze, mint pl. az, hogy kicsiben nézve, olyan, mintha habcsókok lennének, és folyamatosan folyna róluk a fekete csokimáz! Tetszik.
Azt viszont nem nagyon értem, mit keresnek az újjak ott ahol ép vannak, és miért nyomódik le egy másik gomb, ami ép egy nagy terc lehet, ...
de ez már csak szöszölés lenne.
Nekem kedves, mert kedvenc hangszerem. Ezért, és ismétlem, elsőre technikailag sem rosz a fotó: álló, jó játék a mélységélességel, megfelelő a fehér-fekete konverzió. Az újjak állásán összegabajodtam, kicsit. Úgy tűnik, felülnézetből van lőve, hisz a hüvelyk ujj ép a jobb-kézre utal. De fordítva harmonikázni, ..., hm, a basszus-gombok a bal kézhez állnak, jobb kézzel a billentyűkre kell koncentrálni.
Hm, szerintem becsaptál engem, mert lehet, ez csak egy fektetett hangszer, és azt ép "nyomigálja" (2 éves fiam idézve) egy jobb-kéz :)
No nem prédikálok, örvendek, h. bűvészkedsz, próbálkozol. Első képnek nem rosz, sőt! Érdemes ide benézned, sokszor, sokat lehet tanulni.
A kritikákra meg készülj fel, a többség kíméletlen. Állj hozzá pozitívan. És nézd meg azt a 6 mm-es fókusztávolságot:)
A pont bátorításként szolgál!
Jó fényeket!

Jopy válasza:
Köszönöm szépem, hogy megosztottad a véleményed. Hogy téged idézzelek: Tényleg becsaptalak. :) Ez egy elfektetett harmonika. A gomb választás is véletlenszerű, mivel kerestem egy gombot ami a fényképezőhöz közel "nyomódik le". De tényleg, legközelebb jobban figyelek az ilyen részletekre. Amúgy az én kedvenc hangszerem is. :)