BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,17
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. január 5. 22:11
  • objektív: Pentax 18-55 DAL
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Mátraszentistván
  • Készítés ideje : 2010-12-30
Napnyugta

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,8
2011. január 19. | 00:03 | pilipár

Valószínűleg ez megint egy olyan felvétel, ami Neked a helyszínen sokkal többet adott, mint nekünk, akik most csak a monitoron nézhetjük. Látom a naplementét, de összességében sajnos a kép elég sötét lett, és "színtelen", azok a picike áttörő sugarak nem voltak elégségesek, hogy ezt a domboldalt élettel töltsék meg, a téli tájnak ebben a napszakban való fotózása nem kecsegtet igazán látványos eredménnyel, mert elvesznek a részletek. De ahogy hallom, ismét közeleg a tél, ha van lehetőséged, próbáld meg újra...talán más nézőpontot választva sikerül szebbet! :)
Üdvözlettel! Pilipár

dosaalex válasza:
Köszi, üdv lex

2011. január 15. | 14:16 | zsiri

Nagyon hálás és jó téma, viszont egy-két apró észrevételem volna.
Az előtér alulexponált és szerintem a fehéregyensúly sem a legtökéletesebb. A jobboldali fa is kicsit érthetetlenül lóg be a képbe.
Nem tudom, hogy mi a kép tárgya. A naplemente? Akkor miért takarják ki a fák a napot. A fa? Akkor miért van félbevágva, és a teteje sincs meg. A messzi táj? (én biztos erre mentem volna rá) Akkor miért olyan kevés látszik belőle. A havas táj? Akkor miért nem azon helyes az expó.
Én a helyeben még balra mentem volna, kihagytam volna a nagy fát, vártam volna míg lemegy a nap, és égbolt 2/3, messzi táj 1/3 kompozícióban készítettem volna el a képet.
Amúgy a meglátás és a helyzetfelismerés klassz.

dosaalex válasza:
Szia, az általad felsoroltak közül egyiket se akartam megörökíteni, hanem én mindegyikből egy apró részletet szerettem volna. Köszi az értékelést. Üdv lex

2011. január 12. | 20:26 | -Intima-

Ez ide nagyon kevés.

dosaalex válasza:
Köszi.Szívesen megnézem a képeidet. Üdv lex

adott pontszám: 3
2011. január 10. | 11:24 | Alpine Trail

Hát ez nekem tényleg nem mond sokat. Az előtér és a középrész kuszasága zavaró, illetve ami érdekes lehetne, a háttér, meg a felkelő/lenyugvó nap látványa .. teljesen elveszik. Az égbolt is unalmas .. egyszóval ez egy tehnikilag jól kivitelezett kép . .de ennyi.

dosaalex válasza:
Köszi az értékelést.

adott pontszám: 3
2011. január 8. | 10:53 | Marcali Gábor

Üdv!

Első ránézésre sajnos nekem az jön le a fotóból, hogy nem nagyon gondoltad át, mit szerettél volna fotózni. Persze lehet, hogy direkt fotóztad le azt amit látunk, illetve úgy ahogy látjuk, de nekem így sajnos nagyon nem tetszik. A fő problémám, hogy a tájból nem mutatsz sokat, a háttérben látom, hogy megjelenik egy egy domb, de mi ebből semmit nem látunk szinte, a fotó sok részét az előtérben lévő rész takarja ki. Önmagában ez nem lenne gond, mert szép a havas táj, illetve környezet, de itt a nap sem süti még meg az alábbi részletet, s ettől az egész olyan "hétköznapi" ha érted mire gondolok. Élőben szép, a természet lágy ölében vagyunk, de sajnos a fotón nem jön át a szépsége a helyszínnek. Én így látom, szép fényeket!

Gábor.

dosaalex válasza:
Szia, itt sokan félreértették, én nem a háttérben lévő dombokat akartam megmutatni, az átlagos, nekem ez a becsillanás teszi a képet egyedivé, annyi havas erdős domb van itt fent már, nem azoknak a számát akartam növelni. Üdv lex

adott pontszám: 3
2011. január 7. | 19:15 | M.Zoltán

Szia.

Hmmm.. nem is tudom hogy hol kezdjem mert sajnos nagyon sok sebből vérzik szegény fotó :(
Szerkesztésen látszik hogy próbáltál valamit öszehozni de ez sajnos kevés,jobb lett volna egy kicsit jobban körüljárni a helyet keresni egy jobb témát egy érdekes fát vagy valamit ami sokkan jobban megfogja az embert mint ez a zavaros bokorrengeteg.
Fehéregyensúly elcsuszott egy kicsit balra amit utólag könyen korrigálhattál volna.
Minőség is eléggé gyengére sikeredett,vagy az utómunkánál sikerült valamit nem a megfelelően alkalmazn i vagy csak simán a tömörités vágta haza a minőséget.
A kép egyettlen pozítivuma számomra az a becsillanás.

dosaalex válasza:
Szia, köszönöm az értékelést. Üdv lex

adott pontszám: 3
2011. január 7. | 17:23 | Alexander Nevermind

<6
Szia, nem volt rossz elgondolás, szép időd volt, bár egy picit már későn értél oda, mert már magasan volt a nap ahhoz, hogy ha nem a fákkal tompítod, ne égjen ki, ki lehessen szépen exponálni. A fene sem gondolta volna, míg nem készítettem több képet, hogy milyen hamar fel, illetve le tud menni a nap, milyen kevés idő van szépen kiexponálni, míg szép vötröses színe van.
Ja, most látom, hogy napnyugta. Akkor a második verzióm lép életbe, kicsit ki kellett volna lépni még balra, hogy ne ilyen sokat takarjon ki a képből ez a tájrészlet.
Szerintem, ami kiderül ebből a képből is, a dombos rész, a fákkal, a nappal érdekesebb téma lehetett volna ennél. Nagyon sokat kitakar a hvas rész, nem érzem jó választásnak ezt a tájrészletet.
Biztos vagyok abban, hogy nem csak ez a kép készült, próbáld levonni a tanulságokat és tölts egy olyant amiket itt írtak neked, szem előtt tartva.
Üdv. Krisz

dosaalex válasza:
Szia, köszönöm az értékelést. Üdv lex

adott pontszám: 2
2011. január 6. | 22:35 | mindenkitmegdugok

Nem olyan rossz ez a kép tetszik, hogy hátérben a dombok még fürdenek a nap sugaraiban, de a fotós már elköszön a naptól. Viszont a megvalósítással van inkább gondom, van fölösleges rész a képen, nem is kevés. Én még vágtam volna és az élesség is negatívum nálam.

dosaalex válasza:
Ez szerintem kevés indok a 2 höz... Az élességet a tömörítés vágta haza.

adott pontszám: 2,5
2011. január 6. | 17:35 | blanco33

Üdv!

A képen túlnyomórészt a kékes, havas rész látható ami nem hordoz magában semmi különleges esztétikai elemet-legalábbis véleményem szerint.
A címben utaltál a napnyugtára sajnos ha a kép egészét nézem akkor maga a Nap nem dominál a képen ill. a napsugarak is csak a háttérben fedezhetőek fel.
A fehér egyensúly sajnos elcsúszott, a fehér hó igen kékes lett. Ez gyakori a téli képeknél ezen utómunkával könnyen lehet javítani.
Lentebbi nézőpontból kevesebbet mutatva a havas részből és inkább a kép hátterében lévő napsugaras részeket bemutatva máshogy festene a kép.
Minden jót:Robi

dosaalex válasza:
Köszi az értékelést Üdv

adott pontszám: 3
2011. január 6. | 17:21 | Szt. Sebestyén

úgy gondolom, hogy itt számodra a legfontosabb a nap csillag alakúra való exponálása volt a fő cél..
nem kerestél hozzá esztétikus környezetet, ez egy igazából semmit mondó téli tájrészlet, élőben biztosan hangulatosabb volt. a kép némileg életlen, és a túlzott kékség, és az alulexponált részek is javításra szorulnak szerintem...

dosaalex válasza:
Köszi az értékelést üdv

adott pontszám: 3
2011. január 6. | 16:40 | ovarnet

Biztos szép volt a naplemente, azonban az elöttünk lévő részlet sajnos nem egy olyan szemet gyönyörködtető terület, ami elvinné a hátán a képet. Ha lehet választani, egy nap által megvilágított terület vagy egy árnyékos rész közül, akkor érdemes az előbbit választani.
Ez a rész sajnos szürke és rendezetlen is.
Egy alkotáson a szépet, a mást érdemes bemutatni.

dosaalex válasza:
Köszi üdv lex

adott pontszám: 4,5
2011. január 6. | 15:52 | baniko

Végre !! Ez a kép olyan, mint címe. Pontosan azt mutatja a nem hozzáértőnek (nekem) amit szeretnék. A színeiben is mutatja a fáradt napnyugta adta látványt. Nagyon tetszik a lemenőnap mintegy utolsó csillanása, az is tetszik, hogy a horizontot mutató hegy-domb magassága úgy fogy, ahogy világítja a nap. Ez a természet, erről az oldalról. Itt ezen az oldalon, már sötétbe borul a táj. A színekben végre a természetest látom! (5) Amennyiben azt nézem, hogy ez kompozíció akkor kicsit sok az előtérben a hó, amennyiben kevesebb lenne, akkor nem lenne látható a lábnyom, ami szerintem itt zavarja a természet rendjét, ezáltal több hely jutna a szép sima ég felületének, és a napnyugta jobban érzékeltethető lenne, a kép középső részében kialakult sötétséggel. Ha az elkészítés idejét nézem, akkor akár lehetne a kép címe: "Dávid csillag" is.

dosaalex válasza:
Köszönöm szépen az értékelést.üdv

adott pontszám: 3
2011. január 6. | 15:03 | apóka

Láttam már szebb naplementét is.A kép havas része kékes a Nap csak átdereng az ágak között.Tompák a fények,pedig a lenyugvó nap csodálatos színeket hoz elő a havas tájból is.Az élesség sem az igazi,és ha ránézek nincs amit érdekesnek találnék.Gyenge az összhatás.Más időpontban egy más nézőpontból jobb kép lehetne.Így gondolom.Jó fotózást.Üdv.

dosaalex válasza:
Köszi az értékelést.

adott pontszám: 3
2011. január 6. | 13:50 | SzBali

A kép vágásában ez a ferdeség számomra nagyon zavaró. Túl sok a fehér hó borította rész és kevés a napnyugtát megörökítő képrészlet.
A kontrasztok tetszenek. A kép baloldalán lévő vöröses tükröződés se szerencsés, mivel az átmenet a fák miatt nem látható. A hangulata a képnek viszont nagyon tetszik. A beállítások alapjában véve tetszenek, csak a képet kéne újra komponálni!

dosaalex válasza:
Nem a kép a ferde, ez egy sípálya széle...

adott pontszám: 2
2011. január 6. | 13:28 | kispal1980

Üdv

Nagyon elkapkodtad ezt a képet! Igazából mit szerettél volna megmutatni? A becsillanó nap miatt tetted föl csak a képet? Életlen is, a vágás sem jó. Tulajdonképpen nem mutat semmit! Gyönyörű helyek vannak a mátrában (én is ott lakom), miért nem választottál valami mást. Annyi lehetőség lenne most a téli tájat megmutatni, választhattál volna mást is!

Bocsi

dosaalex válasza:
Szia. Köszi az értékelést. A tömörítés rontott az élességen, nálam éles.Azért választottam ezt mert itt síeltem...

adott pontszám: 3
2011. január 6. | 13:04 | almitra

Van egy hangulata, főleg a magamfajta városi számára, aki ritkán jár kirándulni. Tetszik, hogy több sík van a képen. De ennek ellenére messze van ez a jó képtől. A fehéregyensúly nem jó, nagyon kék a hó. Ez a fény ebben a helyzetben nem az igazi, és maga a választott téma sem annyira nagy érdekes. De mondom, van egy hangulata számomra, tehát azért nem tucatfotó.

dosaalex válasza:
Az árnyék miatt látod kéknek szerintem... Rawban fényképeztem. Köszi hogy értékelted

adott pontszám: 3,7
2011. január 6. | 10:07 | veghdavid1

Szia.Engem nem annyira fogott meg a kép,nincs benne eredetiség.Maga a szerkesztés szerintem jó,de a színek se rajzolódnak ki annyira.További jó fotózást

dosaalex válasza:
Köszi az értékelést.

adott pontszám: 4,8
2011. január 6. | 06:55 | Sly78

szia! kellemes hangulatú és jól exponált tájfotó, és még egy kis egyedit is vittél bele. tetszik a fények és a hideg-meleg színek kontrasztja. annyit jegyeznék meg, hogy egy picit talán sok balról a fákból, kicsit kitakarják a kilátást.

üdv

dosaalex válasza:
Köszi az értékelést Üdv

adott pontszám: 3,5
2011. január 6. | 04:39 | harminchat

Szia! Ez igazán érdekes megközelítés, bevallom ilyen megoldással még nem találkoztam. Napnyugta, de olyan kis szerep jut a direkt napfénynek, hogy szinte már megható a szerénysége. Teret enged az árnyékos fehérségnek, lombok sűrű paravánja mögé bújik, sárga izzása csak a hegy mögül sugárzik, csak az ég kékjéből háramlik vissza a derűje. Mintha egy gonosz összeesküvés akarná elfojtani...
Soknak érzem az előteret, soknak a tájat a fákkal, a távoli hegy egyenesével. Talán jobbról vágva, pontosan a harmadolóra helyezve a napkorongot, alul kicsit kevesebb előtérrel jobban el tudnám fogadni ezt a bújkálós naplementét, így inkább az üres jobb alsó sarok hideg fehérségének szomorúsága dominál...
További jó fotózást!

dosaalex válasza:
Köszi, ha már sípálya gondoltam kis hó is legyen az előtérben. Üdv

adott pontszám: 3
2011. január 5. | 23:46 | borsodi

Szia!
Túlságosan egyszerű fotó, igazán semmi nem fog meg benne. A színek-a romló fényviszonyok miatt valószínűleg- gyengék, az előteret meglehetősen közelinek érzem és jobb lenne, a jobb oldalon lévő fát egészben látni.
Erről a helyről akkor lehetne jó fotót készíteni, amikor a Nap bal oldalról vagy hátad mögül éri a növényzetet, tájat.
Üdv!

dosaalex válasza:
Nálam szépek a színek. Igen jól érzed igen közel van az előtér. Ha a jobb oldali fát kivágnám, kb a kép lényegét vágnám ki. Üdv