BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,51
KATEGÓRIA: növények
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. december 16. 09:04
  • érzékenység: iso 64
  • zársebesség: 1/137
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Pázmánd
  • Készítés ideje : 2010-05-01
Együttállás

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2011. január 15. | 10:30 | balopis

Ötletes és nagyon jól néz ki makróban. Mintha egy fákkal teli erdőre emlékeztet. Gratulálok. Nagyon is van hangulata. 5 pontra értékelném. Bekerülhetne a legjobbak közzé.

adott pontszám: 4
2010. december 29. | 00:51 | Mateefoto95

Nagyon szép fotó, csak azt sajnálom hogy fekete fehér :( meg hgy a növény szára nincs bent. szerintem ugy jobban mutatott volna de lehet hogy ez csak az én véleményem:)

adott pontszám: 5
2010. december 23. | 17:52 | monogram

Minden részletében tudatosnak érzem ezt a fotót.
Szerintem jól sikerült ötlet, kissé depressziós megoldással.
Technikailag talán nem tökéletes, de mindenképp fokozza a hatást az alexpó.

nyikita válasza:
Köszönöm, köszönöm! Amikor lőttem, akkor talán csak "fél-tudatos" volt, de a feldolgozásnál már valóban pontosan így képzeltem; depresszíven. A technikai hiányosságokat elismerem (ezek fényében aztán megtisztelő az ötös), de hát mi tökéletes? Majd fejlődöm tova!;) Kösz, és boldog karácsonyt!

adott pontszám: 5
2010. december 19. | 22:55 | adriss

Szia! Érdekes kép. Egyszerű gondolat és mégis kiváló. Nagyon jó a középre rendezés. A FF szín és a fények. Jó meglátás.
Nekem teszik! Grt.

nyikita válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 4,8
2010. december 19. | 10:12 | viewpoint

Jó a téma, jó a ff konverzió, jó a középre szerkesztés, jó az élesítés a pittypang szélein, jó a még a vignette is.
Ami voszont nem:
- közepe rendesen alexpós
- Négyzetes vágásért kívánkozik
- A kép alsó széle túl szűkre lett vágva, kéne kicsit több a szárból.
De különben tetszik a próbálkozás, adok is eg ymotiváló 4,8-at:-))))))

nyikita válasza:
Igen-igen, alexpós, restellem; automatán volt, azt hiszem (ld. feljebb). A négyzetest se te mondod először, úgyhogy nyilván van benne valami, bár valaki meg azt mondta, hogy így egy szemre emlékeztet, és nekem így szemlélve - megvallom - jobban tetszik. Az alsó rész viszont kétségtelenül jogos. Kösz!

adott pontszám: 4,8
2010. december 19. | 08:38 | globeeye

Szia, nagyon jó a kép szerkesztése, ez pozitívum. A középre szerkesztés itt a sugaras szimmetria miatt helyénvaló Lehet, hogy a tömörítés miatt, de kicsit alexpós, a kép lözepe sajna teljesen részlettelen, de nem annyira, hogy sziluett fotó legyen. Viszont a szélek felé haladva, gyönyörűen kinyílik a kép, Háttér szépen mosott, és egyenletes is, még ez a vignette is jó hozzá. Lehet, hog ynem kiforrott még a munkád, de nagyon jó ptóbálkozás.

nyikita válasza:
A középre szerkesztést a te engedelmeddel is alternatívának tekintem, de igen jó, érdemes alternatívának! Az alexpó jogos; talán tényleg be kellett volna sötétíteni annyira, hogy sziluett legyen. Igyekszem tovább próbálkozni, neked is köszönöm a lelkesítést!

adott pontszám: 4,2
2010. december 17. | 22:37 | ripet

Szia!
Nagyon szép kis metszet! Az ff teljesen jogos! Pár dologra viszont figyelhetnél, hogy még jobb legyen. Apróságok, de talán mégis fontos, mert rögtön kiabál. Egyrészt belevágtál az aljába. Másrészt a közepe majdnem részlettelen. Szerintem vagy legyen akkor már csak sziluett, vagy legyen benne több részlet. Harmadrészt a háttéren elfért volna egy kis retus a jobb alsó részen és a sarokban, vagy ezt még vágással is orvosolhanád...
Az, hogy én a metszősíkot nem látom élesnek, semit nem jelent, mert én is sok fókuszproblémás véleményt kapok :)
Esetleg megpróbálhatnád más arányú vágással is...
Egyébként egyáltalán nem rossz!
Üdv, Péter

nyikita válasza:
Picit valóban beleszabtam, most, hogy mondod. A közepéből több részletet sajnos nem tudtam kihozni, de én úgy éreztem, érzem, hogy pont annyi látszik, amennyi kell. Kiretusálni csak végszükség esetén szoktam, ha a jobb alsó foltot kiszedem, akkor nekem már túl steril lett volna. A más arányú vágást mások is mondták feljebb, ez jogos; sanszos, hogy egy négyzetben tényleg jobban mutatna. Köszönöm az építő kritikát!

adott pontszám: 5
2010. december 16. | 18:00 | gezuard

Szia!
Egyszerű és nagyszerű!
Szép élekkel,jól fókuszált kép.Már sokszor említettem,(máshol,másoknak)a ff a szívem csücske.Sok szép,hasonló művet kívánok,és szép fényeket!
Üdv:G

nyikita válasza:
Köszönöm, úgy legyen!

adott pontszám: 4,3
2010. december 16. | 17:04 | glivia

Kicsiben teljesen olyan, mintha egy szemet látnék az írisszel, pupillával :) És ehhez a vágás nekem nagyon passzol, sőt a centrális kompozíció is. Kicsit szürkések számomra a ff tónusok, azokon én még gyúrnék, és a jobb oldalon belógó kis valamit retusálnám, sokkal letisztultabb volna a kép tőle. Nekem ez pitypang-fotóban kimondottan tetszik.

nyikita válasza:
Nahát, ez a szemes hasonlóság még nem is jutott eszembe, pedig mennyire igaz! Ahhoz kicsit laposabbnak, elliptikusabbnak kellene lennie; időm engedtével megpróbálom majd. Utólag nekem is eszembe jutott, hogy több erős fehér kéne hozzá, azt is beleveszem majd. Jobboldalt a valami tényleg zavaró kicsit, de nem szeretek kiszedni semmit a képekből, és anélkül talán már steril is lenne, nem? Az építő kritikát köszönöm!

2010. december 16. | 16:13 | szab011

Szia!

én ezt nem pontoznám, mert nagyon lehúznám..
nekem eddig sosem volt szerencsém egy ilyen egészséges növénykét találnom. ezt másképp csinálnám meg. egy ideje ha elmegyek valahova fényképezni tudom h mit szeretnék fényképezni és azt h hogy és mi nézne ki jól és érdekesen.
te kimentél, kattintottál és sikerült egy érdekes képet csinálnod. a technikai részek nem nyűgöznek le. a vágás semmit mondó. kijönnek rendesen az alakok ha ez volt a célod grat!összejött ha nem volt célod akkor is grat!:D
egy ilyen növénykével olyan érdekes képeket lehet összehozni egy jó kompozícióval....
nekem most szembe is jutott egy: hagyod ezeket a beállításokat és elforgatod a gépet 45°-ba és a szára az egyik alsó sarokból indulna...nem tudom h itt mekkora sikere lenne de a falamon elnézegetném:D

Üdv!

nyikita válasza:
Pontozd le nyugodtan, azért vagyunk itt! Való igaz, én csak "találtam", pedig nem is kerestem; veled ellentétben konkrétan sose keresek semmit. De teszem hozzá: azért nem találomra nyomtam meg a gombot. Nem a vágással próbáltam játszani, sokkal inkább a tónusokkal, a fénnyel (ha jól értem, ez esetben a tudatosságomért grat!;). Ami a kompozíciót illeti, szándékosan került középre, a szimmetria volt a cél. A srégen-ötlet nem rossz, de már csak a következő tökéletes pitypangnál fogom tudni kipróbálni. Akárhogy is, az ötletekért kösz, és még egyszer: pontozz csak szíved szerint!

adott pontszám: 4,4
2010. december 16. | 13:34 | lazus

Szia! A középre szerkesztés csak indokolt esetben, mert unalmassá teszi a képet. Úgy érzem, ez a téma, a maga szimmetriájával elég indok, viszont akkor már esetleg négyzetes kivitel. És akkor a jobb oldalt lent lévő sötét folt sem jelenik már meg. Nagyon tetszik ez a sziluett kép!
Egyébként a kamera felé nem volt szösz, vagy az csak a fókusz miatt nem látszik?

nyikita válasza:
Igen, jól érzed, a szimmetria járt a fejemben. Hanem a négyzetes kivitelt nem értem, négyszögre gondolsz? Szösz: percek óta nézegetem, meg az eredetit is, és arra jutottam, hogy valóban nem volt! Nem is tűnt fel, míg nem mondtad! Kösz!

adott pontszám: 3,8
2010. december 16. | 13:06 | suncike

Szia.
A középső szárat lehetne kicsit világosítani. A kép viszont üvölt a négyzetes vágásért. sokkal mutatósabb lenne, ha már így középre lett szerkesztve. Meg egy ilyen közelképnél a részletgazdagság és az élesség elengedhetetlen szvsz. Nem tudom milyen rekeszértéken készült.....de minimum kéne F8-F13.

Üdv Süncike

nyikita válasza:
No igen, ld. az előtted szólót. Kipróbáltam, és tényleg jól mutat. A rekeszértéket nem tudtam kiszedni a PS-sel; szerintem - vesztemre - automatikuson volt. Kösz!