BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. december 4. 22:06
  • forrás: negatív
Végtelen történet

Morenthena-nak egy régi kép bocsánatkérésként. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. február 5. | 23:28 | Morenthena

Na erre kíváncsi lennék még, ha volna kedved kifejteni: Mi számít (túlzottan) elvont gondolati képnek vagy kérdésnek egy képnél? Mert abban az összehasonlításban, hogy szép kép és gondolati, alap, de elgondolkoztató vonalon belül...?

anorexiás mikulás válasza:
A kérdés érdekes, mert duplán kell teljesítenie egy képnek. Egyrészről rögtön meg kell ragadnia a néző figyelmét, hogy foglalkozzon vele, másrészről viszont értéket képviselhet akkor is ha az alkalmazott képelemek mögé lehet látni és gondolatokat indít el.
A túlzottan elvont gondolatiságot talán úgy definiálhatnánk, hogy az első vonal (a néző figyelmének megragadása) gyengébb a második vonal érdekében.
Az alap gond az oldallal, hogy eltűnt az a képelemző réteg, amely időt adna a fotóknak, így azok a próbálkozások ahol esetleg még nem teljesen kifejlett (de jó irányba mutató) a fotósnak azon szándéka miszerint a képe elgondolkoztató legyen, nem nagyon kap olyan figyelmet ami továbbra is ezen az úton tartaná. Emiatt inkább a látványos, de tartalmatlan és a gyermeteg jelképrendszerrel operáló fotók vannak jelen túlnyomó többségben.

2010. december 14. | 20:23 | Morenthena

Szia!
Visszanéztem kicsit a kép alá, hogy miket is írtak mások... tényleg "vicces" dolog ez az adok címet vagy sem... Egyre kevésbé futok olyan értékelésekbe, hogy sztorik születnének képek alatt, vagyis annyira azért nem meglepő, hogy senki sem a Végtelen történetről írt. Ezért gondolom (tudva, hogy ez az, ami sose lesz igazán), hogy kellenének ide az ilyen típusú képek is, hogy a fotózz.hu-zás közben egy kicsit talán a kreatív, képzeleti rész is fejlődhessen a technikai tudáson túl. Mert ha eleve van mögötte valós, az alkotó számára fontos gondolat vagy csak hangulat, ami felé terelni szeretne, akkor ehhez a cím is szorosan hozzákapcsolódik, meg az is, hogy esetenként a kép fele nem látható. Ilyen az alkotói szabadság. Néha nem csak az élvezetes, ha a saját képre kapunk valamit, hanem az is, ha másé képes nekünk adni. A csacsogás lényege, hogy szerintem tényleg jó a párhuzam a könyv és a kép között, meg olvasva a mögöttes részt érdekes az egyéni képzettársítás is (nem erős belemagyarázás csak). Ahogy átfutottam mit írtam ez a része elég érthetetlen lett, mert arra akartam utalni, azzal "hogy van benne valami", hogy érthető, csak direkt közelítettem más szemszögből, mivel nem mindig hagyom magam terelni a címekkel, vagy "nyilvánvaló tartalommal". A Végtelen történetet egyszer már megírták, nem is akárhogy, nem akartam elismételni. Az egész téma annyira szubjektív, hogy oldalakat írhatnék róla ettől meg inkább megkíméllek...:D
Való igaz, hogy nekem a tartalmi része fontosabb a képeknek, mint sem a tökéletességük és az is, hogy nem én vagyok az, aki fotózásban bárkinek is tanácsot tudna adni. Bár azt, hogy való e nekem bármilyen kép már nem is nagyon tudom, de arra ráhibáztál, hogy - egyebek közt - a portrékhoz nem értek.:D Az észosztással egybekötött szófosást meg ígérem befejezem, csak jó pár képnél megfogalmazódott már ez bennem a címmel és tartalommal kapcsolatban, hogy kell-e és mennyire fontos, csak most nálad jött ki, bocs!
Szép estét!:)

anorexiás mikulás válasza:
Nem írok nevet, nem akarok itt senkit bántani, de szerintem pont az a baj, hogy megvan ez az elgondolkoztató vonal is, de többnyire olyanok viszik akik nem mennek bele túlzottan elvont kérdésekbe. Ha úgy tetszik itt az egyszerű feladványok a nyerők amik sokszor sablonokból építkezve könnyen fejthetőek meg és így könnyű sikerélményt adnak a képolvasónak. Tulajdonképpen mindig is a kevésbé kísérletező képek voltak itt előretolva, ami a kialakult értékelési rendszerrel van összhangban hiszen ezekkel kisebbet bukik a fotós és könnyebb, gondolkozásmentes értékelést írhat rá az értékelő. Sokan megfogalmazták már, hogy a fotozzon elsősorban technikai alapismereteket lehet tanulni és ez pont ezért van.
A tanácsadásos részhez meg annyit tudnék mondani, hogy te inkább azok közé tartozol akik ösztönösen fotóznak és ez az ösztönöd is fejlődött sokat az utóbbi időben amellett, hogy nyilvánvalóan technikailag is léptél előre. Szóval nem baj az ha nem szórja itt a technikai igét mindenki, többnyire úgyis ugyanaz a lejárt lemez megy, öröm ha valaki máshonnan közelít a képekhez.

2010. december 6. | 19:20 | Morenthena

Szia!
Bocsánatkérés? Mit tettél, amiről nem tudok...?:P :D
Érdekes ez az átmenet fény és árnyék között, határvonalon az alakokkal. Olyan kép, ami nem szép a szó szoros értelmében, inkább bele lehet képzelni hangulatokat, gondolatokat, ha valaki akar... Azt hiszem láttam régebben vmi kékes verzióban, így ffben is hatásos, kicsit más hangulat, talán így jobban egyben van, emlékszerűbb vagy nem is tudom... sokféle értelmezésben ráhúzható a "Végtelen történet". Bár nem tudom miről szól (gondolom inkább utólag, mint sem eleve tudatosan) és miért is kapott most címet, de van benne valami... jelentsen bár teljesen mást alkotónak és nézőknek. Mivel ha jól látom kézen fogva sétálnak az alakok, így ezért nekem az jutott eszembe a kép hangulatáról, hogy valami ilyesmi a szerelem is... egyensúlyozni a fényesen ragyogó, vidám és borúsabb, vitásabb napok között, de végig fogni egymás kezét... a zajos világban megtalálni az összhangot. A történetfonál rengeteg apró emlékből áll, ezek adják a végtelen történetet, hiszen, ha egyszer valakit megszeretünk a közös történet kialakul, tökéletesen talán sohasem lehet lezárni a felekben. Önálló életre kel. Néhol pörgősebb, néhol el-elfakuló, de megmarad az emberek emlékezetében.
Technikai részletekkel most sincs igazán kedvem foglalkozni, hogy miért ilyen és milyen lehetne még... hangulatos, érdekes kép.:)
És köszi szépen a kedves gesztus, bár nem kellett volna, hisz a válaszokkal már jóvátetted, nem haragszom vagy ilyesmi. Általában nem szokott zavarni, hogy nem válaszolsz azonnal, az meg külön jó dolog, ha valaki nem csak egy copy/paste "köszi"-t ír vissza, csak 2 hónap azért még tőled is gáz volt...:D Bár ha jobban belegondolok a Mikulásnak csak írni szokás,
válaszolni ritkán szokott (de ezzel még véletlenül sem érvelhetsz ezentúl!)
Örülök, hogy mégis "visszaírt a Mikulás" bár nem tudom, hogy jutott eszedbe ez most...:) Mindenesetre nagyon jól esett, köszönöm a képet!!:)

anorexiás mikulás válasza:
A címadás itt kifejezetten a könyvre próbál utalni. Jól emlékszel, volt fent patákon is, bár akkor nem tettem mögé ezt a gondolatot, pedig amikor megláttam rögtön erre asszociáltam. A minőség tényleg nem a legjobb, ha jól emlékszem talán valami olcsó DM-es vagy Tescos filmre van lőve, mivel azonban úgy született a pillanat hogy beleléptek a nagylátós képembe, elég nehéz lenne újrafotózni sajnos. Szóval a végtelen történet. Amikor olvastam a könyvet valahogy úgy képzeltem el a semmit vizuálisan mint egy kiradírozott rész a valóságból. A kép láttán ez jutott eszembe, és úgy gondoltam a mai magyar valósággal ép úgy össze lehet kötni a mű alapgondolatát mint az akkori világgal.
Köszönöm hogy megtaláltad a képet és a részletes elemzést is. :)
Gondoltam ez inkább neked való kép, mint egy sima portré.

adott pontszám: 4
2010. december 6. | 14:36 | foto bakelit

Lehet, azért nem érzem át a személyes részét magamra vonatkozva, mert annyira két ember kommunikációja, hogy én csak kívülálló lehetek, ahogy a kommentből kiérzem.
Ennek ellenére a kép hangulata elég apokaliptikus, hatásos, kár, hogy a sötét részek megfejtése már nagy erőfeszítést igényel, túl sötét!

anorexiás mikulás válasza:
Hát a sötét részt nem kell megfejteni. Pont azért lesz apokaliptikus. :)
Köszi az értékelésed!

adott pontszám: 5
2010. december 5. | 23:31 | Razek

na ez igen! csattant fel a hang a fülemben... elmondom h. számomra mit jelent a kép, persze lehet h. csak belemagyarázom és jön majd rá egy "köszi az értékelést"... a sötét tónusok, a magasba hajló villanyoszlopok melyek maguk alá gyűrik a párt s elnyomják őket, a szemcsézettség mind olyan képi elem amely az elszigeteltség érzetét közvetítik felém---> érzéseket keltett bennem---> állítólag vmi ilyesmi ennek az izének a célja... 5!

anorexiás mikulás válasza:
Jaja. Egyébként mindig megkapom hogy miért nem adok címeket, erre most van egy persze hogy nem kezd el senkit sem megmozgatni. Ki érti ezt?
Köszi az értékelésed.

2010. december 5. | 18:02 | Bóra

Már kora reggel megnéztem a képet, akkor is nagyon tetszett, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire kevesen nézik és értékelik.
Ugy látszik, ide inkább "szép" és "egyértelmü" fotókat szabad feltölteni.
Tanulságos!

anorexiás mikulás válasza:
Majd teszek olyat is. :)
Most pont ez jött, nem nagyon szoktak ezek a "szabályok" túlzottan megmozgatni.
Köszi az értékelésed.

2010. december 5. | 07:38 | Fáncsi_voltam

Szeretjük az ilyen történeteket...

anorexiás mikulás válasza:
ennek mindig örülök :)

2010. december 5. | 07:16 | whatthefuck

Úgy emlékszem, neked egész jó képeid voltak régebben... ez szerintem igencsak kilóg. Mintha a labor elrontotta volna az előhívást (hogy a negatívét v. a papírképét, az ugye nem derül ki ;-) ). Duplareg véleményétől eltérően én nem látom azokat a "szép fényátmeneteket", csak egy (túl)erősen alulexponált képet. Pedig lehet, hogy tényleg van benne valami...

anorexiás mikulás válasza:
Ha a minősége az igazi lenne biztos nem most került volna fel. Viszont úgy éreztem hogy a címmel együtt van benne annyi hogy elgondolkoztató legyen. Korábban is megvolt már a képhez ez a párhuzamom csak nem erőltetem eddig. Igaz a könyvre pont senki nem asszociált ami azért elég furcsa volt...
Nem lett belőle egy túl nagy siker sztori az biztos.
(lehet töltök valami egész jót megint :))

adott pontszám: 5
2010. december 4. | 22:14 | duplareg

ajjaj. előbb műanyagról beszélek és most kapok rögtön igazi anyagot. nagyon szép fényátmenetek vannak a képen és az a pár is érzéseket kelt bennem.anorexiás mikulás válasza:
És a sötétség a.k.a. semmi? :)
Köszi az értékelést!