BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. november 24. 21:25
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: B.P.
  • Készítés ideje : 2010-11-03
Nézz ki az ablakon!

Csak gondoltam kilesek az új albérlet ablakán... ez lett belőle. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2
2010. november 30. | 09:19 | Marcali Gábor

Üdv!

Nagyon kicsiben tetted fel a fotót. Az esti fények nem nagyon jönnek át számomra, mindenképpen állványon kellett volna fotózod, akkor sokkal világosabb és ezáltal hangulatosabb lenne minden. Azért gondolom, hogy nem volt állványod, mert vélek felfedezni némi zajt, aminek nem szabadnak nagyon lennie, ha lett volna eme kelléked, illetve nagyon sötét a kép és nem hiszem, hogy állványról direkt csak ilyen rövid ideig exponáltál. Az égbolt nem lenne rossz, talán ez volt a cél, hogy ezt bemutasd? Akkor meg nem kell ennyi az épületekből, elég lett volna egy sziluett csak valamiből, de nem ennyi. Számomra sajnos egy elkattintott kép így csak.

Gábor.

EnyediBalázs válasza:
Választ találsz előző válaszokban, valamint egy kis kiegészítés a szándékomról:
Együtt akartam a panel-es estét és az ég természetességét lekapni.
De valóban, elég elkattant fotó, és alul tényleg sok lett. (bár az "állványom" erősen beszabályozott e téren)
Örülök, hogy benéztél!
Üdv!

2010. november 26. | 21:33 | kecskesajt

Szia!
Ket dolog tetszik a kepen. Nagyon tetszik, hogy a job boldali tizemeletesek` a felhok hathatos tamogatasaval klasszul felvezetik a szemet, majd a fenti hazak tovabb, balra ki a kepbol.
A masik, hogy szep fenyeket produkalt az este.
A bal also terulet tokeletesen jellegtelen, mar-mar zavaro. Engem legalabbis zavaro.
Ne haragudj a kellemetlen kritikaert, remelem nem bantalak meg vele.
Sajnos hozzatenni sem tudok mit, igy nem is pontozok.
Azert gratulalok az uj alberlethez, a jo kis magaslati levegohoz :)
udv,
Balazs

EnyediBalázs válasza:
Szia!
Abszolút nem kellemetlen. Az volna kellemetlen, ha nem kapnák rá véleményeket! Teljesen normális, van ami tetszik, van ami nem.
A témához visszatérve, mióta kapom a véleményeket próbálkozok, és találtam is egy jót. Kb. 16:9-es arány, csak lentről megvágva. De már nem akarok másik képet feltölteni.
Üdv,
szintén Balázs

adott pontszám: 3,5
2010. november 25. | 23:21 | Bolton

Szia! A helyszín csak nem Újpalota? :) Ha egy kicsit élesebb lenne a kép... Lehetne egy próbát tenni hosszabb expozíciós idővel és egy stabilabb rögzítéssel.

EnyediBalázs válasza:
Üdv!
Az életlenség a kicsinyítés miatt van... "nagykorában" igen részletgazdag kép volt (30-40sec közt volt a záridő valahol, és nagyon stabilan állt a gép -bár papírgalacsinokon... :D) . De nem ez a fő baj vele, úgy érzem... :)
Kösz, hogy benéztél! Üdv.
ui.: Újpest

adott pontszám: 3,8
2010. november 25. | 18:41 | joekalwe

Üdv!

Márkatárs vagyok és imádom a felhőket. Ettől függetlenül néhány zavaró elemre szeretném felhívni a figyelmed. A felső rész rendben. Szépek a felhők a hegyvonulatig gyönyörű, magával ragadó színek. Az érdekes résznek számomra itt vége. Élesnek egy ponton sem igazán mondható. Az alját úgy érzem picit túl erőltetted a feldolgozásnál. Expozíciós adatok hiányában max talágathatok. Azért zajosodik, mert a sötét részt erős kontraszt és fényerővel egyenlíted? A lakótelep házai jobbra ahogy közelednek egyre erősítik bennem, hogy az egész mindjárt felborul. Pedig vízszintes. Kicsiben erősebben érezni.
Az ötlet és az, hogy egy szép érdekes fény maitt otthon is képes vagy előkapni a felszerelést mindenképp díjazom. A kivitel a körülmények ismerete nélkül, de azzal sem 100%

EnyediBalázs válasza:
Üdv!
A szerkesztést eléggé elkapkodtam, állvány híján papírgalacsin kitámasztás és kb. 30-40sec záridő+8 vagy 9-es rekesz (talán ezért a zaj-de stabil volt, az életlenség szerintem a 310kb-os határ miatt van, nagyban meglehetősen részletgazdag - a felhők is sokkal inkább).
Csak felnéztem a jegyzetekből és láttam hogy már vagy 10perce az ablakban kellene állnom, állványról lődözve a képeket. Amíg besötétedett, ez sikerült. :)
De igen, a perspektíva és a gép állása kicsit sutára sikerült. Mióta kapom az értékeléseket, próbálkoztam 1-2 vágással, kisebb korrekciókkal... próbálkozom! :)
Köszönöm, hogy benéztél!

adott pontszám: 4
2010. november 25. | 18:30 | evakar

Nagyon látványos a sok kicsi ablak fénye és az égiek is kedveztek , kicsi gondot megnyitva a minőség okoz az élesség valahol elveszett és ha már az ablak a főszereplő alul nem őt vágva kellett volna befejezni kicsit feljebb vagy lejjebb .....de a hatás a hangulata érződik
további jó fotózást

EnyediBalázs válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 3
2010. november 25. | 13:12 | szisan

szia!
Nagyon hangulatos kép lehetett volna belőle,de nem igazán sikerült.Túl sötét és részlet nélküli,előbb kellett volna exponálnod.Akkor az épületekből és az /egyébként szép felhőkkel borított/ égboltból is többet láthatnánk.
További jó fényeket.

EnyediBalázs válasza:
Fene! utálom kicsinyíteni a képeket nagyon kevés ez a 310kb... Gyönyörű részletgazdag volt "nagy-korában". (pedig CS3-at használok)
Köszönöm!

adott pontszám: 3
2010. november 25. | 12:47 | apóka

Kicsiben többet igért.De a megnyitáskor derült ki, hogy elég életlen .Nincsenek részletek,alúl az ablakot ketévábtad és kicsit sötét az egész.Talán ha kicsit korábban csinálod a képet jobb lett volna.Jó fotózást. Üdv.

EnyediBalázs válasza:
Igazad van. Meg se néztem a méretezés után. Pedig a pixelXpixel-t vettem lejjebb, hogy a minőséget megtartsa. Az ablakok elvágásában igazad van! Kicsit meggondolatlan, gyors kép lett, a sötéttel viszont nekem spec nincs bajom, ilyen volt "élőben". persze ez szubjektív!
Viszont! Üdv

adott pontszám: 4
2010. november 25. | 12:18 | Dante Darker

Szép naplemente a betontömb felett, de dől és valahogy nem adja azt az izgalmat amit általában keresek egy képben. Talán mert el vagyunk kényeztetve, sok a remek színes képes.)

EnyediBalázs válasza:
Valóban nem kimondottan izgalmas. De gondoltam nincs hasonló kép régóta az oldalon.
A dőléssel viszont bajban voltam. Az alsó, elhamarkodottan félbevágott ablakokon látszik legjobban, próbáltam csalni vele és a gépet jobbra dönteni, de akkor ott nagyon látszott a csalás. De most már van ötlet, kis utómunka, bedöntöm a képet, alsó ablakokat besötétítem, esetleg szűkebbre is vágom.
Minden esetre, a vélemény hasznos volt!
Köszönöm!

adott pontszám: 3
2010. november 25. | 09:08 | Fáncsi_voltam

Én látom a lehetőséget a képben. A napi tennivaló után hazatérő emberek pillanatait magába záró fénylő ablakok fénye tetszik. Egy városi hangyaboly nyüzsgése. A házak fölött az égbolt színei kiegészítik ezt. A szerkesztés viszont nem enged elgondolkodni azon mi lehet a világító mécsesek, ablakok mögött, lent és középen sok az a sötét rész, ott nincs olyan információ, ami érdekes lenne, fent is felesleges az ég nagy része. A lényeget itt egy szűkebb kivágással jobban meg tudtad volna fogni.

EnyediBalázs válasza:
Igaz! Kissé elhamarkodtam! Próbálkozom vágdosni!
Köszönöm!

2010. november 25. | 08:31 | Sly78

hali! szerintem sokkal több volt ebben, kicsit elkapkodtad. pontosabb szerkesztéssel ebből egy nagyon ütős kép lehetett volna. az alja túl sok, ott nincs semmi, a lényeg odafent volt, arra kellett volna koncentrálni. a méretezést is elrontottad, nagyon kicsi lett. kár érte!

üdv

EnyediBalázs válasza:
Igen. A méretezés hazavágta a részletgazdagságot, pedig az megvolt.
Többiben is igazad van, és még próbálkozom majd!
Köszönöm!

adott pontszám: 5
2010. november 25. | 07:08 | MagasPpeter

Szia.
Nekem tetszik. Ezt szeretem én is panelben, hogy a napkelte és napnyugta szép. Tetszenek a színek, az ég alja abszolút passzol a lámpák fényéhez. Valahogy az is megfog, hogy a felhő rálóg a hátrébb lévő házakra, mintha betakarná éjszakára. Gratulálok hozzá. (Budapesten belül hol készült?)

EnyediBalázs válasza:
Köszönöm! Végre valaki a gondolatait írta meg, nem azt, hogy mitől lehetne jobb a kép!
Örülök a véleményednek!
Üdv!

adott pontszám: 3
2010. november 24. | 22:33 | The Eye

Szia!

jók a színek, de kicsit túl sötét, a házak részletei szinteteljesen elvesznek. Szerkesztésben zavaró hogy a bal alsó sarokban lévő 2 ablak félbe van vágva. Igazából a panel környezet ebben a kivitelezésben nem igazán izgalmas, bár ez relatív. De ami leginkább avar az a rengeteg nagyon sötét rész. Valamint egy kis képélesítést lehetett volna rávinni, hogy főleg a háttérben lévő ablakok jobban kirajzolódjanak.

EnyediBalázs válasza:
Eredetileg nagyon részletgazdag... talán a méretezés vágta agyon. :(
egyéb reakciók fentebb. :)
Köszönöm hogy benéztél! Üdv!