BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,16
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. november 17. 18:17
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Szeged
esti fények

Tudom, nem nagy fotó, meg eléggé elcsépelt téma, meg a minőség is förtelmes... Csak azért töltöttem fel, mert még eléggé zöldfülű vagyok, és érdekelnének a hibáim(minőségi problémán kívül). :D  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2010. november 18. | 17:40 | nichter

Hello!
Nagyon szép a táj, még nem volt hozzá szerencsém.
Következő alkalommal szerintem csökkents a fotó felbontását mert így eredeti méretben nem nagyon élvezhető. Úgy gondolom hogy kicsit dől a kép jobbra, ezt utólag könnyen korrigálhatod.
Jó időpontban voltál a helyszínen, szép a kék óra, bár én utólag egy kicsit élénkítettem volna a színeket. Persze jobb lett volna a hosszú záridő és szűk rekesz, hogy a lámpák szépen becsillanjanak, de mobillal ezeket nem lehet sajnos állítani.
Kihoztad a legtöbbet a fotóból, ahhoz képest hogy mobillal csináltad.

Anonymus33 válasza:
Köszi, jó fényeket!

adott pontszám: 2
2010. november 18. | 15:34 | Új tom00

A színeid nagyon szépek lettek. De sajnos sem az expo sem a statikusság sem az élesség nem látható a képeden. Dől a kép jobbra, a bemozdulástól életlen és alulexponált a nagy része. Érdemesebb az ilyen fotót állványról készíteni odafigyelni az expóra, ha kell HDR-t alkalmazni. ÜDv

Anonymus33 válasza:
Kösz! HDR-t nem tudtam alkalmazni (mobil...)

2010. november 18. | 14:06 | Gogh_BP

Pontozni nem mertem, mert többféle érzés van bennem. Először unalmasnak tűnt, mert kevés az épületekben a fény. Aztán még kicsit néztem és megtetszett a narancssárgás naplemente, meg így jobban kiemelkedik a két torony is. A misőség persze rossz, de ha jól látom telóval készült, amihez képest viszont már jobb a helyzett, a kompozíció nekem tetszik.

Anonymus33 válasza:
Köszi!

adott pontszám: 3,9
2010. november 18. | 13:53 | harminchat

Szia! Elég nagy fotó ez, rá sem fért a monitoromra... :)
de komolyan, ha eleve nem érzed jónak a minőséget, méginkább érdemes lett volna normális méretben feltenni. (kb 700 pixel magas)
A színek nekem nagyon tetszenek és mivel nem vagyok szegedi a témát sem találom elcsépeltnek. Annyi hibát látok a képen,hogy mintha picit balra emelkednének a parti fények és középre szerkesztett a horizont. Mivel nem szimmetrikus a part és az árnyékképének a háromszöge, ez nem hatásos megoldás.
A fényekkel szerencséd volt, a feketébe forduló kékek is nagyon szépek. Ha fényképzőgéppel fotózol, akkor a rekeszt szűkítve a városi fények lehetnének csillogósak, de telefonhoz mérten szerintem kellemes kép.
Szép fényeket!

Anonymus33 válasza:
Köszi! neked is

2010. november 18. | 04:52 | viktorcseh

Köszönöm szépen a kreditet

Anonymus33 válasza:
Köszi az értékelést... Jól esett, hogy az utómunkához nem csak odabökted, hogy ki tudtál volna belőle hozni többet.... :D

adott pontszám: 2
2010. november 17. | 21:51 | zoliologia

Szia ! Igazából zavarba vagyok hogy értékeljem ezt a képet, mert látom, hogy telefonnal készült, de azért én is csináltam régebben telefonnal fényképeket, és igen is lehet jó minőségű, szép fotókat készíteni ! Viszont ennek a minősége nagyon gyatra, gyakorlatilag értékelhetetlen, kicsiben nagyon jól néz ki, na de egy képet nem 8x4 cm-ben kell nézni, és egy fotó akkor is fotó, és annak jól kell kinéznie ! Ettől függetlenül nem értem, hogy miért töltötted fel, ha Te is csak rosszallóan vélekedsz róla, és tudod, hogy tele van hibákkal, amiket Mi ne írjunk meg, de másra kíváncsi vagy ! Mást nem nagyon lehet írni rossz véleményként mint amiket Te is felsoroltál, de jót is lehet, méghozzá azt, hogy szerintem nagyszerűen megláttad a lehetőséget, a napszak egy kicsit már késői, de például a szerkesztés is jó, tetszik ahogy a part végig fut a kép jobb oldalától a balig. Ja igen ! azért van még egy nagy hibája a képnek a fenteken soroltakon kívűl, mégpedig az, hogy a partot is akarod nekünk megmutatni, de a part gyakorlatilag csak egy fekete csík. Szóval, nem igazán látszik, hogy miből is áll a kép egyik fő témája !

Anonymus33 válasza:
Köszi! Azért töltöttem fel, hogy aki el tudna látni hasznos tanácsokkal pl.: utómunka..., akkor az alapján kihozzam ebből a képből e legtöbbet, vagy ha nem csak minőségbeli problémái vannak, akkor abból tanuljak, ugyanis igyekszek odafigyelni a dolgokra, de van, hogy utólag magam veszem észre, hogy ezt nem úgy kellett volna, de ennél nem éreztem ezt, ezért szerettem volna megtudni, hogy csak nem néztem meg eléggé, vagy téll nem olyan vészes a felsoroltakon kívül...

adott pontszám: 3
2010. november 17. | 21:23 | sipuka

Szia!

Nem tudtam eldönteni, hogy ponttal vagy anélkül írjam le véleményemet, de végül az előbbi mellett döntöttem. Tehát:
- A gép automatikája nagyon elvitte az expót. Az égre mért és ezért a többi rész nagyon bebukott.
-Nem írtál exif adatokat és lusta voltam megnézni (hátha benne hagytad), de ha nem állványról fényképeztél akkor nagy a valószínűsége, hogy a hosszú záridőt nem tudtad kitartani és ezért lett bemozdulásos életlenség a felvételeden. 1/40s-1/60s a határ a fölött már kell az állvány. (ezen lehet vitatkozni)
- Az a 120kb is rontott a minőségen, használd ki a 310 kb-ot 900x600 stb (nem is részletezem) Én az elején megnéztem 1- magasan jegyzett fotós oldalát , és megnéztem a feltöltési méreteket és hasonló tömörítést csináltam.
Szerkesztés, elképzelés egész jó, de ott is van egy két javítani való. (horizont ferde, balról kicsit vágnék)
Alapjaiban jó észrevétel, de a megvalósítás nagyon gyenge, de az utóbbi tanulható, így hát fel a fejjel. :)
Kicsit olvass utána az esti fotózásnak és készíts egy új verziót. Szép fényeket hozzá!
Üdv.: Sipu

Anonymus33 válasza:
Köszi! nem nagyon volt beleszólásom záridőbe, meg ilyesmibe, hiszen mobillal csináltam, ennek ellenére köszi, mert ha majd géppel csinálok ilyet...A méret se rajtam múlt sajna, ugyanis a legjobb minőségre van állítva :(, de hát ez is elég pocsék...

adott pontszám: 3
2010. november 17. | 21:03 | zsiga755

Szia!
Túlságosan nagyban töltötted fel, görgetni kell, ez nem szerencsés,
bár a vöröses felhők bal oldalt vannak azt a részt elhagynám,
a minősége elég rossz, a sötét-lilás vízfelület pixelekre esik szét,
fő hiba a tornyok életlensége.

Anonymus33 válasza:
Igazad van, bár sajnos, mivel mobillal csináltam, nem volt ezzel kapcsolatosan választási lehetőségem... Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 3
2010. november 17. | 20:52 | evakar

Ami tetszik a képen azok a színek még így is szép színátmenetek vannak, hogy a zaj igyekszik elnyomni ez javítható utólagos zajszűréssel , jó a szerkesztés klasszul átlóból indul, csak kicsit sok lett a sötétből egy kicsivel korábban ha sikerült volna fotózni sziluettek lesznek de kevesebb a teljes sötétség, az élesség hiányát és a minőséget Te is írtad én javítandónak gondolom és további jó fotózást és lesz ez jobb is

Anonymus33 válasza:
Köszi! :D

2010. november 17. | 19:42 | The Eye

A minőségét leszámítva nem lenne komoly baj vele, mert van hangulata a képnek, szépek a színek, jó az is hogy a távolba néz a kép, de mégis mindent mutat, esetleg annyi hogy én hosszú záridővel fotóztam volna, így a vízfelszín teljesen lány sima lenne. Bár ez egy mobiltelefonnal nem igen megoldható...

Anonymus33 válasza:
Köszi a véleményt!

2010. november 17. | 19:39 | Sly78

pont nélkül írom: állvány, tükörreflexes, f16, hosszú záridő, esetleg HDR. telefonnal ez sosem lesz szép... de van szemed a szépre, az fontos!

Anonymus33 válasza:
Köszi! :D

adott pontszám: 3
2010. november 17. | 19:20 | viktorcseh

Szeva
Szerintem nem az a fontos hogy mások mit szólnak a képeidhez hanem hogy te szeretsz e fotózni. H örömöd leled benne akkor mások véleménye csak hab a tortán :-)

Nos mint fotó tényleg nem lett a legjobb. Kezdjük azzal hogy fotózhattál volna jobb időpontban pl amikor szebbek a felhők stb. tehát az a gond hogy az alapképen nincs semmi izgalmas.
Kisebb méretben kevésbé lenne rossz a fotó minősége valamint fakók a színek, sok a sötét rész.
Hogy fogalmazzak? Lényeg hogy a fotódon mindig legyen valami izgalmas amin az ember legeltetheti a szemét :-)))))))
Nos remélem nem gond ha most nem adok magas pontot, a lényeg hogy olvass utána a dolgoknak. Például a fotók kidolgozására egy nagyon jó oldalt tudnék ajánlani:

http://digiretus.hu/cikksor.php?FAJTA=TIPP&PHPSESSID=b758c044dcbeddd1df6f8854e29715a7

itt rengeteg érdekes és hasznos cikket olvashatsz

üdv

Anonymus33 válasza:
Nagyon szépen köszi!
A fotós 0,50 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2010. november 17. | 19:04 | feherbt

Szia!
Már ezen a képen is sokat javít, ha lentről is és fentről is vágsz belőle.
További javaslat:
- állvány,
- nagy mélység,
- esetleg EV sorozat, majd átalakítás HDR-re.

Anonymus33 válasza:
Mobillal ez aligha megoldható(kivéve a vágás), de azért köszi, ha máskor géppel fotózok, megfogadom a tanácsodat!

2010. november 17. | 18:42 | Alexander Nevermind

<4
Szia, hát igen. A minősége az nem a legjobb, sőt...
A téma az nem rossz, ha elcsépelt ha nem... De félő, hogy telóval nem a legjobb ötlet ilyen témát fotózni...
A szerkesztésed jó lenne, mert szépen átlóban megy a part. De sajnos több jótanácsot ez a kép alapján nem lehet adni, mert annyira rossz a minőség, hogy alig látszódik valami. Nincsenek részletek, nincs élesség. Van nagy zaj és túl sötét a sziluett, én szeretem a sziluetteket, de azt jobban mikor kicsit van benne részlet is. A méretezést is kicsit nagyra tetted, 900*600 is sok lenne,ennek a minőségnek, de így nagyban még feltünőbb.
Szóval ez most nem telefonnak való téma szerintem.
Nem pontozom, mert úgyis lesz rá több értékelésed....
Amúgy 1-2 lenne, szigorúan nézve.
Üdv. Krisz

Anonymus33 válasza:
Köszi! igazság szerint csak azért fotóztam mobillal, mert gyalog mentem haza, és ez a látvány fogadott haza felé menet. Egyébként egyet értek, köszi!

2010. november 17. | 18:42 | h.rom

Gyakorlatilag minden hibát felsoroltál.

adott pontszám: 3
2010. november 17. | 18:39 | Marcali Gábor

Üdv!

Szerintem nem lenne semmi gond a képpel, mert nagyon szép színek jelennek meg az égbolton, s a vízen lévő átmenetek is tetszenek. A minősége tényleg nem a legjobb sajnos, éles pontot nem is találok rajta, ez kár. Talán korábban kellett volna fotóznod, mert nagyon sötét lett a fotó. Akkor világosabb lett volna a víz is és a sziluettek még megmaradnak, ami nagyon fontos eleme a képnek. A kép eléggé dől szerintem ez a templomtornyokon is látszik. Mehetett volna még rá egy finom keret és én balról még vágtam volna.

Gábor.

Anonymus33 válasza:
Köszi!

adott pontszám: 3,8
2010. november 17. | 18:28 | ovarnet

Nem lenne rossz a felvétel, de kellene valami élet is a képbe, mert ezzel a sok sötét részlettel egyhangú. Próbálj meg olyan helyszínt keresni, ahol a környezet fényei jobban érvényesülnek.
Ezenkívűl zajos és enyhén dől jobbra a fotód. Ez utólag bármikor könnyen javítható lenne.

Anonymus33 válasza:
Igazából az a helyzet, hogy örülök, hogy még nem volt teljesen sötét, mert egy perc alatt simán besötétedik... De egyébként egyet értek(így utólag), köszi!