BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,99
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. november 17. 16:14
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Nagykanizsa
  • Készítés ideje : 2009-12-09
A túléló alma

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2
2010. december 4. | 21:37 | Fauna0909

Sajnos ez a kép nagyon kusza, összevissza ágak-bogak mindenhol, nem vehető ki belőle, hogy mi a főtéma. Lefotóztál egy almát - ezen talán mindenki keresztül megy, aki megkapja első digigépét, és örül neki, hogy bármire lőhet, nem úgy, mint anno a filmesnél. Szóval mit szerettél volna megmutatni nekünk, mi az, amiért érdemesnek tartottad feltölteni? Ez nem derül ki. A fények szépek, de kuszaság miatt nem érvényesül, nem tekinthető témának, mert nagyon elnyomott.

illeskese válasza:
Köszönöm!

2010. november 23. | 19:00 | Sly78

zoliologia, van ez olyan érdekes mint egy üres pályaudvar vagy repülőtér. szerintem igazságtalanul lehúzzátok ezt a képet. abszolute van benne tudatosság, tök szép a becsillanó nap, és szépek a fények a havon. maga a téma is tetszik, talán mert eszembe juttatja a saját gyümölcsösünket, sahol sokat játszottunk télen kiskoromban. és tényleg, mindig akdt egykét ágon felejtett alma vagy egyéb gyümölcs, amire aztán ráfagyott a hó. ötöst persze nem adnék rá, de vannak hibái, de undorító ha valaki kijelenti, hogy mit keres itt ez a kép. azt keresi, hogy a készítője kíváncsi a véleményünkre, hogy tanulhasson belőle és legközelebb jobban sikerüljön neki...

illeskese válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 2
2010. november 23. | 16:19 | solkimcsavok

Kicsit olyan, mintha fejjel lefelé lenne, sajnos nem a legjobb a kompozíció, felül sötétebb, mint alul. Talán más szögből, drótok nélkül, nem ellenfényben többet lehetett volna kihozni belőle, de nem biztos.

illeskese válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 3
2010. november 18. | 18:29 | nichter

Hello!
Túl nagy méretben töltötted fel de erre már minden bizonnyal te is rájöttél. Tetszik a nap becsillanása, de szerintem kisebb mélységi élességgel jobb lett volna hogy a hátteret jobban elmosd. Nem annyira tetszik a jobb fölső rész, ami nagyon üresnek tűnik szerintem a kép szempontjából. Sajnos nem érzem egy izgalmas, kiemelkedő témának, de ez ízlés kérdése. Lehet ha az egész fát a képen hagyod úgy szebb téli fotó lett volna.
Szép fényeket

illeskese válasza:
Köszőnöm az értékelést és a tanácsot!

2010. november 18. | 15:44 | Új tom00

Gondolom akik nem értékeltek 2 napja most ők is megteszik, mert kreditre szomjasak ebben az ínséges időszakban. Én pont nélkül értékelem, sajnos a képed több szempontból is kifogásolható. De gondolom már több 10-en leírták ezt...

2010. november 18. | 15:44 | Új tom00

Gondolom akik nem értékeltek 2 napja most ők is megteszik, mert kreditre szomjasak ebben az ínséges időszakban. Én pont nélkül értékelem, sajnos a képed több szempontból is kifogásolható. De gondolom már több 10-en leírták ezt...

adott pontszám: 2
2010. november 18. | 15:31 | blanco33

Üdv!

Sajnos nem látok a szerkesztésben és a koncepcióban sem semmi tudatosságot.
A cím által gerjesztett gondolat valamint a képi elemek a hó és az alma megérteti velem a mondanivalót, de nem érzek benne semmi különlegeset. A fotózás számomra meg annyit jelent, hogy pl. ezt a témát is érdekesebben máshogy bemutatni mint, ahogy a hétköznap látnánk, valami "ízt" adni a képeknek-sajnos itt nem érzek ilyet.
Az észrevétel viszont dicséretes.
Minden jót:Robi

illeskese válasza:
Köszönöm.

2010. november 18. | 13:58 | circle

Szia! Mostanában elég ritkán járok erre, ezt a képet is csak pont nélkül fogom értékelni, mert gondolom ez az első képed, és az átlagnak nem tenne jót a pontom. Minden köntörfalazás nélkül azt gondolom, hogy van mit javítani a képen. Elég kusza a belógó ágak miatt, zavaros a háttér is, felül az a nagy fekete valami zavaró. Érdekes maga a téma, de ebben az esetben jobb lett volna a minimum elv. Elég lett volna ha az alma látszik csak és rajta a hó, meg a fehét háttér, a nap viszont az ellenfény miatt nem rossz elgondolás. De mindenképpen máshogy kellett volna kivitelezni véleményem szerint. Ne haragudj a véleményért, nem téged minősítelek csak ezeket gondolom a képről.

illeskese válasza:
Nem haragszom, köszönöm a kritikákat!

2010. november 18. | 09:42 | V.F.

Felülről és balról vágnék egy kicsit, hogy az alma kikerüljön középről (fent amúgy is sok a felesleges lényegtelen rész). Ezek után már csak egy leméretezés és egy kis utóélesítés...
Összességében jó észrevétel, a nap ahogy az ágak közül bekandikál a képbe különösen tetszik, szépek a fények és árnyékok az expo egész jó lett. Kicsit több munkával elmegy itt az oldalon.
3,5pont.
Üdv.

illeskese válasza:
Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 3,8
2010. november 18. | 08:40 | bromis

Szia! Akkor megragadom az alkalmat, hogy hivatalosan is értékeljek. Azt már leírtam a pixinfón, hogy nagyon kesze-kusza a kép a rengeteg ág miatt. Legalább azokat le kellett volna vágni, vagy elhajtani, amik az alma körül vannak, illetve belelógnak. A fények szépek, az ötlet jó, hogy nappal szemben fotóztál. Viszont a szerkesztéssel az a baj, hogy az alma nagyon középen van. Úgy lett volna célszerű, ha az alma is és a nap is a harmadolóban van, csak az egyik a bal, a másik a jobb oldalon. Így meglenne a kép egyensúlya is. Sajnos az is hiba, hogy a horizont elég ferde. Erre sem árt odafigyelni, vagy utólag korrigálni. Nem muszáj ragaszkodni az eredeti képméret arányhoz, a tetejéből nyugodtan vághattál volna, mert az szerintem érdektelen. A géped tud manual módban rekesz előválasztást. Javaslom, hogy ilyen esetben, egy f/2,8-f/4-es rekesszel dolgozzál, mert akkor jelentősen csökken a mélység élesség, és sokkal jobban kiemeli az almát. Egyébkén ami tetszik az az elnyújtott árnyékok a havon. Azt szeretném ha tovább kísérleteznél ezért csak biztatni tudlak. A következőt kétszer gondold meg mielőtt feltöltöd. Sőt, ha megbízol bennem, nyugodtan küld el e-mailben azt a képet amit föl szeretnél tenni és szívesen segítek neked legjobb tudásom szerint.
Üdv: Péter

illeskese válasza:
Köszönöm, így a kritikákat olvasva tényleg nem tökéletes a kép, van még mit javítani.

adott pontszám: 3,6
2010. november 18. | 04:51 | harminchat

Szia! Szegény már biztos megfagyott, így a címet megkérdőjelezném, de nagyon ragaszkodó típus, azt meg kell hagyni :)
Két dolog miatt tetszik a kép, az egyik a bal sarokba futó ág, mint kompozíciós elem, a másik, hogy sikerült a napfény csillanását belecsempészni. Mondjuk a háttér árnyékossága is szép a fehér havon. Ellenben a fő téma, az alma sajnos eléggé középre került, felette sötét gondként tornyosulnak az ágak és körülötte is a kisebb vesszők. Kuszaság érzetét kelti a sok részlet, az alma beszorul a havas ágak alá.
Sajnos nem tudok tanácsot adni, hogy lehetett volna ebből igazán jó képet készíteni, ha felül szűkebb lenne, akkor kb. ez az amit ki lehet hozni a témából, de ez alig több, mint dokumentálás.
További jó fotózást!

illeskese válasza:
Köszönöm a válaszodat!

adott pontszám: 2
2010. november 17. | 22:04 | zoliologia

Hát ez egy abszolut, hétköznapi semmitmondó kép, igazán nem is értem, hogy mit keres itt egy ilyen fotó. Unalmas, érdektelen számomra semmilyen "izgalmat" nem nyújt. Értem, hogy kb.mit akartál kifejezni, de számomra ez csak egy lógó alma egy fán. A kép felső részén azt sem tudom, hogy mi van, olyan mintha egy denevér odafagyott volna (gondolom falevél). Egyébként a fő témád az alma, mégis belelóg egy faág, ez így eléggé zavaró. Az egyetlen kreatív hangulati elem a nap ahogy sejtelmesen megcsillan. Sajnálom.

illeskese válasza:
Köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 3
2010. november 17. | 19:55 | 2bats

Végül is egy dokumentarista szándékot kifejező kép, hiszen az alma téli túlélésének lajstromba vételén kívül nem sok élményt nyújt.

Zavaros, kusza, az ellenfény hatásának érvényesülés nélkül, nem is jó kompozícióban.

illeskese válasza:
Köszönöm észrevételedet!

adott pontszám: 3,5
2010. november 17. | 18:34 | ovarnet

Túl nagy méretben töltötted fel a képedet. Ez azért nem szerencsés mert minden apró hiba jobban látható, élesség, optika hibák.
A téma nem rossz. A főtémát helyezhetted volna nem ennyire középre. illetve figyelj jobban a háttérre. mert nagyon kesze-kusza és így nagyon elvonja a figyelmet.

illeskese válasza:
Nagyon köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 2
2010. november 17. | 17:08 | vegykonyha

Üdv!
Hatalmas méretben tetted fel a fotót, 2000 pixel nagyon sok, 900x600 bőven elég lett volna, így a hibái is szembeötlőbbek. Életlen, kromatikusan aberrált. A becsillanás még jó lenne, de a háttér túl kusza, elvonja a figyelmet magáról az almáról.
Tágabb rekesszel lőve, elmosott háttérrel, a szerkesztésre jobban odafigyelve (az alma eléggé középen van), jobb lehetne a kép. Ez így nem a legsikerültebb.
Jó fotózást!

illeskese válasza:
Köszönöm az értékelést!

2010. november 17. | 17:01 | erőslacc

Ha sokat fogsz tanulni itt, és nem adod fel, biztos vagyok benne, hogy jó fotós leszel, ne keseredj el a gyenge pont átlagon, fogadd meg a jóindulatú, jószándékú tanácsokat! Én is így kezdtem... Meg mindenki más is! Szép fényeket! Ja és olvass cikkeket, szabályzatot, tanulj! Üdv.

illeskese válasza:
Köszönöm! Nem fogom feladni. :)

adott pontszám: 4
2010. november 17. | 16:58 | erőslacc

A méretet változtasd meg kb vizszintes 900x... pixelre, mert nem fér el a képernyőn... A meglátás tetszik a perspektíva úgyszintén, a nap beleszerkesztése is jó, viszont a lila aberráció ronta minőségen, hangulaton, azt egy kis ps utómunkával színegyensúllyal kitudod javítani. A cím nagyon nem jó .) Talán: Korai tél, vagy A túlélő, vagy Megbújva...stb. Nekem tetszik a fotó úgy beleharapnék a "télcsípte" almába...azért legközelebb jobban figyel ja bemutatásra, körítésre... stb... További jó fotózást!

illeskese válasza:
Köszönöm a tanácsokat!

adott pontszám: 2
2010. november 17. | 16:44 | hegyiember

Szia!

Hát... Minden bántó szándék nélkül, de olyan ez a kép, mintha csak nemrég lenne fényképezőgéped...
Az almát ugyan jól elhelyezted, de ezen kívül a káosz jellemzi a kompozíciót: kusza ágak mindenfelé. A köztük besütő nap jó hangulati elem, de ebben a nagy rendezetlenségben nem igazán tud érvényesülni.
Hatalmas méretben töltötted fel a képet, egyrészt görgetni kell, másrészt minden hiba szépen előjön: színhiba, rajzolati hiányosságok. Meg lehet nézni közepesben is, de akkor az oldal méretezi át a képet, ami a minőségre nincs jó hatással. Fekvő képnél 900-1000 pixel, állónál 700-900 pixel hosszabbik oldalt javaslok feltöltési méretet javaslok.
Ne szegje kedved a kritika, amikor megvettem az első gépemet, én is hasonló képeket lövöldöztem.

Üdv

illeskese válasza:
Köszönöm! A kép készítése előtt körülbelül 1 hónappal vettem az első gépemet.

adott pontszám: 3,5
2010. november 17. | 16:34 | tigerisch

Üdv
Tényleg érdekes, hogy maradt még egy szem alma a fán, mert tényleg egy ritka és egyedi dolog. De valahogy a kivitelezéssel nem értek egyet. Szépen betetted a napot a harmadolókra, de közben az alma a kép lényege a cím alapján. Másrészt a nappal szemben való fényképezés miatt sötét a kép lényege, itt nem ártott volna egykis vakus derítés, hogy ne legyen elynomva a szikrázóan havas táj ellenében, És majd elfelejtettem. Méretezd le legközelebb mert jelenlegi méretében a 24"-os monitorom nem elég, hogy kiférjen rá egyben!
Sok sikert!

illeskese válasza:
Köszönöm a tanácsokat és az értékelést!