BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,8
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. november 3. 18:59
werkfoto

a kép egy fotózás közben készült spontán kattintás a készülődő modellről... (A feltöltött képméretért előre is elnézést, aki esetleg kis monitoron nézné...) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. november 9. | 11:03 | toromon2

Nagyon erős tekintet. Olyan reakciót sejtet, amit nem köszöntél meg. :)

martinair válasza:
Köszönö a véleményt!

adott pontszám: 4
2010. november 6. | 07:09 | Sly78

hali! a kép bal fele nekem nagyon tetszik. ez a nézés, a kéztartás, a fények, szerintem tökéletes lett. de sajna a jobb oldalon a kusza háttér megbontja az egységet, elviszi a tekintetet, zavaró lett. nagy kár érte!

üdv

martinair válasza:
Köszönöm!

Ahogy a képhez is megjegyeztem, a készülődő modellről készült NEM beállított fotó, úgy gondoltam a hátteret is hagyom eredetiben, de ezt a tényt már más is felvetette hozzászólásban, és én is készítettem "rendberakott" verziót a képről, mégis e mellett döntöttem a feltöltéskor (véleményem szerint az ilyen képnél, - ebben az esetben - beleférhet, ha az utómunka is tükrözi a téma előkészítését)...
Mindenesetre örülök, hogy összességében tetszik a kép!

2010. november 5. | 10:30 | -Norbika-

Ez a kép meglátásom szerint messze jobb átlagot érdemel. Grtat hozzá.

martinair válasza:
Köszönöm!!!

adott pontszám: 2
2010. november 4. | 19:02 | anorexiás mikulás

Ez a kép ott bukik meg amikor az igényesebb néző (reméljük, hogy egy képértékelő oldalon mindenki az) felteszi magának viszonylag gyorsan a kérdést, hogy vajon mi volt a fotósnak a célja a kép feltöltésével? Erre ugyanis két válasz lehet. Vagy le akarta fotózni a modellt, vagy egy werkfotót akart készíteni. Előző esetben a fotósnak kell uralnia a fényeket, de nem csak a fényeket hanem környezetet is, és a modell irányítása is az ő feladata. Nem engedheti meg magának, hogy egy alulexponált rosszul világított fotót készítsen rendezetlen háttérrel és zavaró árnyékokkal. A második esetet pedig felesleges tárgyalni mert ez a kép, nem werkfotó. A werk feladata egy mű készítésének a megörökítése, itt azonban erről szó sincsen, se a körülményeket, se a megvilágítást nem mutatod meg ehhez megfelelően, csupán a modellt próbálod bemutatni ez viszont pont az egyetlen dolog ami nem szükséges egy werkhez, ugyanis ez az elkészült műnek, a portrénak lenne a feladata.
Ez a fotó egy fotózáson készült elkattintott kép, ami nélkülöz minden tudatosságot és mint ilyen publikálásra alkalmatlan.

martinair válasza:
Köszönöm a részletes hozzászólást!

Mindenféle félreértést tisztázzunk az elején: a fotó kategóriája NEM werk (mert van olyan kategória is)!!! A fotó címe a "werkfotó" ez a tény gondolom elkerülte figyelmedet, amely alapján picit átértékelhetnéd a hozzászólást.

Mindezek után gondolom a hozzászólásodat is átgondolnád, ami természetes, ezért csak tömören és a legszembetűnőbb észrevételekre reagálnék:
- "rendezetlen háttér" kérdése érdekes következtetést enged meg számomra: javasolnék tanulmányozni egy kevés SZAKirodalmat a stúdiófotózás témájában, ahol szembetűnhet többek között az is, hogy bizony a professzionális, híres, elismert fotósok is szeretnek/és csinálnak is olyan képeket ahol (szándékosan) rendezetlen(!) háttér szerepel...

- a másik dolog, amire mindenképp reagálnék:
"Ez a fotó egy fotózáson készült elkattintott kép, ami nélkülöz minden tudatosságot és mint ilyen publikálásra alkalmatlan" - A mondat első fele evidens, a kép megjegyzésében fel is tüntettem. Viszont az, hogy nélkülöz mindenféle tudatosságot, kikérem magamnak!
A modell részéről persze, hogy nem tudatos, hiszen készülődött. - A képpel pont ez volt a célom, megörökíteni egy nem előre megkomponált képet, de attól én, mint fotós még tudatosan kattintottam (sajnálom, hogy egy fotós oldalon ilyen dolgokról kell véleményt formálnom...), de gondolom ez is egyértelmű, szóval nem igazán értem, hogy a fent említett észrevételeddel mit szerettél volna mondani. - Talán azt, hogy szerinted csak az előre megkomponált képek érnek valamit? - mert ugyebár ez elég abszurd feltételezés...

Remélem nem vetted sértésnek a fent leírtakat és ezek alapján gondolom belátod azt is, hogy a képre adott pontszám és főleg a hozzászólás itt-ott koorigálásra szorul...

És még egyszer köszönöm a hozzászólást!

adott pontszám: 4,5
2010. november 4. | 18:54 | unterhaltung

Szia! Erős fotó! Tetszik a lány arckifejezése, a kéztartás, a bőr tónusa. Hogy sok-e a rakoncátlan tincs a homlokán? Nem is tudom. Mivel "spontán kattintás", belefér. Ez is csak emeli a természetességét. Amit azonban nagyon sajnálok annak ellenére, hogy jelzetten elkapott a pillanat, hogy megmaradtak a háttérben (jobbra lent) lévő tereptárgyak. Zavaróan kivehetőek. Emiatt a minimális pontlevonás. De ha csak a modell szemébe nézek, akkor egy 5-öst látok :) További sikereket! Üdv.:Boldizsár

martinair válasza:
:) Köszönöm a kedves szavakat!

(a képből készült retusált verzió is ahol a háttér is megoldódott, ide szándékosan mégsem az került fel...)

adott pontszám: 4
2010. november 4. | 07:42 | Dani77

Szerintem ez egy érzéki szexis kép lett. Nem tudom a szem utólag lett -e fehérítve, de ha igen, akkor eltúloztad a dolgot, kár értem. Tetszik ahogy a fekete háttér ketté osztja a teret. A színvilág és a gyenge alexpó is jó lett.Sajnos a nézőpont nem megfelelő, vagy ha jónak tekintjük, akkor a rendezői balon a kar helyzete nagyon problémás-Közel van, ezért óriási, túlságosan hangsúlyos.Nagy világos foltjával elviszi a képen az arányokat. Ezt leszámítva jó megközelítés, jó látásmód szerintem.
Jó, egyedi apró hibával.

martinair válasza:
Köszönöm a részletes értékelést!
A szem nincs utólag fehérítve, ahogy a képhez is írtam spontán kattintás volt a készülődés közben, így a téma beállítása/rendezés úgymond nem volt...
Mindenesetre örülök, hogy tetszik a kép!

adott pontszám: 5
2010. november 3. | 22:12 | tigerisch

Üdv
Szerintem ez nagyon el lett találva, szép a modell jó a beállása, és ez a tekintet... A fények is rendben vannak mondjuk igazából nem értek hozzá... Az egyedüli gondom a jobb alsó sarok de mivel werkfoto és különben is egyszerűen javítható, de az sem muszáj szinten... Szóval nincs okom levonni pontot!
Szép munka gratulálok!

martinair válasza:
Köszönöm a hozzászólást és örülök az objektív észrevételeknek!

adott pontszám: 5
2010. november 3. | 20:44 | skyranger82

Szia ! Na ez az amiről beszéltem , spontán egyszerű és nagyszerű , az ilyen képekért érdemes jelen lenni a fotozz.hu-n . Gratulálok a képhez és a sexy modellhez is .

Szép fényeket és további jó fotózást .

martinair válasza:
Köszönöm!
(...átadom a modellnek is)