BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,3
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. október 21. 20:29
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Maroslel
  • Készítés ideje : 2009-09-25
Reggel fények

Egyelőre nincs izgalmasabb képem. remélem valamit írtok róla. 37 % pirosat adtam hozzá. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2010. november 20. | 15:06 | nichter

Hello!
Gondolom nem volt nálad állvány és ezért magas iso-val készítetted a fotó, ami miatt számomra nagyon zavaróan szemcsés lett. A fények szépek viszont szerintem nem egy szerencsés tájról készítetted a képet. Lehet hogy tudatosan vannak a képbe a drótok de szerintem nagyon zavaróak. Kicsit az égből talán sokat hagytál, lehet hogy fekvőben jobban mutatna. A 37 százalék pirosat nem is érzékelem, szerintem a színek rendben vannak így!
szép fényeket

adott pontszám: 3,5
2010. október 24. | 14:00 | h.rom

Szia. Az első ami rendkívül szembetűnő, az a kép zajossága. Jól tudom hogy a kiskompaktok nem tűrik jól az ISo emelését, de ezt egy utólagos szűréssel szépen lehetett volna korrigálni.
A másik, hogy a kép erősen és látványosan dől balra.
A fények szépek lettek volna, de a zaj eléggé tönkre teszi a tónusokat. Gondolom leginkább hangulatképnek készült, de technikailag nem a legjobb. Ugyanez állványról, ISO 100-on hosszú záridővel, a vízszint figyelembevétele mellett sokkal jobban sikerülhetett volna. Látom sem záridőelőválasztás nincs se blendeelőválasztás, háát igen...

Kafka79 válasza:
Hát, igen, Utólag válogattam be, mert amióta az ISO-ra is meg a többire is próbálok figyelni, nem sikerülnek olyan képek, amiket szívesen feltennék.
Ennek meg legalább volt valami hangulata. Sajna az állványom elkallódott, és sokára lesz másik...
Köszönöm a gondolataidat.

2010. október 23. | 23:52 | globeeye

Azért olvashatsz ugyanolyan értékeléseket többször, mert mikor értékelünk, még nem látjuk, mások mit írtak. De ha ismétlődik ugyanaz a kritika, azt érdemes komolyan venni, abban lehet valami. És persze nehogy minden kritikát elfogadj!!! Gondold végig, a kritikát is, meg azt, is, hogy mit akartál. Ha ezek után nem tartod jogosnak, lépj át rajta mint a kutyaszaron az utcán:-)))). És ha kiesel akkor mi van??? Tanulj belőle, regisztrálj újra, és csinálj jobb képeket!! Mindannyian ezt tesszük. Azt hiszed én már nem estem ki:-))???

Kafka79 válasza:
Igen, értem én. Csak egy kicsit felhúztam magam. Örülök azért, hogy sok olyat írtak, ami eszembe sem jutott.
Köszi az együttérzést. :)

2010. október 22. | 23:04 | globeeye

Hát kicsit izgultam nem húztalak e le nagyon az értékelésemmel (nem vettem volna a lelkemre), de tényleg tanulj az értékelésekből, nem hülyeségeket írnak. És végül is azért vagyunk itt, hog ytanuljunk. Tedd ezt Te is, én is ezt teszem. Üdv, és sok jobb képet kívánok Neked!

Kafka79 válasza:
Eléggé elkedvetlenedtem, mikor megláttam, hogy 3,3-as átlagra lehúztatok. Csak azt nem értem, hogy miért kell ugyanazt leírni, mint a többiek korábban, ráadásul jól lepontozni a hozzászólóknak. Nem abból tanulok ha kiraknak innen az alacsony pontjaim miatt.
De majd igyekszem.
Kösz az együttérzést, és hogy te nem húztál le ponttal.

adott pontszám: 3
2010. október 22. | 23:02 | globeeye

Hát az a legkisebb baj, hogy nagyban töltötted fel. Nekem nem tetszik sem a szereksztés, sem a minőség, sem a villanydrótok, sem a dőlő villanyoszlopk, sem a félbevágott fa. Bocs soha nem adok 3-asnál rosszabbat, most se fogok, de tényleg nem tetszik a kép.

Kafka79 válasza:
Köszi.

adott pontszám: 3,6
2010. október 22. | 21:36 | Szépfiu

reggeli fények és hálózat.
Legalább egy biciglis vagy egy gyalogost kreálhattál folna a fotóra igy nagyon üres.
A vágás az utra utal csak az üres.A színeket feldodtad egy kicsit a piros ráhúzással de ez még elég kevés a reggeli fényekhez.
Dojzi

Kafka79 válasza:
Köszi.

adott pontszám: 3
2010. október 22. | 14:32 | moTmeN

Ahhoz, hogy igazan szep egi szineket kapj, erdemes a fenymerod altal mert erteket 2/3-1 FE-kel lefele korrigalnod.
Emellett egy ilyen tajkephez a feny csak az egyik kellek, kell hozza taj, kompozicio, stb. Velemenyem szerint ez igy javitando kategoria.

Kafka79 válasza:
Köszönöm az értékelésedet.

2010. október 22. | 11:01 | Razek

Nekem tetszik.... de ne hallgass rám, mert én nem értek semmihez Nem olvastam végig h. mit írtak a többiek (mert lusta tetű vagyok) de gondolom minden technikai izébiszb@szba belekötöttek, ami engem most gyakorlatilag nem érdekel, mert akkora hangulata van a fotódnak h. a bokámon csorog aaa... mindegy, hagyjuk :)

Kafka79 válasza:
Szia!
Tényleg a technikai hibákat vesézték ki...
Örülök, hogy valakinek ugyanaz volt ebben a képben a fontos, mint nekem.
De miért nincs pont? :(
Azért köszi!

adott pontszám: 2
2010. október 22. | 07:23 | zoliologia

Helló!
Oké hogy nem egy csúcsgéppel készült,de azért ennél többet is ki lehet hozni egy kompiból.A téma meglehetősen unalmas,igazából csak egy hétköznapi reggelt látok,nincs olyan elem a képen amitől izgalmas lenne,ráadásul nagyon zajos és dől balra.Ezt Photoshoppban 1 perc alatt tudod korrigálni.Meg szerintem ez a piros hozzáadás sem volt túl jó ötlet.Remélem nem voltam bántó és elnézést a pontért!

Kafka79 válasza:
Szia!
Most, hogy már túl vagyok egy-két 2 pontos értékelésen, már nem annyira bánt mert hasznos dolgokat javasoltatok mindannyian, és ezért király ez a honlap.
A Photoshop 30 napos verzióját töltöttem le. Sok mindenről még fogalmam nincs, hogy mire jó, csak a szememre hagyatkozok, az pedig úgy tűnik megcsal. :)
Köszönöm a hozzászólást.

adott pontszám: 3,8
2010. október 22. | 07:09 | Sly78

hali! igazad van, nem túl izgalmas a téma, kellene bele valami kis élet, egy ökrösszekér az útra, pár fénypászma, ilyesmi. a színek szépek, de a táj és az égbolt jellegtelensége miatt nem igazán viszik el a fotót. meg dűlöngél is rendesen. legalábbis ezt a látszatot kelti.

üdv

Kafka79 válasza:
Szia!
Hát, erre csak lovaskocsi jár... De most, hogy már sokadszorra olvasom a rosszallást a lámpaoszlopok dülöngélése miatt, eszembe jutott, ha egy részeg fickó jött volna az úton, egyből lett volna funkciója. :)
Köszönöm a hozzászólást!

adott pontszám: 3,9
2010. október 22. | 04:55 | harminchat

Szia! Jók a fények és a párásság is sokat hozzátesz a kép hangulatához. Emiatt már érdemes volt feltenni. Ami nagyon zavaró az a póznák dölése, sőt jobbra nézve még a horizont is erősen emelkedő. Lehet, hogy ilyen a táj, nem tudom, de nagyon húz lefelé az úttal együtt.....
Alul kissé sokat mutatsz az úttestből,ha a sarokra kifuttatás nem is volt cél, lehetett volna szűkebb a vágás, esetleg jobbról is arányosítva a formátum változásával. A kevés fény indokolná az állvány használatát, bár ha hihetek az EXIF adatoknak, a zársebességet még lehetett volna lejjebb vinni és akkor felesleges lenne a magas érzékenység. A piros hozzáadása jó ötlet volt, de fekete-fehérben is jól mutat a kép...
További jó fotózást!

Kafka79 válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelésedet. Örülök, hogy nálad a szín megmentette a képet. :)
Lehet, hogy rosszul írtam, de csak 37 pirosat tettem rá.

adott pontszám: 3
2010. október 22. | 00:22 | pilipár

Írni írunk, az más kérdés, fogsz-e neki örülni? Azt gondolom, hogy ez a kép nem sikerült igazán jól, és sajnos a szép színei sem mentik meg...valószínűleg ez megint az a helyzet, amikor a helyszínen érzékelt látvány egészen festői lehetett, de mi ebből csak a kissé kusza szerkesztésbe tuszkolt utat, a fába ékelődött villanypóznát, a párás reggelben dülöngélő további oszlopokat látjuk...Nem elég gondos a helyszín kiválasztása, a nézőpont, és a kép minősége sem tökéletes. Sajnálom, érdemes sokat gyakorolni és újra próbálkozni!
Üdvözöllek! Pilipár

Kafka79 válasza:
Szia Pilipár,
köszi az értékelést. Az az igazság, hogy valóban elfogult voltam a helyszínnel kapcsolatban, és nem tudtam megmenteni a képet. Viszont kaptam rengeteg tanácsot, és véleményt.
Neked is köszönöm.

adott pontszám: 2
2010. október 21. | 21:38 | vegykonyha

Üdv!
Ha nincs izgalmasabb képed, akkor jobb, ha nem erőlteted a feltöltést. Rossz út, bebukott és megcsonkított fa, düledező telefonoszlopok, egy meglehetősen zajos, lilás képen. Nekem nem jön be. Arra kellene figyelj, hogy tájképet lehetőleg állványról, alacsonyabbb érzékenységgel és szűkebb rekesszel készíts. A fába nem kellett volna belevágni, az utat pedig a sarokból indítottam volna, úgy jobban vezetné a szemet. Valamint túl nagyban töltötted fel, 900X600 pixel elég lett volna, mert így görgetni kell, s a hibái is jobban előjönnek.
Jó fotózást!

Kafka79 válasza:
Szia!
Szomorú vagyok a pont miatt, de úgy tűnik megérte ezt a képet feltölteni, mert rengeteg tanácsot kaptam, ami eszembe sem jutott.
Nagyon sokat segítettek a meglátásaid, köszönet érte.

adott pontszám: 3
2010. október 21. | 21:16 | Don Giovanni

Szia A ködbe vesző út jó ötlet , de villanyoszlopokat mindenféle képen hagy le a fotóról. A drótok nagyon összezavarják a fotót.
A színvilág egész jó az élessége lehetne jobb és túl alulexponált az előtér .
Ami szinte biztos ,hogy csak állványról fogsz valamire való ködös képet készíteni a hosszú záridő miatt.
További jó próbálkozást , látom , hely van bőven.
Üdvözlettel Don Giovanni.

Kafka79 válasza:
Szia4
Köszi a véleményed, örülök, hogy te nem voltál velem pontban (3) olyan szigorú. :)
A jó képhez vezető út nálam pont olyan girbegurba és hullámos, mint a képen, de olyan szép színe is van, mint az égnek! :)

adott pontszám: 2
2010. október 21. | 21:08 | tilla.80

Talan meg soha nem adtam 1-est....na jo most sem fogok pedig oszinten megerdemelne,kerulendo utnak tartom...ezt az erdot is es a fotot is:)
sajnos nem igazan lelem fel magam,nem tudom mi az amit meg szerettel volna mutatni nekunk...a szerkesztes kesze kuszasaga es a minoseg..vagyis nincs is minoseg...minden dol,borul,reszlettelenseg 76%ban a pirosat valahogy nem lelem fol...'nagy meretben toltad fol,zaj irgalmatlan mennyisegben...nem tudom de nagyon elkapkodott-nak erzem a feltolteset...szerintem kar volt a kreditert meg varnod kellett volna.

Kafka79 válasza:
Szia!
Igazad van, annyira akartam valamit feltölteni, és olyan nehezen találtam egy olyan képet, ami megérdemelte volna. És elfogult is vagyok, mert én szeretem ezt a tájat. Tényleg zajos a kép, de 2 pont? Ennyire rossz lenne? Úgy tűnik többet kéne használni a fejemet.
Mentségemre legyen mondva, hogy én még nagyon az elején járok a fotózásnak, és a Photoshoppal is csak most ismerkedek.
Köszönöm a hozzászólásod!

adott pontszám: 3
2010. október 21. | 20:45 | Marcali Gábor

Üdv!

Elég nagyban tetted fel a fotót, máskor erre figyelj oda mindenképpen! A táj elég kommersz, ha lehet rá ezt a kifejezést mondanom, persze élőben lehet sokkal szebb volt, de nem nagyon jön így át a szépsége a fotón. Mindenképpen kellett volna valamilyen pontot találnod, amin a szemem megáll, megpihen, ami a fő téma. Nekem így nagyon üres. Itt van a köd, ami megjelenik, s remek képpé tud varázsolni egy hétköznapi helyet, ahol nap, mint nap az ember elmegy, s észre sem veszi a szépségét. Talán ez a hely is egy ilyen terület, de valahogy még a köd sem volt elég, hogy csodáljam a tájat. Az égbolt szín nagyon tetszik fent a fotó tetején, olyan kellemes, érdekes és nyugodt színei vannak, persze, ha lehet mondani egy színre, hogy nyugodt :-) A fotó mintha dőlne, ezen lehetett volna javítani, illetve nagyon zajos lett, ezt a kép alsó részén, főként a sötét területeken vehető észre. Remélem tudtam némi hasznosat is szólni, biztos nagyon sok dolog van, amit kihagytam a mondandómból, elsőre ezek a gondolatok jutottak eszembe a képről, további szép fotókat kívánok neked!

Gábor.

Kafka79 válasza:
Köszi, hogy ilyen sok mindenre felhívtad a figyelmemet. És teljesen eltaláltad, ez egy olyan út, amit minden nap látok, és lehet, hogy csak nekem izgalmas, mert elfogult vagyok.
Szerintem a kép nem dől, csak a ferde villanyoszlopok csalják meg a szemet. Én a fához viszonyítva nézem, mert az egyenes. Sajnálom, hogy csak 3. :(