BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,66
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. szeptember 24. 23:30
Hajsza

Kutyáink, irtózatos sebességgel. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,6
2010. szeptember 26. | 21:41 | manolisz

Szia! Az "irtózatos sebesség" érzékeltetéséhez hiányolom a két "klasszikus" fotós technika valamelyikét: vagy az (enyhe) bemozdulást (hosszabb záridő), vagy (talán még inkább) a "svenkelést". Így amolyan kimerevített pillanat, ahol a kutyák mozdulataiból persze érződik a dinamizmus, de erre nem "erősít rá" a fotós megvalósítás, így a képi hatás kicsit "megfagyott".
Szerintem a panoramikus vágás sem igazán illik a témához. Az persze jó, hogy a kutyusok előtt van tér, de az extra széles vágás inkább illik a nyugalmasabb, "szemlélődős" témákhoz. Szerintem felül is jót tett volna a képnek egy kis "kifutás".
Üdv, M.

Mocskos Kaviár válasza:
Nos, már korábban többeknek írtam, így biztos elolvastad a mentségeimet. Ez egy egyszeri pillanat volt, gyorsan lőttem és nagyon megtetszett a kutyák repülő póza. A vágás sem véletlen, a felbontás, élesség miatt kellően nagy képet akartam, de pár dolgot a kevésbé tetszető háttérből el akartam venni. Még ez volt a legjobb megoldás. Köszönöm az értékelést! M.K.

2010. szeptember 26. | 14:28 | Kirmo

Szia!Mint ötlet nekem nagyon tetszik a kép,szerintem is jó ötlet ez a vágás,bár engem kicsit zavar az árnyék,eltereli a figyelmet a lényegről.A kutyik lehetnének élesebbek,kontrasztosabbak,meg jobban a szélére tettem volna őket,talán jobban kiadta volna a haladási irányt..talán..:) A kis fekete nagyon édes:)

Mocskos Kaviár válasza:
:) A kis fekete az én kutyám, a szürke a szüleimé. Jogosak az észrevételek az árnyékkal és élességgel kapcsolatban, azért tettem közzé mégis, mert nagyon aranyosak voltak rajta az ebek. Köszönöm az értékelést! Üdv: M.K.

adott pontszám: 4,2
2010. szeptember 25. | 19:57 | Alexander Nevermind

Szia, igazából jó ötlet volt, jó témaválasztás volt, nem is rossz ez a vágás, mármint ez a szűk panoráma szerű vágás, de kicsit túl szűk lett, gondolom az átlót szeretted volna benne hagyni, de nagyon csíkszerű, be vannak szorítva annak ellenére, hogy a hely ott van előttük. Még kellett volna levenni az expóból, nagyon sok fény jutott a kutyusra.
Nem rossz kép, aranyos kép, pár apróbb hibával. Szép fényeket.
Üdv. Krisz

Mocskos Kaviár válasza:
Igen, valóban az átló volt a cél, ettől lett kicsit ilyen fura. :) A háttér nem volt tetszetős, meg az élesség sem volt jó, ezért döntöttem emellett. Köszönöm az értékelést! M.K.

adott pontszám: 3,5
2010. szeptember 25. | 18:18 | ovarnet

Tudom, hogy a kutyáknak nehezen magyarázható el, hogy a fotós hogyan szeretné a kompoziciót megalkotni, meg a pillanat is ritka, de ha felkészülsz és lehasalsz, ha szebb környezetet választasz, ahol nincs ilyen éles árnyék - a fények veled vannak, ahol nem látszik a kerítés, akkor nem kell ilyen szerencsétlenűl megvágni a képet. Akkor nincs kiégés és a főtéma részletesebb és nem csak elveszik a képen.

Mocskos Kaviár válasza:
Köszönöm. Azért azt te is belátod, hogy a pozíciódat, a környezetedet nem mindig tudod megválasztani. Egyébként valóban nem hibátlan a kép, ez kétségtelen. A megvágást viszont nem gondolnám szerencsétlennek. Üdv: M.K.

adott pontszám: 3,6
2010. szeptember 25. | 17:36 | evakar

Kutyusokról szól a kép és mint elfogultnak nagyon aranyosak , gondolom az árnyék az átló vonala segít a futás a sebesség érzékeltetésében én rá is fogom de felül akkor is szűk marad és sajna az élesség sem az igazi még ha futnak is legalább az elsőn jó lenne ha a másik nem is nagyon látható ,mivel saját kutyus lehet gondolom még kísérletezni
további jó fotózást

Mocskos Kaviár válasza:
Köszönöm. Valóban lehetne élesebb.

2010. szeptember 25. | 15:36 | xGabeszx

Üdv!
A vágás kis méretben is feltünően szűk, kinagyítva sajna nem javul a helyzet!
A sebességet sem igazán érezni, a szemszög pedig nem túl szerencsés szerintem.
Alapvetően szerintem egy svenkeléssel, nagyobb kivágásban és alacsonyabb nézőpontból pompás kis kép lehetne!:)

Gabesz

Mocskos Kaviár válasza:
Köszönöm. Hasra vágni magam nem maradt időm. Azt sajnálom, hogy nem elég éles, de így sikerült elkapnom.

adott pontszám: 3
2010. szeptember 25. | 14:34 | zoliologia

Helló!
Aranyos kis kép lehetne ha nem tuszkoltad volna őket bele ennyire a képbe,olyan mintha egy csőben futnának.Felül és alul nagyon kevés a hely,valamint kicsit messzinek érzem az alanyokat,nem igazán vehető ki a mozzanat részletei,Mármint látom persze hogy mit csinálnak,de egy közelebbi képen hatásosabb lenne.
Tudatos-kreatív de javítandó!

Mocskos Kaviár válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 3
2010. szeptember 25. | 14:27 | Tais

Hello!

Jó elgondolás, jól mutatja a kutyák mozgását. Ami nekem nem tetszett benne (ez persze nem baj) hogy sem a képkivágás, sem a sötét, világos képrészek nem harmonizálnak. Nagyon zavaró a képben a kerítés. Az első kutya fejénél van egy kis részen kiégés, túl sok a fény, a második kutya pedig nagyon sötét, így elvesznek a részletek. Tudom hogy egy ilyen képet kézből, hirtelen elkészíteni nem könnyű, így ezek a hibák szerintem még beleférnek. Legközelebb egyenletesebb fényben, kerítés nélkül és ha van rá mód állványról próbáld meg. Kérj meg valakit hogy segítsen, állványozz be, mérj fényt, fehéregyensúly, ISO beállítás, ha van rá mód a nap vagy mögüled, vagy oldalról süssön és ha ezzel megvagy már csak a két kutyulit kell elfuttatni a gép előtt. Egy madzagra kötött rongydarab erre tökéletes. Ha elsőre nem sikerül akkor lehet ezzel játszani, valószínűleg a kutyusok sem mondják második alkalom után hogy nem rohanunk a rongy után. Ja és még egy: Vagy reggel a napfelkelte, vagy este a naplemente színei fognak puha fényt adni, így ha van rá mód egy reggel, vagy este jó mókázást adhat egy jó fotózással egybekötve. :)

Üdv:Tais

Mocskos Kaviár válasza:
Mivel ilyen részletesen leírtad, neked leírom, amit a többieknek nem volt energiám. Mindkét kutya kan, külön laknak, rivalizálnak egymással. Ez egy olyan ritka pillanat volt, amikor a kis tacskó, Zénó el akarta kapni Brunó kutyát. Ezt követően bunyóztak egyet. Emiatt nem szívesen ismételnénk :) Ez nem egy beállított kép volt, hanem csak úgy jött, ezért nyilván vannak hibái, amelyek számomra is egyértelműek, ettől függetlenül kiraktam, mivel nagyon jópofának találtam a pózt, ahogy repülnek egymás után. Köszönöm a precíz és korrekt értékelést! Szép fényeket! M.K.

adott pontszám: 3,8
2010. szeptember 25. | 13:45 | emkorec

Jól elkapott pillanat, illik a témához a kép megdöntése is, jó az is hogy a kutyák előtt hagytál helyet, hogy legyen hová futniuk. De miért kellett ilyen keskenyre vágni? Így olyan mint egy honlap bannere, fotóként, emlékképként nem állja meg a helyét ebben a formátumban.

Mocskos Kaviár válasza:
Azért vettem ilyen keskenyre, mert a háttér nem volt szép, viszont a pillanat tetszett. Ha a felbontás, élesség engedte volna, tömzsibbre tudtam volna venni. Sajnálom. Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 3,5
2010. szeptember 25. | 13:30 | Blex

hali!
A képformátum miatt is nagyon szűkös, a fények erősek voltak .
a környezet szintén nem előnyös , a fények miatt megosztott , a kerítés szintén felejthető.
a lendület a játék átjön,ez tetszik.
üdv!

Mocskos Kaviár válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 3
2010. szeptember 25. | 12:18 | Sly78

hali! jó kép lenne ez, csak nagyon-nagyon kemények a fények, élesek az árnyékok, a kutyusok viszont nem elég élesek. ezt a panoráma-szerű vágást sem értem igazán, alul-felül túl szűk, balról meg sok a fösöleg. szóval így kreatív de javítandó

üdv

Mocskos Kaviár válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 4
2010. szeptember 25. | 12:09 | kikó

Elképzelés jó, képi szerkesztés tetszik, és pontos, átlós szerkesztés is ad egy plusz dinamikát a két kutyusnak. Hétköznapi kutyás képek közül kiemelkedik a komponálása miatt.

Panorámához túl szűk,és a kerítés sem kellene bele,... A kevesebb több lehetett volna, (nézd csak meg egy hagyományos metszetben),
ha ragaszkodsz az átlós kifutáshoz, forgasd el a képet, még érdekfeszítőbben hat. Gratulálok (hockuszfokusz)

Mocskos Kaviár válasza:
Köszönöm! Örülök, hogy az alapgondolat átjött, a hibákat pedig sajnálom. Nem volt idő jobban behelyezkedni. Üdv: M.K.

adott pontszám: 4
2010. szeptember 25. | 09:28 | gybpeter

Szia!
Remek pillanat. Mosolyogtam is egy kicsit rajta...nagyon aranyosak a kutyák.
Érdekes ez a képkivágás, de nekem tetszik. Egyedül amit, sajnálok egy picit, hogy az első kutya bemozdult, bár ilyenkor nem nagyon tudja az ember a záridőt változtatni:) És egy kicsit életlen is a kép, de ezektől eltekintve nagyon hangulatos:)
Üdv: Peti

Mocskos Kaviár válasza:
Igen, sajnos az életlenség egy kicsit tényleg zavaró, de a pillanat nagyon megtetszett, ezért publikáltam :) Köszönöm az értékelést!