BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,45
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. szeptember 9. 14:12
  • Készítés ideje : 2010-09-08
Gyárlátogatás :)

A képet tigernek és Murányi Petinek ajánlom!Köszönöm a kreditet(tig.) és a segítséget(mur.)! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. november 14. | 18:35 | theoklevirag

Kérlek mondd már meg nekem, mi az a perspektíva korrekció? Annyit beszéltél itt róla. Ez valami effekt psben vagy mi a szösz? Amúgy engem is érdekelnek az ilyen témák, fogok is lőni még idén egy jó kis erőműről :)

zoliologia válasza:
Amikor sok olyan elem van egy képen ami dől,mint pl. itt eredetiben,akkor a ps-ben ezeket az elemeket kiegyenesítheted.(tornyok,falak stb.)Itt az objektív torzítása miatt rendesen dőlt sok minden,sok korrekciót igényelt.

2010. szeptember 28. | 16:10 | kvasztojan

Olvastam a minőséggel kapcsolatban felmerült aggályaidat...nemtom D90-en van-e előzetes tükörfelcsapás funkció, de azt érdemes megpróbálni távkioldóval..és véletlenül se felejtsd el kikapcsolni az optikán a VR funkciót, mert az is berezegteti. Nekem volt D5000-esem ami butább gép, de nem volt vele semmi probléma a 30mp-es expóknál sem.

zoliologia válasza:
Igen,igen,köszönöm így szoktam!

adott pontszám: 3,9
2010. szeptember 28. | 14:51 | kvasztojan

Szia! Csepelen dolgozom, úh elég sok ilyet látok és már fotóztam is és tudom h ez így kevés. Egy korrekt esti fotó, de nem kelti fel eléggé az emberek érdeklődését. Ahhoz találni kell vmi egyedi látásmódot/perspektívát, h mást mutasson mint amit mi is látunk ha arra sétálunk. De alul mindenképpen többet hagytam volna a helyedben, így olyan mintha a semmiből nőne ki a gyártelep. Amúgy helyesen exponált kép, korrekt fotó, csak nekem ebből a szögből kissé unalmas.
Rem tudtam segíteni! További szép fotókat!

zoliologia válasza:
Köszönöm,ezeket én is így látom de olvasd el a lentebb írtakat is.Tény,nem egy nagy fotó,nem is annak szántam:)

adott pontszám: 4
2010. szeptember 12. | 23:45 | Nanuq

#16
Szerintem nem a legjobb időszakban készült a kép. Egyrészt az ég tónustalan és túl sötét, szemben pl. pár hidas képeden látható, szép átmenetes égbolttal. Egy korábbi órában - talán 20-30 percről beszélünk itt - lágyabb lenne a kék és a felhők is hozzáadnának a látványhoz.
Ezenkívül nem tudom, milyen gyár ez, de feltehetőleg legalábbis néha valamit ereget a kéményeiből. Akár gőzt, akár füstöt, egy hideg estén csodás elfolyt pamacsokat lehet fotózni hosszú záridővel.
Szóval korrekt a kép, de más körülmények között fotózva emelkedne ki igazán a mezőnyből.

zoliologia válasza:
Helló!!
Igen,én sem érzem hogy ez a fotó olyan...OLYAN.
Mindenképpen akarok még 1 képet róla,most a hajnali ködre gyúrok és talán füst is lesz...Meg egy más perspektíva!
Többször elolvastam amit az égről írsz,de nem értem.Nálam a ég nagyjából teljesen kék,mármint nem sötét,a felhők is egyenletesen húznak.Az tény hogy nem volt meg az átmenet,de a nap mögöttem ment le,keleten már egyenletesen "besötétedett" volt.
Köszönöm hogy megint értékeltél,és a pontot!

2010. szeptember 10. | 20:51 | vargacsaba

Ja, nézz utána Kudász Gábor Arion munkáinak, a Tábor című albumában sok ilyen jellegű kép van.

zoliologia válasza:
Helló!
Megnéztem,köszönöm tényleg jók!

adott pontszám: 5
2010. szeptember 10. | 20:49 | vargacsaba

Van bennem bizonyos vonzódás az ilyen ipari jellegű képekhez, máig kedvencem egy villanytelepen készült kép almafával (fent is van, erős kettes körüli átlaggal).
Szerintem elég jó harmóniában van a kép, alul egy kis világos, felül a sötét ég (bár lehetne kicsit sötétebb), no meg egy kis piros, ami sosem árt.
A felhők húzása is jót tesz a kép egészének.
Üdv!

zoliologia válasza:
Helló!
Örülök hogy tetszik.Hát igen,szerintem is kell egy vonzódás ehhez a témához,különben "csak egy gyár és akkor mi van":).Tervezek majd még ilyen képeket csak még várnom kell vele.
Köszönöm az értékelést és a pontot!

adott pontszám: 1,7
2010. szeptember 10. | 17:22 | skyranger82

Szia ! Sajnos egy átlagos fotónak mondható, nicsen benne semmi ami megfogna. Szerintem csak egy torony kiemelve a felhős háttérrel sokkal jobban mutatott volna . További jó fotózást

zoliologia válasza:
Azért ez a kép nem 1,7 ugye azt azért érzed..!Olvasd el amit a többi kommenthez írtam.

2010. szeptember 9. | 19:52 | murypeti

Örülök, ha tudtam valamit segíteni. :-)
Tetszik a kép, bár a téma kicsit távol áll tőlem, mégis elnézegettem jó ideig. Amit jó ötletnek tartok, hogy jó időpontot választottál a fotózáshoz, illetve a hosszú záridő megválasztása volt kreatív. Nem valószínű, hogy nekem eszembe jutott volna. :-) A felhők bemozdulása mindenképp látványossá, érdekessé teszi. (esetleg még hosszabb idővel nem próbáltad?)
Mindegy, a lényeg, hogy jó elképzelés jó megvalósítása, amit itt látok.
További szép fényeket!
Üdv, Péter

zoliologia válasza:
Helló!
A persp. korr.-ót a leveledből tanultam amit anno küldtél,de most volt rá szükségem de nagyon!:)
Próbáltam hosszabbal de valahogy nem lett jobb,a felhők nem voltak "olyanok",a szél se fújt már és beesteledett:)
Köszönöm hogy megnézted!

2010. szeptember 9. | 18:33 | robespierre

Jajj dehogy Pitch Shift! Shift Colors-t akartam írni sry! :D

zoliologia válasza:
Köszi!

2010. szeptember 9. | 18:25 | fehér elefánt

Nincs semmi baj a minőséggel, ez a gép így ekkora méretűre butított képpel nagyjából ennyire képes. Csak hát azok a profi épületfotók lebegnek a szemem előtt amiken még az is látszik hogy az éjszakai portás éppen melyik pornószájtot böngészi. Ha ugyanis nincsenek különleges fényviszonyok, vagy ha maga az épület nem túl érdekes, akkor tényleg csak az ultra részletgazdagság teszi a képet kiválóvá. vagy legalább érdekessé. Te mindent megtettél amit lehetett, úgyhogy még mindig indokoltnak érzem az ötöst de tény hogy a kép egy kicsit a technika korlátairól is szól. Ami, ismétlem, nem a te hibád.

zoliologia válasza:
Köszönöm,te aztán tényleg megértő vagy.Amúgy lehet megpróbálom még1x:)

2010. szeptember 9. | 18:04 | robespierre

Annyira nem feltűnő a p.k. ha nem irod észre sem veszem. A felső két sarokban még lehetne egy kicsit szétfele huzni sztem. A minősége nekem is sántít picit. Időzítővel kattints akkor is, ha állványal dolgozol, ez úgyis egy statikus téma. A fények már túl erősek, a Zoner Photo Studio-ban meg tudod csinálni, hogy kijelölöd azt a szintartomány (sárga), pitch Shift, és kicsit visszábbveszel a fényerejéből, szaturációból stb.
Üdv

zoliologia válasza:
Nagyon köszönöm,sokat segítettél!

adott pontszám: 3,8
2010. szeptember 9. | 16:52 | CsakÚgy

Nem fog tetszeni véleményem. A cím és a kép nem jön össze, de ám legyen ez a kisebb probléma. A nagyobb probléma az, látok egy gyárat, ami azért nem ritka mint a fehér holló, a bemutatás pedig sajnos nem hordoz túlságosan egyedi jegyeket.

Valahol látom, (vagy belelátom) hogy próbáltad szerkeszteni, (két torony képbe komponálása), de sajnos elvesznek, illetve nem válnak elég hangsúlyossá, hogy vigye a képet. A kéknek, pirosnak, tény van egy nagyon szép kontrasztja, ezekre a színekre érdemes odafigyelni, nagyon jól működnek, mint kiemelést segítő elem.

Látom próbáltál ügyelni 2:3 képarányra, illetve 1/3 ég 2/3 egyéb vagy fordítva, ez szvsz egy tájképnél nagyon jól működhet, de itt ennél fotónál meglátásom szerint annyira nem.

Egy ilyen gyár bemutatása, tény nem egyszerű, hogy valami egyedit alkossunk, illetve vonzza a tekintetet. Amivel érdemes játszani, azaz egyedi perspektíva, illetve szokatlan látószög választása. A fények pedig próbáljanak passzolni a témához, már ha lehetséges.

Gondolataim a képről vannak, a kép alkotóját nem ismerem, és nem állt szándékomban megsérteni.

Ez most valahol a tudatos, kreatív, de javítandó, és a jó, apró egyedi, hibával között van.

zoliologia válasza:
Minden szavad helyes,nem vártam sokat ettől a képtől.Lehet megpróbálom még1x:)
Ja a cím:Most komolyan,mit kéne adnom neki:"Gyár":):)?? A gyárlátogatás poén:)

adott pontszám: 5
2010. szeptember 9. | 16:49 | fehér elefánt

Szép kép meg minden, jól van exponálva, a sárga-kék színhangulat is jót tett neki. Szóval teljesen rendben van... valamiért számomra mégis a "kisfilmes" fényképezés korlátait juttatja eszembe. Ez is olyan téma ami nagyformátumú kamerával, vagy minimum középformátummal mutatna igazán jól. De ettől még jó marad.

zoliologia válasza:
Helló!
Nem igazán értettem a nikon d90-el miért csak ilyen minőségű a kép.Pedig állítgattam párszor.
Ennél a képnél engem az érdekelt, mennyire vevőek az emberek az effajta képekre,én imádom a gyár-daruk-stb témát.
A másik célja hogy életemben elöszőr most csináltam perspektíva korrekciót,kiváncsi voltam hogy sikerült,észreveszik-e stb.
Nagy elvárásaim nincsenek a képpel kapcsolatban,még talán törölni is fogom ha nagyon nem érdekli az embereket,ill. ha lehúzzák.

adott pontszám: 3
2010. szeptember 9. | 15:57 | pjotr89

hát nem tudodm mi akar lenni a kép célja, de nem túl izgalmas a téma. a kép tetejéből vághattál volna picit. és hosszabb záridővel meg egy álványal talán jobban sikerült volna.
további sok sikert.

zoliologia válasza:
Helló!
30 mp volt a záridő,és álványal készült.De messze voltam,és akár hogy állítottam be a gépet,mindig ilyen minőséget produkált.Mindenki csak makrókat meg tájképeket és portrékat csinál.Ez volt a cél,egy teljesen szokatlan téma ami mégis látványos,karakteres.A másik célja hogy életemben elöszőr most csináltam perspektíva korrekciót,kiváncsi voltam hogy sikerült.