BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,68
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. augusztus 26. 21:01
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Debrecen
  • Készítés ideje : 2010-06-10
Átvilágítva

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. szeptember 1. | 13:29 | marcusz

Szia!
A fotózás szubjektív, sok stílus van. De pl ha lágy képet akartál, írd ki!Mert egy természet fotónál nem mindegy!Szép fényeket!

hajnal67 válasza:
Eddig senki nem kérte, hogy a fotókhoz a cím mellé írjam, lágyra vagy élesre terveztem-e és mivel egy fecske nem csinál nyarat, hát ezután sem tervezem. Azt látsz benne, ami benned van épp a szubjektivitás miatt. Lágynak tervezett képhatást valóban nem érdemes éles kategóriában véleményezni, mint ahogy a kockát sem érdemes gurítani. Pláne, ha meg is láttad a lágyságot benne. Nekem ezek a kedves fények és színek ebben a lágyságban tetszenek, de van itt olyan véleményező, aki szintén így látja.
Köszönöm, hogy nálam jártál és sok sikert így másodjára.
Üdv: Hajni

2010. augusztus 30. | 20:55 | Pálfi Nimród

Kedves hajnal67 !
Láttam az uj fotód igaz ez nem került kreditbe.
Pontozni sem tudtam nekem nagyon tetszik.
Nim
Ez a fotód egyre jobban tetszik

hajnal67 válasza:
Aranyos vagy Nim,(szép ez a név)nagyon köszönöm. Csináltam ám egy újat, de még gyűjtöm a lelki erőt, hogy feltegyem. Alszom rá egyet, talán holnap meglátok benne valami hibafélét.
Köszönöm Neked és sok sikert!
Hajni

adott pontszám: 5
2010. augusztus 27. | 20:34 | manolisz

Szia! Régóta nézegetem ezt a képet (többször visszatértem ide), és gyönyörködöm a kompozícióban, a színek és a formák egyszerű, tiszta harmóniájában, a csodás, átszűrődő fényeken a levelek fonákján és a levélszárakon, a lágy szár leheletfinomságán. A gyönyörűen mosott mélyzöld háttér önmagában is bravúr.
Aztán megnézem az EXIF adatokat és megdöbbenek!!! F25??? Oké, látom a nagy telét is, de akkor is!? 800-as ISO??? Képzajnak nyoma sincs! Értetlenül állok (illetve szerencsére ülök:). Fogalmam sincs, hogyan csináltad (gondolom, alapos utómunka), mindenesetre gratulálok!
Talán majd egyszer én is rájövök, hogyan kell ilyen képeket csinálni :)
Üdv, M.

hajnal67 válasza:
Köszönöm kedves manolisz! Utómunka annyi van rajta, hogy egyszer átengedtem egy zajszűrésen, de tényleg csak azért, hogy biztos legyen. Az eredetin sem látok zajt. Kísérletezős, tanulós időszakomban vagyok annak is az elején. Én sem értettem mitől lett ilyen szép a fénye talán élőben sem volt ilyen szép. Mondjuk az obit már dicsérték, hogy szépen mossa a hátteret. Na azért találsz nálam rossz kísérleteket is! Bevállalom őket is.
A lényeg, hogy örülök, ha tetszik neked. Nagyon köszönöm a pontot és hogy benéztél hozzám.
Sok sikert!!!
Hajni

2010. augusztus 27. | 12:35 | Pálfi Nimród

ha nem néztem volna meg akkor tudtam volna pontozni is.
Igazat megvallva azért néztem meg mert ez egy cserszömörce levele.Van az udvaromban egy és gondoltam rá hogy lefotózom.Jó ötletnek tartom a te elgondolásod.Ha tudtam volna pontozni 5 pontot adok.
Nem örülök magamnak,hogy 1 adtam.
Nim

hajnal67 válasza:
Oké! Semmi gond. Ez az első. Remélem elkerülöm a többit.
Köszi,hogy válaszoltál. Van mit tanulnom bőven. Csak ezt vonom le a pontozásból.
Üdv: Hajni

adott pontszám: 4
2010. augusztus 27. | 12:21 | Carter2

Szia
olyan mintha nem látnám az élességet, jártam már így és a nem megfelelő tömörítés miatt volt ez érezhető lehet itt is ez történt.. Klasszikusabbnak hatna ha a jobb alsó sarokban pontosabb lenne az élbegfutás bár lehet az egy természetes formánál sok...

hajnal67 válasza:
Köszönöm a véleményedet.
Üdv és szép fényeket!
Hajni

2010. augusztus 27. | 07:36 | Pálfi Nimród

Ezen a levélen fotoznád a lepkét ilyen fényekkel a nap képe is lehetne.
Ez a fotód elnyerte tetszésem.
Nim

hajnal67 válasza:
Örülök, hogy ez legalább tetszik. Esetleg pontozhattad volna nem? Netán csak az egyes osztása jelent örömöt?
Korrekt. Köszönöm.

adott pontszám: 3,8
2010. augusztus 27. | 00:21 | marcusz

Szia!Egy hangulatos fotó gyenge minőséggel!A kompozíció jó, bár egy kicsit tágabb vágást csináltam volna.A fények és a színek kedvesek!Lehet, hogy a tömörítés miatt de a minőség nagyon gyér.Nagyon lágyak a levelek, nem látok éles pontot!Egy 550D-vel jobbat lehetne produkálni!Próbáld újra!

hajnal67 válasza:
Köszönöm, hogy értékelted. Látod én ezt nem értem. Hogyan lehet így tanulni, amikor ugyanarra a képre hideg is meleg is jön. Hogyan térhetnek el ennyire az ízlések, látásmódok? Ha egyértelműen rossz a kép, azt elfogadom, de akkor mindenki rossznak látja. Ezt viszont nehéz értelmezni. Most akkor jó vagy rossz? Lágynak látod a képet? Mi van, ha lágy képet akartam és véletlenül sem éleset. Akkor pont jó nem?
Ki érti ezt? Azért köszi és minden jót!

2010. augusztus 26. | 22:20 | h.rom

Én köszönöm, neked is szép fényeket.

hajnal67 válasza:
:-)

adott pontszám: 4,5
2010. augusztus 26. | 22:10 | viewpoint

Nagyon szépen átvilágítja a fény a leveleket ez tényleg jó. Amire ilyenkor viszont vigyázni kell, hogy ne legyen akkor árnyékos rész. A másik a szerkesztés. Én alul többet hagytam volna a szárból, és akkor nem lógna a levegőben az a jobb oldali levél.

hajnal67 válasza:
Köszönöm szépen. Tudod ez a növény végig a száron ilyen. Szóval bárhol vágom, megmaradna ez az érzés. Lecsupaszítani meg igazán nem akartam a fotó miatt. Az árnyékban igazad van. Hasznos vélemény.
Köszönöm, sok sikert Neked!!!
Üdv: Hajni

adott pontszám: 5
2010. augusztus 26. | 21:42 | Nagyeni

Nagyon szépek a fények és tetszik ahogy átvilágitják ezt a vérszínű növényt. A háttér elmosódása szép és nekem a szerkesztés is tetszik. :) Élesség megfelelő. Nekem is van ilyen növényem. Mérges cserszömölce. Nagyon szép.
Gratulálok! További sikereket!

hajnal67 válasza:
Köszönöm. Örülök, hogy tetszik. Úgy látszik egy sima egy fordított. Itt igazán érvényesül, hogy ízlések és pofonok. Ugyanaz a kép az egyiknek 2-es a másiknak 4 fölötti esetleg 5-ös. Ki érti ezt?
Köszönöm még egyszer. Sikereket neked!
Valóban mérges cserszömörce vérváltozatban. :-)

2010. augusztus 26. | 21:33 | h.rom

Én eddig is igazságokat írtam, de könnyebb a dícséretet elfogadni, mint azt ha olyasmit írok, hogy életlen, rossz minőségű, alexpós stb. Pedig az is mind igaz volt. Csak hát na... Pedig az értékeléseim anélkül írtam, hogy tudtam volna ki lőtte a képeket.

hajnal67 válasza:
:))))
Nagyon helyén való, hogy nem nézed meg így vagy úgy, hogy kié a kép. Nem esne jól, ha szimpátiára menne na pontozás. Magam sem csinálok ilyet és bosszúpontokat sem osztogatok. A technikai meglátásaid egy részét el is fogadtam és hasznosnak pontoztam a véleményedet. Valóban csak így lehet tanulni. A zajjal és a középre szerkesztéssel nem értettem egyet, de így van ez már. Semmi gond nincs ebből. A kutyás fotónál nagyon frappáns tanácsokat adtál beállítási megjelölésekkel. Korrekt.
Köszi és sok sikert!
Üdv: Hajni

adott pontszám: 4,5
2010. augusztus 26. | 21:32 | globeeye

Maga a kompizíció nem annyira tettszik, Nekem túl sok a levél, elég esetleges, nem látom benne a különösebb tudatosságot. De az tény, hogy különleges, és szép ahogy a fény megvilágítja, átvilágítja a leveleket. Szép éles is, jól exponált, és a háttér is szépen mosott

hajnal67 válasza:
Köszönöm kedves globeeye! Épp a fények miatt tetszett nekem is. Néha olyan jó más szempontokat előtérbe helyezni, mint a szigorú szabályok. Mondják erre a csonkolást is, ami ha úgy nézzük igaz lehet. Tekintve viszont, hogy ez a növény a földig ilyen sok levelet hajt úgy másfél méteren keresztül, hát valahol mégis vágni kell, hisz, ha az egészet fotózod nem látszik közelebbről az erezet és nem jön ki ilyen szépen a fény. Ki tudja mi az igazság. Próbálkozunk.
Köszönöm, hogy nálam jártál.
Sok sikert!

adott pontszám: 4,8
2010. augusztus 26. | 21:22 | h.rom

csak egy dologban találok kifogást; alul szűknek találom a kompozíciót, így hogy nem látni a jobbra felmeredő levél szárra csatlakozását, plusz alul baloldalt meg lelóg egy szár, erősen csonkolt érzéésem van a felvétel láttán. Egyébként szép éles és részletgazdag felvétel, egy egyszerű témából is lám, milyen sokat kilehet hozni. Szpek a színek, jól bántál a fényekkel. Grat!

hajnal67 válasza:
Köszönöm. A csonkolás érzésében lehet, hogy igazad van. Most, hogy mondod. Hasznos a véleményed.
Szép fényeket!

adott pontszám: 3,6
2010. augusztus 26. | 21:13 | zoliologia

Helló!
Ez a kép gyönyörű lenne és hibátlan,ha más fényviszonyok mellett lőtted volna.Én erősnek érzem a fényeket,így nem puha-lágy hatása van a leveleknek.Egy naplementei időben ha lekapod,gyönyörű színben pompázna,és még ps-el fokozhatod!:)Az árnyék meg eléggé ront még rajta,egy ilyen képen nem lehet árnyék a növényen. Tudatos,kreatív,de javitandó,de tizedessel értékelve

hajnal67 válasza:
Köszönöm az értékelésedet.