BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. augusztus 24. 13:10
-menet közben-

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. február 21. | 22:37 | Zoran_2

Még mindig tetszik.

<br><b>Az értékelő 1,5 kreditet utalt át a fotó készítőjének.</b>

Morten_ válasza:
igazán köszi!
és a kreditet is!

2010. augusztus 27. | 10:54 | R.János

Egy kicsit megnehezíti a vélemény-formálást az alábbi eszmecsere, mert én mutty.hu-t is őszíntén példaképemnek tartom úgyis mint fotós, úgyis, mint gondolkodó ember, aki szellemileg igen frissen képes mély, és megszívlelendő dolgokat tolmácsolni, és Mortent is egyik ideálomnak tartom. De ezzel nem mondtam semmi újat, azt hiszem. Ezért a szubjektív véleményem csak a képnek szól, és nem a személyeknek.....
Egy látásmód akkor igazán közkedvelt, vagyis akkor jut el a "széles tömegekhez", ha képes megtalálni, képviselni egy közel azonos (mindenkire érvényes) szemléletmódot. Ezt a szemléletbeli egységet egy adott korszak szelleme biztosítja. Egy bizonyos korszakon belül élő és különböző stílusban munkálkodó alkotók között mindig fellelhető a gondolati rokonság. Legtöbbször nem is magukat fejezték ki, hanem művészi érzékenységgel lereagálták az őket körülvevő "környezetet", és természetesen a saját prizmájukon keresztül tárták azt elénk. Ezt nevezném (hibásan ugyan)stíluskorszaknak. Ez a stíluskorszak a gondolatnak egy bizonyos formai keretben való tálalása. De ezzel párhuzamosan mindig jelen volt az egyén meglátásának szabadság-vágya is. Hol a szellemi szabadság, hol a forma került középpontba. Így fel lehet osztani az ismert stíluskorszakokat "inkább" a szellemi-szárnyalás, (tartam), vagy a forma hangsúlyozásának periódusaira. A mai "modern"-nek tartott irányzatokra az jellemző, hogy az egyéni látásmód szakít a "közösségi stílussal", és személyre-szabottan önnállóvá válik. Így minen modern alkotó, -hogy úgy mondjam-, egy egyéni kifejezés-rendszert dolgoz ki, ami csak és kizárólag rá vonatkozik. Az első feladatunk az, hogy felfedjük ezt a "csak az illetőre vonatkozó" kifejezés módot. Mert bizony hibát követhetünk el, ha a szerzői szándéktól idegen kritériumok szerint véleményezünk. Nem is annyira a technikai megoldásokra gondolok, mint inkább a látásmódra, mert, ha az alkotóra a látásmódja a meghatározó, akkor már válogatni lehet a kifejezésmód eszközeiben, de a lényeg (az eltérő kivitelezésmód ellenére) jellemző és konstans marad.
A megítélés is szubjektív természetesen. Ez ad bátorságot és szabadságot a léleknek, amikor véleményez, hiszen itt nem igaz és hamis, nem jó és rossz, nem helyes és helytelen ellentétei között kell dönteni, hanem sokkal inkább a beleélés, a megértés, az elfogadás vágya dominál.
Véleményem szerint a kép egy gondolat. Egy gondolat képi impressziója....Lehetne beszélni a tovalibbenőket beszippantó perspektíváról, a "hangot meg nem halló" rohanásról, a szerkesztés tudatosságáról, hiszen a szem, és ezáltal a lélek az alagút ígéretes fényébe kívánkozik, de ezt a fényt "eltakarja" az ember....Lehetne beszélni a kép elmosottságáról, ami a mulandó pillanat atomnyi idejét, a futurisztikus benyomást élteti. Lehetne beszélni továbbá a színvilágról, mely éles kontrasztban áll az elmosott bemutatásmóddal, mivel a színek nagyon is valóságosak, jelezvén, hogy ez nem egy álom, egy elképzelés, hanem a valóság egy futó momentuma. Lehetne beszélni a fény-árnyék játékáról is: arról pl., hogy milyen -szépen tervezett -fokozatossággal növekedik a fény a kulminációs pont felé, de mégis megtörik a tovasuhanó "szellemalak" előtt....ez akár további asszociációkhoz vezetne....
Nekem érték ez a kép, és nemcsak az alkotó személye miatt.
Gratulálok R.J.

Morten_ válasza:
igazán köszönöm János hogy hosszasan leírtad a gondolataidat a képemmel kapcsolatban...
örülök hogy nem csak látod, hanem érted/érzed azt hogy mit is próbáltam üzenni vele...!
Köszönöm
Szép napot!

2010. augusztus 26. | 17:16 | mutty.hu

Maradjunk annyiban a dilettantizmussal kapcsolatban, hogy mindketten azok vagyunk.

Egyébként te kezdted, mondtam egy véleményt, kiröhögted.

Morten_ válasza:
ok...tételezzük fel hogy mindketten dilettánsok vagyunk!(bár én egyikünket sem tartom annak)
akkor viszont nyilvánvalóan nem mondható el egy képről konkrétan hogy ROSSZ...
hiszen dilettantizmusunkkal ugye tisztában vagyunk....és tudjuk hogy ez egy szubjektív műfaj.

2010. augusztus 26. | 09:52 | mutty.hu

Évek óta a bevált formavilágú képeket teszed pontozhatóvá, a kisérletiebbeket, amik itt nem felelnének meg az 5,00-nak, benyomod pontozhatatlanba.

Ez a kép meg vacak.

Morten_ válasza:
a képeim nem azért pontozhatatlanok évek óta mert rosszak...henem mert nincs energiám és idegrendszerem ahhoz hogy dilettánsokkal vitatkozzak azon hogy miért pontozzák le a képeimet...ez az egyetlen oka!
de mutty...ne menjünk most bele adok kapokba...van nekem ennél sokkat több fontos dolgom! neked nem jön be a képem. Ez van! ÁMEN ! ettől még mindketten fogunk tudni jól aludni...Szép napot!

2010. augusztus 24. | 14:10 | mutty.hu

Gondolom ezt te is érzed hogy ez rossz. Azért nem pontozható.

Hallgass a megérzéseidre.

Javaslat: Ahogy elhaladsz mellette, "fordulj rá". Tartsd fókuszban. Érdekesebb lesz, nem ilyen esetlen

Morten_ válasza:
mutty...tök jó hogy ennyi idő után is még meg tudsz nevettetni...:-)
Tudod Andrea Bocelli véleményére is többet adnék mint a tiedre...
azért tök jó hogy benéztél....
van még vagy 7-800 nem pontozható "rossz" képem itt az oldalon...
további jó csemegézést!

2010. augusztus 24. | 13:49 | apóka

Igen sok mindenre csak menett közben van időnk.Én néha megállok,egy két taktus erejéig....van hogy tovább is.Tetszik a hullámzó tovahaladó hölgy"szelemképe,,kifejező kép....Más! Gratulálok az Ágens Fényfestő Egylet Fotókiálításon bemutatott képeidhez,,nagyon találóak és külön tetszett, hogy a fotózással kapcsolatos témát használtad (az aksik sorsát)fel ez külön tetszett.Ott voltam a megynyitón és szinvonalas volt.Mégegyszer Gratulálok és további jó fotózást .Üdvözletem.

Morten_ válasza:
igazán köszönöm a kedves szavaidat...
örülök hogy látod a képem mögötti hangulatot és tartalmat!
köszönöm hogy eljöttél a kiállításra...
és nagyon jó hogy hatással voltak rád a munkáim!
Igazán köszi!!

szép fényeket!
Morten

2010. augusztus 24. | 13:18 | udvardy.szabo

Állványról - azt hiszem - még ütősebb lett volna, ha a harmonikás ember velőtrázó arckifejezése élesen látszik, illetve ő maga is. A hölgy elsuhanása, a részletek élessége, a színek (zöld, piros), illetve a fények megtették volna a kívánt hatást. Az tuti. Így kicsit fura nekem.

Morten_ válasza:
persze..nem sablonos...
ebben igazad van
ha az lenne, akkor nem is publikáltam volna...
köszi a véleményezést!

2010. augusztus 24. | 13:12 | Zoran_2

Szia!
A hölgy elsuhanása, és a fátyol amit maga után von - hatalmas, és persze a harmonikán játszó férfiember arckifejezése is.
Ütős, jó kép!
Tetszik.
Üdv. Zoran

Morten_ válasza:
Igazán köszönöm Barátom!