BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,82
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. augusztus 8. 13:21
  • Készítés helye (ország): India
Tengerparti idill

Újabb indiai fotó. "Cigizős" beszélgetés a tengerparton, naplementében. Goa, India 

A PROFI ÉRTÉKELÉSE
Szép, hangulatos kép, hatásos sziluett, amit nem is olyan konnyű jól megcsinálni, de itt sikerült. Az alakok jól lettek elhelyezve, és ami egy ilyen képnél a legfontosabb, jól látszanak a test- és arcélek. A horizont sem "vág" bele az arcba, szembe (ez gyakori hiba, illik odafigyelni rá) hanem a vállak magasságában van, ami így nem zavaró. A tökéletes komponálás és az esetlegesen zavaró részletek hiánya teszi ezt a képet széppé. Szerintem jól átadja az a nyugalmat amit egy ilyen tengerparti naplementekor érezhetünk. Plusz a jobb oldali alak a másikra néz, így még kapcsolat is van a két szereplő között. Apró részlet, de még balra lent a támaszkodó kéz is szép sziluett, kell is a képre. Igényes munka!
Értékelte: Szandelszky Béla
Az Associated Press (AP) hírügynökség többszörös Magyar Sajtófotó díjas fotóriportere, a Digitális Fotótanfolyam oktatója: www.digitalisfototanfolyam.hu
A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. augusztus 18. | 21:59 | másikvanek

Egyetértek Nanuq-kal! Én is örülök annak, hogy nem régi, agyonajnározott fotókat elemeznek újra, hanem a napi termésből választanak.
Gratula a fotósnak!
üdv.
másikvanek

-[ Nagyi ]- válasza:
Köszönöm! :)

2010. augusztus 18. | 16:48 | Nanuq

Örülök, hogy megint van profi értékelés, ráadásul újabb, aktuális fotókon - gratulálok!

-[ Nagyi ]- válasza:
Köszönöm! :)

2010. augusztus 18. | 15:22 | Dani77

Végre profi értékelés...
Azt hittem már nem lesznek többet.
A kép is tetszik :)

-[ Nagyi ]- válasza:
köszönöm, bár a megjegyzés inkább szól az értékelésnek, mint a képnek... :)

adott pontszám: 4
2010. augusztus 8. | 23:39 | viewpoint

Hangulata az van a képnek az biztos. A színek, mármint a naplemente színei tetszenek. Ami zavar, az az alakok homálya. Bemozdultak, vagy nem jól állítottad az élességet? A másik, hogy ha sziluett kép, akkor legyen teljesen az, tehát az alakok legyenek feketék, ne látszódjanak részletek (a kisfiú ingén pl.). De, hogy hangulatos, az biztos.

-[ Nagyi ]- válasza:
Köszönöm! Második ilyen irényú kommentet kapom, mindenképpen megnézem így is! Köszi, hogy bekukkantottál, és értékelted a fotót!

adott pontszám: 4
2010. augusztus 8. | 22:26 | newstyle.fashion

Szia! Nagyon szép a naplemente színe és szeretem az ehhez hasonló sziluettes megoldásokat. Ami nem igazán tetszik az a két főszereplő alak testhelyzete az előtérben, a cigi pedig sajnos nem igazán vehető ki. Valamint nekem kicsit életlennek tűnik és kár, hogy a test teljesen egybe olvad azzal, amin ülnek.

-[ Nagyi ]- válasza:
Sziluettes képnél véleményem szerint igen nehéz megoldani, hogy ne olvadjon egybe a fő alak, és a pad, amin ülnek, hacsak nincs derítés. Ami azzal a lendülettel csapna is agyon egy életképet, sajna erre sem idő, sem lehetsőég nem volt!
Köszönöm, hogy értékelted a képet!
Jaaa, igen, cigi nem látszik, csak szerettem volna megértetni, hogy miért bemozdult a bal alak jobb keze!
Szia,
Nagyi

adott pontszám: 5
2010. augusztus 8. | 20:52 | filatis

Szia. Nagyon barátságos és melegséget okozó fotót készítettél.meghittséget okoz a narancssárga naplemente, na meg a lilás víz színe.a háttér életlensége még rá is tesz egy lapáttal.Persze a képen szereplő fő témáról se feledkezzünk meg :) a képből nem derül ki, hogy apa-fia kapcsolatról van-e szó, de lehet nem is ez a lényeg. inkább maga az emberi kapcsolat.
ahogy a fiatalember ránéz az idősebb férfire.nem is rá néz. inkább "felnéz" rá. és ezt az idősebb férfi, a mozdulatával , ahogy cigizik, tudatosítja is, hogy büszke arra, hogy valaki "felnéz" rá. Abban minden benne van. Sokan erről a témáról könyveket írnak, te ezt megoldottad egy képpel :) Gratula a képhez!!!

-[ Nagyi ]- válasza:
Nagyon köszönöm az értéekést, örülök, hogy bekukkantottál! Két fiatal srácról van szó, az egyik egy tizen pár éves fiú, a másik kb 20 éves forma, szimplán a parton szúrtam ki őket, megfogott a pillanat!

adott pontszám: 3,8
2010. augusztus 8. | 20:09 | Espíritu

Üdv!
Hangulata van a képnek.
De azt nem értem, hogy miért nem teljesen fekete sziluetteket hagytál meg? Szerintem feleslegesek a részletek az alakokon. Nyugodtan lehetett volna levels csúszkában a sötét részeket még erősíteni és így teljesen sötét sziluetettet kapni.
A vágás nekem kissé esetleges. Mert az oldalarányok annyira szokatlanok... miért vágtad így?
A minőség nagyon szétesett... mi történt?
Mintha egy nagyon erős zajszűrést csináltál volna...

-[ Nagyi ]- válasza:
Minsőég szétesett? Mit értesz ez alatt? Van éles rész (jobb oldali alak, és bal oldali alak támaszkodó keze)
Vágás: Az alakok harmadoló vonalon vannak, a bal oldali alak feje aranymetszésben. Köszönöm az értékelést!
Eljátszadozom még a csúszkákkal, köszi a kommentet!
Nagyi

adott pontszám: 3,5
2010. augusztus 8. | 13:40 | E.Arnold

Helló! Tetszík a színvilága, de én úgy látom, hogy mindkét ember bemozdult egy picit, vagy talán nem talált élességet a géped. Fentről mutathattál volna egy kicsitt többet az égből, a jobb oldalt meg egy cseppet tágnak érzem. Nekem ez így egy picit átlagos kép :(

-[ Nagyi ]- válasza:
A jobb oldali ember, illetve a bal emberke támaszkodó ember keze éles. A szerkesztést próbáltam minél inkább az aranymetszés szabályaihoz igazítani, szerintem sikerrel!
Nagyi

adott pontszám: 5
2010. augusztus 8. | 13:27 | zoliologia

Szia!
gratulálok a fotódhoz,jól sikerült!A színek tökéletesek!Kicsit lilás tenger,aztán jönnek a narancs guszta árnyalatai miközben a nap nem vakít felénk!És a pillanat hangulata is átjön az alakokkal.

-[ Nagyi ]- válasza:
Köszönöm! Azt hiszem mostanság betalálnak nálad a képeim! :)