BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: tárgyfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. július 30. 17:44
  • érzékenység: ISO 100
  • fókusztávolság: 210 mm
  • forrás: dia
  • objektív: Nikkor 5,6/210 műszaki
  • rekeszérték: 45
  • zársebesség: 1/125
  • Készítés ideje : 1996-02-18
Garantáltan vízhatlan

Kodak E100S dia 1996-ból. Bodza, köszi a feltöltési lehetőséget. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. augusztus 29. | 09:56 | Domshow

Tudom, nem mai kép, ma már biztosan máshogy készítenéd...
A vízcseppek teljesen helyén vannak, és ami nem tetszik nekem azt csak azért írom le, mert tudom, hogy Te is azt szereted, ha valaki megmondja, hogy neki mi nem tetszik a képen. Legalábbis én ebből tanulok.
Amivel nem vagyok kibékülve az a víz felülete. Először azt hittem, hogy azzal próbálsz játszani, hogy vízben és tejben is megállja a helyét. Gondolom azt akartad érzékeltetni, hogy ott bizony víz van, de a víz nekem jóval átlátszóbb... Olyan, mintha PS-sel ki lenne jelölve, és rá lenne húzva egy 80%-osan átlátszó szürke réteg.
És most kellene valami megoldást mondani? Kicsit dinamikusabb lenne, ha a víz mozogna, tehát, ha beleejtenéd a vízbe, akkor látszódna a milliónyi fénytörésen, hogy itt vízről van szó, és nem kellene a nagykiterjedésű fényformáló tükörképét látni (gondolom amiatt lett ilyen szép szürke).
De még mindig nem értem, hogy én hogyan osztom itt az észt, mikor a képeim meg sem közelítik azt a minőséget, amit Te tudsz...
Ezért is inkább pont nélkül. A kreditre meg ha jól tudom, szükséged van ;)
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Osztya válasza:
Köszönöm az értékelést. Ha a vízfelület sima, akkor a fényformálók reflexei fátyolossá tudják tenni, mint pl. itt és nem tűnik átlátszónak, asztal mozgatásával, hajszárítóval elérhető fodrozódás ami előnyére válna a képnek. Csak írd a gondolatidat, hasznos, hogy tudom más mit gondol a fotóimról.

2010. augusztus 4. | 16:23 | gyegyo

Közben én is rájöttem, hogy táska. Pedig mekkora lenne egy vízhatlan szappan:) További szépeket.

Osztya válasza:
:)) Gondolhattam volna.

2010. augusztus 4. | 10:13 | hajnal67

Kedves Osztya!
A kevesebb pontot akkor nem azért adtam mert logó szerepel rajta, de ezt írtam is. Utólag olvasva nem voltam egyértelmű, de épp ezért jogosan ki is vonták a pontomat. Szóval veled az igazság. Akkor és ott úgy éreztem, hogy a technikai tökéletességen túl nem fogott meg semmi a tartalommal kapcsolatban. Ezentúl elmondanám, hogy átnézve a munkásságodat soha nem leszek azon a szinten, amin Te. Zseniális, profi fotós vagy rettenet nagy kreativitációval. Vegyes itt a felhasználók tábora. Én vagyok a zöld fülü mazsola tábor tagja aki azért jött mert ráébredt, hogy valóban csak kattintgatott eddig. A felismerés talán értékelhető, hisz nagyon sokan nem jutnak el eddig sem. Az, hogy profi fotósokkal vagyunk egy felületen, sajnos csak a zöld fülüeknek hasznos, hiszen nagyon sokat tanulunk Tőletek. "Ti" nagyok pedig áldozatul estek időnként annak, hogy technikailag és művészileg fejletlen kezdők véleményezhetnek. Ezért itt és most tisztelet minden jó szakembernek köztük Neked is. Eleinte faramucinak tartottam ezt, de akkor rájöttem, hogy a zöld fülüek kitől tanulnának? egymástól? Na ne:-) Látom én, hogy más kezdő társam is jár így persze csak a magam nevében beszélhetek. Naponta látom másként a dolgokat. Így jártam a Te fotóddal is. Azt hiszem ezt hívják tanulásnak, fejlődésnek. Hát ez egy ilyen oldal. Nekünk néha rosszul esik a kettes pont, "Nektek" pedig a tapasztalatlan vélemény. Ma már próbálom megérteni a másikat és az ő szemével látni, no meg fürkészni az értékelendő fotó üzenetét.
Sajnálom, ha kellemetlen pillanatot szereztem Neked. Sajnos amíg nem érek el egy szintet talán még fogok így járni. Az egyetlen, amit felhozhatok, hogy nem szándékos vagy rossz indulatú vélemények ezek. A tudatlanságot bevállalom, előző kettő nagyon messze áll tőlem.
Kívánok további sok sikert Neked! Remélem néha bekukkantasz hozzám mert nagy szükségem lenne a szakértői véleményedre. Boldogan tanulnék Tőled!
Hajni

Osztya válasza:
Kedves Hajni!

még véletlenül se gondold, hogy megbántódtam volna, csak bátran kommentelj, mindenkinek van miből tanulnia sértődés nélkül.

adott pontszám: 5
2010. július 31. | 21:02 | bodzaszörp

Szia!!

Nagyon szívesen volt Osztya! :)
Szokásosan remek minőség, tökéletes élesség, szerkesztés, képkivágás, stb.
Először furcsálltam a szürke hátteret, de kicsit jobban megnézve rájöttem, hogy víz... :)
Nem semmi 1996-ban ilyen minőségű képet csinálni!

üdv.bodza

Osztya válasza:
Köszönöm szépen.

adott pontszám: 5
2010. július 31. | 19:02 | Norbor

nagyon jó termékfotó, olyan magazinbeli reklám szaga van a jó értelemben. Kifejezetten tetszik a ff megoldás. és az hogy tűéles minden. nagyon jó ötlet.

Osztya válasza:
Köszönöm szépen.

2010. július 31. | 12:40 | hajnal67

Szia!
Nekem ez a fotó technikailag nagyon ott van. Éles fókusz, jó ff tónus, szépek a vízcseppek. A szerkesztés is különleges. A téma már...amikor én tettem fel márkajelzéssel témát, ízekre szedtek. Én nem teszem ezt.
További sok sikert!

Osztya válasza:
Köszönöm szépen. Azért az kicsit furcsállom, hogy mert neked nem jött be a logó fotózása, ezért tőlem vonsz pontot. :D

2010. július 31. | 12:16 | egyfotos

egyszerüen szép és elegáns...

Osztya válasza:
Köszönöm szépen.

adott pontszám: 5
2010. július 31. | 09:53 | gyegyo

Nagyon profi fotó egy szappan sarkáról. Gyönyörűek a tónusok, szépen világítva, kiexponálva. A film majdnem nagyobb volt mint a téma, látva a géptípust. A mondanivalóját viszont nem értem. Azért gratu. További szépeket.

Osztya válasza:
Köszönöm szépen. Halkan jegyezném meg, nem szappan, hanem egy bőr táska sarka.

2010. július 31. | 09:51 | freeze

...mondjuk a 45-ös rekeszértéken meglepődtem :)

Osztya válasza:
Nem kell, van ott 128 is, mert más méretezésűek a műszaki optikák.

adott pontszám: 5
2010. július 31. | 09:47 | freeze

Szia!

Olyan dolog téged elsimeréssel méltatni itt, mint amatőr Rock fesztiválon az est vendégeként meghívott sztárvendéget dicsérni. :)
Talán ennek köszönhető, hogy kevesebb értékelést kapsz esetenként, pedig kiváló képet látunk.

Fura helyzet ez. Sokat talán azt gondolják: ááá inkább nem írok, még azt gondolják be akarok vágódni. Lesz aki irígységből nem ír, és lesz persze aki pedig elmegy a kép mellet, mert nem érdekli.

Én már többször visszanéztem ide, pedig alapvetően engem a tárgyfotózás nem mozgat meg annyira. A fotózásban szinte járatlan emberként azt kell mondanom, hogy a kép készítésének több paramétere is semmit mondó számomra, így nem tudom ezek alapján méltatni a képet.
Persze látom a készítés időpontját, azt is, hogy diáról készült és azt is, hogy így is nagyon jó minőség.

Akárhányszor meglátom, mindig az jut eszembe:
"Klasszikus igazi reklámfotó, szinte látom a magazint magam előtt"
Túl a szép éles képen, mély kontrasztokon, nekem ez a gondolat az ami a képet definiálja, hisz ez a célja.

A reklám célt tökéletesen megvalósítja.
Ezért ötös nekem.

üdv:freeze

Osztya válasza:
Köszönöm a kommentedet, azt gondolom, remekül összefoglaltad az oldalon irányomban várható reakciókat, már nem lepődöm meg semmin ezen gondolatok tudatában.

adott pontszám: 5
2010. július 31. | 00:09 | Mogo

Szia!
Aki Horseman gépet használ, az valószínűleg nem szorul tanácsra, legalábbis magamból kiindulva, nem tudom, mi lenne az amit én meg tudnék a képeddel kapcsolatban fogalmazni, és esetleg Te is hasznosnak találod.
Valószínűsítem, hogy a képeden minden tudatos, így inkább próbálok belőle én tanulni, semmint erőlködve hibát keresni benne.
Ha megengeded, inkább kérdeznék: mi az a folyadék amibe elmerül ez a bőrből készült márkás tárgy? Gondolom nem ugyanaz, mint amivel a tárgy teteje is be van szórva cseppekkel. Miért kellett a két különböző folyadék?
Ha válaszolsz, és ezzel engeded, hogy tanuljak a képedből, azt előre is köszönöm!
A képeden tetszik a cseppek által rajzolt textúra, és szerintem nem rossz a ferdén elhelyezkedő felirat.
Viszont nem tetszik a ff konverzió, de nem érzem magam azon a szintem, hogy a képen bármit is megkritizáljak. Illetve nem tudom, hogy a kép milyen célra készült. Azon túlmenően persze, hogy reklám. Azt akarta esetleg bemutatni, milyen tartós ez a termék? Vagy, hogy mennyire vízálló?
Ha válaszolsz egy dilettáns együgyű kérdéseire, azt nagyon megköszönöm ;-).
Üdv!

Osztya válasza:
Köszönöm a kommentedet. A kép a Daniel Ray táska készítő cég felkérésére készült, kimondottan promóciós reklám céljából, kicsit meghökkentő fotókat vártak. Amibe elmerítettem az viz, szürkés tónusait a környezet reflexióinak köszönheti.

adott pontszám: 5
2010. július 30. | 23:42 | pilipár

Látom, még mindig nosztalgikus hangulatban vagy, öregszel? :DDD
Én meg beütöttem a gugliba a kardánt...de csak a -tengelyig jutottam :DD Ennyit a megjegyzés rovatról...
A kép jó, tetszik a bőrtok anyagának hiteles rajzolata, a vízcseppek, a fények, az élesség, az ötlet, hogy folyadékba mártottad, de egy kérdésem van: miért tűnik úgy, hogy nem tiszta vízbe, hanem inkább tejbe? Mert dia? Egyébként tetszik, ötletes a tárgy ilyetén bemutatása, és nem írom mellé, hogy "csak, ahogy megszokott Tőled", mert azt nem kedveled. :))
Szép estét Tamás, Ildikó

Osztya válasza:
Öregszem hát, :DDDD de ki nem?
Azért érzed fátyolosnak a vizet, mert a környezet reflexiói hatással vannak a vízfelület fénytörésére, ha nem így volna nem érezné a néző, hogy folyadékba lett merítve a táska. Köszönöm 4pontos Ildikó. :P

2010. július 30. | 22:29 | M.Zoltán

Szia!
Megállná a helyét bármely plakáton!

Osztya válasza:
Köszönöm szépen.

adott pontszám: 5
2010. július 30. | 18:01 | gumiam

Szia!

Imádom az ilyen tárgyfotókat, ahol a terméken levő márkajelzés, felirat van lefotózva. Az összeszaladó vízcseppek remekül bemutatják a táska vízhatlanságát. Egyszerű de beszédes reklámfotó!

Üdv:

Misi

Osztya válasza:
Köszönöm szépen az értékelést.