BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,27
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. július 28. 10:53
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Strand, Földes
  • Készítés ideje : 2010-07-01
No stressz

Hűsítő hátúszás a forróságban. Leginkább a nyugodt, kisimult arcra figyeltem. Sok ilyen arcra vágyom.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2010. augusztus 9. | 14:42 | rooberto

Szia

Ezt nagyon szépen elkaptad!:D Grat.
Nehéz az ilyen képeket ilyen szép élesre kihozni! Teljes nyugalmat sugároz, tényleg nem figyelni semmire, csak a vízben siklani!
Nem utolsó a víz látványa sem!:D
szép!
ügyes

hajnal67 válasza:
Nagyon köszönöm kedves Rooberto. Iagzán nagyon örülök a soraidnak és hogy a hibái mellett megemlítetted a kép szépségét is.
Sok sikert neked és szép fényeket!
Üdv: Hajni

adott pontszám: 4,8
2010. augusztus 5. | 23:49 | viewpoint

Na ok, megnéztem a galériádat, így nem pontozok, csak véleményt mondok. Az arc OK, az átszellemült, nyugodt, szép. De, ugye ez nem versenyen készült, mert ha versenyen így úszna, tuti utolsó lenne:-)). De különben én is úszom, és valahogy így, na ok, én nem vagyok ilyen szép:-), de engem is kikapcsol. Szóval éljen a hobbi sport, és legyen ez a kép ennek a szószólója. Hogy a képről is írjak. Szép a víz, a cseppek is, mit szép gyönyörű. A szűk vágással egyetértenék, de egy dolog azért szúrja a szememet, a félbevágott kéz. Az valahogy nem igazán ok, sőt nekem nagyon nem ok. Emiatt lenne 4,8, ha pontoznám:-)). Üdv, és további sok sikert kívánok.
...bocs, muszáj pontoznom, nem engedi anélkül elküldeni a rendszer...

hajnal67 válasza:
Köszönöm, hogy benéztél hozzám, körbe szaladt a szám a fejemen. Jól esett, ahogyan a pontozásod is, hisz a csonkolásért sokkal többet vontak a többiek. Jogosan.
Teljesen igazad van a hibákat illetően, de köszi, hogy az értékelhető részeket is megemlítetted. Örülök, hogy találtál olyat, ami tetszett. Hát igen. Van mit tanulnom. Szerencsére van is kiktől. Örülök, hogy itt vagy és sok sikert!
Üdv: Hajni

2010. július 30. | 20:28 | draculea

Szia! mail ment:)))

adott pontszám: 4,2
2010. július 29. | 23:49 | sanyamusic

Szia! Jó az élesség, szépek a színek, érdekes a pillanat. Viszont nagyon szűk. Hogy a fej előtt kevés a víz még nem is nagy baj, de az ujjakat sajnos amputáltad a képről. Lehet, hogy szerinted az arc a lényeg, de attól még más is látszik a képen.
Összességében jár a gratuláció :).
Üdv!

hajnal67 válasza:
Köszönöm szépen Neked az értékelést és a pontot is. Szánom bánom a hibákat. Leginkább az amputálást. Kaptam is érte bőven.
Nem követem el többé.
Hasznos a tanácsod és örülök, hogy itt jártál.
Üdv és sok sikert Neked!
Hajni

2010. július 29. | 20:48 | draculea

Megtaláltalak!!! Azt hiszem írok inkább egy mailt, ha van mail címed. :)
Ezek nagyon szép videók, bár még nem néztem meg mindet, mert annyi időm sajnos tényleg nincs, de ez például elbüvölően szép:
http://www.youtube.com/watch?v=lw8gef0v650
Gratulálok!!!!
Ui: egyébként én nagyon sokat böngészek a You tube-on!!!:)))

hajnal67 válasza:
Megtaláltál? ..és tetszik is??? Juhééééééééé! ..de örülök:):)
Persze hosszú ezeket a videókat egyben végig nézni és a világért sem tartanálak fel, de nagyon jól esik, hogy megkerestél.
Ez is egy olyan oldal, ahol nagyon sok a szeretet, empátia egymás iránt. A különbség csak annyi, hogy ez az egész világot átszövi.
Hm...elájulnának a gyönyörűségtől egy szépen megszerkesztett és ide feltett slideshow-tól, ami a te képeidből készül gyönyörű zenei aláfestéssel. :) csak egy ötlet, de én nagyon büszke lennék rád.A te képeidnek ott a helye, hogy mindenki más is kapjon a gyönyörűségből, amit te nyújtasz a képeiddel.
Van email címem megadva. Szívesen osztok meg veled gondolatokat, ha van néha egy kis időd.
Örültem megint neked:-)
Hajni

2010. július 29. | 16:55 | draculea

Szia Hajni!
Igen, külön öröm számomra is, hogy éppen a Te fotód!
Egyébként itt tényleg sokat lehet tanulni, én is nagyon sokat tanultam másoktól, pedig olykor nem esett jól a kritika, de aztán előbb-utóbb beláttam, hogy nem mindegyik csak a kekeckedésről szól:)))
Szóval ha bírod a kritikát ( úgy látom igen, mert nagyon jó lazán veszed!) akkor meglátod, nagyon sokat fogsz fejlődni. Bár a látásmódod így is remek, de talán jobb, ha a szerkesztésben követed máskor az írott-íratlan szabályokat, mert úgy látom a "kézlevágást" szigorúan veszik még mindig!:))))) Először én is hiányoltam, de tágabb szerkesztésben meg talán nem kapna ilyen hangsúlyt az arc, így hát szerintem jó ez így, elvégre a szabályokat néha egyedi megoldás miatt fel is lehet rúgni. Itt talán csak nem büntet érte a rendőr!:)))
örülök, hogy örültél nekem!:))
üdv, Ildi

hajnal67 válasza:
Kedves Ildi!

Tanulság számomra ez a kép és csak boldog pillanatokat hozott. Beleértve a negatív kritikákat is és azt az érzést is, amit szerintem egyetlen fotós sem felejt el, aki ezt szereti és komolyan veszi. Az első olyan fotó élménye, amin a hibákon kívül felfedezel valami nagyon szépet. Imádtam én is a vízcseppeket és kar lendítése okozta vízfüggönyt. Lehet, hogy az a legjobb megoldás, ha legközelebb megvárom a másik kar lendítését és így semmi nem szenvedi meg, hogy az arcra koncentráltam. A legnagyobb boldogság olyan szakemberekkel megismerkedni, amilyen te is vagy. sokan követik el a rossz tanár hibáját. Felsorolják a hibákat, viszont a hibákat elkerülendő fogásokat már elfelejtik mondani, holott én azt tapasztaltam mások is vevők arra, hogy megtudják, épp minek a beállítását vétették el technikailag a gépen. A véleményem az, hogy valaki fogékony egy kicsit a művészetekre és birtokában van némi alázatnak ezek iránt, akkor már nagy baj nem lehet. Másik nagy szerelmem a videó anyagok rögzítése, szerkesztése. Emlékszem hány éjszakát szenvedtem át egy-egy kisfilm összeállításával, szerkesztésével, exportálásával és lemezre írásával. Milyen jó lett volna egy kis segítség, de minden topikon és fórumon az ellenállást, információ féltést tapasztaltam. Szóval magad uram... Nem mondom, hogy profi vagyok, de tekintve, hogy honnan indultam önerőből szerintem nem rossz. Ma már élvezetet jelentenek az önkifejezés ezen formái. Nem merek URL címet beilleszteni, de 67hajnal néven van néhány kisfilmem a youtube-on. Ha egyszer lesz időd, talán megtalálsz.
Na lassan lelövöm magam. Valahogy azt érzem, nagyon, nagyon sokat tudnánk beszélgetni.
Köszönet tehát minden jó indulatú embernek, aki itt van, a fotozz.hu csapatának és elsősorban a legkedvesebb kritikusomnak: Neked!!!
Üdv: Hajni

adott pontszám: 5
2010. július 29. | 16:17 | draculea

Remek pillanatot kaptál el, és csak egyetérteni tudok a megjegyzéseddel, jó ilyen arcot látni. Na nem azért mert nő vagyok, hanem mert tényleg látni rajta a beleélést, az átszellemülést, afféle "egy vagyok a vízzel" -féle életérzést. Azonfelül az is tetszik, ahogy a karja után húzza a vízet, nem tudom ezt szebben kifejezni, de gondolom így is érted. benne van a mozgás, a dinamika, talán lehetne kicsit tágabb is emiatt a szerkesztés, de akkor meg valószínüleg kevésbé figyelnénk az arcra, és hát valóban az a lényeg a képen. Külön tetszenek még az apró vízcseppek, melyek mint valami lehulló gyöngyök szinte megkoronázzák a látványt. Az élesség éppen ott, ahol kell. Gratulálok, üdítő látványként hatott , minden tekintetben!

hajnal67 válasza:
Drága, drága Dracuela!
Sejtegetem én, hogy egy hullámhosszon rezeg a lelkünk. Körbeszaladt a szám a fejemen, amikor megláttam, hogy nálam jártál. ..és nem is a pontnak örültem a legjobban.
Köszönöm a véleményedet és hát mit tagadjam a pont sem jött rosszul. Tudod, úgy három napja regisztráltam és bár először kemény oldalnak tartottam, de mára azt mondhatom, hogy bomba jó oldal. Tanulni csak így lehet és nem hiszed el, három nap alatt mennyit tanultam. Pláne azoktól, akikben valóban a tanítás, tapasztalat átadást érezni. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, ahogyan attól is, hogy megismerhettelek. Gyönyörű, egyéni nagyon finom stílusod van, de ezt talán már mondtam is.
Sok, sok szép fotót, fényeket és mindent, amire vágysz!
Köszönöm még egyszer a véleményedet és a jelenlétedet! Boldogan tanulok Tőled.
Üdvözlettel: Hajni

adott pontszám: 4
2010. július 29. | 09:24 | tatramaci

Szia, Nem rossz ez így sem, de szerintem akkor lenne igazán jó a szerkesztése, ha a kézfej nem lenne elvágva. Akkor a kézről lefutó vízfüggöny is kiteljesedhetne. Szóval egy kicsit tágabbra lehetett volna komponálni...
Üdv, kj

hajnal67 válasza:
Köszönöm, hogy itt jártál kedves "kj". Teljesen igazad van. Mozgást még keveset fotóztam. Egyszerre sok mindenre figyeltem és már nem fért bele minden. Azon vagyok, hogy ezt és sok minden mást megtanuljak. 2-3 napja vagyok az oldalon és nem hiszed el, már mennyit tanultam. Bomba jó, minőségi, kemény oldal. Mindenkinek ajánlani tudom, aki tanulásra vágyik.
Köszi a pontot, nagyon örülök neki.
Szép napot!
Hajnal

adott pontszám: 4
2010. július 28. | 20:06 | Shariff

Szia!

Maga a pillanat megörökítése jó! Valahogy mégis sötét a kép, kicsit alexpós... Nekem hiányzik a kézfej. Egy kicsit kisebb képkivágással (kéz bent marad), rögtön kellemesebb az összhatás. Itt persze az arc, és a felhőtlen érzés a lényeg. Nekem mégis teljesebb lenne a kép az említett hibák nélkül.

üdv.:
Shariff

hajnal67 válasza:
Köszönöm a tanácsot és, hogy itt jártál. Sajnos a kézfejet már az exponál levágtam.
Azért köszönöm. Tanulok belőle.
Üdv: Hajni

adott pontszám: 3,8
2010. július 28. | 19:20 | Razek

Szia!
Jól elkaptad a pillanatot, ahogy a kéz kicsap a vízből, s cseppek ezreit rántja magával a levegőbe. Ellenben ebbe belerondít, hogy a kar kissé kitakarja az arcot amit te fontosnak tartasz, hiszen, említed is a leírásban. Nagy kár a levágott ujjakért, ill kézfejért is. Egyébiránt a szerkesztés, perspektíva jó. Talán ha akkor exponálsz amikor a bal karja szeli a levegőt, akkor jobban érvényesülhetne a főtémád: az arckifejezés, valamint kissé alexpósnak érzem a képet. Mindezek fejében kicsivel négy alatt adok.

Üdv

Ádám

hajnal67 válasza:
Köszönöm, hogy nálam jártál és a tanácsot is. Legközelebb odafigyelek ezekre.
Üdv: Hajnal

2010. július 28. | 14:13 | cs.g.

van, nyilván, muhahaha
nem kell mellre szívni :)
hová lenne a világ, ha mindenki mindent véresen komolyan venne?
leírtam, hogy szerintem
ez nem egy varázsszó talán?
raj vagyok, mint sok méh egyszerre, ja

hajnal67 válasza:
Bármit leírhatsz ami kritika. Legyen az jóleső vagy negatív. Azért jöttem, hogy tanuljak. A stílus viszont, amiben előadod nem biztos, hogy így ismeretlenül jópofa. Természetesen arctalanul, névtelenül ugyebár. Hirtelen egy viselkedészavaros felfuvalkodott hólyagnak tűnhetsz pedig lehet, hogy csak egy jópofa, laza csákó vagy. Stílusosan mondva, erre a viselkedésmódra óvatosan zummoljáááá!!!
Akkor még jópofa is lehet.
Amúgy meg nincs harag. Szeretem a lökött ürgéket, ha már felismertem őket. :-)
Na! Odafigyejééé má!

2010. július 28. | 12:59 | sammady

minden szempontból ott van. grat. milyen objektivvel készült?

üdv.

hajnal67 válasza:
Köszönöm szépen. Vannak hibái, de jól esik, hogy biztatsz. Az objektív Canon EFS 55-250 mm.
Sok szép fotót Neked!!

adott pontszám: 2
2010. július 28. | 12:56 | cs.g.

ha már az arcra vágytál - mint téma - akkor nagyobb tele oszt hadd szóljon
ez a kézlevágós, alexpós elkattintás nem nagy vaszisztdasz szerintem
ha meg nincsen ilyen teléd - és félsz a meglévővel közel úszni a témához, hehe - akkor meg úgy vágja, hogy ne csonkolj.
és persze, ez megint csak szerintem.
célszerű a derítésre odafigyelni amikor ilyen kemények az árnyékok.

üdv

hajnal67 válasza:
Oszt van má egy stílusod!hehe
Jó van má. Értem én, hogy gőzgép, de mi hajtsa???
Köszi mind a 2 pontot. Raj csávó vagy!
Vegyem hasznosnak? Egye fene. Hasznosnak veszem. Ládd ki vagyok :-)

adott pontszám: 4
2010. július 28. | 12:04 | Zoran_2

Az ilyen képeknél nem várhatunk ideális fényviszonyokat - hiszen csillogó víz, csillogó arcbőr, verőfény - viszont mint elkapott pillanat nem rossz. A kar lendítésének jó fázisában "kattintottál", hiszen az arcot egyrészt nem takarja ki a kar, másrészt, nem fröccsen rá a víz. Az arc a lényeg, de mégis jobb lett volna pcivel tágabban szerkeszteni a kéz miatt. Fura lett így megvágva a kép tetejével.
Gondolom telével készült, tehát a gyújtótávolságot rövidebbre véve tudtad volna ezt elérni.
Zoran

hajnal67 válasza:
Köszönöm Zorán!
Igen telével készült és annyira az arcra koncentráltam, hogy eszembe se jutott a lendülő kar hossza. Azt hiszem ezek miatt vagyok amatőr. Ezek miatt vagyok itt. A fotózás egy gyönyörű szakma. Van, aki tehát évekig tanulja. Ne is akarjunk autodidakta módon azonnal vérprofivá válni. Ezért fizetni kell. Így, vagy úgy. ..és én szeretek fizetni. :-) Talán mindennek így van nagyobb értéke.
Köszönöm még egyszer!
Üdv: Hajni

adott pontszám: 4,5
2010. július 28. | 11:54 | Álomfejtő

Nekem tetszik a pillanat... jól elcsípett és valóban jóleső látni, ahogy emberünk "feloldódik" a vízben, ellazul az úszásban...
Talán finomabb utómunkával tökéletesíthető ez egészen jó pillanatkép - az arc kissé sötét, árnyékos és a vágást nem érzem túl eltaláltnak. Ha az expónál is lemaradt a kézfej, arra figyelned kellett volna, -vagy felül ennél még határozottabban vágnod, az ujjak csonkolása esetlegessé teszi az összhatást. A hosszabbik oldalnál ha a képméretet 800ra állítod, minden monitorfajtán optimális méretű képként jelenik meg a fotód.
Szerintem.

hajnal67 válasza:
Köszönöm Álomfejtő!
Tiszta sor! Sajnos már az expónál lemaradt a kézfej. Nem figyeltem oda.
Azért köszönöm neked a hasznos tanácsokat!!!!
Sikereket!
Hajni :-)

adott pontszám: 4,5
2010. július 28. | 11:09 | chriskross

Ez sikerült. Jó a fókusz az arcon és tetszik a vízfátyol is. Egyedül a kézfej kettévágása nem tetszik. De ahogy látom, hátul volt valami ami zavart téged. Viszont ha egy kicsit fentebbről fotózod, akkor viszont nem kellett volna levágni. De ezen kívül tetszik a kép. Üdv, Krisztián

hajnal67 válasza:
Köszönöm Krisztián. Értem, amit mondasz és osztom is. Rossz helyen voltam így nem tudtam magasabbról fotózni, viszont az arc és a víz harmonizálása annyira tetszett, hogy gondoltam, lesz, ami lesz alapon mégis fölteszem.
Köszi a pontot és a bátorítást!!!!
Neked is sok sikert!
Üdv: Hajni