BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,97
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. július 20. 17:00
Az elvágyódó

Régiségvásáron akadtam erre a babára, sok lim-lom között. Van szükebb vágás is, meg álló verzió, de én ehhez a verzióhoz ragaszkodom, mert számomra ezzel él a mondanivaló.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2010. július 27. | 19:49 | hajnal67

Igen! A lélek, amiről beszéltem a válaszomban. Itt is itt van. Minden fotódon. Óvatos, nagyon finom fények. A régiségeknek kijáróan. A kép címe tökéletes. Ügyesen bánsz a fényekkel. A sok más portéka mellett a témára vonzod a tekintetemet.
Finoman cizellált női lélek. Csodálatos!!!!
Gratulálok!!!!!
Hajni :-)

draculea válasza:
Nagyon szépen köszönöm, Hajni!
Az ilyen kedves vélemények miatt érdemes ide ilyen fotókat feltenni!:)))
Nagyon örültem a soraidnak!
üdv, Ildi

adott pontszám: 5
2010. július 26. | 22:49 | s_marcsi

Szia!
Micsoda kincseket találsz! Nagyon tetszik a kép , gyönyörű a baba, de nekem igazán a háttérben lévő táncosnő adja a kép hangulatát. Nagyon él ez a kép! Jól átgondolt szerkesztés, penge élesség. Nem kell semmin sem változtatni, mert így tökéletes!
Üdv. Marcsi

draculea válasza:
Szia Marcsi!
Nagyon szépen köszönöm!
Nekem is így kerek az egész, táncosnővel, cirkuszi akrobata-elefánttal, mert ezek adják meg hozzá a "körítést".....
Örülök, hogy tetszik!
üdv, Ildi

adott pontszám: 5
2010. július 23. | 14:37 | R.János

Kelleti magát az érzéki homályban egy igen csinos giccshölgy. Minden szépsége formájában, és városszéli exotikumában rejlik. Közel -és távol keleti hangulat-kellékek kavalkádja homályosul el egy tapintatos fény miatt, mely egy baba arcán pihen. Az arc -gondolom az idegen környezet miatt- egy kissé feszült. Emlékszem egy úri hölgy arcára a zálogházban....látszott rajta, hogy a kegyetlen világ sodorta oda őt. A fény visszahozza a baba hajdani méltóságát, hiszen csak őt dicsőíti meg. Mint a kufár-hangulatba nem illő nemes érzés, úgy a dísz-giccsek között a szeretet hajdani élvezője és okozója sem érzi jól magát. Kiszolgáltatva a szeretet nélküli pénzvilágnak, igaz értéke már csak egy emlék ereje által él. Csakhogy az emlék igen nagy erő....képes fényt varázsolni egy baba- arcra, érzelmeket felkorbácsolni a fotós lelkében, képes emlékeket ébreszteni a szemlélőkben és ami talán a legfontosabb: szeretetet tolmácsolni.
"De a baba a vásáron marad!" -szól a hideg értelem- "mert már szégyen felnőtt korban babát szeretni....és különben is: fontosabb dolgokra is kell a pénz"....aztán elmúlik a vásár, és elfogy a pénz is, és mi marad....? Talán egy emlék a szeretetről....
Gratulálok.!
J.

draculea válasza:
Nagyon szépen köszönöm a véleméyned, János! Ez olyan szép, és elemzően belelátós vélemény volt, hogy akár pont nélkül is nagyon örültem volna neki.
Egy jobb sorsra érdemes valaki van egy hozzá méltatlan környezetben, mert a sorsa így hozta. Igen, jól mondod, hányan kerülnek emberek olyan élethelyzetbe amikor megalázó, hozzájuk képest lehetetlen életkörülmények közé kerülnek. És talán csak az emlékek, talán csak a remény, hogy fordulhat még jobbra is , élteti őket.
Tudod, vannak bizonyos áruk, amelyek hónapról-hónapra visszaköszönnek a régiségvásáron. De emlékezetem szerint talán ez a baba már nem látható. Remélhetőleg valaki meglátta benne azt, amit én, és hazavitte....
Köszönöm szépen a figyelmedet, nagyon örültem a soraidnak!
üdv, Ildi

2010. július 22. | 00:13 | Dani77

Jó meglátás, nagyon jó fényekkel, grat!

draculea válasza:
Köszönöm szépen!

adott pontszám: 5
2010. július 21. | 04:13 | harminchat

Szia! Ha már szóba került, akkor az álló verziót szívesen megnézném, mert úgy érzem hozzátenne a képhez, ha az előtérből több látszana. A szűkebb vágáshoz nekem sem lenne szívem, tetszenek a háttérben megbújó képkeretek vonalai.
Érdekes ez a fotó, mert olyan, mint egy mese. Tudjuk, hogy nem ez a valóság, de mégis így tetszik, ilyennek szeretnénk látni. Biztos, hogy nem egy reggeli kósza fénysugár esik itt a baba fejére, nem most ébrednek a tárgyak egy zárva tartott régiségkereskedés zsúfolt, ezernyi csodát rejtő kis helyiségében, mégis jó lenne ezt hinni. Mert ez az a hangulat ami illik a képhez. A múltat érzékeltető félhomály, a formák zsibongását tompító. Tetszik, ahogy a baba tekintete a távolba réved, a kígyózó táncosnő és a labdáját zsonglőrként pörgető elefánt alakját észre sem véve. A régi szép idők....
Szép fotó, gratulálok!

draculea válasza:
Ó, Tibor, de örülök a véleméynednek! Nagyon szépen köszönöm..... nem akarom magam ismételgetni, ezért csak annyit: nagyon örülök, hogy a hangulata neked is mesélősnek tünik. Ahogy az alábbi válaszomban írtam, számomra ezek a játéktárgyak még most is "elevenek", pedig már magam jó régen kinőttem a mesékvilágából.
Szép fényeket!
üdv, Ildikó

adott pontszám: 5
2010. július 20. | 21:07 | Shariff

Mindig is kedveltem az efféle fotóidat! Korrektül mutatod be, jó a sötétítés és a nagy tér balon tekintet irányába... így teljesedik ki a mondanivaló, a színvilággal és a komponálással együtt!

üdv.:
Shariff

draculea válasza:
Nagyon szépen köszönöm, Shariff!
örülök hogy tetszik, a hangulatával együtt.

üdv, ildikó

adott pontszám: 5
2010. július 20. | 18:26 | pilipár

Meseszép...annyira 3D-s, hogy az ember önkéntelenül is a kép felé nyúl, hogy kiemelje a babát...gyönyörű az ódon színvilág, a kék és a barna nagyon kellemes együtt, szerencsés momentum, hogy a baba és az előtte lévő nagyobb váza hasonló tónusú, így a rajtuk végigpásztázó fény nagyon különleges hangulatot teremt.
Tetszik az utómunka, a szerkesztés, a baba égszínkék szeme és lógó fülű nyuszija...kedves, mesélős kép! Jó annak, akinek szeme van a szép tárgyak felfedezéséhez! Gratulálok! Ildikó
Ui.: a háttérben az a női alak (szobor) a fotósról készült egyik portréra emlékeztet...:)), tényleg!

draculea válasza:
Nagyon szépen köszönöm, Ildikó!
Olyan jól el lehet böngészkedni a régiségvásárban, mert mindig találni valamit, ami megragadja az embert.vagy engem speciel legalábbis. Én mindig is "babás" kislány voltam, talán velük pótoltam be a testvérek hiányát, nem tudom. Egy biztos, az ilyen tárgyakra még ma, vén fejjel sem vagyok képes csak tárgyként tekinteni. Számomra ezeknek lelkük, "személyiségük" van. Ezen a képemen is ezt próbáltam bemutatni, és csak reménykedem, hogy nem csak én érzem ezt a baba szemében....
Ami pedig a táncosnőt illeti.... hát, nagyon hízelgő a hasonlat!:)))
Örültem Neked!
Ui: ja, ma még valószünleg levelet is fogok írni, de azért ez még nem 100%:))
puszi,
Ildi

2010. július 20. | 17:53 | tilla.80

gyonyoru...remelem nem baj ha csak annyit irok?:)

draculea válasza:
Köszönöm szépen a véleméyned! Dehogy baj, sőt, nagyon örültem neki!

adott pontszám: 4,8
2010. július 20. | 17:46 | h.rom

Szia. Én egyedül azt hiányolom, hogy a baloldalt távolabb álló, kinyújtott kezű baba a kelleténél kevesebb fényt kapott. Valamiért szerepet szántál neki, hiszen a konpozíziót felül láthatóan hozzá igazítottad, mégis sötét lett, szinte elvész.
Minden egyébben _számomra_ kifogástalan felvétel, a fő téma penge éles és szépek a színei.

draculea válasza:
Köszönöm szépen a véleméyned, István!
Igen,így van, viszont én nem akartam neki nagyobb jelentőséget adni, csak mintegy jelzésképpen, hogy "ilyen figurák" közé került szegény jobb sorsról ábrándozó baba.Szerintem zavaróbb lenne úgy, hogy ha több fény érné, de az életlensége megmaradna. De mindegy, izlések..... :)))))
üdv Ildi

2010. július 20. | 17:43 | bodzaszörp

Hol szoktad ezeket, és a mackókat fotózni?
Már, ha nem titok...:))

draculea válasza:
Nem titok: Miskolcon minden hónap első vasárnapján a belvárosban van a kirakodóvásár.
Eddig ez annyit jelentett hogy abban az utcában ahol mi lakunk. Most viszont a villamos pálya felújítása miatt két utcával arrébb vitték.... Szóval az már nagyon "messze" van, oda valószinüleg már nem nagyon fogok kimenni. De még így is rengeteg képem van amikhez hozzá sem nyúltam, úgyhogy egy ideig még van miből "mazsolázgatnom":)))

adott pontszám: 5
2010. július 20. | 17:41 | bodzaszörp

Szia!

Hát ez nagyon-nagyon remek lett! :))
Szinte él a baba...
Jók a színek, kissé régiesek, tökéletes az élesség, jó a képkivágás és a szerkesztés.
Hangulatos!

üdv.bodzaszörp

draculea válasza:
Szia! Nagyon szépen köszönöm a véleméyned!
Örülök hogy tetszik a babás képem is, nemcsak a macisak. :D
Üdv, Ildi

adott pontszám: 5
2010. július 20. | 17:11 | Álomfejtő

Ó... olyan, mint egy elvarázsolt hercegnő...
valóban van valami élő a festett kék szemében, valami megfoghatatlan emlékezés, érzelem és bánat - a merev "baba-mivolta" ellenére. Fennséges és kékvérű, ahogy ott ül, mint aki tudja magáról, hogy jobb sorsra lenne érdemes, mint pusztán "eladandó portéka"
sejtem, alkotói sem ide szánták. Jobb korba-jobb időbe vágyik (vissza) és mesélős ez az arckifejezés, AZ a múlt.

A kép, a baba megfotózása hozza ezt a hangulatot, hiszen a mély árnyalatú háttérből szinte világít a "lénye". Nosztalgikus-(idő) utazós érzelmű fotó, nagyon szép !

draculea válasza:
Nagyon szépen köszönöm a véleméyned, Andi!
Olyan pontosan leírtad amit én gondolok, hogy nincs is mivel kiegészítenem. Éppen azért adtam neki ezt a címet, mert számomra is erről szól a kép!:)))
üdv, Ildi