BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,12
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. július 9. 02:21
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest -Margit.sziget-Vadaspark
Antivakarin

Bp-Margit-sziget 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2010. augusztus 1. | 13:28 | huomen

Szia. Jó kép.Szép éles kár hogy a madár bele kavart a lábával,meg próbálhattad volna amikor már befejezi a tollászkodást.De persze ez saját vélemény lehet másnak pont ezért tetszik.

freijanibacsi válasza:
Tisztelt Huomen!
...hűűű...ön az egyetlen az eddíg hozzászólók közül,akinek kicsit tetszik ez a kép!(...számomra a mozdulat is fontos volt,mert azt jelképezi,hogy még egy pazartollú madárnak is viszkethet....)
Köszönöm,hogy szánt időt rá!
Üdv:Jani

adott pontszám: 3
2010. július 10. | 23:07 | titztiesto

Hát talán nem kellett volna ennyire ráközelits még, mert elég zajos lett a fotó, és talán jobb lett volna nem mozgás közben fotózni a témát.
De igy is gratula.Csak igy tovább.

freijanibacsi válasza:
Tisztelt Titzitiesto!
...értem és köszönöm.Eddíg minden kifogás az élességet, a vágást valamint a mozdulatot említette...ebből tudom,hogy az amit szerettem volna megmutatni,másoknak nem jött át.
Ha kifejtené,hogy ennek ellenére mihez gratulált,azt nagyon megköszönném,mert talán hasznomra válhatna...
Előre is köszönöm.
Üdvözlettel Frei János

2010. július 10. | 18:21 | h.rom

Nem kell nevetni, hanem meg kell tanulni helyesen írni. Mivel azt írtad hogy "dz....nos", joggal gondoltam hogy a két szórészlet közötti kipontozás egy trágár szó részletét takarja, ráadásul a kipontozás után nem nagy betűvel kezdted a mondatot. Sicc vissza az általános iskolába, ott lehet kacarászni. Az meg aki digitális zoomot használ ne csodálkozzon azon, ha ilyen vacak részlettelen mosott lesz a fotója.

freijanibacsi válasza:
Tisztelt H.rom!
...hát...kívánok sok sikert önnek.

2010. július 10. | 08:10 | h.rom

Mi az a "dz....nos"?

freijanibacsi válasza:
hahaha....digitális zum...hahahaha

adott pontszám: 4
2010. július 9. | 23:00 | evakar

Ötletes jópofa a cím és hozzá a főszereplő, a vágást viszont szűknek érzem, és a mozdulat , bemozdulást életlenséget is eredményezett , szépek a színei sajna némi zajjal így együtt tetszik de némi hibával, további jó fotózást

freijanibacsi válasza:
Tisztelt Evakar!
...a madarak lába (de egyáltalán mindenük) piszok gyors...a zaj nem iso zaj,hanem d.z.
A vágás kísérlet,mert érdekelnek a szűken vágott "portrék"...
Köszönöm,hogy időtszakítottál a képre!
Üdv:Jani

2010. július 9. | 21:21 | h.rom

Nos vannak képek, amiket meg kell csinálni. de nem kell mindent feltölteni.

"az a furcsa,hogy mindenki zajnak nézte...haha"

Igen, egyszerűen azért, mert zaj. Pontosan tudom milyen az amikor akármi beletakar aképbe, ott homályos lesz, sötétebb vagy világosabb, bizonyos helyeken. De ez zajos. Mindenhol.

freijanibacsi válasza:
...mert csutkán volt a dz....nos ezért (bár úgy gondolom ez tisztán látszik).
Maradok tisztelettel:Jani

adott pontszám: 2,5
2010. július 9. | 17:50 | apóka

A mozdulat jó, az élesség pocsék .És belevágtál a fej tollába..Ezenkívül szűk is a feje majdnem érinti a kép szélét.Jó fotózást.Üdv.

freijanibacsi válasza:
Tisztelt Apóka!
...fura,hogy mindenkinél felmerül a szűk vágás,de engem kezdőként,pont ez "izgat".
...de átgondolom...
Köszi:Jani

adott pontszám: 3,5
2010. július 9. | 17:19 | sandmanbp

Hiába a szép színes madár, a kivitelezést szerintem nagyon elrontottad. Az egész kép zajos, pixeles, feltehetően a nagyítás miatt. Az élesség is hagy kívánni valót maga után. A láb bemozdulása szinten rontja a képet, de ha csak ez lenne, az még felfogható az akció részének. A vágás nagyon szűk, így nagyon direkt, nem érvényesül a téma, mert nincs a környezetében semmi.
Hát elnézést, ha valami bántót írtam volna, csak a képnek szólt a kritika. Szerintem lesz még jobb is.
Szép fényeket!

freijanibacsi válasza:
Kedves Sandmanbp!
Kösz,hogy szántál rá időt!
Üdv:Jani

adott pontszám: 3
2010. július 9. | 16:26 | h.rom

Nos... Én már láttam pár képet ami ezzel a géppel készült, mert valamikor 2004 vagy 2005 tájékán nekem is ilyen volt. És egy remek masinát ismertem meg benne csodás képminőséggel és színekkel. Amit itt látok, hogy ISO100-on ennyire zajos, egyáltalán nem volt jellemző rá csak magasabb érzékenységeken. S bár a színek Olympusiak, de a kép teljes egésze életlen, oda a részletgazdagság. A madár fejénál jobbra rendkívül szűk a vágás, oda kellett volna egy kis hely. De a legnagyobb gond az, hogy _számomra_ nem túl érdekfeszítő jelenet az, hogy egy kacsa vakarja a fejét.

freijanibacsi válasza:
Tisztelt H.rom!
...ha volt akkor tudod,hogy a teléje nem túl nagy és ha egy kerítés van közted és a foto-alany között,akkor improvizálnod kell...(az a furcsa,hogy mindenki zajnak nézte...haha)...és igazad van, vakar valamit...(lehet,hogy bolhacsípést?)
Amúgy köszi,hogy reagáltál.
Üdv:Jani

adott pontszám: 3,5
2010. július 9. | 15:50 | ovarnet

Érdekes színei vannak a madárnak, ez dobja fel a képet.
Viszont maga a pillanat nem volt szerencsés. Zavaró a láb, amivel vakarja magát. A fotó túl szűk. A vágás nem jó így és a perspektíva is túl magas lett. Bocs, de ezen a képen lenne még javítani való.

freijanibacsi válasza:
Tisztelt Ovarnet!
Nincs miért bocsánatot kérned...
Megfontolom.
Üdv:Jani

adott pontszám: 1
2010. július 9. | 14:41 | sanyamusic

Szia! "gyenge, kerülendő, hibás út". Sajnálom,de ezen a képen nem találok semmit, ami tetszene. legfeljebb a színek, de az életlenségtől és a zajtól azok sem. Rossz a vágás, az zársebesség, az élesség, a kompozíció. Egy szóval: minden.
Ne haragudj, nem megbántani akartalak, de ez a véleményem. Talán te is többet tanulsz így, mint ha udvariasságból most hármast adnék. Üdv! Sanyi

freijanibacsi válasza:
...sajnálom,hogy kitörölték,mert szerintem nem volt bántó,inkább humoros...Megértem,ha nem tetszik,az őszinteséget pedig értékelem.Sőt ,egyenesen köszönöm.
Lássuk:..a vágás,próba,amolyan kisérlet,mert engem az élet megnyílvánulásai érdekelnek és nem egy konkrét faj...ilyenkor nincs idő állítgatásra,nekem legalábbis nem volt...
Kacsát fotózhatnék,akár műanyagból is ,de engem nem a pazar tollai érdekelnek,hanem az indíttatásai.Mivel senkinek sem jött át,tudom,hogy másképp kell megoldanom...
Köszönöm a kritikát!
Üdv:Jani
...

adott pontszám: 3
2010. július 9. | 09:51 | murypeti

Szia! A cím ugyan megmosolyogtat, de azt hiszem. hogy az antivakarintól be is mozdult a kacsa. Ugyan nem tudom az adatokat, de talán még rövidebb záridőt kellett volna alkalmazni. Mint pillanat nem rossz, de talán érdemes lett volna többet mutatni belőle. Úgy a lába is bent lenne teljesen (így a sárga rész kicsit önálló életet él), illetve a fejnél is több hely lenne. Ott az nagyon szűk, szinte beveri a fejét a kép szélébe.
Illetve egy zajszűrést még elbírt volna a kép.
Remélem nem haragszol, így látom.
Üdv, Péter

freijanibacsi válasza:
Tisztelt Murpypeti!
...igen,nem mindenki ugyanazt látja...nekem itt nem a kacsa volt a lényeg...bár elfogadom,hogy a profik számára az lenne...
Örülök,hogy szántál rá időt.
Üdv:Jani

adott pontszám: 3
2010. július 9. | 08:42 | Tibrincs

Szia! Ne haragudj a véleményemért de ez nem túl jó kép és talán a 3ast sem érdemli meg. A kép minősége nagyon gyenge, pixeles, zajos életlen, pedig nem olyan rossz gép ez..

A mandarin réce a legszebb kacsa fajta, de ezen a képen ez nem látszik, elég torzan mutatod meg nekünk. Ezen kivül olyan szűk a kivágás, hogy első ránázásre olyan volt mintha egy karóval piszkálná valaki épp szegényt. Csak a címből jöttem rá, hogy épp vakarózik.

De hogy építő jellegű is legyek, nézd meg ezt az oldalt és galériáit:
http://www.juzaphoto.com/eng/articles/fauna_photography.htm

freijanibacsi válasza:
Tisztelt Tibrincs!
Köszönöm,megnézem!
Üdv:Jani

2010. július 9. | 08:10 | miloka

Inkább nem pontozom, mert ez nagyon nem lett jó. Nem látszik igazán, hogy mit akarsz megmutatni, élesség 0, homályos az egész kép. Pedig szép színei lennének, és egy jó fotót is lehetne róla készíteni. Remélem nincs harag.
Üdv. M

freijanibacsi válasza:
Tisztelt Miloka!
..hogy mit?Hát leginkább a kínai konyhaművészetet,úgyhiszem...hehe
Persze.
Üdv:Jani