BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,56
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. június 28. 16:35
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
Parlament

Igazából nem is jó kategoriába töltöttem fel. Ez a kép inkább tájképnek készült . Nem a parlamentet akartam vele bemutatni, mint építészetet. Sokan ezt félre értették.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2010. július 26. | 13:52 | zoliologia

Helló!
Már most leszögezem,ne reagáld túl légyszi a véleményem.
Hát ez nem valami jó kép.egyedül a szög jó benne szerintem,a többi...Lilás a víz,oldalt nagyon besüt a nap,ki is van égve egy kicsit,és ami a legrosszabb,maga a parlament,ami a lényeg lenne,gyakorlatilag nem látszik,életlen,sötét.És talán túl messze is van...
Szóval legközelebb átgondoltabban kéne,utána megtérül a ráfordított idő.

Particular válasza:
Köszi. Nem reagálom túl. :) Már előbb is írtam, inkább tájfotónak készült mint, hogy a parlamentet mutasam be vele. Ahoz valóban messze van. De mondjuk azt meg magamtól is tudtam :) Köszi, hogy megnézted. Üdv.

adott pontszám: 4,2
2010. július 5. | 14:44 | ill_johnny

Jó napszakban fotóztad, az égbolt és a víz színe is tetszik, de a Parlament épülete szerintem kicsit túl sötét.. Egyébként a keret is megy a képhez, nekem az egészből a nyugalom, béke árad :D Grat

Particular válasza:
Szia. Örülök, hogy tetszett. Igen a parlament sötét, de nem is volt szándékomban kihangsúlyozni. Igazából, inkább akart lenni egy téjkép jellegű fotó, mint építészet. Köszi, hogy megnézted és véleményezted. Üdv.

2010. július 1. | 21:57 | chriskross

Nézd meg jobban, mert rajtam kívül ketten is jelezték és a vicc, az hogy már el is ismerted egyszer :) Az eget nézd azon látszik.

Particular válasza:
oké iso80 al is csak ezt tudta a gép. Na és akkor most itt ezzel be is fejeztem ezt a témát!

2010. július 1. | 10:24 | chriskross

:) Igazad van tényleg vízszintes a híd, de ettől még nem lett jobb kép és ugyanúgy zajos. Viszont azt hiszem ezért nem kell lehülyézni. Én se úgy indítottam, hogy hülyén vágtad és szar a kép. Értelmes emberek tudnak rendesen is fogalmazni...

Particular válasza:
Ebben igazad van. A hülyét vissza vonom.
Habár nem is hülyéztelek le. Azt sem mondtam, hogy jobb lett a kép attól, hogy ferdén nézted. Zajt most sem látok rajta. :)

adott pontszám: 2
2010. június 30. | 23:24 | chriskross

Szia! Ez zajos és nem vízszintes a vízszint (horizont) :). Túl nagy a víz, alulról jóval többet vágtam volna. Olyan mintha lőttél volna egyet és úgy ahogy van felraktad. . Nem túl izgalmas és a szerkesztés se a legjobb. Üdv, Krisztián

Particular válasza:
Bocs, de ezt az értékelést nem tudom elfogadni. Hülyeségeket meg ne írjál. A kép nem zajos és tökéletesen vízszintes. Nézd meg a hidat. A rakpart azért nem vízszines mert szöget zárt be. A túl nagy víz pedig a duna nagyságát és a teret hangsúlyozza. Az meg, hogy te, hogy vágtad volna a magán dolgod, én direkt hagytam ilyenre. Persze elfogadom, ha neked nem jön be a kép. Azzal is egyetértek, hogy nem a hónap képe. :) De amit leírtál egyáltalán nem volt hasznos számomra. Köszi, hogy megnézted és vetted a fáradtságot az értékelésre. Üdv

adott pontszám: 3,8
2010. június 29. | 09:58 | V.F.

A kicsit másképp bemutatást nem igazán értem de mind1.
A legfőbb gond a képpel hogy iszonyat részlettelen. Hogy ez egy eleve rossz fókuszálás vagy egy elrontott átméretezés/tömörítés eljárás eredménye azt nem tudom de a végeredményt tekintve lényegtelen.
A Kompozíció nem rossz én egy picit szűkebbre vettem volna a vágást sok az üres tér (víz, égbolt).
A színek fények rendben vannak, tetszenek.
Sajnos nem igazán tudtál újat egyedit belevinni a témába.
Üdv.
VF

Particular válasza:
Köszi, hogy értékelted. Végre valaki értékelni tudta a kompoziciot. :) Amúgy igazad van mindenben. Tényleg részéletten kicsit. Majd legközelebb talán jobb lesz.

adott pontszám: 3,8
2010. június 28. | 23:16 | tundeerika

Szia! Jó lett a víznek a színe, érezni lehet a Duna nagyságát, de sajnos az országháza szépségéből semmit nem áruk el. A formáját is csak selyteni lehet.
Szép fényeket!

Particular válasza:
Köszi. Igen ez volt a cél. Csak sejtetni. Asszem nem volt jó probálkozás. :)

adott pontszám: 3
2010. június 28. | 20:30 | vno

Szia. Nem lenne ez rossz, ha egy kicsit közelebb lettél volna, és több fény jutott volna az épületre. Így legfeljebb egy kedves próbálkozás marad a kép, de nem egy igazán jól sikerült fotó. Az égbolt nagyon szép, de a Parlament annyira sötétbe borul már, hogy egy idegen számára még az sem igazán vehető ki, hogy itt valami fontos épületről lenne szó. Bal szélen a kis világos foltok (gondolom emberek vagy hasonló) pedig még hangsúlyosabbak, mint a part többi része. Eléggé elütnek a környezetből, és kicsit terelik a figyelmet. Szóval én nekifutnék még egyszer, ha lenne rá lehetőségem, mert ez így egy nagyon jó ötlet, de erősen javítandó.

Üdvözlettel,
Norbert

Particular válasza:
Köszi, majd próbálkozom.

adott pontszám: 4
2010. június 28. | 19:29 | Zsolti73

Érdekes ez a színvilág. Bár a valóságtól kicsit elrugaszkodott, mégis kétségkívül ad egyfajta hangulatot a képnek, és ha kicsit finomabb lenne ez a lila, akkor ez nem is lenne ilyen szembeötlő.
A szerkesztésnél nem érzem szerencsésnek a Parlament függőlegesen majdnem középre szerkesztését. Alulról vágva négyzetes formátumban sokkal hangsúlyosabb lenne az épület.
A Parlamentet kissé sötétnek érzem. Sziluettnek túl világos, viszont így zavaró az árnyékos részek szinte teljes sötétsége.
Szép fényeket!
Zsolti

Particular válasza:
Köszi, hogy értékelted.

adott pontszám: 3,6
2010. június 28. | 19:27 | Tibrincs

Szia! Ne haragud az őszinte véleményemért de szerintem ez nem lett egy olyan jó kép. A tömörítés miatt, vagy a magas ISO miatt nem tudom, zajos lett. A szerkesztés is egy kicsit fura nekem és ez ellenfény nem tett jót annyira, talán még korábban hajnali fényeknél kellene megpróbálnod, állványról hosszú expoval.

Particular válasza:
Köszi. Igaz nem írtam oda, de ISO80 -al készült. Sajna ez a kompakt ennyit tud. A szerkesztés tudatos volt, próbáltam kicsit mást kihozni. Úgy látom nem jött be. :) Köszi az értékelést.

adott pontszám: 3
2010. június 28. | 17:38 | pisti1130

Szia! Nekem is van fenn Országházas képem, és tudom jól, hogy nehéz már újat mutatni róla. A te fotód sem az első, mivel már sokan fotózták innen is. A fények ahogy látom szépek, de a kép bal fele alulexpós, a jobb oldala pedig majdnem túlexpós. A nap fényének minden esetben állj háttal, mert ilyen képek születnek. Adnék neki olyankor kicsit több záridőt, mert a akkor a Duna is "lenyugszik", nem lesz ilyen zavaros. Remélem hasznosnak véled a tanácsaim, szép fényeket! üdv

Particular válasza:
Köszi. Nem lehet mindig háttal állni, és nem is kell. Persze szembe sem célszerű. :) Hacsak nem direk olyan komoziciot készítesz. Köszi, hogy megnézted.

adott pontszám: 3
2010. június 28. | 16:54 | h.rom

Kicsit tényleg "más" lett. Például rendkívül színzajos az égbolt. Talán egy sötét felvételből húztad fel a fényerőt, talán közrejátszott az is hogy nem használtad ki a 310k limitet és mindössze 145k a kép. Nem tudom, de így nem szép. A fotó 90%-át az égbolt meg a víz teszi ki, maga a téma - a parlament - csak egy elenyésző, már-már jelentéktelen eleme a felvételnek. Szóval, másnak más, de _nekem_ nem jó.

Particular válasza:
Köszi, hogy értékelted. Ez a kompakt ennyit tud. Zajos. De nem sötétből huztam fel. Üdv.