BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,69
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. június 14. 17:48
  • érzékenység: 800
  • fókusztávolság: 18mm
  • objektív: Nikon 18-70DX
  • rekeszérték: f4.5
  • zársebesség: 1/100
Hűség

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. július 31. | 19:22 | Norbor

Nagyon tetszik a kép beszédes a címe is. sokat hozzáad a ff megoldás is. A templom sejteti az elkövetkezőket, és így egyből megvan a cím. Tudom minden szubjektív, de nekem egy kicsit szűk az alsó vágás, mivel a bal oldalon a pad "csücske" le lett csapva..Lehet szerencsés lett volna 30 cm-t balra lépni De mindenképp jó hogy nincs belevágva a keresztbe. a Mélységélesség mindenképp remek.
Gratulálok.

magnum_pi válasza:
Köszönöm az értékelésed.

adott pontszám: 5
2010. június 17. | 12:16 | Gtomtom72

Nagyon jól megcsináltad ezt a fotót. Hasonlót szerettem volna én is de nem sikerült így. Ugye nem haragszol ha ellesem tőled? :)
Gratulálok, nekem tetszik!

magnum_pi válasza:
Örülök, hogy Neked tetszik, még jobb lenne ha nem csak ellesnéd, hanem a Te képed jobban sikerülne :) De amugy kíváncsi lennék rá, hogy más mit hoz ki egy ilyen kompozícióból, szóval ha komlyan gondolod Én szívesen megnézném.

Köszi, hogy értékelted a képem.

2010. június 16. | 13:24 | nagypeter73

A kép technikai megoldásait én nem kritizálnám, (egyetértve a fotóssal) szerintem sincsenek axiómák egy kép készítésének koncepciójánál. Érdekes viszont a hűség cím és a rózsa szimbolika párosítása. A rózsa - nemesítésének története során - a szerelem és a szenvedély jelképévé vált. A kritikákat tehát annyiban osztom, hogy a hűségig - ami a társadalomban egy jól definiált fogalom - csak a cím által irányított asszociációval lehet eljutni. A fotósnak (akit megillet az alkotói szabadság) nyilvánvalóan nem konvencionális elképzelései vannak a fogalomról, áttételeken keresztül akarja azt értelmez(tet)ni. Maradva a filozófiai vonalnál, a még vagy már üres, de feldíszített padok inkább a házasság szentségében részesülésre várakozást, vagy az azon való átesés utáni érzéseket keltik. A FF mindennek viszont szomorú hangulatot kölcsönöz. Összességében kognitív disszonanciát hordoz a kép (szomorú hangulat a boldogság idején, várakozás a beteljesülésre egy üres templomban, Isten házában a térrel görbülő kereszt, örök hűséget fogadni a szenvedély szimbólumai között). El kell ismerni: ha jól megnézzük, rendkívül beszédes. Nekem tetszik...

magnum_pi válasza:
Köszönöm a hosszas elemzést és hogy ez az elemzés a kép mondanivalójával és nem a szerkesztésével volt kapcsolatos. Sok érdekes dologra világítottál rá.

2010. június 15. | 10:02 | Balogh Alex

Abban igazad van, hogy érdemes a nézőre bizni mit lát benne, csak az a baj, hogy én ebben nem láttam sok mindent, és látom nem én vagyok az egyedüli.
Az meg, hogy a hangulat téged el ragadott, mikor ezt fotóztad rendben van, de hogyha nem ugy fotózod le az egészet, hogy az az érzés át is jöjjön, akkor nem várhatsz el semmit. És pont ezért kellenek a szerkesztési alap elvek, hogy tudd át adni a fotó lényegét a nézőnek.

magnum_pi válasza:
Persze, kellenek a szerkesztési alapelvek, ezt elismerem, de azért nem csak az van a világon. Gondoltam a szerkesztésre feltöltés előtt, de akárhogyan is vagdosom, nem lesz túl szerencsés a vágás, próbáltam az ablakon beáradó fényre, a keresztre koncentrálni, sajnos zsúfolt a hely, reméltem a hangulat elviszi a nézőt abba az irányba, amibe gondoltam. Nem ez lett, de ezt nem tudhatom előre, hiszen Én jártam ott, így engem a kép emlékeztet az ott töltött időre, tehát Nekem megvan a hangulat.

adott pontszám: 2
2010. június 15. | 09:33 | Balogh Alex

Helló,
Nos vegyük csak sorjában. Itt van neked egy fekete-fehér fotó egy fel diszitett templomból Egy rózsára fókuszálva... ebben a képben semmi nem mutat a hűségre szerintem, csakis akkor ha már fantáziálsz egy kicsit, és oda képzeled a menyasszont, és a leendő férjet, amint megesküsznek a sok ember előtt. Ez volt az elképzelés.
Ami a kompoziciót illeti, olyan ferdének tünik minden, plusz pont középre van szerkesztve egy virág és még ki is ég a fotó sok helyen, a bal felső sarokban az az árnyék sem előnyös
Sajnos ez igy nagyon kevés...
Nagyon remélem, hogy tudtam segiteni neked, és remélem, hogy nem vettem el a kedved, fog az jobb is lenni ;-)
Sok sikert.
Balogh Alex

magnum_pi válasza:
Szia,

A hűség címet nem feltétlenül az esküvőre kell érteni, ott van a hit pl. Szerintem nem feltétlenül kell a képen szerepeltetni konkrétan azt, amire asszociál a kép, szerintem érdemesebb a nézőre bízni, mit lát benne.

Technikaliag nem tökéletes, sőt, mondhatnám a hangulat bennem elfeledtette, hogy oda kellene figyelni erre, ez hiba, belátom, azonban szerintem nem csak arról szól egy kép, hogy nincs kiégve, nincs középre szerkesztve, éles, nincs félbevágva semmi, néha az az érzésem sokan csak azt figyelik hol van már egy kép ahol ezeket a témákat felhozhatják. Gondolom ha tökéletes technikával lefényképezem a lábujjam az tetszett volna.

Nem vetted el a kedvem, nem fogok a kardomba dőlni, mert valaki egy oldalon kettesre értékelte a képemet.

Köszönöm, hogy értékelted, további jó fotózást

Üdv

adott pontszám: 4,5
2010. június 15. | 07:30 | apóka

Nehéz téma, de elég jól megoldottad....a látvány érzelmeket kelt ."Hűség,,Isten iránt egy másik a rózsa....... esetleg egy esküvőre utal(bár szoktak templombelsőt virággal díszíteni.)A kép gondolatokat ébreszt és ez jó.A technnikai megoldásonál talán egy két dologba belevágtál amibe nem kellett volna(bár ez szinte elkerülhetetlen) de az összhatást ez nem érintid.Azért én az egész nézőpontot feljebb vittem volna,így kevesebb a belevágás.....Jó fotózást.Üdv.

magnum_pi válasza:
Köszönöm az értékelésedet, Te vagy az első aki azt látja a képemben, amit szeretnék érzékeltetni, bár tudom, talán egy jobb szerkesztéssel, utómunkával mindenki azt látná benne amit Én.

adott pontszám: 3
2010. június 14. | 22:48 | globeeye

Szerintem értem miért ff. Drámai hatást akartál vele elérni? A szerekesztés nem nagyon tetszik, sok a homályos, félbevágott rész. Ferde az orgona. És Nekem a fő témád, a virág sem elég éles, és igazából nem is látok éles részt a képen. Bocs, hogy ha alul pontozlak, de én így látom.

magnum_pi válasza:
Semmi gond, igazából nem sértődöm meg az alacsony pontokon, Nekem tetszik a kép, talán azért, mert belelátom azt, amit élőben éreztem, egy jobb szerkesztéssel, utómunkával, talán egy műs nézőponttal jobban át tudtam volna adni az élményt. Köszi, hogy értékelted.

adott pontszám: 2,8
2010. június 14. | 19:45 | newgam

Templombelső. Orgonasípok, rózsák, padok. Templomablakok és egy kereszt.
És mindegyikbe belevágva. A szűk DOF a FF. jót is tenne a képnek, mégsem látom a szerkesztés okát, bár sejtem, de nem érzem a témát.
Üdv!

magnum_pi válasza:
Sajnálom, hogy nem tetszik :( Az orgonába éreztem, hogy nem kéne belevágni,de valahogy nem sikerült úgy megoldani.
A fényre akartam helyezni a hangsúlyt, kicsit drámaibbá akartam tenni az ff-el. Köszi, hogy értékelted.

2010. június 14. | 19:35 | praefect

Szándéka ellenére a kép inkább drámai, mint ünnepélyes, az előtérben kiemelt rózsa -- a fény irányát is figyelembe véve -- totálisan árnyékban maradt. A bal szél egy negyede feleslegesnek tűnik. Talán épp ennyit kellett volna előre lépni.

Lényeg, hogy a világítás és a fény iránya, természete stb. nagyban meghatározzák egy fotó hangulati karakterét.

magnum_pi válasza:
A hűség egy idő után akár drámai is lehet :) Igazából nem csak egy esküvő hangulatát akartam átadni, hanem a hit fontosságát, ami kapcsolódik persze az esküvőhöz is.

Utólag gondolkodtam a vágáson, de ha balról vágok akkor alulról vagy felülről is kellett volna, onnan meg nem akartam, inkább bekockáztattam..
Köszönöm az értékelésed.