BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,94
KATEGÓRIA: tárgyfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. június 12. 12:44
  • érzékenység: iso 50
  • fókusztávolság: 120 mm
  • objektív: HC-120 makró
  • rekeszérték: 16
  • zársebesség: 1/125
30 perc alatt

"Polpetti" 30 perc alatt elkészíthető. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. június 15. | 20:49 | Domshow

És hogy szól a recept?
Jó, nem az, hogy végy egy Hasselblad-ot, néhány kW-nyi fényt, egy láda fényformálót, egy csipet Osztya tükröt ;)
Az étel receptje érdekelne...

Osztya válasza:
Köszi a véleményt, itt sem volt tükör.

adott pontszám: 4,5
2010. június 13. | 11:29 | hapicica

Na, ez az ételfotón tetszik. Van mélysége, jók a színei, a döntése. Egy kis hibáját látom, ami zavar, az a szürke pacsni a bal alsó sarokban, az nagyon nem tetszik, nem tudom mire vélni. Igaz, ha nem lenne, akkor üres lenne ott a tér, de rakhattál volna oda valami szebbet, mert így úgy néz ki, mint egy kóbor osztriga. grat.

Osztya válasza:
Köszi, az a plakát része, nem odapakolt kellék.

2010. június 13. | 07:23 | hellrod

ehe, az szép lenne ha bodza is előkapná a hassit:)

Osztya válasza:
Ahogy Bodza hajt, rövidesen megtörténik, én messzemenőkig támogatom.

adott pontszám: 5
2010. június 13. | 07:20 | hellrod

szia
nagyon guszta lett
ez a ferdeség és a háttér első blikkre meglepett, de nagyon jól megy hozzá
a színvonal a szokásos, egyedül azt sajnálom, hogy az evőeszközök vége már kiesik az éles tartományból
gratu
m

Osztya válasza:
Köszönöm az értékelést.

adott pontszám: 3,5
2010. június 13. | 07:09 | filep

A food fotográfia igen nehéz dolog. é itt több észrevételem van..
Kompozició: igen kusza háttér ami elvonja a fö téma erejét.
Fények: a saláta szélein túl sok a fény élvezhetetlen a kontur.

èlesség : több helyen elmosodott részeket lehet látni.

Összeségében egy szin szegény ,dinamikátlan fotó...
Bocs de többet várok el töled
üdv

Osztya válasza:
Végre egy igazi, hasznos értékelés, bár nem értek messzemenőkig egyet veled, de igazán köszönöm a véleményedet.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2010. június 13. | 00:14 | E-lla

július 16 - aug. 10 között bármikor jó ;)

Osztya válasza:
Oké.

2010. június 12. | 22:42 | vno

Örvendek, hogy jó pillanatokat sikerült szereznem a véleményemmel. Kreditvadászat-mentesen, egyszerűen a képhez bennem megfogalmazódott dolgokat írtam le. A címet látom, értem a kapcsolatot a képpel, ettől függetlenül a véleményem az amit leírtam. Lehet, hogy már rengeteg ilyen képet csináltál, a véleményem ekkor is az, amit leírtam. Lehet, hogy mindenki ötöst nyom, csak én nem. Hát, van ilyen. Isten éltessen!

Üdvözlettel,
Norbert

Osztya válasza:
:DDDDDD
Tudod sok felhasználóval itt az a baj, hogy kellő tudás háttér nélkül, alapvető fogalmak hiányában neki állnak kritizálni, az iskolában nem lenne ennyire bősz az a kijelentés: -ez a véleményem-, inkább lenne az kérdés!
:)))Gyere máskor is, szívesen olvaslak.

2010. június 12. | 22:34 | Dante Darker

)) hehe visszavonom. Vagy mégsem?;))
Bocs mindkettőtöktől, nem számoltam a másik kajamesterrel...
Az 5 ugyanúgy jogos persze...)

Osztya válasza:
Kikosarazva! :DDDDDDDD

adott pontszám: 5
2010. június 12. | 22:33 | Dante Darker

Szia Bodza, nem leszel a feleségem?:) Szeret főzni, sütni és fotózni - aki pedig ilyen szívvel - lerí a képről - és szeretettel tud fizikai hatást kiváltani (pl. Pavlov), tökéletes asszony lehet....)
A kép önmagáért beszél, kategóriáján belül tökéletes.

Osztya válasza:
Rám vonatkozó gondolatokat igen csak köszönöm.

adott pontszám: 5
2010. június 12. | 20:54 | pilipár

Gondolom, megint 5 pontos a képed...mitől vannak úgy oda? Attól a pár szem sült krumplitól, a betekert hústól, de hisz' a sajt majdnem kifolyt...és feldarabolt Ödönkétől?? Hát van ezeknek szivük?! És különben is, ebédet 12.00-kor tálalni, nem előtte 3 perccel...
De legalább a tányér fehér...
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Na, komolyra fordítva a szót, " szép a kompozíció, guszta az étel, jók voltak a fényeid, a tárgyasztalként szolgáló óraterítő....", nyomjak egy ötöst? :)))
Szép estét! Ildikó

Osztya válasza:
Köszönöm Ildikó.

adott pontszám: 5
2010. június 12. | 20:43 | Gilmour

Ha nem látnám a kamera típusát is tudnám, ki keze követte el, remek színvilág, hangulatos kompozíció. Tetszik az újszerű háttérmegoldás.
A tányér döntése egy kevés izgalmat ad a felvételhez, szal szép anyag, tetszik.

Osztya válasza:
Kszi szépen.

adott pontszám: 4
2010. június 12. | 19:58 | vno

Pont a minap nézegettem ételfotót itt, és gondolkodtam azon, hogy jó kis dolog ez. Az ember kreativitását elég szépen ki tudja élni, és a szépérzékét és fejlesztheti, kipróbálhatja. Na meg ha az ember még maga főz, akkor a főzéstudományról nem is beszélve. Véleményem szerint ügyesen fotóztál, az ételt szépen tálaltad. Maga az elkészítés is jól néz ki, a hús bundája szép, a körítés és a díszítés szintén megállja a helyét. Esetleg én köretként megnéztem volna egy jó kis héjában sült újkrumplit, de ez egyéni meglátás. Viszont amit a képpel kapcsolatban javasolnék, hogy a terítő szebben mutatott volna más mintázattal. Esetleg mintázat nélkül, egyszínben (szimpla fehér terítővel, vagy valami enyhe világos színnel). Ez az erős, élénk színű mintás terítő nem illik a képhez, én ezt mindenképp lecseréltem volna, legalább a felvételhez. Vagy akár egy faasztal lapja is jobb hátteret adott volna. Szép munka, szerintem fogsz te még sok ilyet készíteni. :-)

Üdvözlettel,
Norbert

Osztya válasza:
:DDDDDDDDDDDDDD
Fogok még én ilyen képet sokat készíteni?!
Ez nagyon jó, köszönöm a dicséretet, de azért megjegyezném, ha kritizálsz egy fotót, olvasd és próbáld megérteni a címet, sokat segít a kép megértésében. :DDDDDDDD

2010. június 12. | 18:19 | Leush

Szia!
Nem is tudom, hogyan fogalmazzak, mert egyrészt totál amatőr fotósként félve véleményezek egy profit, másrészt nem szeretnélek megbántani. ;)

Tehát ami megfogalmazódott bennem: ételt fotózni talán nehezebb, mint bármi mást. A techikád, az eszközök profi és profin alkalmazott, ez kétségtelen, tehát ez az aspektus 5 pontot érne. Viszont a kompozíció, a háttér kontra főtéma nem igazán harmonikus. Értem én, hogy mi a koncepció, de az összhatás mégsem üt. Talán nem véletlen, hogy a profi ételfotózásoknál általában külön food stylistot alkalmaznak, mert ez egy önálló tudomány/művészet.

Mindenesetre igazán tehetséges fotós vagy, gratulálok!

Osztya válasza:
Köszönöm a gondolataidat. :)

2010. június 12. | 15:50 | glivia

Rám ebéd után is hatott... :)

Osztya válasza:
:DDD Akkor működött.

2010. június 12. | 15:34 | takitm

Előre is köszi (a saját, a feleségem hasa és ez utóbbi lakója nevében is:)!
t-tm kukac freemail . hu

Osztya válasza:
:DDDD sok sikert az elkészítéshez.

adott pontszám: 5
2010. június 12. | 15:07 | ovarnet

Nehéz szavakat találni, de megpróbálom. Látványos. Jók a színek. Rendben van a szerkesztés. Gusztusos. Étvágy gerjesztő és biztos nagyon finom lehet.

Osztya válasza:
Köszi szépen, finom volt. :)

2010. június 12. | 14:48 | E-lla

Nagyon guszta, mindig megéhezek, büntetésből meg kell hívnod ebédelni!

Osztya válasza:
Megbeszéltük. :D

adott pontszám: 5
2010. június 12. | 14:44 | Atlonim

Szia,
vidám, játékos, színes, kívánatos, gusztusos és esztétikus. A szög, ahonnan fotóztad , is illik a képhez. El tudom képzelni egy fiatalos, lendületes gyorsétterem teraszán a nyári napsütésben az étlapon. És szerintem ezektől jó egy ételfotó.
Grat!

Osztya válasza:
Köszönöm az értékelést.

2010. június 12. | 13:34 | mutty.hu

ezzel miért kell mindig ebédidőben sokkolni? :)

Osztya válasza:
:DDDD Tele gyomorral gondolom közel nem annyira sokkoló. :)

2010. június 12. | 13:14 | takitm

Helló! Köszi a gyors választ - az órákat én órás szalvétának néztem... :) Így már értem a pacát is. Az asszony érdeklődik a 30 perces recept után... ha ráérsz :) Üdv, kellemes napot: Taki

Osztya válasza:
:DDD mail címet adj és küldöm.

2010. június 12. | 13:13 | bodzaszörp

Előbb utóbb mindennek eljön az ideje...:)
Gondolkodom rajtam, mit és hogyan lehetne...

Osztya válasza:
Kíváncsian várom.

adott pontszám: 5
2010. június 12. | 12:59 | bodzaszörp

Szia!!

Óóóóó, ezt nagyon szeretem....;)
Nagyon jól néz ki ez a töltött hús.
Gusztusos a tálalás, jók a fények, tetszik a szines háttér is. Az élesség is tökéletes.
Ez 30 perc fölött van most....;)))

üdv.bodza

Osztya válasza:
Köszi Bodza, halkan súgom itt Neked, ezzel is próbállak tudat alatt rávenni a színes háttéren fotózásra, véleményem szerint már kellően felkészültél ahhoz, hogy a fehér homogén alapból kilépj és nyiss kicsit. :)

adott pontszám: 4,8
2010. június 12. | 12:58 | takitm

Szia Osztya!
Így, ebédidő táján ókor jön a kép, elcsöppen az ember nyála :) A minőség a megszokott, high-end, pazar a háttér - külön tetszik a színes ívek elrendezése, belevezetik az ember szemét a tányér tartalmába, egyúttal színkomplementert és -harmóniát is adva. Az olvadt sajtos tekercs hangsúlyát a salátás díszítés adja, mégsem billen a kép, a túloldalon "megtartja" a kés-villa páros.
Egyet nem értek csak: teljesen kilóg a képből a bal alsó sarok barna pacája - biztosan nem véletlen, Tőled ezt nem feltételezem, de az én szememben megtöri, zavarja az egyébként tökéletes kompozíciót. Összességében számomra példaértékű a képed, ezzel az egészen apró zavarral - szívesen olvasnám a "rejtélyes folt" magyarázatát.
Minden jót és üdv: Taki

Osztya válasza:
Köszi, mivel a kép hangsúlyos lényege a 30 perc, így órás hátteret adtam az étel alá, mivel óra, így annak az ébresztő csengőjének ütő szerkezete került a bal alsó sarokba, sajnálatos ha téged zavar, nekem inkább a döntést erősíti. Köszi, hogy írtál.