BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,39
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. március 18. 17:36
  • érzékenység: 800
  • fókusztávolság: 52
  • rekeszérték: 5.6
  • zársebesség: 1/30
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Vezess át

Raw-ból... és igen tudom h. ezt elqtam... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. augusztus 11. | 00:06 | valikababa

a cim teljes mertekben talal a keppel,csak sajnos nekem szemcsesnek tunik,es hianyzik benne 1 tisztasag ami teljesen megvaltoztatna a kepet es javitana a minosegen.de mint otlet egyedi

Razek válasza:
Igen a zaj, az nem tett jót, meg van vele még egy két bőkkenő.
Már annyira nem szeretem ezt a képet, de sokat tanultam belőle. Köszönöm a figyelmed!

adott pontszám: 4,4
2010. március 18. | 22:43 | immi

Szia!
A mondanivalót érzem benne, a cím választása is jó. A bizalom ezen az elhagyatott helyen a kisfiúban bizony magas szinten lehet apukája iránt. Azonban a kivitelezés egy kicsit gellert kapott, enyhén jobbra dől a kép. A háttér elmosása, olyan mintha fel-le pattogna a szemem előtt, arra kellemetlen nézni. Nem tökéletes, ha ennyit lehetett belőle megmenteni és a rawból kihozni, akkor azért jó, de örültem volna ha jobban sikerül "on the spot" (a helyszínen). Ha feldolgozzák, mondjuk a színeket kivonva és sötítitve a háttéren, lehet, hogy jobb lesz.
immi

Razek válasza:
Köszönöm, az értékelésed de ezt már nem lesz alkalma senkinek feldolgozni, mert töröltem... remélem a kreditet azért még megkapod, de nem tudom hogyan működik a rendszer... örülök az észrevételednek

Üdv

Ádám

2010. március 18. | 22:35 | freeze

Visszaolvastam az első véleményre adott válaszod.

Szerintem lehet tudni(nem érzeni, nagy különbség), hogy mit akartál bemutatni a képpel, de sajna nem sikerült.

A jó szándék látszik benned, hogy egy számodra (és két gyermekes apaként számomra is) kellemes pillanatot akartál megfogni, ezért emberileg megillet a dícséret, csak maga a kép nem lett jó.
De lesz az jobb az tuti!!!

Razek válasza:
Köszönöm a bátorító szavakat, úgy érzem ezt a képet elkapkodtam...

adott pontszám: 2
2010. március 18. | 22:31 | freeze

RAW-bol is lehet rossz képet csinálni.

A kép
-életlen
-már nagyon zajos
-jobbra dől
- a fő témáidnak hiányzik a lába, itt ez nem jó szerintem
-itt indokolatnak a négyzetes vágás, pedig egyébként oda vagyok érte.

szubjektív észrevételek:
-személytelenek az alakok,
-a fickó telefonál, nem is a kisfiúra figyel (cím)

Összességében szerintem ez a kép nem lett jó.

Ne haragudj a kemény szavakért, de sok hibát látok.

Ne aggódj, nekem is van rossz képem, de jó is és tuti neked is van!

üdv:freeze


Razek válasza:
Köszönöm az értékelésed... üdv

2010. március 18. | 21:26 | V.F.

olvasom miért is...
nos egy apa aki telefonál és rohadtul nem a fiára figyel, nos... amit te beleéreztél az nagyon nagyon nem illik a képre és nem jön le róla...

Razek válasza:
Sajnálom...

2010. március 18. | 21:23 | Fáncsi_voltam

Így már értem, s ha eleve lett volna cím, ami kicsit vezessen, adjon egy támpontot, már megkapja a kép az értelmét. Azt tartom, hogy az elgondolásod szerintem cím nélkül nem jön át. Legalábbis nekem. Remélem más nem így fogja gondolni. Jó, hogy már van cím.
Köszönöm a válaszod!

Razek válasza:
Sokat gondolkoztam, hogy legyen e cím vagy sem.. rosszul döntöttem :)Én köszönöm az értékelésed...

adott pontszám: 2,9
2010. március 18. | 21:22 | V.F.

Technikailag elég sok mindenbe bele lehet kötni pl: indokolt-e a négyzetes vágás? (ami nem is sikerült pont négyzetesre), lábak vágása (inkább kevesebb a plafonból de legyenek meg a lábak), zajosság elkerülhetetlen (az utómunka erősítette)... nos én ezekbe nem kötnék bele csak megemlítem. Ellendben a kép nagyobb hibája a téma illetve téma nélküliség. Nos hátulról látunk két embert feltehetőleg apát és fiát de igazából nem tudunk meg róluk semmit nem látunk róluk semmi érdekeset különöset egyedit, nem történik semmi a képen amit ki lehetne emelni.
Nem jön le a képről miért is lettek megörökítve.
Miért is?
Üdv.
VF

Razek válasza:
Köszönöm az értékelésed, lentebb írtam megfogalmaztam amiket felvetettél...

Üdv

Ádám

adott pontszám: 2
2010. március 18. | 20:44 | Fáncsi_voltam

Látom, hogy magas iso-t használtál, nem értem miért nem szűrtél zajt. Van amikor jó a hangulathoz, itt viszont nem. Nem értem miért vágtad le a lábakat, biztos lett volna lehetőség neked hátra lépni egyet, vagy várni amíg ők teszik meg előre. Levágtad a lendületet, ami érzékeltetné a mozgást. Korrigálni kellett volna a vonalakat dőlnek össze-vissza.
Viszont nem ezeket tartom a legfőbb hátrányának a képnek. Nem mond semmit. Semmit nem tudunk meg a képen látott emberekről, mivel háttal vannak nekünk. Egy lesből ellőtt felvételnek hat. A távolabbi szereplő mivel már teljesen kiesik az élességből szintén csak semmitmondó szereplő. Nem értem miért találtad érdekesnek ezt a pillanatot, nekem nem jön át sem mondanivalól, sem hangulat, pedig én sok mindent szoktam a fotóban látni - van aki szerint olyat, ami pedig nincs is rajta -, nem vagyok cím mániákus, de itt talán jó lett volna, hogy valamivel rávezess arra, amit szerettél volna megmutatni.
Én ezt látom, de meggyőzhető vagyok, leírnád a te meglátásod?

Razek válasza:
Szia. Igazán sajnálom, hogy nem jön át amit mondani akartam a képpel, ebből úgy tűnik h. baj van... Nos amikor megláttam az aluljáróban kézen fogva sétáló fiút az apjával valami olyasmi jutott az eszembe: "Vezess át az életen"... van róluk kép szemből is de így akartam neki adni némi titokzatosságot, hogy a szemlélődő esetlegesen a bele tudja magát képzelni a helyzetbe, vissza emlékezve ifjú zsenge korára amikor még ő is így sétált... a lábakat nem tudatosan vágtam le, de amin rajta vannak azok bemozdultak... az össze vissza dőlésről annyit, hogy az aluljáró valójában is hepe-hupás (felette egy buszmegálló van. A zajt meghagytam, lehet nem kellett volna... Most kissé szomorkás lett a hangulatom, mert nem sikerült átadni amit szerettem volna, de mindenféle képen köszönöm az értékelésed, mert ez is egy visszajelzés... ;)

Üdv

Ádám