BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: tárgyfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. február 17. 12:54
  • érzékenység: ISO 50
  • fókusztávolság: 120 mm
  • objektív: HC-120 makró
  • rekeszérték: 12
  • zársebesség: 1/125
Farsangoló

Aktualitása van. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. március 11. | 09:41 | bodzaszörp

Szia Osztya!!

Még egyszer köszönöm szépen a receptet, nagyon finom és szép is lett!
Fotó most nem készült róla, mert este volt már...másnapra meg nem nagyon maradt...;)

üdv.bodza

Osztya válasza:
Az akkor jól sikerült.

adott pontszám: 5
2010. február 18. | 01:53 | harminchat

Szia! Az aktualitás szigorúan véve már lejárt, de azt hiszem azért még nem kevés farsangi esemény lesz most hétvégén is...
Jól mutatnak az élénk színek és jó hátteret adnak, kiemelve a sütemények alakzatát, az éles részek szép anyagszerűségét.
A kissé keskeny álló formátumot nagyon jól kihasználó kompozíciót alkalmaztál, amihez remekül illik a mélységélességgel való játék.
Tényleg olyan, mintha egy pillanatra odafordulna valaki a mulatságból, hogy vegyen egy kis harapnivalót magának...
Szép fényeket!

Osztya válasza:
Köszönöm a részletes értékelést.

adott pontszám: 5
2010. február 18. | 00:39 | Szt. Sebestyén

nem vonok érte, de amikor e sorokat írom, csütörtök 0 óra 30 perckor / akkor pont 24,5 órája vége volt a farsangnak, sőt amikor te feltöltötted, már javában hamvazószerda volt, a húsvéti nagyböjt első napja. sajnos Magyarországon az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy a farsang mitől meddig tart, miért van , és mi a a lényege. Ausztriában dolgozom vendéglátásban, ott ennek komoly hagyományai vannak, mint kulturálisan mind gasztrónomiai értelemben, én meg vallásos ember lévén, úgy érzem ide ezt le kellett írnom, remélem nem haragszol meg érte:)
a képedről, szépen világított, ízlésesen bemutatott csemege, remek mélységélesség élesség, nagyon harmonizáló színvilág, és ez a szűkös szerkesztés is kiváló!

Osztya válasza:
Köszönöm szépen, némileg szégyenlem, hogy nem vagyok teljesen tisztában az általad sorolt ünnepek időszámításával.
Örülök, hogy mind ezt leírtad.

adott pontszám: 5
2010. február 17. | 19:22 | Balogh Alex

Helló,

Nagyon autentikusnak találom ezt a rózsaszint a "Farsangoló" cimhez, plusz ha jól látom az konfetti ott lent, ami ugyancsak ünneplésre utal. Nos teknikailag is, kompozició tekintetében is nagyon jó a fotó

5ös.

Sok sikert továbbra is.
Balogh Alex

Osztya válasza:
Köszönöm szépen.

adott pontszám: 5
2010. február 17. | 16:52 | Semiramis

Nagyon kellemes fotó, a halvány sárga és rózsaszín jó párosítás, a hozzá passzoló maszk is jó ötlet volt :-) Tetszik a kompozíció és a vágás is, tökéletesen kiexponált fotó!
Gratulálok! :-D

Üdv!

U.i. milyen ízű volt a muffin? (Vagy ez kosárka? :-D)

Osztya válasza:
Nagyon szépen köszönöm, ez sajtos-fokhagymás volt, lejjebb megtalálod a receptjét.

2010. február 17. | 16:33 | bodzaszörp

Köszönöm szépen Osztya! ;)

Osztya válasza:
Nagyon szívesen.

2010. február 17. | 15:42 | V.F.

Szerintem nagyobb mélységélességgel jobb lenne vagy legalábbis nekem úgy jobban bejönne.
Gyakorlatilag az első mufin vagy mi sem éles teljes egészében.

Osztya válasza:
Szia VF. Az első muffin, pontosan a felső, látható éléig éles, ezzel kellőnek gondolom a Dof-t. Természetesen elfogadom szubjektív érzésedet, mely szerint nagyobb Dof-al neked jobban tetszene.
Köszönöm az értékelésedet.

adott pontszám: 5
2010. február 17. | 13:50 | Álomfejtő

Ez megint nagyon ínycsiklandó... és már is látom, hiába mesélt nekem 90 napos diétáról egy nagyon kedves ismerősöm, -én továbbra is inkább ezeket a csemegéket választom!
Gyönyörű a teríték színe, az aranyló sütivel harmonikus és vidám a kép színvilága.-profi, mindenre kiterjedő figyelmességgel megfotózott, szép fotó. Gratul

Osztya válasza:
Köszönöm szépen az értékelést.

adott pontszám: 5
2010. február 17. | 13:30 | bodzaszörp

Szia!!

Tetszik ez a vidám szinvilág.
Jol mutat a dupla átlós szerkeztés.
Jó a nézőpont, megfelelő az élesség.
Gusztusos az étel....
Megadnád a receptet? :)

üdv.bodza

Osztya válasza:
Köszönöm szépen.

fokhagymás-sajtos muffin

hozzávalók:

5 gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem
fél csokor metélőhagyma
1 kisebb vöröshagyma
15 dkg főtt füstölt sonka
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
fél mokkáskanál só
fél mokkáskanál őrölt bors
2 tojás
10 dkg sütőmargarin
2 dl tej
10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A fokhagymát, petrezselymet és a metélőhagymát apróra vágjuk.
A sonkát 4-5 milliméteres kockákra.

A lisztet a sütőporral és a sóval, borssal összeforgatjuk. A tojást az olvasztott margarinnal és a tejjel fölverjük, majd a sütőporos liszttel, a fölaprított hozzávalókkal és a 3-4 dkg reszelt sajttal összekeverjük.

A közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de bélelhetjük papírkosárkákkal. A masszával háromnegyedükig töltjük.

Előmelegített sütőben, közepes lánggal 20 perc alatt megsütjük.
Kb. 5 percig a formákban hagyjuk pihenni, majd melegen tálaljuk.