BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,21
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. február 14. 18:16
Egy tekintet

"A szerelem először egy tekintet, azután egy mosoly, azután egy szó, egy ígéret, egy találkozás.." 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. március 16. | 07:43 | szabolcs1975

Egyetlen probléma....amit elfelejtettem

Tehát a háttér részletei elnyomják az arcot. Legközelebb ha ilyet fényképezel, állítsd távolabb a faltól.toroktibor válasza:
:) OK

2010. március 16. | 07:35 | szabolcs1975

Nem értek egyet az értékelés nagy részével. Ez a kép nem rossz.

Abszolút nem gond hogy alulról fényképezted a modellt. Ugyan már mutassa meg nekem valaki, hogy ez milyen előírás? Miért is kellene a fényképezőbe nézni, főleg ha életkép kategóriába teszi ? A lány ábrándos tekintete kimondottan vonzó, az arc színe nagyon szépen harmonizál a fűrészporos tapétával(hátérrel). Egy átlós szerkesztésű kép, ami portrénál nem túl gyakori, de ezután azt mondom, kimondottan impozáns. A vörösbe történő eltolás egy nagyon kellemes melegséget adott a képnek, nagyon finom eltolás ez, ha fehéregyensúly beállítás hiba, akkor is nagyon jó. Az hogy belelátsz az orrába, ritkán mondom ezt, de a lánynak nagyon szép szabályos orra van és itt sem értem miért probléma, hogy belelátsz az orrlyukába. Gyakran nem értem az értékeléseket !

toroktibor válasza:
:) Köszi a korrekt véleményed

2010. február 24. | 23:29 | godlev

Szia, ismerem a sorozatot egész jók lettek többek között ez a merengő kitekintő fotó is. Talán üresnek érzem kicsit mert rezzenéstelen arca a fotózás végét sugallja. Lágy tónusú rajzolat nyugodtságot tükröz ami tetszik benne.

toroktibor válasza:
:) köszi a véleményed

adott pontszám: 3,6
2010. február 15. | 14:52 | Noja

Szia!
Ez egy nagyon érdekes kép. Semmiképp sem mondanám rossznak, de van pár dolog, amit megosztanék Veled.
Az első, ami feltűnt: az idézetet mellé téve ennek egy szerelmes pillantásnak kellene lennie, de ha nem is annak, hát legalább nem ennyire görcsösnek. Szerintem ezt a ,,görcsös" hatást az okozza, hogy túlságosan alulról fényképezted a modelledet.
A másik: ha már egy pillantásról van szó, akkor úgy gondolom, alapvetőnek kellene lennie, hogy látszódik a szem... de emiatt az alacsony szög miatt sajnos ez sem teljesül, pedig úgy látom, gyönyörű szemei vannak a modellnek... kár, hogy nem mutattad meg nekünk jobban. :(
Még egy dolgot megemlítenék: nem biztos hogy szerencsés, ha a fotóalany kitekint a képből. Sőt, nekem kifejezetten zavaró, talán másfajta szerkesztéssel meg lehetett volna oldani.
Furcsa a lány bőrének túlzott, erős rózsaszínes-pirosas árnyalata is, ami szerintem nem túl jó.
Ami tetszik a képben, az a vágás, szerintem azt nagyon jól megoldottad illetve a modell is szép. A szögért nagyon kár.
Szép fényeket!
Üdv,
Noja

2010. február 14. | 23:24 | praefect

Érdekes, hogy nem a hibás perspektívaválasztás az elsődleges gond.
Mert a dolog inkább ott kezdődik, hogy egy nyilvánvalóan bemozdult és rossz fénykörülmények között készült fotót nem kezdünk el a beauty plug-inbe mártogatni.

De ha már mégis, akkor az egész képet mártogathattad volna.

Mert az életlen arcot púderezgetted és utólagosan bevilágítottad, de a modell továbbra is 3 mm-re áll a helytelen fehéregyensúlyú és alulexponált tapétától.
A homloka és az arca már-már rózsaszínű, a szemhéjfesték is leugrik a képről, de a foga sárga, a szemfehérje pedig szürke.

2010. február 14. | 23:20 | hapicica

Bocsi, hogy ezt írom, de ez az út felejtős.
- belelátunk az orrlyukakba
- alulról fotóztad
- széles az áll, ha lehajtja a fejét, akkor rövidül, persze a vízszint alá, ha szemből fotózod
a nézés irányában nincs hely


- a szeme meg tényleg szép.

2010. február 14. | 21:59 | magnorbee

Pont nélkül írok, nemszeretném lehúzni.
Előszőr is a tekintet egész kifejező, de sajnos ezzel a kompozícióval megvan lőve rendesen, túlságosan alúlról van fotózva, jobb oldalt nagy a tér, ami ez esetben teljesen felesleges, inkább a tekintet irányába kellett volna nagyobb teret hagyni. A nyaki résznél a két ruhadarab nemigazán passzol, valamelyik nemkellett volna a képbe, retusálást soknak tartom , de csak azért mert élességromboló , ha az eredeti képen is ilyen a szemek élessége akkor meg mégjobban figyelj oda erre. Valamint a modellt távolabb vittem volna a háttértől, hogy az kellően homogén legyen. A modell bájos , szerintem szánj még rá időt, lehet róla jobb képeket is csinálni. Sok sikert!
Remélem nemsértettelek meg semmivel.

adott pontszám: 4
2010. február 14. | 21:56 | inexis

Szia!

Csini modelled volt és az utómunka is jó lett,de szerintem nem elonyos ez a perspektíva. Alulról fotózni valakit nagyon nehéz dolog,mert belátni az orrlyuk-ba. Ez a nézés sem elonyos,hogy kinéz a képbol. Tobb helyet kellett volna hagynod a bal oldalon.
Szép fényeket!

adott pontszám: 3
2010. február 14. | 19:38 | Shariff

Előszöt ami szembetűnik, hogy fájdalmasan kinéz a képből! Van hogy jól áll, de nagyon ritkán! A bőrön a retus csúnya, foltos, sárgás vöröses elszíneződés jellemző az arbőrre és a kép egészére! Belátniaz orrába. A jobbon idokolatlan a nagy tér. Az élesség, minőség nem tökéletes! A póz előnytelen, a környezete is. A fehér pulcsi tovább nyújtja a tekintetet, és még zavaróbb hogy kinéz a képből! Csak a tekintete húzta fel a kép értékét, mert az hiteles! ÖSszeségében több sebből vérzik a fotó, és erősen javításra szorul a kivitelezésében!

üdv.:
Shariff

adott pontszám: 3,5
2010. február 14. | 19:27 | o_s_z_i

szia
kár volt ez a perspektíva választás, emiatt az álla, nyaka elvastagodott.. szerintem előnytelen volt ilyen pozícióból fotózni..a jobb oldalon sok az üres tér, balon viszont túl kevés.. kb jobbról vágnám akkorára, mint most amilyen a bal oldal, balon viszont legalább annyit hagynék még rá, mint amennyit vágnék jobbról
a kép színei kicsit pirosas sárgásak, nekem nem igazán tetszenek.. de ha már szándékosan ilyenek, vigyáznék a fogakra, maradjanak fehérek

2010. február 14. | 18:53 | zsistike

Életképnek semmiképp sem mondanám, és a legnagyobb tisztelettel megjegyezném továbbá azt is, hogy undorítóan lerí róla az utómunka, melynek nyomait több részben is felfedezni. Úgy vélem, kicsit nem ártana továbbgondolni legközelebb, hogy mit töltessz fel. Nem lehúzni szeretnélek, csak nem látok ebben semmi egyedit. Átlagos kép, undorító utómunka, még kicsit életlennek is hat... Az egyéb személyes észrevételeket inkább mellőzöm.
Üdv!

toroktibor válasza:
:) nem sértő nekem le írhatod mit gondolsz..

2010. február 14. | 18:36 | h.rom

Nna Tibi...! Sajnálom. De tényleg. De akkor is ezt írtam volna ha tudom hogy te lőtted.

toroktibor válasza:
Szia! Semmi baj :) flickr lapomnál van egy jobb kép ha lesz kreditem ujra fel tezsem azt akkor :)

adott pontszám: 3
2010. február 14. | 18:35 | h.rom

A tekintettel nem lenne baj, nagyon szép kék, kifejező szemei vannak a modellednek. de a kép szerkesztése több szempontból sem jó. Először is nem szerencsés ennyire alulról fotózni egy arcot azért, mert 1: belátni az orrlyukakba, 2: az áll és a nyak aránytalanul megvastagodott az arc orrfölötti részeihez képest. Aztán ott van az hogy nézésirányban a szélre került az arcél, a szemek pedig kifelé néznek a képből. Ehhez képest jobboldalt szinte üres a fotó, ott a sok hely, szinte ordít a nem szép, viszont csúnya fűrészporos tapéta. A fehéregyensúly enyhén elcsúszott pirosba.
Végül, bár ez nem tartozik a pontba, szóval a kategória: életképbe olyan fotók kerülnek amik valamiféle cselekvést ábrázolnak, pl. egy disznóvágás körül serénykedő család egy pillanatát örökíti meg. Ez egy portré, s mint ilyen, sajnos nem sikerült a legjobban.

toroktibor válasza:
Köszönöm kimerítő kritikád:)