BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,07
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. február 4. 13:53
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Veszprém
Állatkertben....

Szeretnék egyszer olyan jó fotós lenni, mint itt sokan. Ehhez tanulnom kell még...rengeteget. Ezért várok kritikákat, hogy mit és hogyan... mit csináltam jól, és mit nem. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2010. február 18. | 07:23 | Fürkész

Remekül megoldottad, hogy rács, drót, villanypásztor, stb. nem látszik a képen és tetszik a két páros ellentétes irányultsága. Ami azonban nagyon zavaró, az a fényképezett példányok feje mögött pihenő állat belógása. (Úgy próbálj meg képet komponálni, ahogy azt például lerajzolnád, ha egy üres papíron kellene ábrázolnod őket; a fejek mögé biztosan nem rajzolnál. Ez sok gyakorlással érhető el, meg kell tanulni síkban gondolkozni, a fénykép két dimenzióban készül.) Szerintem a vágás is szűkre sikerült egy picit, mind a jobb, mind a bal oldalon kevés a tér a téma mellett.
Üdv: Fürkész

málnácska válasza:
Köszönöm a hozzászólásod!

adott pontszám: 3,8
2010. február 6. | 22:47 | pilipár

Szia, a veszprémi állatkert nagyon szép, természetes környezetben alakították ki, szerencsére - a sárgás fakerítést leszámítva - ezen a képen sem látszik, hogy az állatok rács mögé lennének zárva...
Nekem az a gondom ezzel a képpel, hogy túl szűk, ahogy tegnap egy lovas képnél fogalmaztam, az állatokat "bezártad a karámba". Több tér jobbra-balra még nagyon kellene, a szellősebb kompozícióban az állatok is jobban mutatnának (mások biztos fogják azt is írni, hogy az összes kinéz a képből). És kár, hogy az egyik "főszereplő" be is mozdult.
Remélem, lesznek néhányan, akik még hasznosabb tanácsokkal látnak el!
Üdvözöllek! Pilipár

málnácska válasza:
Köszi!

adott pontszám: 3,7
2010. február 6. | 10:40 | murypeti

Igazából a képkivágás az, amin mindenképp változtatni kellene. Az állatok előtt kellett volna több helyet hagyni. Alul, felül elég, de előttük nagyon kevés. Illetve ilyen állatkerti fotónál érdemes valamilyen izgalmas, érdekes pillanatot elkapni. Persze biztos várni kell rá, de megéri.
Ez így ugyan technikailag nem rossz, de kicsit kevésnek találom.
Üdv, Péter

málnácska válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 3
2010. február 5. | 16:54 | ovarnet

Az álló képkivágás nem volt jó ötlet. Az állatok tekintete előtt nincs elég hely, míg fent zavaros a fotó a kerítés a többi állat elvonja a figyelmet. Ha vadasparkban fotózol nagyn figyelni kell, hogy a műtárgyak ne okozzanak a fotón zűr -zavart.

málnácska válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 2
2010. február 5. | 16:33 | T.Reni

Szia, remélem nem sértelek meg a kritikámmal, nem bántásként írom, de én ezt elég gyenge állatkerti fotónak tartom. A színekkel nincs bajom, viszont szűknek érzem jobb és bal oldalon, az aljából és a tetejéből viszont le lehetett volna vágni 1-2 cm-t. Jobb oldalon levágtad a kecske (vagy mi ez) hátsó felét, ami nem szerencsés megoldás. Vagy tüntesd el legközelebb a photoshop segítségével, vagy hagyd benne egészben. A háttér is elég zavaros, az én figyelmem nem az előtérben álló 2 állatra terelődik, hanem a mögöttük lévő 2 másik állatra. Ebben az esetben szintén valamilyen képszerkesztő program segítségével elmoshatod vagy homályosíthatod a hátteret. Egy icipici élesség is kellet volna még.
Szia, szép fényeket!

málnácska válasza:
Antilop :) és nem sértettél meg! Köszi!

2010. február 5. | 11:27 | keksz

kicsit járj utána interneten nagy segítségekre bukkanhatsz egy egy leirásban! üdv. jó tanulást:)

málnácska válasza:
Rajta vayok :) !!!

adott pontszám: 3,8
2010. február 4. | 23:15 | keksz

Szia! Nem lenne rossz kép! de sajnos az élessége nem éppen sikerült túl jóra! a színek élettelenek haloványak! a háttérből a kerittést el lehetne hagyni akár utomunkával is! a kompozíció amugy tetszik nagyon jónak találom hogy a háttérben lévő két antilop ( ugye azok??):):) mint ha tükörképei lennének az előtérben állóknak! szép munka de még javítgatni kell! a géped jobban állítsd be!

málnácska válasza:
Egyenlőre tanulgatom hogy is állitsam be a gépem :) . Köszönöm az értékelést!!!

adott pontszám: 2,1
2010. február 4. | 21:28 | sanmarco

Szerintem ne állatfotózással kezd a tanulást! Ők mozognak, nem lehet hozzájuk igazán közel menni, (márpedig tudjuk, hogy a legjobb zoom az ember lába!) és nem fognak úgy beállni, ahogy kérjük őket. Tárgyak, tájak, később emberek.

Ezen a képen is az alapvető baj, hogy nem tudtál a kerítéstől közel menni, így a modelljeid ugyanolyan élesek , mint a háttér. Eleve egy olyan nézőpontot kellett volna keresni, ahonnan a háttérben lévők nem látszanak.
A fejek bemozdultak. Ezt rövidebb záridővel lehet elkerülni.
Az árnyékos részek bebuktak, ez tágabb blendével javítható stb. Nem akarom tovább részletezni, és semmiképp se vedd kioktatásnak, de nem tudom, hogy mennyire vagy tisztában ezekkel a dolgokkal.
Sok sikert kívánok a fotózáshoz, és sok jó témát, fényeket, miegymást! (Most erre sajna csak 2,1-t tudok adni.)

málnácska válasza:
Ezekkel még annyira nem..., probálkozom, tanulom, gyakorlom. Részletezhetted volna, hisz ezért vagyok itt (többek között). Köszönöm az értékelést!

2010. február 4. | 19:26 | Blex

Hali!
Először is nagyon szűk lett a kép, mögöttük is kéne pici, de előttük jóval több (nézés haladás iránya)
A háttért sokkal életlenebbre kell, h a fő témák jobban kiemelkedjenek. Jelen képnél zavaró a többi állat a háttérben, bele esnek a főszereplők vonalába, alakzatába. Ér

adott pontszám: 3,8
2010. február 4. | 19:22 | Blex

Hali!
Először is nagyon szűk lett a kép, mögöttük is kéne pici, de előttük jóval több (nézés haladás iránya)
A háttért sokkal életlenebbre kell, h a fő témák jobban kiemelkedjenek. Jelen képnél zavaró a többi állat a háttérben, bele esnek a főszereplők vonalába, alakzatába. Érdemes megvárni még elmozdulnak v más nézőpontot választani.
Élességet a fejre állítani, lehetőleg szemek.
Jó terep az állatkert, legalábbis gyakorlásra, ha ez a téma érdekel, hát hajrá :)
Sok sikert.

Üdv minden jót.

málnácska válasza:
Köszönöm a biztatást, és a tanácsokat! Nagy állatbarát vagyok, szivesen fotózom őket, remélem egyszer majd magas szinten....!

adott pontszám: 3,8
2010. február 4. | 18:52 | evakar

Én is tanuló időszakomban vagyok, amit viszont én látok leírom hátha segít.
Először a témához mindenképpen fekvő formátum illene, hogy amerre néznek több hely maradjon de sajna a nézéssel az a gond, hogy a szemüket nem szépen mutatod az viszont jó, hogy a tanulás érdekében teszel is további sok sikert

málnácska válasza:
Ez egy nagyon régi kép...

adott pontszám: 2,7
2010. február 4. | 17:53 | B-ke82

Kicsit kaotikus az összkép, a kevesebb több lenne. Értem ez alatt, hogy zavaróak a háttérben fekvő állatkák főleg az amelyik a fejük fölött van. Engem zavar a gerenda is ami a háta felett fut. Jobb lenne ha látszana mindkét állat teste, mert így olyan mintha egy lenne, csak két fejjel és nyolc lábbal.Biztosan lesz még alkalmad fotózni őket, úgyhogy kitartás!

málnácska válasza:
Igyekszem, és a hasznos tanácsoknak hála biztos jobb lesz!!!

2010. február 4. | 17:04 | benedekelek007

Én is :) . Nem igazán ide való ez a kép. Ha állatkertben fotózol, próbáld meg őket olyan szögből lekapni, hogy azt higgyük, a természetben vannak. Kivéve persze ha valami olyan megismételhetetlen pillanatról van szó, amit nem akarnál szétvagdalni(pl. az egyik tengerimalac leharapja egy orrszarvú fejét, és a háttérben látszik a kerítés). Elég életlen a kép, és igazából különleges dolgokat sem tartalmaz. Nem pontozom mert a többiek nem tudom mit adtak rá, és hátha ösztönzésből jobbat mint amit én adnék.
Remélem valami tanácsfélének is levehető.
Üdv.

málnácska válasza:
Igen, levehető!! Köszi!

adott pontszám: 3,5
2010. február 4. | 16:30 | borgdrone

Üdv!

A fotóról látszik, hogy állatkertben, vagy vadasparkban készült. Ez nem gond sőt! Kevés ember engedheti meg magának, hogy kiruccanjon egy szafarira :)
Viszont nehezebb is jó, eredeti fotót készíteni. Mivel számtalan akadályba ütközik az ember. Nekem ami először szembetűnik, az a fa kerítés....bezártság érzésem lesz tőle.
Ami persze lehet tudatos is, hiszen az állatkertben a vadak be vannak zárva ugye :) , és lehet ezt is akartad a fotóddal érzékeltetni.
Ugye ott van még a drótkerítésen való fotózás is mint akadály, egyszóval nehéz...

A színek tetszenek, az élesség is rendben (bár a fej lehetne élesebb)

Nekem ezektől eltekintve tetszik a fotó!

Sok sikert a további fotózáshoz! :)

málnácska válasza:
Köszönöm szépen!!! Nagyon jól esett hogy tetszik a fotó!

2010. február 4. | 15:47 | Alexander Nevermind

Szia, Én is ... Sokan vagyunk ezzel így :)
Állatkerti fotó nagyon érzékeny kategória.
Én próbálom úgy készíteni az állatkerti képeket, ha direkt nem a bezártságot szeretném hangsúlyozni, hogy az állat természetes környezetbe kerüljön legalább a képen, és lehagyom a zavaró elemeket. A fa kerítés a háttérben nem jó, a fa korlát sem, és az előtérben átfutó fa sem a sarokban. Az élességet nem sikerült pontossan a két állat szemére helyezni, pedig azt mondják oda kell. A vágásod meglehetősen szűk lett, kicsit szellősebben kell, mert így túl bezártad őket. Ez a kép kettes lenne, de nem szeretném most pontozni Neked, bár könnyü kreditszerzési lehetőség lenne, de szerintem pont nélkül is érthető a véleményem. Ne add fel, lesz ez jobb is. üdv. és leld még sok örömöd a fotózásban. Krisz

málnácska válasza:
Köszönöm szépen!!!

adott pontszám: 2
2010. február 4. | 15:14 | kissendre

Amit tanácsolohatok hogy ha Állatkerben folózol,ne legyen a képen ami erre utal ,mégha tudja a néző hogy hol készült a kép akkor sem.Ezen a képen látszik a kerítés,az állatok egymás takarják ,nem tudni mejik testrész hová tartozik.Szóval elég nagy az összevissaság.Kicsit életlen is a kép.Szóval ez nem az igazi.És egy Állatkrben sok idö és türelem kell ahoz hogy egy két kép sikerüljön a sokszor több százból.De tanulni nagyon jó ,és lehet ha a technikád engedi közeli képeket csinálni ahol a környezet nem látszik.Én sokat fotóztam állatkertbe,egyrésztmert szererem az állatokat ,és fotózni is szeretek.Mégis alig van fent képem ami sikeres lett.A Többi pihen egy lemezen.Hát így gondolom.További jó fotózást .Üdvözletem.

málnácska válasza:
Köszönöm a tanácsokat :)!

adott pontszám: 3
2010. február 4. | 14:32 | Fáncsi_voltam

A képpel nem a helyszín a probléma, vannak szerencsések, akik úgy tudják megörökíteni a témát, hogy szinte nem is lehet megállapítani hol készült. Itt a gond az, hogy életlen, a szerkesztés esetleges, egy hirtelen mozdulattal lefotóztad épp, amit láttál. Egy fekvő képkivágás lehet jobb lett volna,így mindkét oldalon szűk.