BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,17
KATEGÓRIA: panoráma
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. február 3. 16:11
  • érzékenység: ISO100
  • fókusztávolság: 7,1
  • objektív: Kompakt
  • rekeszérték: 3,6
  • zársebesség: 1/320
Megtörve bár...

...de halva nem! Már régóta szerettem volna lefényképezni ezt a témát, tegnap a lemenő nap sugarai pont olyan értelmet adtak a képnek amit beleképzeltem :) ...Ilyen szűkben akartam direkt, koncentráltan. Amúgy sajnos a törött ág felett úgyis annyira jelentéktelen volt az ég, semmi értelme nem lett volna ott is többet hagyni.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2010. február 18. | 15:12 | robi82

jó kép lett,gratulálok,kicsit sötét a bal oldal de nagyon tetszik!

Alexander Nevermind válasza:
Köszi szépen. Ez a téma Nekem is nagyon tetszik, megpróbálok majd még többet kihozni belőle.

adott pontszám: 4
2010. február 4. | 09:53 | blanco33

Üdv!

A kép gondolatisága tetszik, hangulata is van.
A kivitelezés már nekem egy kicsit zavaró a főtéma törött fa véleményem szerint túlságosan is beleolvad a háttérbe ezáltal kicsit kusza az összkép.
A törött fa amúgy is sziluettbe van ezért sötét ......egy sötét háttér előtt,sajnos.
(lehet egy kicsit balos perspektívával a fa kikerült volna a horizontra és ezáltal egy szép aranysárga háttere lenne amiből szépen el különült volna)
Amúgy a hangulat nagyon ott van, kár érte....
Minden jót.Robi

Alexander Nevermind válasza:
Szia, igazad van, kicsit tényleg kusza a jobb fele, mindenképpen újrafotózom szerintem is többet, jobbat érdemelne :)

adott pontszám: 3,8
2010. február 4. | 08:52 | CD40

Nagyon nehéz helyzetben vagyok az értékeléskor, hiszen nem ismerem a géped képességeit. Nem tudom állítható-e a gépeden a rekeszérték. Szerintem magasabb reksszel kellett volna készíteni, mert úgy talán a lemenő nap sugarai is látszanának. Nagyon zavaró, hogy a tükröződésben a nap szinte észrevehetetlen. A napot jobban balra kellett volna szerkeszteni szerintem. A kép rendkívül sötét. A téma választás, a tudatosság és az elgondolás tetszik!

Alexander Nevermind válasza:
Szia, persze a rekesz állítható, csak ebben a sötétben ember nem tartja meg kézzel

adott pontszám: 4,7
2010. február 3. | 23:57 | sharjah

Szia, nagyon hangulatos fotó, megérte sokat gondolkozni a témán, tetszik ez az elképzelés , és a különleges színvilág . Szépen fut végig a szem a képen. Tükröződés szép , de nekem sajnos nem tetszik hogy levágtad a fák tetejét :(
Jó hogy szűken a fotó, de engem mégis valahogy zavar a kép teljesen élvezésében .

Szép fényeket, üdv

Alexander Nevermind válasza:
Szia, igen. kár, sajnos kézel lőttem a panorámát, egyszerűen olyan kusza lett felül nem lehetett mást csinálni, muszály volt levágni :( Újrafotózom állványról, első panorámám és csak egy hirtelemn ötlettel lett belőle az, mert sehogy sem fért bele. Köszönöm szépen értékelésed.

adott pontszám: 4
2010. február 3. | 21:52 | puruczki-2

Jó szemmel észrevett téma, de a kompozíciód egy kicsi korrigálásra szorul véleményem szerint...jó lenne ha felül a fasorból több lenne, még jobban vezetné az ember szemét, azaz túl panorámásra van vágva...sajnos a törött fából csak a sziluettje látszik, ez nem is lenne nagy baj ha mögötte világosabb lenne a háttér...ezt egy kicsit hátrébb vagy balra lépve lehetett volna megoldani...
...de nem rossz fotó, kellemes hangulattal.

Alexander Nevermind válasza:
Szia, visszamegyek majd, lehet ma, elég igéretes az idő, megnézem mit lehet még kihozni belőle, mindenképpen többet érdemel, jobb megvalósítást a téma. Sajnos a bokorban voltam így is, nem tudok szerintem arrébb és hátrébb helyezkedni. Fasor nem lett benne, első panoráma képem, és nem lett jó, itthon összerakásnál kiderült, a teteján az égnél nagyon csúnya lett az összerakás, újrafotózom állvánnyal. Köszi szépen értékelésed. üdv. Krisz

adott pontszám: 5
2010. február 3. | 21:35 | Speer

Aztaaa!!
Ez egy eszméletlen jo kép lett!!!Komolyan,ez a félsziluettes kicsit szépiás "halott" és rideg hangulata a képnek, hát telitalálat!!Grat!
Nem gödön van véletlenül?
Szép fényeket!!!

Alexander Nevermind válasza:
Nem. Dunaszeg és Ásványráró között, egészen pontossan Gyulamajor térségében a Mosoni-Duna parton. Nagyon szépen köszönöm, örülök, hogy tetszik. üdv. Krisz

adott pontszám: 5
2010. február 3. | 19:30 | Blex

Hali!
Kellemes vízpart, sokat megélt megtört fával, szerkesztése jól megoldott, kellemes a színvilág is
, a szűkösség, amit te is említesz számomra nem zavaró, bár a túlparti fák tetejéig lehetett volna engedni, ha a körülmények engedték.
Az összkép kellemes.
Üdv minden jót.

Alexander Nevermind válasza:
Szia, Köszönöm szépen figyelmedet, örülök, hogy tetszik. Szerintem úgy túl sok lett volna a hely a törött ág felett még messze volt a nyárfák teteje, talán így jobban egyensúlyba került, mert nagyon sok lett volna az üresség jobb oldalt. Hirtelen ötlet lett a panoráma, mert sehogy sem fért bele mindkettő(nap, fa) a bokrok között, aztán kézből csettentettem párat és megszületett első panoráma képem :) Köszönöm szépen értékelésed, véleményed. üdv. Krisz

2010. február 3. | 18:09 | rollin46

Sajnálom, hogy így látod, nekem ez a véleményem. Látva a többi képed, azok mesélnek, ez nekem nagyon kilóg a sorból, de nem vagyunk egyformák.
Anno gimis koromban irodalom órákon verseket stb elemeztünk. Ha valakinek más véleménye volt, mint amit hivatalosan elfogadtak, az már hülye volt.
Ezen nem veszünk össze :-))

Alexander Nevermind válasza:
Ne viccelj, nincs gond, csak azt furcsáltam (om) hogy pont az nem tetszett a képen amiért megszületett amiért éppen mesél számomra. Persze, hogy nem vagyunk egyformák, ebből nem lesz vita tényleg :)
Üdv. Krisz

adott pontszám: 4
2010. február 3. | 16:56 | rollin46

Szia !
Azt hiszem értem, hogy mit szerettél volna átadni. Ne haragudj, de nekem a törött ágú fa inkább zavaró.
De ! Nem tudom mennyi az utómunka, vélhetően /így látom, lehet rosszul/ szinte semmi, csupán élesités stb. Nem nagyon láttam még ilyen természetes színekkel /először azt gondoltam, hogy fekete-fehér/ naplementét. Nem estél abba csapdába, hogy színezzél, mint sokan mások, hogy erősebb ütősebb legyen a kép.
Véleményem szerint a komponálásod is tökéletes.
A nekem "zavaró" ág miatt négyes. Ha nem lenne ott, akkor nem lehetne ez a cím :-))
Összességében szerintem nagyszerű !

Alexander Nevermind válasza:
Szia, Hát ez érdekes vélemény volt :)
Elképzelek egy repülő sirályos képet sirály nélkül...
Szóval a fa a sarokban az amiért elkészítettem, a nap a bónusz a hangulat végett. Persze csak a bal fele is megálhatná a helyét külön is, készült is olyan, de úgy nem ez a kép. És annyira nem is viszi el a képet valahogy. Ezzel így egy "történetet" szerettem volna elmondani, sajnálom ha nem voltál rá vevő.

Üdv. Krisz