BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,55
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. február 2. 17:44
''kiragadott'' részlet

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2010. február 3. | 13:10 | Radovics János

Érdekes és nekem kedves kép. Úgy érzem, hogy a címnek itt kettős jelentése is van: a nagy egészből "kiragadott" darab, de a darabon belül is a "kiragadott" élesség-részlet. Tetszik, hogy a funkcionális célzattal beszerkesztett alig látott nagyobb egység széle szintúgy éles, mint a kb. aranymetszésbe szerkesztett "kiragadott" darab "kiragadott" éles részlete. A hajdani rozsdamentes egységet remekül hozza ez a megvalósítás. A rozsda szépsége egy kicsit a Romlás virágai-ra emlékeztet, persze áttételesen. A fém birodalmában is beköszöntött az elmúlás ősze, az enyészet, a maga különös szépségével: szép átlóba hull a rozsda-ősz színű, levél-forma darab, egy nagyon kellemesen mélabús festői háttér előtt. Festői szépség a téma ellenére! Vagy ilyen szép ez is, csak észre kellene venni?
Gratulálok R.J.

Zoran_2 válasza:
Nagyon szépen köszönöm - csodás értékelés (és nem az ötös miatt, hanem ahogy tudsz egy képről beszélni, értelmezni) - respekt!!!

adott pontszám: 3
2010. február 3. | 10:54 | Új tom00

Kiragadott részlet....és igazából számomra valóban ennyi. Számomra nem hordoz semmiféle mondanivalót, és vizuális élményt sem. A színek jók, és az optika is szépen emelte ki a részletet. Viszont a bal felső sarok nekem zavaró, figyelem elvonó az élességével, és a fényességével, innentől pedig már kiragadott részletek....nekem sehogy nem áll össze a kép. Sajnálom.

Minden jót.

Zoran_2 válasza:
Köszönöm
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2010. február 3. | 09:33 | Álomfejtő

Nagyon szép a színvilága, jól megválasztott élességi tartomány és átgondolt szerkesztés jellemzi a képet. Tetszik a négyzetes formátum is,
de szerintem ez a kép működne fekvő formátumban is, a fenti szerkezeti részek/részletek nélkül, "másságuk" kissé megtöri a barna melegségét.
Összességében viszont nagyon kellemes !

Zoran_2 válasza:
Köszönöm szépen

2010. február 3. | 04:16 | user

és mert nem fog válltozni itt semmi

adott pontszám: 4,9
2010. február 3. | 02:05 | harminchat

Kiragadta az idő vasmarka... olyan részlet ez, ahol érezhetően lelassul minden történés. Az eső, a fagy még haraphat egy kicsit a rozsdás vasból, koptathatja a szél apró homokszemekkel, mindegy, lehajlott, így marad.
Finoman elmosódó környezet és kis mélységélességgel kiemelt élek. Barnák árnyalatai, puhán egy öreg lemez körül, mely keresztbe áll, elválva.
Talán egy picit szűkebb rekesszel fotóztam volna, hogy a háttér "márványosabb" legyen, de a közel négyzetes formátum és a szerkesztés nagyon tetszik.
Szép fényeket!

Zoran_2 válasza:
köszönöm - igen a struktúra miatt jobb lett volna szűkíteni - jogos

2010. február 2. | 21:31 | user

Kiragadott Részlet, nem tennék egyenlőségjelet a kettő közé, mert mindkettő másról szól, ha a címet nézem, ami lehet csak utalás, kétértelmű, nem ad hozzá, nem segít.
Sem mentálisan, sem nem érzelmileg, összhatásában, élményvilágában sem hat, nem vonatkoztat el, ami a leg rosszabb, a fantáziára sem hat.
Kaotikus, = a részlet nem emelkedik ki, nem jelentős, és egyben a háttér része, ezáltal nem ugrik ki, mint címben való utalás.
- ne jelöld hasznosnak, és úgy rendben is van!
(de persze ez zárójeles)

Zoran_2 válasza:
Kezdeném a végéről.
Érdekes dologgal zárod ... ne jelöljem hasznosnak. Nem nagyon értem miért akartál ebben befolyásolni - nagy fiú vagyok, akinek meg van a véleménye, és el tudom dönteni valóban hasznos volt vagy sem.
Valójában nem volt hasznos - nem az 1-es, hanem a szöveg. Ennek ellenére volt már rá jópárszor példa, amikor elfogadtam nem hasznosnak tűnő értékelést, alacsony pontszám mellett, mert meggyőzőtt az értékelő, hogy jóindulattal írta. Itt ez nem történt meg sajnos.
A címbe kapaszkodtál bele, és az egész értékelésed abból lett levezetve, holott a cím nem vehető bele az értékelésbe, tehát még a szabályzatban előírtaknak sem felel meg - szerintem.

Elfogadom, hogy nem tetszik a kép, és kerülendő, hibás útnak tartod, de le kellett volna írni a miérteket - így az hasznos is lett volna.
Részemről neheztelés nincs, és indulat sem ... ha egyes, hát egyes, hogy milyen indíttatásból írtad azt Te tudod, nekem mint publikálónak nem marad más, mint elfogadni ezt tényként, hogy Te így látod.