BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. január 25. 08:03
  • objektív: 70-300 Tamron
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Niki

http://www.youtube.com/watch?v=ITWhJ0zy01k&feature=related zene a képhez 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2010. január 25. | 17:07 | pappati

szia
véleményem szerint szűk lett az alsó vágás. zavaróan lenyakaztad a modellt. bal oldalról szintén túl hírtelen kezdődik az arc, különösen annak fényében hogy jobb oldalról rengeteg a hely.
fényeid alapvetően jók.
a szűk vágás és a perspektíva miatt nagy hangsúlyt kap a smink. ennek okán zavaró, hogy a tusvonal picit el van maszatolva. ha nem is a te hibád, ps-el akkor is érdemes korrigálni, mert mindenképp levon a fotó élvezeti értékéből... szerintem.
szia
ati

Don berthy válasza:
köszi atis! rájöttem mi az ami kicsit zavarhat a képen, az alsó szűk vágás, mmint engem, mert éreztem csak nemtudtam pontosan mi! sminket észre sem vettem, de ahogy mondod...lehetséges, bár engem nem zavart, de majd módosítom:) a tér pedig kell a gondolatoknak, had kavarogjanak :) köszönöm az eddigi LEGhasznosabb;) hozzászólást a kép alatt! :)

B.

off: a legalsó értékelésre nem a minősége miatt nem válaszoltam, hanem a válaszom személyes hangvétele miatt töröltetett.a leírt zöldségek okán bizonyításra késztettem a véleményezőt!
on

adott pontszám: 3
2010. január 25. | 13:43 | martinkam

Kedves Fotós!

A portré fényképezés az egyik legbonyolultabb dolog, ezért könnyű elcsúszni vele. Az alapgondolat tetszik, ami alapján balra tetted az arcot és így kaptál egy semleges teret a jobb oldalon. Amit szerintem jobban is fel lehetett volna használni, ha már megvan. A személyes véleményem, hogy valahogy túl sok a fény, sokat segített volna, ha megtörik valahol és több karakterrel ruházza fel így az arcot. Így a sok fényben valahogy eltűntek a kontrasztok, ami egy nagyon homogén képhez vezetett. Vannak benne ötletek, de valahogy a pont hiányzik nekem az i-ről.

Don berthy válasza:
Kedves értékelő!
pl én is tudnék a térnek jobb felhasználást, csak azt nem fotóznám :) a térre a gondolatoknak van szüksége :) pedig a fények tökéletesen tudatos portréfotózás eredménye;)

"véleményedet hasznosnak ítélem, ha lenne elég kreditet is adnék, h. tanító példával járj ezzel is segítve fejlődésemet! :)

köszönöm kimerítő részletes véleményedet barátom! jó fényeket neked! "

B.

adott pontszám: 3
2010. január 25. | 10:15 | Goon

Szia!
Zene nélkül is jónak kell lennie egy képnek, ha mondjuk egy hallássérültnek mutatnád meg a fotót, akkor ő nem biztos, hogy értené, hiszen nem hallja a zenét!
Az exponálás jó lett, a fények a színek szintén tetszenek, talán a jobb oldalon felesleges ennyi teret hagyni. Csak azért 3,5 pont mert zene nélkül is érthetőnek kell lennie egy fotónak! (Zenei ajánlás nélkül 4,5 pont lenne!)