BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,9
KATEGÓRIA: állatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. január 22. 16:48
  • Készítés ideje : 2010-01-22
ebéd..

A képen semmiféle szerkesztés nincs igy készült és így is hagytam! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2010. február 20. | 14:40 | fcsenge

Szia! Nagyon tetszik ez a gabonasikló. A fények gyönyörűen szikráznak a sikló pikkelyein, és a pupilláját tartom nagyon érdekesnek, ahogy egy kicsit mintha elnyomódott volna, mikor az egeret bekapta, és ettől mintha előttünk mozogna a kép. -és ez így nagyon jól néz ki! :)

adott pontszám: 3
2010. február 19. | 19:09 | Cinege

Érzékeny téma. Tény, hogy a kígyóknak is enniük kell, és rágcsálókat esznek, de ez akkor sem az a látvány, amit pusztán esztétikai célú fényképként etikus megmutatni. Ha a természetben örökíted meg, akkor teljesen rendben van a téma, de ez egy házikedvenc egy terráriumban, ami épp egy olyan állatot eszik meg, ami sok más embernek a házikedvence. Ha a képedet sikerült volna olyan művészi és profi szinten megalkotnod, hogy a puszta látvány nagyobb hatást gyakoroljon a nézőre, mint egy fehér egér halála, akkor még talán lenne létjogosultsága egy fotós oldalon a képnek, de így inkább egy terrarisztikai oldalra való. Nem akarom etikai elvek miatt lepontozni a képed, de egy szép nagy egyest érdemelne, kerülendő út címén. A tényleges pontom pusztán a technikai kivitelezésre vonatkozik. Az észrevételeim ezzel kapcsolatban: a kígyó fejtartása miatt a kép egy kicsit olyan, mintha 90fokkal el lenne fordulva a gravitáció irányához képest. Jobbra elforgatva, fekvőben, és szűkebbre vágva jobban érvényesülne a téma. Az árnyék az egér mögött túl erős, nem ártott volna egy kis derítés. Egy utólagos élesítés is jót tenne a képednek.

adott pontszám: 5
2010. január 26. | 13:12 | diegoszem

Szia gyönyörü munka! szép éles és a kontrasztok kivállóak! De a fény eredetét nem tudom eldönteni hogy valódi napfény e vagy vakú?? a környezetből itélve ezek a lehetőségek vannak gondolom! de szép kép a kígyó szineit nagyon szépen sikerült megörökitteni! és az egérke (gondolom:)) szőrszálai is ilyesztően részeltesen maradtak meg a képen ami nagyon jó, ezáltal olyan mint ha elöttünk történne!grat.

adott pontszám: 5
2010. január 25. | 21:40 | pepsigyerek

Szia! nagyon jó kép lett! Szép éles minden részlet jól látszik rajta! a színek szép élénkek, bár sok a sötét rész a képen de ez nem gond hisz megadja a kontrasztot neki. Gratulálok nem lehetett kőnyű lekapni ilyen közelről!

retibalna válasza:
Szia köszönöm szépen! hát igen nem volt egyszerü ilyen közelről! nagyon mozgékony még étkezés közben is!

adott pontszám: 4
2010. január 23. | 22:37 | efi

nem lenne rossz kép, a szerkesztése tökéletes, nagyon szép a visszahajlás.
technikailag a megvilágosítás viszont nem igazán jó, nagyon hidegek a fények, ami gondolom a vakunak köszönhető. kicsit lágyítani kellene a fényeket és melegíteni.

szép fényeket.

retibalna válasza:
Szia köszönöm az értékelést, és a tanácsot! Megpróbálok utólag játszani a fényekkel!

2010. január 23. | 22:27 | newgam

A szerkesztést ne úgy értsd, hogy hazaviszed a nyersanyagot és otthon pösövel mindenképp nyiszálod-nyaszálod a képet (szükség az lehet rá)!
Meglátod a témát, elhatározod, hogy készítesz róla egy "korszakalkotó" képet.
Körbenézed a fényviszonyokat és beállítod a gépen a megfelelőnek gondolt paramétereket.
Kifigyeled, hogy honnan érdemes fotózni, fejben megkomponálod, aztán a keresőben beállítod az optimális arányokat. -katt!
Na ez az "analóg vágás"!
:)

retibalna válasza:
Hát bocsika egy kompakt kis géppel dolgozom ahogy láthatod! a beálításokat nem nagyon tudom variálni amit tudok azt meg is teszem elhiheted! A kígyó nem marad egyhelyben kajálás közben sem! van ami jobban sikerült de azt nem volt időm feltölteni! nem olyan egyszerü jó képet csinálni róla! hiszen 1-1másodperc alatt már teljesen máshol és teljesen máshogy van! igy aztán ellőre beálítottam a fehéregyensúlyt és az érzékenységet. a többi a jó időben való kattintáson és a gép sebességén mullot hisz ha sokáig agyalt egy kép mentésén akkor később tudtam ujrafotozni igy lemaradtam sokmindenről! de majd máskor talán szerencsém lesz!

adott pontszám: 3,8
2010. január 23. | 08:50 | newgam

Bizony jó lett volna kicsit odafigyelőbben szerkeszteni!
A visszaforduló, tekeredő kígyó íve nagyon jó, de éppen a téma maradt le a képről! Tudom, hogy a kígyó teste lentebb már eltakarja az egeret, de annyi mindenképpen hiányzik, hogy ezt ne a vágás mutassa meg nekünk. Az árnyékokkal most nem foglalkozom, habár feltételezem, lett volna lehetőség "egyéb" megvilágítás eszközölésére.
Üdv!

retibalna válasza:
Szerkesztés nincs a képen egy deka se! a téma lemaradását nem egészen értem. A vágást hogy érted? nem csináltam gépen szó szerint semmit vele ez ilyen lett mivel elég izgága kis kigyó a gabonasikló igy evés közben nem mindegyiket lehet nagyon fotozgatni ezt azért ne feledd hogy nem én állítom a kígyót hanem ő engem! de köszönöm a véleményt!

adott pontszám: 4
2010. január 22. | 17:47 | biszak

Erdekes kep, kicsit kinos is a ragcsalok kedvenceinek, de nem itt a lenyeg.A kep elessege kicsit elcsuszott es elegge ront a sok fekete benne, kontrasztot ad, de egyidoben ront is a kep szinvilagan.Velemenyem szerint mas szogbol kellett volna fotozni es tobbet adni az akcionak meg a kigyo testenek, mivel nagyon szepek a kigyo szinei ez adna meg a kep hangsulyat.
Szep kis kigyo, imadom a kigyokat!
Sok turelmet es jo fotozast!

retibalna válasza:
Szia a kép élességének elcsúszását nem tudom miben érzed ezt létszíves írd meg nekem hátha tudok rajta javítani a későbbiekben! A sok a fény érkezési helyének tudható be.Véleményem szerint azonban jól áll neki:) a lényeg szerintem tiszta ezért nem is zavart a fekete rész de köszönöm az észrevételt! a más szögből való fotózás nem jött össze az adott helyzetben mert nem volt helyem hozzá! az akció és a kígyó testének nagyobb érvényesülése egy másik képen van:):) amit még nem tettem fel pár nap múlva érkezik csak akkor érek majd rá feltenni! Köszönöm az értékelést!